Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

ah, doina, stai linistita, sa nu te astepti acum la cine stie ce! Pr. Savatie are vreo 29 de ani, e un copil (rebel)... de fapt, bucuria va fi doar a ta si nu se poate transmite prea mult mai departe, vei vedea... vei vedea de ce simpla vedere a unui astfel de om te umple de nadejde... inteleg ca nu l-ai citit pe Pr. Savatie? nu stii nimic despre el? hihihi un fost mare poet ateu razvratait etc etc etc un nebun, cu alte cuvinte, betiv curvar artist si tot tacamul... a schimbat acum nebunia... pe mine ce ma frapeaza cel mai tare la Savatie este cat de clar poate da raspunsuri simple la intrebari complicate, cat este de spontan si cat este de evident ca nu el vorbeste... ar fi si imposibil:))

intrasem, de fapt, sa va mai scriu cate ceva de incalzit inimile - de data asta, de la un parinte semianalfabet, la polul opus pr. Serafim... Pr. Porfirie - un parinte care a mers nici un an la scoala... care abia a invatat sa scrie si sa citeasca... de unde le stie atat de bine? (glumesc, ca sa epatez burghezii;))

Sa va rugati si pentru cei care va judeca. Sa spuneti "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma" si nu "miluieste-l", si va fi in aceasta rugaciune si cel ce va judeca. Va spune altul vreun necaz? Stie Dumnezeu. Voi sa va deschideti mainile catre Dumnezeu, zicand "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma". Sa-l faceti una cu voi insiva.

iata o interpretare cu totul suprinzatoare a versetului "Toti sa fie una"! sunt fara cuvinte...

Nu ajungeti sfinti vanand raul. Lasati raul. Sa priviti catre Hristos, iar El va va mantui. In loc sa stati in afara usii si sa alungati raul, mai bine dispretuiti-l, nebagandu-l in seama. Navaleste asupra voastra raul? Voi daruiti-va toata puterea luantrica binelui, adica lui Hristos. Rugati-va: "Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma". Stie El cum sa va miluiasca, in ce chip. Si, cand va umpleti de bine, nu va mai intoarceti spre rau. Deveniti, prin harul lui Dumnezeu, buni. Unde sa mai afle loc raul atunci? Se risipeste!

multe, multe indemnuri de a nu alimenta raul si a converti toata atentia in bine... ar trebui sa copiez toata cartea:) surprinzator cum povesteste ca inclusiv unui pagan i s-a vorbit cu "bine" si s-a calugarit, iar inainte, cand cineva ii spusese "ratacitule!" nu a facut decat sa o incaseze:))

Va imbratisez, ma intorc la "pustia" mea:)

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

BellaDona, de ce nu-ti intrebi duhovnicul? eu una nu ma pricep, dar nu stiu daca nu cumva sunt superstitii, nu am mai auzit nicaieri de asa ceva... nu cred ca numarul lumanarilor conteaza, ci trairea ta, felul in care te infatisezi Domnului - dar cel mai bine intreaba-ti duhovnicul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Tot de la Parintele Porfirie:
"Nu va luptati sa alungati intunericul din camara sufletului vostru. Faceti o gaurica, pentru a intra lumina, si intunericul va pleca."

"Sa izgoniti patimile, judecata, mania si celelalte, in chip lin. Adica nu loviti direct raul, ci, dispretuind patima, sa va intoarceti cu iubire catre Dumnezeu."

beladona, zicea preotul nostru la biserica odata ca un crestin ar trebui sa caute Lumina, nu lumanarea...bineinteles, o candela aprinsa, o lumanare sau trei, sau sapte, isi au rostul lor la rugaciune, ca ritual, ca simboluri, dar nu are asa mare importanta cate sunt si cum sunt asezate...eu asa cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Poate intereseaza pe cineva:

Sambata 8 aprilie 2006 se organizeaza o excursie la asezamintele de la Valea Plopului. Transportul se va face cu autocarul si va costa 300.000 lei vechi (30 lei noi).

Plecarea se va face dimineata la 7.30 din fata bisericii Eroii Revolutiei, aflata langa statia de metrou cu acelasi nume.

Participantii sunt asteptati sa confirme pana sambata 25 martie. Intrucat timpul este scurt va rugam sa anuntati prin telefon 0723-700.054 sau la e-mail: romeo_semeniuc@yahoo.com.

Cei care nu pot veni dar vor sa trimita donatii sau ajutoare sunt rugati sa ia legatura cu noi in acelasi mod.

Dumnezeu sa ne ajute in lucrarea noastra!

--

http://www.provitaortodoxa.ro
Asociatia ProVita pentru nascuti si nenascuti

Pe mine tare ma intereseaza, da' degeaba.

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata!
Anto,mai adaug si eu la anuntul cu Pro-Vita faptul ca asociatia si-a gasit sediu,dar nu au mobilier,daca puteti ajuta cu orice-un scaun,o masa,niste rafturi sau cu bani,luati legatura tot cu Romeo.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

As fi vrut sa va intreb ce parere aveti de transpuneri mai putin uzuale ale minunii Domnului, ca de exemplu:

http://www.imdb.com/title/tt0070239/

Daca aceasta informatie (de tip vizual-auditiv) ajunge mai usor la mine decit alte scrieri, sa ma ingrijorez ca vibrez in alta directie decit cea valabil verificata?

Sa spun: "eu sint mai simpla si nu pot pricepe intelesul ascuns in parabole si e macar minunat ca inteleg divinitatea si tot ce deriva din ea, in orice forma inteleg eu?"... sau sa ma intreb: "ce pacatoasa ca mine nu are rabdare sa citeasca pilde? Si nici macar sa nu inteleaga nimic din ele?"
Daca esti total dezorientat, unde incepi sa cauti directie?
Cind (?) incepi sa cauti directie si de unde stii ca aceea este ceea ce cauti?
Sau daca nu te regasesti pe nicaieri? Daca nici-o religie nu-ti raspunde la intrebarile tale decit pe jumatate?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

fetele dragi, subiectul mamicii cornelia s-a mutat la umanitare, mi-am pus link la semnatura... in afara de sabinuta, mai poate da cineva haine sau jucarii, sau cativa banuti macar pentru pampersi?

va multumesc fain!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

As fi vrut sa va intreb ce parere aveti de transpuneri mai putin uzuale ale minunii Domnului, ca de exemplu:

Daca aceasta informatie (de tip vizual-auditiv) ajunge mai usor la mine decit alte scrieri, sa ma ingrijorez ca vibrez in alta directie decit cea valabil verificata?

Sa spun: "eu sint mai simpla si nu pot pricepe intelesul ascuns in parabole si e macar minunat ca inteleg divinitatea si tot ce deriva din ea, in orice forma inteleg eu?"... sau sa ma intreb: "ce pacatoasa ca mine nu are rabdare sa citeasca pilde? Si nici macar sa nu inteleaga nimic din ele?"
Sau daca nu te regasesti pe nicaieri? Daca nici-o religie nu-ti raspunde la intrebarile tale decit pe jumatate?

Interesant film.... sunt sigur ca si Iisus a zambit cand l-a vazut.....

Cat despre nedumeririle tale, cred ca este mai important sa fii tu asa cum esti, sa stai dreapta in fata Tatalui sa te rogi simplu, dar cu Suflet, sa faci bine in jur, sa te bucuri de tot si toate si sa multumesti atat pentru tine cat si pentru cei din jur.....

Stii, am ceva frumos pentru tine:

„Sfinta Maria, cu pruncul Iisus in brate, s-a hotarit sa vina pe Pamint ca sa viziteze o minastire. Mindri foarte, calugarii au facut un sir lung si fiecare s-a infatisat in fata Sfintei Fecioare pentru a I se inchina. Unul a declamat poeme frumoase, altul I-a aratat miniaturile sale pentru Biblie, al treilea I-a recitat numele tuturor sfintilor. Si asa unul dupa altul, fiecare calugar si-a adus omagiul Maicii Domnului si Pruncului Iisus.
Dar ultimul din sir era cel mai umil calugar din minastire, care niciodata nu invatase inteleptele scrieri ale epocii. Parintii lui fusesera oameni simpli care lucrau la un vechi circ din imprejurimi si tot ce-l putusera invata era sa arunce mingi in sus si sa faca citeva jonglerii.
Cind a venit rindul acestuia, ceilalti calugari au vrut sa puna capat inchinaciunilor, pentru ca fostul scamator nu avea nimic important de spus si putea strica imaginea minastirii. Dar calugarul simtea, in adincul sufletului, o dorinta arzatoare sa daruiasca ceva lui Iisus si Sfintei Fecioare.
Rusinat, simtind privirea mustratoare a fratilor lui, a scos citeva portocale din sutana si a inceput sa le arunce in sus si sa jongleze cu ele, asa cum stia el.
Si doar in acel moment Pruncul Iisus a zimbit si a inceput a bate din palme in bratele Sfintei Marii. Si Maica Domnului numai lui i-a intins bratele, lasindu-l sa-l atinga pe Prunc.”
PAULO COELHO – Alchimistul

Cum nici eu nu prea inteleg Pildele, stau linistit, incerc sa ma bucur de fiecare clipa, Zambesc, intind mainile spre Cer si spun simplu: „Doamne aici sunt !” sperand ca va veni si clipa cand Tatal se va uita la mine........... si-mi va Zambi.....

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Darael, povestea nu ii apartine lui Coelho, ea e din pateric. Evident, tu n-ai nici o vina.

Anca, sigur, dar nu stiu cum sa fac, poate trecem sambata sau duminica pe la Gr. Alecs. Incercam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

mama, cate intrebari grele :-))

parerea mea despre "transpuneri mai putin uzuale" e ca trebuie sa le judecam cu masura artei, pentru ca asta sunt = arta. chiar daca un obiect de arta e rezultatul si expresia credintei, nu poate fi judecat dupa dogma, ci pe criterii artistice.

ce e aceea "directie valabil verificata"? dar exista asa ceva?Dumnezeu vorbeste inimii si vorbeste in limbajul si la nivelul fiecaruia. dar, raman la parerea mea ca nu trebuie sa confundam limbajul artei cu Cuvantul revelat. Cuvantul revelat este Biblia, iar daca tu simti ca nu ti se adreseaza si, in schimb, te gasesti mai aproape de Dumnezeu cand te uiti la Jesus Christ Superstar, la asta sincer ma tem sa-ti raspund. inclin sa cred ca e okay, dar e okay cat ramai la un anumit nivel - sper sa nu fac o gafa spunandu-ti asta si imi cer scuze anticipat. apropierea de El nu e chiar asa usurica, ar fi super daca ne-am putea mantui toti dupa ce ne-am uita la Jesus of Nazareth al lui Zeffirelli, nu? sau ascultand Bach.

de aceea cred ca atunci cand suntem dezorientati, Biblia si-un duhovnic cu har ne pot aduna din ratacire sa ne reaseze pe Cale. sigur ca e minunat sa intelegem divinitatea in orice forma se manifesta, numai ca, te intreb, ii e indeajuns insetatului doar sa guste din paharele pe jumatate goale cu apa vie dupa ospatul altora? = caci ce altceva e arta, decat firimituri ale revelatiilor primite de altii? nu ne e, oare, inscris in gene sa cautam direct izvorul, cauza prima, sursa adevarului? si unde gasim manifestarea asta deplina a dumnezeirii altundeva decat in inima noastra? de aceea imi dau si eu cu parerea ca rugaciunea e primul pas spre intelegere. ramane intre noi ca e, in acelasi timp, si al doilea si al enspelea, pana la ultimul. :-))

pe de alta parte, ce faci daca nu te regasesti in nici o religie? hm, dar e indicat oare sa privim religiile ca pe niste obiecte din galantar din care trebuie sa alegem una cand ne vine vremea de mantuit? la intrebarea asta tocmai s-a raspuns, e drept ca indirect, de curand: nu poti sa decizi rational ca "gata, de azi cred". credinta e a inimii, nu a mintii. se cheama ca ai credinta atunci cand mintea continua sa fiarba in intrebari, neobosita, iar inima isi vede de iubirea ei in pace, ca numai ea stie adevarul. cel putin asa vad eu lucrurile, s-ar putea sa gresesc, sa vedem ce zic si fetele.

Mergi la inceput