Biblia (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

ADEVARAT a-nviat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Many Hope, ai dat un raspuns extraordinar de frumos.

Poate stilul tau e ceva mai alambicat uneori si de aia nu se intelege prea clar...

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Doina , dupa cele scrise de ManyHope chiar nu mai am nimic de adaugat ! A spus ea totul cu muult mai bine decat as fi putut eu sa raspund.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Poate stilul tau e ceva mai alambicat uneori si de aia nu se intelege prea clar...

Sa sti ca pana shi mie imi e limpede ca scriu complicat ( ), dar pentru cine citeshte Filocalia (de pilda) shi intzelege ce citeshte acolo ...pai comparativ, ce compun eu nici la categoria "prescolari" nu se incadreaza macar () shi n-ar trebui sa constituie vreo problema serioasa la intzelegere, ca sa nu mai zic cum e cu intzelesul cel drept shi adevarat shi corect a ce scrie in Scripturi ca nu e chiar "floare la ureche"! - adica e greu poate sa apreciezi cum e o piesa singulara de ceva , insa cand ai atatea alaturi sa le potzi compara shi nu lipseshte nici chiar Modelul original, ar trebui sa se poate deosebi ce-i drept de ce e stramb sau greshit sau nu e in regula ... parerea mea () = shi de aia "ma ingadui" in halul asta de "stil" inca !

Multzumesc mult de apreciere Jocelyn shi Elena () insa daca nu e multzumita cat de cat cea careia am incercat shi eu sa-i raspund... parca "tot degeaba" ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by ManyHope

Multzumesc mult de apreciere Jocelyn shi Elena () insa daca nu e multzumita cat de cat cea careia am incercat shi eu sa-i raspund... parca "tot degeaba" ....

Many Hope, ar fi culmea sa fiu nemultumita, cand imi sacrifici atata timp ... Am avut impresia ca te-a nemultumit putin mesajul meu, da vad ca n-a fost decat o impresie, si ca ai ramas la bune sentimente in ce ma priveste, multumesc
Marturisesc ca o asteptam cu mult entuziasm pe Elena, m-a dezamagit putin raspunsul ei, dar pe urma mi-am dat seama ca nu aveam motive sa cred ca ea ar putea sa aiba un alt raspuns...probabil singura premisa diferita in ce ma priveste e ca eu cred in Sfinti...adica Many ,da, eu cred ca au fost oameni care au fost "dincolo" si s-au intors sa ne spuna ce si cum... si cred ca daca mii de ani inainte de venirea Domnului, Duhul Sfant a grait prin Prooroci, cu atat mai mult dupa ce Duhul S-a pogorat peste lume, Dumnezeu ne-a vorbit prin Sfintii Lui...Nu cred intr-un Dumnezeu care S-a retras in inaltime si ne-a lasat de izbeliste, cred intr-Un Dumnezeu care se odihneste intru Sfintii Lui, si care e vesnic in Biserica Lui.

Si pe cuvant ca nu am vrut sa despic firul in 4, si sa fac filosofie despre cele de sus, pe care nu le cunoastem si care nu ne privesc. Eu sunt de acord cu tine Many ca preocuparea noastra ar trebui sa fie pentru pacatul in care suntem afundati pana-n gat, dar ...eu cel putin sunt plina de mandrie, socotesc ca viata mea e mai virtuoasa decat a majoritatii oamenilor pe care ii cunosc, ca ia uite cutare ce mandru e, pe toate i se pare ca le stie, cutare bea de stinge, alalalt fura de unde poate, in tara asta nimeni nu mai e cinstit, vecina de vis a vis nu merge niciodata la biserica, xuleasca pe toti ii vorbeste de rau...eeei, fireste ca si eu sunt pacatoasa, dar parca tot mai fac si cate ceva bun...intelegeti ce spun?...ei, si atunci aflu ca Predania Sfintei Biserici e ca Sf Ioan Botezatorul a venit din iad pe Tabor, ca atatia oameni care au vorbit cu Dumnezeu, atat de curata si buna fusese viata lor, care vazusera si vestisera tainic Venirea Lui, au asteptat in iad atata timp momentul acela de Bucurie...Pai cum sa nu te puna pe ganduri? Cum sa nu te simti un caragios cu pretentii cand te gandesti ca tu meriti mantuirea mai mult decat altul?
Si sa stiti ca iadul asta e...un loc la fel de necunoscut pentru noi ca si cele de sus, la care ziceti voi ca nu e profitabil sa ne gandim prea mult...mi-aduc aminte ca Pr Porfirie spunea ceva de genul " Hristoase, unde va voi iubirea Ta sa ma puna, eu acolo am sa fiu bine, chiar si in iad, dar sa fie iubirea Ta cu mine..."
Amin si Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Denizelule, nu numai ca nu ma simt certata cu nimeni pe aici, si ca cer scuze tuturor ca am o limba mai ascutita uneori, dar pentru tine am capatat chiar o afectiune speciala, de cand am "descoperit-o" pe bunica ta de la tara...eu as pune o poza a ei in rama la capul patului si as face...hmmm...un fel de icoana...ca dansa seamana mult cu o icoana ortodoxa...dar fireste ca asta as face eu , nu tu

Pai bine mai Doina, abia acuma imi spui? Ma lasai asaaa, sa cred alte alea...
Eu presupun ca tu vorbesti de bunica despre care am povestit la Povestile batranilor. Ei, aia nu e bunica de la tara. E bunica-lady, mai!:)) Da' asa lady cum era, nu-i ajungea nici la degetul mic bunicii de la tara, pe care o pretuiesc atat de mult ca nici macar acum, la mai mult de 10 ani de cand a murit, nu pot sa povestesc despre ea. Bunica de la tara era, intradevar, "icoana-ntr-un altar s-o pui" (figurativ, fireste:).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Denizel, eu chiar de bunica de la tara vorbeam, aceea careia i-au murit trei prunci, care a dus o viata asa de aspra, si care si-a pastrat blandetea si caldura in ciuda incercarilor
si daca se spovedea si se impartasea, pe cuvant ca eu una i-as face o icoana adevarata

am si eu bunici din astia, si sunt convinsa ca pentru rugaciunile lor nu ma lasa Dumnezeu sa pier in rautate, si ii pomenesc si eu de cate ori pot, ca nici dansii nu ma uita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ei mai Doina, saraca de ea! O las sa se odihneasca in pace...
Destul au tras toti de ea, in toate directiile, cat a trait.
In afara de asta noi, cu mintea nostra limitata si super limitata nu prea stim unde sunt ei acum, nici macar nu stim unde ar merita sa fie, asa ca ce rost ar avea sa "stric" o rugaciune si sa folosesc o ruta atat de ocolitoare cand am acolo Sus pe Cineva Viu care stiu sigur ca ma asculta si ma poate ajuta...
Mai mult nu-ti scriu, pt. ca nu as vrea sa incepem iar sa dam cu argumentu' una in alta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

fetelorrrrrrr,,de ce ati abandonat subiectul asta...eu chiar va urmaream!!!!!!

nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Da nu te opreste nimeni sa incepi sau sa propui ceva interesat de discutat

Everyone has a photographic memory, some just don't have film.

Mergi la inceput