AIG sau ING?
Raspunsuri - Pagina 5
aditional spune:
imi permit sa-ti sugerez o solutie pe care am sa o aplic si eu.
Am debut 18 sunt in anul VI, pe care inca nu l-am platit, pentru ca am vrut sa verific randamentul investitiei.
Asa ca pot sa-ti spun ca am depuns 5 ani un total de 3400 lei asigurare de baza (fara celelalte de deces, spital etc)si pot rascumpara polita la 3.000 lei. O afacere desteapta, asa ca nu am de gand sa mai astept inca 15 ani sa-mi explice cineva cu amabilitate cum am depus 12000 si ei imi ofera 10000.
Orice randament as face pe un randament bancar cu 5% dobanda, plus capitalizarea dobanzii este net superior.
De fapt se pare ca platesc un comision lunar cuiva ca sa ma oblige sa strang niste bani pentru ca eu, voluntar, nu sunt in stare.
Iar cheltuieli alea grele pe care le are ING, de care se plange consultantul se refera cred ca la sediile luxoase, la comisionele mari ridicate de agenti , in sistem piramidal (ca tot vb de Caritas) de la agentul de teren pana la seful de agentie etc., la excursiile in Olanda si tot felul de bonusuri.
Are avantajul ca in Romania nimeni nu a terminat o astfel de polita, peste 15 ani o sa fie cineva perseverent ca o sa duca la capat contractul si o sa afiseze rezultatul pe un astfel de forum. Sunt curios teribil ce motiv o sa mai fie.
De abia ne-am lamurit cu bancile acelea amabile din 2007 care ne sunau sa ne ofere credite, iar acum ne trimit instiintari ca s-au dublat costurile (teapa asta nu am luat-o inca), dar sunt destui oameni care regreta ca au muncit pe branci pentru a plati o casa si acum raman fara ea. Mai lipsesc astia de la asigurari sa profite de faptul ca dorim tot binele din lume copiilor nostri si pe chestia asta sa ne exploateze.
deci agentul de asigurari de adineauri sa prezinte ca fiu-miu la scoala la nivelul de matematica de clasa 3-a , o suma investita si o suma recuperata la final. Ca de cuvinte suntem cam satui, ne putem uita la TV la emisiunile politice. Sau daca vrea concurs de matematica sunt dispus sa particip, am invatat suficient la Politehnica plus o multime de specializari ca sa pot pricepe o capitalizare.Apropo, am mai avut 3000 de lei in unituri , independente de asig. care au stat 2 ani in perioada cand economia duduia. Dupa 4 pag de cuvinte prezentate de ING, am calculat cu creionul si am pierdut pe asa zisa investitie teribila.Asa ca am rascumparat repede ce am mai putut.Nu mai detaliez si subiectul cu unituri .
Partea cu adevarat proasta e ca toate societatile de asigurare au cam aceleasi randamente.Ce nu inteleg cum ne alegem noi in Romania numai cu servicii de tipul asta, ca pe dincolo functioneaza.
cici spune:
Mi se pare foarte corecta concluzia lui aditional :"de fapt se pare ca platesc un comision lunar cuiva ca sa ma oblige sa strang niste bani pentru ca eu ,voluntar ,nu sunt in stare"
Bine zis.
Iar dupa ce a scris aici senator ,se pare ca in toti anii astia ar trebui sa ne rugam seara de seara ,ca in anul in care ar trebui sa incasam polita ,sa nu fie criza ,sa nu cada bursa chineza ,sa fie Patriciu prieten bun cu presedintele ca sa nu fie luat la intrebari de procuratura ,etc.Si bineinteles sa-mi amintesc in fiecare seara ca Ing sau celelalte firme de asigurari nu sunt ceva gen Caritas.Asta din urma sper ca e ceva de bine ,avand in vedere ce teapa am luat cu Caritasul.
Daca n-or fi geva gen Caritas ,eu ,omul de rand ,ce sunt daca depun anual minim 1200 de ron si primesc dupa 10 ani mai putin de 90% din banii mei?
Cum se cheama ce sunt eu?
Lorenza spune:
Ce 90% dupa 10ani?,ca majoritatea celor 1200 de lei sunt comisioane.Parca am mai spus ,eu dupa 8 ani de cotizat la aig,din 10000 ron am mai recuperat doar 3000 ron.A calculat sotul,dupa ce in final s-a prins cum e cu comisioanele astea,ca dadeam de cateva ori suma garantata din final.Si totul semant ,parafat,n-aveai ce face,ca ai semant cu manusita ta,de bunavoie si nesilit de nimeni.