Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)
Raspunsuri - Pagina 15
irina.c. spune:
Cataghe,daca te tai la deget dupa impartasanie,pui un pansament.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
antoioana spune:
Ce spuneti de asta?
Un filozof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism. Dumnezeul lui Moise este neatributiv. Cînd îl întreabă Moise pe Dumnezeu: Ce să le spun ălora de jos despre Tine? - Dumnezeu îi spune: Eu sînt cel ce sînt. (Petre Tutea)
Ana,imi facusem griji pentru tine, ce bine ca ai revenit!
Sabina, la multi ani si multa inspiratie la compus! Tu cu Gandacel si Irina va cam alintati cu intalnirile!
Eu sunt cam inversunata pe ziua de azi...mi-a spus dr. ca bb e cam mic desi eu cresc precum pita cu prea multa drojdie si zahar...si trebuie sa fac un eco...plus ca astia din QC nu mi-au trimis rezultatul analizei pt. anticorpi (am rh neg.) desi mi-au luat sange de 3 ori si nu mi-am facut injectia. Sotul l-a sunat de dimineata pe duhovnicul nostru si n-as fi vrut sa vorbesc nici cu el de atata inchistare, dar m-am trezit cu receptorul la ureche si dupa ce i-am auzit vocea blajina m-am simtit mai bine. Ce ti-e si cu ispitele astea...
Numai bine!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Cataghe,daca te tai la deget dupa impartasanie,pui un pansament.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Bun-bun, da' ce fac dupa aia cu pansamentul?
Bei Irino, io vb serios si tu faci misto de mine, treaba e asta?... Vb serios, daca te tai la desht nu tot pierdere de sange e?
Ceea ce ma framanta pe mine acuma e ca argumentul lui Gandaca nu prea se tine... si io vreau sa stiu cum sta problema cu menstruatia, ca is pe problema, de!
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
gandacelu spune:
pansamentul? il arzi, nu am mai scris o data?
catalina, faptul ca tu continui sa scrii despre un subiect la care deja s-au dat niste raspunsuri, nemultumita fiind de ele, inseamna ca de fapt nu cauti decat polemica, nu rezolvarea problemei - ti-am spus, daca intr-adevar te intereseaza, discuta cu un preot!
argumentul nu e al meu personal...
si cam atat
mami de ileana si ioachim
gandacelu spune:
asa cum anto spunea, nu ar trebui sa explicam nimic - Dumnezeu nu se intelege pe calea mintii, nici a logicii, dimpotriva... sunt unele lucruri simple si atat de evidente, care nu se pot demonstra, dar care sunt intelese de cine vrea sa le inteleaga... sau poate sa le inteleaga... sau nu se impotriveste... sau nu isi baga mintea ca un cutit in "problema" sa disece (pacientul mort)
de asta ne simtitm bine si pare ca ne stim de cand lumea, ortodocsii aici... vorbim aceeasi limba:)
mijloacele moderne? always cu aripioare? cata, am gasit si la parinti ortodocsi aceasta explicatie (care nu se referea desigur la Impartasanie, ci la intratul in Biserica in aceasta perioada) - ei bine, ortodoxia nu e"moderna", e vesnica, nu e sub vremi, e deasupra lor
am pastrat invatatura asa cum am primit-o, am incercat sa reinnoim numai trairile, nu practica - de asta este orto-doxie, pentru ca nu s-a departat cu o iota de invatatura lui Hristos, tocmai pentru ca nu s-a adapatat diferitelor "intelepciuni" trecatoare
menstruatia? iarasi incepem cu false probleme? cum spuneam, Duhul Sfant si felul in care El lucreaza in lume alaturi de Tatal si de Fiul, acestea sunt adevaratele probleme
restul? vorbim ca sa nu tacem si sa se auda glasul constiintei
Post cu spor!
mami de ileana si ioachim
fdoina spune:
Mi-a placut fraza asta o s-o trec la topicul ala cu fraze nu -stiu-cum: vorbim ca sa nu tacem si sa se auda glasul constiintei
Insistenta asta a Catalinei imi aminteste de mine, acu vreun an, eram insarcinata si , probabil un pic anemica, mai aveam mici hemoragii gingivale (cred ca asa se cheama) sau nazale...Intr-o zi, cand m-am impartasit, am simtit un pic gust de sange si i-am povestit asta cuiva, si incercam sa-i explic ca de fapt nu am pierdut sangele, ca l-am inghitit. A ras de mine, a zis ca le dau atunci dreptate celor care zic ca "necuratia" e de fapt o simpla problema de igiena. Ca de fapt e vorba de pierderea de sange din Biserica, vazuta ca Trup tainic al lui Hristos. Ei, mi-a mai zis si alte lucruri pe care nu le reproduc fiindca nu sunt foarte logice, ideea era ca sunt multe lucruri pe care le acceptam ca firesti chiar daca din perspectiva omului modern par de neacceptat, tocmai pentru ca tinem la traditie
Apropo de argumentatia lui Darael, aia cu igiena: bun, taierea imprejur e o lege pur omeneasca si motivatia ei e legata de igiena, dar Iisus a urmat traditia evreiasca, desi era Dumnezeu, nu cred sa-i fi fost frica de microbi, si e exclus sa nu fi stiut despre ce e vorba
irina.c. spune:
quote:Ce sa-ti fac ,mey,Anto,daca te-ai dus tocmai peste ocean ca te alintai si tu cu noi acuma lasa,ramane pe cand vii in vizita pe-aici acum ai grija de tine ,fii linistita si senina,ca sa iasa bb cumintelIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by antoioana
[ Tu cu Gandacel si Irina va cam alintati cu intalnirile!
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
today
irina.c. spune:
quote:Cata,meditand io la problema asta pe care ai pus-o tu,mi-a sarit in oki un pasaj din cartea cu par.Serafim:Nu te increde prea mult nici in propria minte.Gandirea trebuie subtiata prin suferinta,altfelnu va rezistaacestor vremi crancene.Eu nu cred ca cei "logici" vor fi cu Hristos si cu Biserica Sain zilele care vin asupra noastra;vor fi prea multe "ratiuni" impotriva ,iar cei care-si pun increderea in mintea lor se vor autoconvinge sa iasa afara(adica sa paraseasca Biserica).
Originally posted by cataghequote:
Cataghe,daca te tai la deget dupa impartasanie,pui un pansament.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Bun-bun, da' ce fac dupa aia cu pansamentul?Bei Irino, io vb serios si tu faci misto de mine, treaba e asta?... Vb serios, daca te tai la desht nu tot pierdere de sange e?
Ceea ce ma framanta pe mine acuma e ca argumentul lui Gandaca nu prea se tine... si io vreau sa stiu cum sta problema cu menstruatia, ca is pe problema, de!_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Pe masura ce "prinzi aripi" in ortodoxie,citind mai mult,patind mai multe,avand mai multe legaturi cu ortodocsii si primind mai mult har de la Dumnezeu ,cu atat ajungi sa poti "sa-ti gasesti drumul" prin taramul ortodoxiei.Incepi sa vezi ca sunt nenumarate lucruri intelepte pe care,la inceput,poate nu le socoteai prea intelepte...noi stim ca Dumnezeu calauzeste Biserica si ca va fi cu ea pana la sfarsit.Ceea ce vreau sa spun de fapt e ca atunci cand traiesti in Biserica,vezi logica lucrurilor care din afara par absurde.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
xenocid spune:
quote:
Nu te increde prea mult nici in propria minte
Si iata cum dupa secole la rand in care ne-am numit trupul "fratele nostru porcul" veni si randul cortexului superior sa fie tras pe dreapta alaturi de sistemul neuro-vegetativ in acord cu invataturile lui stefe gheorghiu'...scuze sefe gheorghe
Alin
*segmentation fault*
conchita spune:
Anto, e randul meu sa imi fac griji pentru tine! ma rog sa creasca bebe cum trebuie si tu sa nu mai fii suparici, o sa fie bine, ai sa vezi!
referitor la citatul tau din Tutea, ii dau dreptate a nu stiu cata oara si pasajul din Parintele Serafim oferit de Irina vine sa intareasca teoria cum ca sufletul nu poate fi conceptualizat rational. e la mintea cocosului, fie el, cocosul, fan sefe sau nu. "stiinta" sufletului foloseste, daca foloseste (ca e inca in fasha stiinta asta) metode diferite de logica. nu poti sa masori infinitul si inefabilul cu sabloanele materiei finite, de aceea cred si eu ca nu ne putem baza prea mult pe gandire ca sa patrundem tainele sufletului. aici functioneaza empatia, dragostea, inteligenta emotionala daca vreti, nicidecum logica. psihologia se straduie ea ce se straduie sa analizeze comportamentul uman dictat de constiinta, subconstient, sentimente, instincte, etc (deci efectele cauzei, nicidecum sufletul in sine), dar si-asa o cam da in gard, ca mai mult de statistici corelative nu poate. vorba iarasi a lui Tutea - geaba vointa, daca nema putirinta.
Darael, hai sa incetam, parca am fi la gradinita. nu asa ma convingi sa ies la un ceai cu tine. arata-mi ca am gresit crezand ca nu esti un domn, trecand elegant peste refuzu-mi, pliz. recunosc, fuse greseala mea ca alesei calea franchetii si-ti zisei in fata ca io cu tine nu viu nicaierea. ce vrei, mie mi-a placut de baiatu' ala, gdan62, ca le zicea bine, si tu-l gonisi, no, poftim ce mai respectasi tu regulamentul.