Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (17)
Raspunsuri - Pagina 6
gdan62 spune:
La copii, nu le scoateti direct alimentele de natura animala, ci treptat. Organismul are nevoie de putin timp pentru trecerea de la proteina animala la cea vegetala. Copiii anemici sau cei cu alte debilitati fizice este bine a fi menajati si cel mai sanatos este a se discuta cu Parintele Duhovnic care va lua o hotarare de la o situatie la alta. Foarte important este sa postim cu mintea si cu inima. Mi-a fost foarte greu sa discut pe tema avortului cu unele femei de pe acest forum. Inteleg greseala umana, inteleg ca suntem oameni si toti gresim dar, imi este foarte greu sa inteleg de ce pentru prostia din capul a 2 oameni maturi sa sufere copilul nenascut. Am mai avut un topic ce a fost blocat la cererea unor doamne care s-au simtit lezate in libertatea lor de decizie legat de chiuretaje. Topicul se referea la "Drepturile copiilor". Imi place cand mi se spune ca traiesc intr-un stat de drept in care toti au drepturi egale. Dar dreptul copilului nenascut cine-l apara?
Cu dragoste in Hristos,
Dan.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gdan62
Imi place cand mi se spune ca traiesc intr-un stat de drept in care toti au drepturi egale. Dar dreptul copilului nenascut cine-l apara?
Referitor la intrebarea ta..... De Dumnezeu ai auzit ?
Cu stima,
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
gdan62 spune:
Interesanta intrebarea ta frate Darael! Dar ia sa te intreb si eu ceva, vrei? Unde crezi ca sunt acum oare, sufletele celor 11,3 milioane de copii nenascuti de la Revolutie incoace?
Cu stima,
Dan.
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Imi place cand mi se spune ca traiesc intr-un stat de drept in care toti au drepturi egale. Dar dreptul copilului nenascut cine-l apara?
Cu stima,
DARAEL
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
irina.c. spune:
quote:Dan,eu cred ca problema avortului este foarte delicata si intotdeauna discutarea ei va strani multe patimi.Adevarul e ca si crestini gresesc uneori,fiindca in dorinta lor de a impiedica avortul,uita de mama,care ar trebui de fapt sa fie in centrul atentiei,fiindca pana la urma ea va decide situatia.Inclin sa cred ca daca ar fi mai multi crestini care s-ar implica la modul practic in problema asta,cum face par.Tanase de la Valea Plopului,s-ar rezolva mai multe.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Mi-a fost foarte greu sa discut pe tema avortului cu unele femei de pe acest forum. Inteleg greseala umana, inteleg ca suntem oameni si toti gresim dar, imi este foarte greu sa inteleg de ce pentru prostia din capul a 2 oameni maturi sa sufere copilul nenascut. Am mai avut un topic ce a fost blocat la cererea unor doamne care s-au simtit lezate in libertatea lor de decizie legat de chiuretaje. Topicul se referea la "Drepturile copiilor". Imi place cand mi se spune ca traiesc intr-un stat de drept in care toti au drepturi egale. Dar dreptul copilului nenascut cine-l apara?
Cu dragoste in Hristos,
Dan.Tatic la puterea a 3-a!
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
gdan62 spune:
Asa este surioara Irina, un subiect delicat, foarte delicat. Am si hotarat sa-i pun punct. Ce-i prea mult...
Par Tanase in scurt timp nu va mai fi singur, de fapt nici acum nu este singur.
Ati reusit sa cititi cartile lui Laurentiu Dumitru: "Tinerii pe calea intrebarilor" si "Hristos si tinerii"? Raspund multor intrebari ce le au tinerii din ziua noastra mai ales ca fratele are o exeprienta vasta in lucrul cu tinerii.
Doamne ajuta!
Dan
irina.c. spune:
quote:Dan,tu n-ai incercat a te implici in activitatea Asociatiei Pro-Vita?Exista si in Bucuresti o filiala,in caz ca esti de aici.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Asa este surioara Irina, un subiect delicat, foarte delicat. Am si hotarat sa-i pun punct. Ce-i prea mult...
Par Tanase in scurt timp nu va mai fi singur, de fapt nici acum nu este singur.
Ati reusit sa cititi cartile lui Laurentiu Dumitru: "Tinerii pe calea intrebarilor" si "Hristos si tinerii"? Raspund multor intrebari ce le au tinerii din ziua noastra mai ales ca fratele are o exeprienta vasta in lucrul cu tinerii.
Doamne ajuta!
DanTatic la puterea a 3-a!
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
gdan62 spune:
Surioara draga, eu lucrez foarte mult cu tineri intre 19 si 27 de ani si tare ma bucur sa vad ca au o atitudine foarte diferita legat de viata fata de ceea ce vad eu pe acest Forum la multe femei. Tinere la 19 ani, daca ar ramane insarcinate, nu si-ar pune problema macar o clipa sa scape de sarcina ci mai degraba ar intrerupe facultatea. Da, au multi relatii intime fara a fi casatoriti dar, isi doresc o familie, isi doresc copii.
Intr-un chestionar oferit tinerelor studente (1285 la numar) intre 18 si 25 de ani, aparea o intrebare: "Daca ati ramane insarcinate, ati incerca sa scapati de sarcina?" Raspunsurile erau: 1) Da; 2) Doar in cazuri critice.; 3) Nu.
Procentele au aratat asa la final: Da 7,2%; Doar in cazuri critice 32,9%; Nu 59,9%.
Alta intrebare a fost: "Credeti ca in cazul in care ramaneti insarcinate, parintii v-ar forta sa renuntati la sarcina?" Raspunsul era cu Da sau Nu si 82,8% dintre fete au raspuns cu DA si doar 17,2% cu Nu.
O alta intrebare suna asa: "Considerati ca este bine sa va casatoriti sau nu este necesar ca actul in sine sa existe ca sa va simtiti in regula?" Intrebarea nu mi-a placut in totalitate dar nu eu am facut testele. Raspunsurile au fost: pentru casatorie au optat 86,8% iar celelalte mergeau pe o relatie in afara casniciei.
Si ultima intrebare la care am sa ma refer suna asa: "Parintii vostri sunt pro sau contra casniciei?" Contra 61%; Pro 39%.
Tare cred ca parintii sunt cei cu care trebuie sa lucram si nu tinerii. Tinerii de astazi despre care cei varstnici spun ca sunt asa si pe dincolo, sunt mult mai verticali pe probleme de morala. Se vede asta si din rezultatele intrebarilor.
Dan
fdoina spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Cu stima,
DARAEL
Darael, eu cred ca Dan se referea la drepturile copiilor romani, in cadrul statului roman care se bate cu pumnul in piept ca asa si pe dincolo...
In rest, ai ca de obicei replica cea mai frumoasa
adita spune:
fetelor, rugati-va pt Nectarie al meu, va rog mult. a facut laringita si cu tot tratamentul ii e din ce in ce mai rau, abia poate sa respire, ma imbrac si ma duc cu el la spital, urgent
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Sabina spune:
Sanatate!!!!!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.