Prietenii omului (19)
Raspunsuri - Pagina 9
anne`mary spune:
buna ziua
imi pare rau pt pisicuta ta. sony al meu a fost lovit acu 2 ani de masina. primele 2 zile nu s-a putut ridica pe picioare. dr a zis ca i-a atins maduva spinarii dar ca se va face bine. dupa 2 saptamani alerga voios. deci sunt sanse ca pisicuta sa nu fi patin nimic grav dar te sfatuiesc si eu sa vizitezi un dr ca sa nu te mai framante intrebare "o sa fie bine"
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
andreea_trend spune:
Am si eu o nedumerire... se mai poate dresa un catzel la varsta de 2 ani?
Stiu ca trebuia data mai devreme dar din cauza unor probleme medicale nu am putut sa o dau.
Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer
Sanca spune:
Scarmanus, sanatate lui Ruby, si refacere cat mai rapida. Daca nu-I laba umflata, si suporta sa o atingi, mai asteapta cu dusul la vet. Daca vrei sa ai liniste sufleteasca, si radiografiile nu sant scumpe, atunci du-o.
Andreea, cainele se dreseaza de stapani, nu inteleg ce vrei sa zici ca nu ai dus-o din cauza pb med? Cu rabdare, se lucreaza cu cainele constant cel putin o jumatate de ora pe zi. La 2 ani se mai poate educa un caine, dar trebuie sa ai vointa si rabdare.
Danna, de acord cu tine ca oasele gatite produc leziuni, dar nu si cele crude.
Oreo nu a vanat la viata lui mai nimik. E innebunit dupa cartite, dar le sperie pe toate, si nu face decat sa le miroasa. Avem un parc de caini, imens, unde am auzit zvonuri ca sant si iepuri dis de dimineata. Nu am reusit performanta sa-l scot din casa asa de devreme, cu toate ca mi-ar place sa-l vad fugarind iepuri.
andreea_trend spune:
Aaaaa... s-o dresez eu pe Tara...
De mine nu asculta nici vorba... e foarte incapatzanata!!!
HAI STEAUA!!!!
Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer
SunSmile spune:
Neata
Pupici la blanitze si penitze!
Si voua o zi buna!
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE
Danna spune:
Andreea, un caine se poate dresa la orice varsta. Acum depinde ce dresaj vrei tu sa faci cu Tara. Daca e vorba de dresajul de companie unde intra comenzile “sezi, stai, pas, culcat, etc.” asa cum spune si Sanca asta o poate face si stapanul.
Daca vrei sa apelezi la un dresor, sfatul meu este sa gasesti unul care sa te ajute si sa iti indice metoda optima si sa fie alaturi de tine pe toata perioada dresajului, tu fiind in rolul principal. Este de preferat ca preluarea comenzilor sa fie facuta de persoana a carei autoritate este cel mai putin recunoscuta de caine, pentru a-l face astfel sa inteleaga ca el ocupa ultima treapta ierarhica in cadrul familiei sale adoptive.
Cand am apelat la un dresor pentru Azara, eu fiind cea de care nu asculta nebunatica mea catelusa, a trebuit sa devin timp de 30 zile cea care ii dadea comenzile sub supravegherea dresorului.
Un lucru foarte important este dupa terminarea dresajului este repetarea constanta a comenzilor invatate, altfel vei avea supriza sa constati ca a uitat tot ce a invatat pe parcusul sedintelor de dresaj.
anne`mary spune:
buna ziua fetelor
voi sunteti fericite ca aveti caini de talie medie, respectiv mare. dar eu am un caine mi ce, mi s-a spus, ca nu asculta si nu e bun invatacel. mi-ar fi placut fff mult sa-i arunc mingea si sa mi-o aduca inapoi. ori eu o arunc si el fuge cu ea in gura... si sa vedeti cum alerg dupa el strigand"lasa sony, lasa". :P
cel mai grav este ca o data ce vede o catea si daca mai e si in calduri nu ma mai aude nu ma mai cunoaste. cum as putea sa-l dezobisnuiesc. pt ca s-a intamplat de multe ori sa ies cu el seara, el sa fuga dupa nu stiu ce catea si sa nu observ treaba asta. sau s-a intamplat ca in timp ce alerga dupa cineva, sa-l inhate un maidanez. deci, acum ca s-a deschis tema asta, chiar va cer un sfat referitor la : cum sa-l fac sa stea langa mine si sa nu se indeparteze fff tare.
andreea te inteleg f bine cand spui ca nu asculta si ca e incapatanata tara.
scarmanus, ce mai face ruby?
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
andreea_trend spune:
Eu am vrut anul trecut sa o dau pe Tara la dresaj...
Zis si facut... am sunat pe respectivul instructor... a venit la noi... nici macar 5 min nu a stat in curte... stiti ce mi-a zis:
"Doamna imi pare rau dar eu nu pot sa dresez acest caine... nu vedeti cum merge... eu va sfatuiesc sa o eutanasiati, asa mai rau se chinuie, iar problema ei nu prea are leac" ... vreo saptamana noi nu am mai fost buni de nimic ... pur si simplu nu ne venea sa credem... saraca Tara la un moment dat parca si ea plangea cand ne vedea pe noi... ce mai a fost o saptamana de cosmar.
Ne-am sunat med. veterinar ... cel care de altfel se ocupa de Tara... a zis ca suntem nebuni... cum naiba sa dam crezanie unui om care a stat doar 5 min langa un catel...
Tara a continuat tratamentul... acum merge mai bine... dar cu sigurantza nu voi mai chema un asemenea om pt dresajul ei...
Acum avem cateva casete pt dresaj... le-am incercat pt Tara insa fara nici un rezultat...
P.S.: Daca nu intelegeti ceva... e din cauza momentelor de cosmar de care mi-am adus aminte!
HAI STEAUA!!!!
Nunta noastra
Poze
Danna spune:
Andreea, cum sunt oameni si oameni, asa exista dresori si dresori.
Eu pe cel care a venit la voi nu il pot numi nici instructor si nici dresor, daca a putut sa va spuna asa ceva.
Noi pentru Azara am cautat foarte mult un dresor care sa fie exact ce ne trebuia si l-am gasit dupa cautari indelungate. Este un om deosebit, iubeste foarte mult ceea ce face si nu in ultimul rand este un adevarat prieten al animalelor.
Cu Azara a facut minuni. Ca o mica paranteza – dupa ce am terminat dresajul, profesorul Azarei mi-a adus aminte de prima intalnire cu el pentru a-si cunoaste viitoarea eleva. Ei bine, la prima intalnire nu am putut vorbi din cauza latratului in continuu si al incercarilor de atac asupra lui pe care le avea Azara. Era imposibil sa se apropie de ea si cu toate acestea chiar daca in primul moment el a crezut ca este un caine pierdut cu care nu se poate face nimic, a avut ambitia sa incerce pana sa isi dea verdictul. Nu pot sa iti spun ce mandru era si este in continuare pentru reusita lui.
Daca esti interesata ti-l recomand cu draga inima.
Anne, nu exista caine care sa nu asculte si sa nu poate invata comenzile ce i se dau. Problema noastra a stapanilor este faptul ca uneori ne alintam prea mult animalele, iar cainele este un animal social, care in libertate se asociaza cu cei de aceeasi specie si formeaza o haita. In haita trebuie sa existe un lider - atunci cand autoritatea liderului se clatina, din orice motiv s-ar intampla asta, restul cainilor aspira la pozitia de conducator. Dupa lupte constante pentru suprematie unul dintre ei iese invingator si este acceptat si respectat ca un veritabil sef.
Noi percepem cainele ca pe un membru al familiei care nu poate sa vorbeasca articulat si se comporta ca un copil, mai mult sau mai putin rasfatat. Cainele, la randul lui, ne percepe ca pe membrii haitei. Fara sa vrem, aceste perceptii diferite intra adesea in conflict.
El se va raporta la membrii familiei ca la o adevarata haita, unde exista un conducator (lider alfa) si in cadrul careia se respecta legea celui puternic. In cazul in care stapanul nu intelege acest mod de raportare al cainelui la cei din jurul sau si nu actioneaza in consecinta, cainele se va simti dator sa preia "conducerea".
andreea_trend spune:
Saru'mana Danna ...
Dupa descrierile tale este exact persoana de care am nevoie .
HAI STEAUA!!!!
Nunta noastra
Poze