Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(19)
Raspunsuri - Pagina 4
Jocelyn spune:
joanna, nu am dispretuit valoarea nimanui si nu stiu ce are a face desteptaciunea cu bunul simt si dragostea de aproapele. Dar de ce atata fatarnicie? Eu m-am revoltat pentru felul in care sunt tratati pe acest topic oameni ca xeno, catalina, elena s.a.m.d. si care da, ar trebui primiti cu flori fiindca asa ne invata Hristos. Nu este nevoie sa te umilesti atat si sa te consideri tot timpul nevrednica. Isus are nevoie de oameni care isi recunosc vina dar care, prin El, ajung desavarsiti si imparatia lui nu va fi populata cu putregaiuri joanna, imi pare rau ca nu ai inteles lucrul acesta. Cerul va fi populat cu fiii si fiicele lui.
Eu ii consider pe toti, indiferent de religie (sau fara religie) semenii mei pe care vreau sa-i iubesc in mod egal. Nu exista nici o sansa sa iti arati dragostea de Dumnezeu daca pe semenii tai nu numai ca nu-i iubesti dar le si dai cu tifla cand ai ocazia.
Nu ai de ce sa-ti ceri iertarea, mie nu mi-ai gresit cu nimic. Isus doreste ca noi sa traim fara pacat, fiindca el exemplul acesta ni l-a dat, om fiind, a trait fara pacat. Deci se poate. Atunci inseamna ca nu vrem si ca ne bazam pe fortele noastre in loc sa ne bazam pe Dumnezeu.
It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.
gandacelu spune:
joanna, ai ca nu ma smerise nimeni pe ziua de azi, sa ma vezi ce mi-a inflorit fatza cand am vazut ca ma mai iubeste si pe mine cineva... si chiar atunci, cum scriu in fata geamului de la balcon, a intrat un porumbel si s-a asezat pe acest geam, desi balconul este inchis - cu un geam deschis
ca sa vezi ca mi-a ajuns gandul tau bun
fiti atente la baba ca va dau o reteta super
am luat de la metro o punga de grau (in jur de 40.000 dar cred ca mananci tot anul din ea, ca eu am facut nitel dintr-un colt si s-a umflat de am umplut o cratita) graul este maruntit, cumva, nu stiu cum sa va spun ca nu-s de specialitate era alaturi de arpacas, vizavi de masline, randu-al doilea de la geam
l-am fiert, normal, dupa care m-am uitat la el... si i-am tras un sos de ceapa, masline si ciuperci cu bulion, busuioc, foi de dafin si piper negru si rosu... mai, nu va zic ce-a iesit! SENZATIONAL!!
pentru ca graul fiert are un gust extrem de bun, iar sosul asta e cireasa de pe tort
doina, la ce te referi? la carte? s-a facut, stai linistita
elena, tie iti mai raspund: sincer, nu se ia nimeni de viata catolicilor, de postul lor, pe noi ne intereseaza cum sa postim noi. e adevarat ca Parintele spune ca postul catolicilor a fost desfiintat oficial, adica il mai tine cine poate si cum poate, nu inseamna ca esti obligat sa nu il mai tii - dar asta nu inseamna ca ii condamna, ci doar descria o situatie: parintele vorbeste despre o stare spre care se teme sa nu ajungem si noi - poate cuvintele sale, decontextualizate fiind, au fost intelese gresit, dar, crede-ma, nu intereseaza pe nimeni cum postesc catolicii, nu se ia nimeni de ei, pe noi ne interesa sa nu ajungem sa nu mai postim cum s-a intamplat la ei (nu inseamna ca printre catolici nu mai sunt postitori!)
cred ca mai bine tac, de cate ori recitesc ce am scris, imi dau seama cate re-re-reinterpretari pot fi si, sincer... la ce bun?
mami de ileana si ioachim
joanna spune:
Anca e cumva bulgur?Daca e...faci niste sarmale de post..o minunatie.
Joanna
"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."
St. Basil the Great.
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
fdoina spune:
Anca,...Am vrut si eu sa-i raspund Elenei, ca nici ortodocsii nu mai sunt asa postitori din pacate, postul asta al Pastelui se tine fara ulei, cine mai tine asa? Si asta e post colectiv, tine toata Biserica, dar asceza e altceva, si e individuala, ca au foat nevoitori ortodocsi care nu mancau decat o data pe saptamana, sau chiar mai rar, si atunci doar paine si apa... Da' ce ma bucur ca a citit Ortodoxia si religia viitorului!!!...
Gandacu, ma refeream la treaba cu scrisu la revista, stiu ca nu e asa important, da iti promisesem...
Denizel, ce sa fac ,muica, si eu cum pot, multumesc lui Dumnezeu ca fetele ortodoxe, desi nu sunt asa iubitoare ca voi, ma rabda p'acilea , chiar daca sunt mai discordanta
Cataghe, acu ai inteles ca nu vorbeam despre tine? Iti suna cumva asta a discutie pe teme de ortodoxie?
Sabina spune:
aaah, Anca, da cine ti-a dat tie orez cu grau la busteni, ha?
:)))))
pe mine disputele astea ma desapasc....nu va suparati ca...tac.pur si simplu ne prea stiu sa discut in contradictoriu cand e vorba de ceva asa de minunat cum e iubirea de Dumnezeu.....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by denizel
Xenocid, primeste te rog regretele mele! Sper ca vei avea puterea sa treci peste aceasta nenorocire picata cand te asteptai mai putin asupra bietului tau suflet, care cerseste dragostea fdoinei.
Sa-mi dea Bunul Dumnezeu puterea sa trec peste asta sau macar demnitatea de a plange intr-un loc pitit unde sa nu ma vada nimeni.
Oricum de-a lungul secolelor cei ca ei au pregatit pentru cei ca mine doar furca, paie si amnar. De ce astazi ar fi altfel?
*segmentation fault*
amuleta spune:
Am o pacienta tare draguta. Ieri ma suna sa-mi spuna ca sotul ei a avut un accident de masina oribil, cu traumatism cranian, ca nu stia daca scapa...ma rog, faza aia cind simti ca te sui pe pereti de grija.
Morala : nu polemizati, nu face bine. Daca va maninca degetele sa raspundeti (ca pe mine uneori), ziceti un Doamne-ajuta, la asta raspund maine. Si sa vedeti ce sterge noaptea toata importanta lucrurilor neimportante !
Si a doua zi te trezesti cu rugaciunea in suflet (nu eu, dar poate voi aveti noroc) si ai mai omorit un drac.
Gindacico, cum faci sosul ala de ceapa, ca am luat si eu niste griu si ma tot gindeam sa-l fac coliva.
yank spune:
Cataghe,pai si tu ti-ai gasit unde sa cauti raspunsuri.Trebuia sa pricepi dupa atatea zeci de pagini ca nu poate nici una sa iti dea un raspuns bazat pe logica si obiectivism.Ce le-au invatat preotul e litera de lege chiar daca acel lucru e aberant si sfideaza orice logica.Aprioric orice intrebare va fi lipsita de argumente de bun simt,eventual ti se va spune ca asa a explicat preafericitul X sau nu stiu ce sfant din Alaska nascut american.Totul e axiomatic,trebuie sa intelegi si sa nu mai pui intrebari ca oricum in afara ca pui lumea in dificultate le mai si iriti.Si eu am pus niste intrebari si mi s-a raspuns in 2 peri si am fost catalogat ca unul care vrea sa rupa armonia in zona.Nimic mai fals.
Exact cum Pamantul nu e singura planeta din Univers locuita asa nici ortodoxia nu e detinatoarea Adevarului.Dixit
gandacelu spune:
joanna, nu stiu exact cum se numeste, dar cred ca e un soi de grau mai putin dur, cum spuneam, nu ma pricep... dar cred ca ar iesi niste sarmale bune, vorba ta si cu orez de la sabina (sa mai zic ca al sabinei era si cu pui rumen? nu mai zic!)
doina, te eliberez de promisiune daca vrei sa castigi un ban cinstit, totusi poti scrie, de ce nu
amu sincera sa fiu, eu improvizez mult, nu mai retin punct cu punct ce am pus, ca mai cotrobaiam in camara, mai gaseam ceva, hop aruncam in cratita dar l-am brodit cam asa: tai ceapa marunt si o pui la calit in ulei si apa (e mai sanatos). intre timp, tai ciupercutele cubulete (eu am luat la conserva) si pui peste ceapa. dupa ce s-au perpelit nitel (desi sunt in apa, asadar dupa ce s-au mozolit nitel) pui bulion si apa, dar nu mult, in asa fel incat sa ramana consistenta, nu apoasa (am uitat sa va zic ca eu fac cu cate 4-5 cepe ca sa ramana sos la borcan si pentru alte doua mese). apoi am pus piper negru macinat (eu mai multisor, voi dupa gust) si boabe de rosu (asta pentru ca aveam, cum spuneam, am pus acolo ce-am gasit si eu), busuioc (mie nu-mi lipseste de la nici un sos) si cimbru - si NU am pus sare (dar cred ca avea bulionul - eu oricum mananc fara sare). condimentele le pun in cantitati mai insemnate, sa se simta. apoi am pus si doua frunze de dafin pe care le scot dupa ce e gata ca ii stau lu huzband in gat, dar fara astea sa stiti ca nu iese nimic, astea sunt "gaina batrana" a sosului meu. am uitat sa spun ca pun si masline si le las la fiert, sunt tare bune fierte si apoi isi lasa si el gustul acolo. cam ase, acu dac-am uitat ceva, sa ma ierte, il pomenesc la alt oscar
gandacelu spune:
quote:auzi draga, care l-ati pe periat pe domnul? ii ramasese ceva in dinti si vorbea mai pe nas? sau ii cadea bretonul in ochi si in isteria generala il confundaseti cu john lennon?
Originally posted by yank
mi s-a raspuns in 2 perii
lumea se plictiseste, lumea n-are ce face, lumea nu are cu cine se certa si atunci wow! hai pe forum. pe forum, pliciseala mare. si atunci wow! hai la ortodoxie. fa prostelor si nenorocitelor si imbroboditelor, aveti grija sa-l periati data viitoare pe domnul si in urechi, nu de alta, dar undeva circuitul comunicarii este obturat, si la noi vad ca merge.