Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (17)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

haha, si eu mi-am facut "cadou" cartea Parintelui Serafim... tot cu 8 martie am pretextat...si acu o citeste barbatu-meu , ca el are timp, eu...
fetelor mi-a ramas o vorba a Parintelui, zicea ca pe antihrist nu trebuie sa-l cautam in ateul inversunat (care isi tradeaza foamea de Dumnezeu, negandu-L cu inversunare), ci in credinciosul caldicel, care-i toata ziua cu Hristos pe buze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetelor dragi si scumpe si iubite, ma iertati ca zilele astea am predare la revista si sunt full, nu prea am vreme sa va barai la cap ma bucur ca v-ati luat cartea, nici nu stiti cat ma bucur!... eu nu am terminat-o inca, nu am mai avut timp sa citesc, pentru ca s-a indragostit de ea si... ioachim si cum ma vede ca incep sa o citesc, mi-o trage, se inchina (face doar latura mare a crucii, dar, ma rog, noi intelegem) zice "Dne-Dne" si a mai invatat datorita acestei carti doua cuvinte: "barba" si "icoana" (ca mi-o ia si mi-o intoarce pe toate partile, iar pe coperta din spate e Parintele cu icoana Sf. Treimi in mana)
nu pot sa citesc decat cand doarme, dar nu stiu ce am avut zilele astea, m-a prins o oboseala grozava dupa noptile nedormite de saptamana trecuta si am dormit butuc

o prind eu din urma pe irina imediat!

irina, post negru inseamna fara apa, dar nu stiu daca poti lua aghiazma si anafura, eventual le iei inainte sa mananci, la ora 3, de exemplu

va dati seama ca Iisus si Moise au postit 40 de zile?... si noi nu putem o jumatate de zi... ei, nu putem ah, consumerism-consumerism... hilaism-hiliasm...

btw, abia astept sa incepem o discutie despre hiliasm, cu cele care ati citit deja in cartea Pr. Serafim - nu vi se pare un subiect extraordinar si o viziune geniala asupra lumii de azi si asupra trairilor religioase?

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Niste fotografii cu parintele Serafim:http://users.sisqtel.net/williams/pics-cell.html
http://users.sisqtel.net/williams/pics-cell.html
http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Elders/Various/Fr._Seraphim_Rose/His_repose/index.shtml
http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Elders/Various/Fr._Seraphim_Rose/His_cell/index.shtmlDaro,lectura placuta!Eu stiam ca femeia crestina se mai poate serba si de ziua Sfintelor Femei Mironosite.Eu n-am facut nimic deoebit azi,am felicitat pe unii si pe altii si cam atat.Doina,si sotzul meu a zis ca vrea s-o citeasca,dar trebuie sa stea la rand .Oricum,dintre noi doi,el e cel mai ocupat.Gandacelu,eu auzisem de erezia hiliasta(pentru cine nu stie,e vorba de faptul ca unii sustin ca Hristos va veni pe pamant si va domni 1000 de ani,intemeind o imparatie politica si pamanteasca),dar nu stiam care este pozitia Bisericii noastre in aceasta problema.Acum am aflat si eu ca articolul din Crez "a carui Imparatie nu va avea sfarsit" contracareaza tocmai aceasta invatatura mincinoasa.Interesanta si ideea ca asteptarile hiliaste ii pun pe cei care cred aceasta invatatura in primejdia de a urma lui Antihrist,care va intemeia o imparatie pamanteasca,pretinzand ca este Hristos.Si un pasaj al par. Serafim referitor la subiect:A Doua Venire a lui Hristos va fi evidenta: va fi brusca, din cer si se va vedea pana la marginile lumii. Pentru aceasta nu exista nici o pregatire decat pregatirea crestin ortodoxa prin pocainta, viata duhovniceasca si veghere. Cei care se pregatesc pentru ea in orice alt mod, care spun ca El este oriunde pe aici, care propovaduiesc ca Iisus vine in curand ,fara a avertiza si despre marea inselare care va preceda venirea Lui, toti acestia sunt clar proorocii Antihristului, falsi Hristosi care trebuie sa vina mai intai si sa insele lumea, inclusiv pe crestinii care nu sunt sau care nu devin adevarati ortodocsi. Nu va exista nici o imparatie de o mie de ani. Pentru cei care pot primi aceasta, mia de ani din Apocalipsa este acum; viata in Har este in Biserica Ortodoxa, pentru intreaga mie de ani dintre prima venire a lui Hristos si vremea lui Antihrist. Faptul ca acesti protestanti asteapta un mileniu in viitor este chiar marturisirea lor ca ei nu traiesc in el acum, ca sunt in afara Bisericii lui Hristos si ca nu au gustat din Harul Divin."Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by daro26
Stiu ca ziua femeii crestine e de Bunavestire, iar 8 martie e introdusa artificial intre sarbatorile noastre. Totusi e asa de inradacinata incat am sunat-o pe mama sa-i spun "La multi ani!"... Voi ce faceti de 8 martie?
Am si "profitat" de 8 martie asta, i-am zis sotul meu saptamana trecuta ca-mi iau eu cadoul de 8 martie, si uie-asa am venit acasa cu cartea despre parintele Serafim.

O zi buna tuturor si post cu folos!

Roxana

8 martie nu este o sarbatoare crestina, adica nu religioasa. Este laica si politica, a fost introdusa de ONU in 1977 pentru a marca lupta de emancipare a femeilor.
Chiar, as fi curioasa la modul serios si fara urma de misto sau cinism: care este pozitia femeii in Biserica? Tinind cont de faptul ca in intreaga Traditie femeia este privita ca o corupatoare, incepind chiar cu Eva. Teorii feministe o pun pe Maria la loc de cinste pentru ca ar fi venit sa rascumpere pacatul Evei. De ce femeia continua sa poarte acest stigmat in Biserica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

fortepiano,

Nu e stigmazata in nici un fel femeia in Biserica.

La casatorie preotul spune barbatului sa-si iubeasca femeia cum isi iubeste Hrisos Biserica.

Eu nu m-am copnfruntat cu nici un fel de misoginism in parcursul meu religios.

(cam mic si subtire ce-i drept, parcursul)

Dragelor, azi mi-am dat inca odata seama....ce de curand a fost acu 2006 ani.... parca ieri Iisus postea.....

nu stiu daca ma intelegeti:) sunt cam haotica si obosita de la compus.mai am mult....ganditi-va si la mine, sa pot fi rapida, ca ideile se pare ca-s cristalizate. Rugaciunea mea e muzica acuma....si ajunez fara sa vreau pana pe la 3, 4 dupamiaza....nu pot manca mai nimica.Asta numai Post nu e....nu? cand iti vine usor.Sau poate se comenseaza cu chinul de la portative

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Gandacelu,eu auzisem de erezia hiliasta(pentru cine nu stie,e vorba de faptul ca unii sustin ca Hristos va veni pe pamant si va domni 1000 de ani,intemeind o imparatie politica si pamanteasca),dar nu stiam care este pozitia Bisericii noastre in aceasta problema.Acum am aflat si eu ca articolul din Crez "a carui Imparatie nu va avea sfarsit" contracareaza tocmai aceasta invatatura mincinoasa.Interesanta si ideea ca asteptarile hiliaste ii pun pe cei care cred aceasta invatatura in primejdia de a urma lui Antihrist,care va intemeia o imparatie pamanteasca,pretinzand ca este Hristos.

Irina, multu, chiar habar n-aveam ce inseamna hiliast si voiam sa ma apuc sa caut.

Si eu sunt la cetit, foarte rascolitoare carte, imi place ca personajul Oign seamana atat de mult unei persoane dragi mie, si ma mira foarte tare acuitatea cu care a vazut niste lucruri inca din '60, cand lumea era ametita de urmarile razboiului, flower power, etc.. analiza lui este actuala si acum, cu atat mai mult, desi cred ca atunci parea un fel de lulu atins de boala crestinismului.

Observatia cu Hristos care ar fi inchis intr-un ospiciu si dat pe mana psihiatrilor daca s-ar fi nascut acuma, e super...
Cred ca stiu cateva persoane (aa.. mai multe ce-i drept) care s-ar oferi de bunavoie la asa ceva(tz tz, ce fac eu in post)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Anca pentru efortul tau.Minunat si minunata esti si tu.
Dragelor,va cer o favoare mare.Rupeti 33 de minute din timpul vostru sa-l ascultati de pe ortodox.com pe Pr.Constantin Necula.Se numeste tinerete si ortodoxie.Multumesc.
Doamne ajuta,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.
Faptul ca acesti protestanti asteapta un mileniu in viitor este chiar marturisirea lor ca ei nu traiesc in el acum, ca sunt in afara Bisericii lui Hristos si ca nu au gustat din Harul Divin.

irina ce am vorbit noi?

despre hiliasm: este erezia care considera, mai pe romaneste, ca raiul se poate realiza aici pe pamant, cum ar fi prin... confort, sau prin ecumenism... am gasit ceva foarte interesant tot la capitolul asta, in care parintele a zis ca nu ii plac fotografiile in care culorile sunt schimbate artificial, care fac sa para mai frumos decat este pamantul, e un fel de inchinare in fata naturii, ceea ce e - printre altele - tot o expresie a hiliasmului

aceasta erezie a fost combatuta in sinodul 2 ecumenic...

joanna, iaca linkul: http://www.ortodoxmedia.com/dn/0134-Pr-Constantin-NeculaTinerete-si-ortodoxie-14-dec-2005.mp3

acu o ascult

Mergi la inceput

fetele, voi stiti ca eu cert doar pe cine iubesc

pazeaaaaaaaaa!

conchita, pe unde umbli ca vreau sa te "iubesc" si pe tine nitel

Mergi la inceput

am ascultat putin din conferinta, ori ca sunt eu dupa Parintele Serafim Joanta, ori ca... nu stiu, parca prefer sa ascult batranii, nu tinerii vorbind... de la batrani inveti mai ales cat e faina vorba domoala, blanda, neindrazneata... tacerile, spatiile dintre cuvinte fara de care cuvintele ar fi vorbe... si tot asa

joanne nu te supara

va pupi
noapte buna!

Mergi la inceput