Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (17)
Raspunsuri - Pagina 5
eliza-daniela spune:
Buna ziua
Sunt Eliza din Toronto. Daca va mai aduceti aminte de mine, am scris la acest topic pentru a va aduce la cunostinta situatia unui copilas autist – primul copilas al preotului ortodox Gheorghe Cuzuc din jud. Vaslui, parohia Maraseni – subiectul “Ajutati-l pe George!” la Umanitare (www.cuzuc.netfirms.com)
Imi cer inca o data scuze ca ma amestec in discutia voastra, sper sa nu va suparati, voiam numai sa ii multumesc si pe aceasta cale gandacelului si lui Antoioana pentru ajutorul pe care ni-l ofera in aceasta campanie umanitara – Antoioana – iti voi trimite flyerele despre George, pentru ca tu sa le distribui, iti multumesc mult, sper ca ai primit Pm-ul meu.
In alta ordine de idei, tot sper ca fara sa va supar, pentru ca discutiile purtate aici se refera la ortodoxie si pentru ca se apropie Postul Pastelui, va recomand o carte care a aparut acum mai muti ani la editura unde tatal meu a fost redactor o viata si unde am avut si eu bucuria si cinstea sa lucrez dupa terminarea facultatii si pana la plecarea in Canada, Editura Enciclopedica. Cartea se numeste “Postul cel Mare” si este scrisa de Alexander Schmemann. O sa va aduca bucurie citind-o.
Multumesc, Doamne ajuta!
Eliza
Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!
irina.c. spune:
quote:Hi,hi,Eliza,am fost intr-un gand,ca le-am recomandat-o si eu fetelor recent,am pus si un scurt citat din ea.E intradevar o bucurie pentru suflet si minte cartea asta,si e un ajutor nepretuit pentru patrunderea mai profunda in atmosfera Postului Mare.Fetelor,poate dezvoltam subiectul,mi-ar place sa discutam pe marginea sfaturilor practice pe care Schmemmen le da referitor la cum sa ne randuim viata in aceasta perioada a Postului.Dar dupa ce termin cartea par. Serafim,pliizz,ca nu ma pot gandi acum la altceva.Gandadac,unde ai ajuns,ca eu sunt la pag.329.P.S.Eliza,te rugam sa ramai cu noi,sa mai impartasim din cele duhovnicesti.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by eliza-daniela
Cartea se numeste “Postul cel Mare” si este scrisa de Alexander Schmemann. O sa va aduca bucurie citind-o.Multumesc, Doamne ajuta!
Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
casandra spune:
Un articol forte interesant despre copii si biserica:
http://www.orthodoxinfo.com/praxis/youngchildren.aspx
gdan62 spune:
Doamne ajuta!
Imi cer iertare caci inca n-am apucat sa rasfoiesc mesajele acestui topic dar, am sa ma straduiesc s-o fac in scurt timp. Ne apropiem de Postul Mare si deja prin ziare se vehiculeaza ideea cum ca, pretul alimentelor de post va va rupe buzunarele. Imi permit sa va ofer o alta fata a acestei probleme, cea reala. Urmati va rog link-ul de mai jos: http://www.laurentiudumitru.ro/pretul-alimentelor-post.php
Sa aveti o zi binecuvantata!
Dan.
irina.c. spune:
quote:Casandra,chiar ca e foarte interesant articolul.Mi-a placut ideea cu costumul la barbati si baietei,am observat ca la noi lumea vine la biserica imbracata in general comod.Destul de greu sa aplici unele lucruri de acolo,ma refer la partea cu statul la slujba cu copiii mici,cel putin iarna.In Biserica e foarte aglomerat,nu prea poti sa te misti,mai ales cu unul mic infofolit in brate.Ca sa iesi cu el afara cand face scandal deranjezi pe toata lumea.Iar daca e mic-mic si mai trebuie sa-i dai sa si suga,lucrurile se complica destul de mult.Chiar,fetelor,voi cum rezolvati situatiile astea?Eu prefer sa o las acasa sau sa o duc doar la impartasit.Poate in America Bisericile sunt mai putin aglomerate si e mai simplu.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by casandra
Un articol forte interesant despre copii si biserica:http://www.orthodoxinfo.com/praxis/youngchildren.aspx
today
irina.c. spune:
[quote]Originally posted by gdan62
Doamne ajuta!
Imi cer iertare caci inca n-am apucat sa rasfoiesc mesajele acestui topic dar, am sa ma straduiesc s-o fac in scurt timp. Ne apropiem de Postul Mare si deja prin ziare se vehiculeaza ideea cum ca, pretul alimentelor de post va va rupe buzunarele. Imi permit sa va ofer o alta fata a acestei probleme, cea reala. Urmati va rog link-ul de mai jos: http://www.laurentiudumitru.ro/pretul-alimentelor-post.php
Sa aveti o zi binecuvantata!
Dan.Tatic la puterea a 3-a!
[javascript:insertsmilie('')
bascket /quote]Dan,bine ai venit pe forum ,precum si la topicul nostru!
Foarte adevarat ce zice articolul acesta.Eu am constatat ca la noi s-a cheltuit mult mai putin pe mancare in post,fiindca n-am mai cumparat oua,carne,produse lactate decat pentru copil.Oricum,chiar si Ilincai ma stradui ca miercuri si vineri sa-i dau ou in loc de carne,ca sa o obisnuiesc cat de cat,inca de micuta,cu ideea de post.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
Dan(iel?), bine ai venit
Binevenit topicul ala cu avortul, dar eu cred ca problema e una umana - generala, si e bine sa fii mai discret in ce priveste implicatiile religioase, ca sunt persoane care vor scrie numai ca sa -ti bascaleasca convingerile religioase si mai putin ca sa discute pe subiect...
Irinuca, eu am preferat sa le duc pe fete la biserica, chiar daca ma chinui nitel, mai ies cu ele (in general stau langa usa, si locul imi prieste), pe fi-miu nu l-am dus la biserica mititel, si nu sta nici acum ca e mare...Copilul se obisnuieste cu atmosfera, stie ca la biserica se sta cuminte, o juma de ora, o ora, eu zic ca-i foloseste, e jertfa noastra de mamici cu masina de spalat si pampers
Si inca ceva: eu in locul tau i-as scoate carnea de tot in postul mare, nu atat pentru post, cat pentru dezintoxicare...eu sunt anti-carne, e cel mai toxic aliment, dar fireste asta e doar o parere personala.
Fetelor, am rezolvat cu apartamentul, am gasit o familie tanara si simpatica, si cu ce luam de la ei platim datoriile de la ceilalti...Mi-am si revenit cu nervii, da acu hmmm, m-a pus pe ganduri gandaca sa fac neste drumuri pe la financiar...m-apuca disperarea, asta toamna am fost de doua ori pe acolo sa depun o hartiuta
adita spune:
chiar ca foarte interesant articolul cu copiii la biserica. sunt multe idei pe care o sa incerc sa le pun in practica. noi mergem mereu si cu copiii, dar suntem foarte dezorganizati, pana ajungem mai e putin si se termina slujba. din fericire celor mari le place, merg cu drag si stau cuminti, mai ales Antim. sta in fata sa vada ce fac preotii si e foarte atent si linistit. mai greu e cu cel mic, ca sta linistit, dar il apuca vorbitul si chiuitul tocmai cand nu e cazul. asa ca stau cu el pe langa usa, dar tot e greu, ca e inghesuiala si foiala la usa, plus ca trebuie sa-l dezbrac in biserica, sa-l imbrac cand iesim si tot asa. dar mai e putin si se face si el mare, trecem si hopul asta.
si articolul cu pretul alimentelor de post ma cam atinge, nu ca as cheltui mai mult in post, dar ma numar si eu printre cei care in post incearca sa manance bunataturi vegetariene in loc sa posteasca asa cum ar trebui.eu intotdeauna ma ingras in post fiindca ma imbuib peste masura
si m-ati bagat la idei si cu cartea despre Pr Serafim Rose, poate fac cumva rost de bani sa o iau si eu. pare foarte interesanta. cu toate ca nu stiu de ce ma deranjez sa mai cumpar carti, ca nu le citesc. nu am timp, ca " trebuie " sa stau toata ziua sa pierd timpul la calculator.
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
irina.c. spune:
quote:Doina,bine ca ai rezolvat cu apartamentul.Eu zic sa te interesezi si de contract,dar si sa le iei bani in avans si un depozit in caz de ceva,ca sa nu mai ajungi la astfel de situatii.
Originally posted by fdoina
Irinuca, eu am preferat sa le duc pe fete la biserica, chiar daca ma chinui nitel, mai ies cu ele (in general stau langa usa, si locul imi prieste), pe fi-miu nu l-am dus la biserica mititel, si nu sta nici acum ca e mare...Copilul se obisnuieste cu atmosfera, stie ca la biserica se sta cuminte, o juma de ora, o ora, eu zic ca-i foloseste, e jertfa noastra de mamici cu masina de spalat si pampers
Si inca ceva: eu in locul tau i-as scoate carnea de tot in postul mare, nu atat pentru post, cat pentru dezintoxicare...eu sunt anti-carne, e cel mai toxic aliment, dar fireste asta e doar o parere personala.Fetelor, am rezolvat cu apartamentul, am gasit o familie tanara si simpatica, si cu ce luam de la ei platim datoriile de la ceilalti...Mi-am si revenit cu nervii, da acu hmmm, m-a pus pe ganduri gandaca sa fac neste drumuri pe la financiar...m-apuca disperarea, asta toamna am fost de doua ori pe acolo sa depun o hartiuta
Acum ca vine primavara o sa incerc s-o iau si pe Ilinca cu mine la Biserica mai des.
O sa discut cu doctorita si despre ideea cu carnea.Problema e ca fica-mea e tare firavioara si nici nu prea mananca,daca ii scot carnea pentru mult timp ma tem ca slabeste cu totul.Desi am auzit de parinti care si-au crescut copii fara sa le dea carne deloc si sunt bine,sanatosi.
Adita,si mie mi-a placut ideea cu organizarea inca de seara,propusa in articol.De fapt am vazut multe texte foarte interesante pe sit-ul acela,o sa incerc sa traduc cateva.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
hihi, ati vazut articolu ala cu postul?...seminte, paine si fructe se mananca in Postul Pastelui
Si eu ma-ngras ca purcica...
Gandaco, hai sa-ti dau o idee, am vazut pe la alte biserici...Vorbeste cu preotul de la parohie sa amenajati un raft cu carti de imprumutat...Si pui acolo minunatia aia de carte...Si poate vin si altii cu cate o carte...si citesc mai multi.