Biblia (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io cand am citit randurile scrise de denizel "Iuda si-a pierdut viata vesnica nu neaparat pt.ca iubea banii, ci pentru ca nu s-a lasat modelat zilnic de Isus Hristos" , m-am gandit ca de fapt pacatul cel mai mare a lu' Iuda nu a fost nici tradarea, nici avaritia, nici sinuciderea ci astea au fost doar consecinta faptului ca nu a crezut in Isus Hristos si deci si-a pierdut viata vesnica
"Adevarat, adevarat zic voua : Cel ce crede in Mine are viata vesnica."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by ManyHope
te rog Denizel in mod special sa nu te superi absolut deloc shi sa nu tzi seama de asta, caci nici tzie nu-tzi tzine careva ceva greshit in seama, cum nu se poate tzine unui copil mic in seama ca a scapat mancarea din gura !!)
--------------------------

Tzalu' mana!

quote:
- DE CE ash avea nevoie sa invatz ce e bine din exemplul acestui "personaj negativ"?
oare binele nu se invatza mai ales cu binele? shi de la Modelul Pozitiv? ....ca sa nu zici tu ca pe fetitza ta mai mare ai invatzat-o lucrurile cele bune apeland mai ales la argumentul "Bau-Bau"!
- CE anume ai avea tu sa invetzi de la Iuda ca nu trebuie sa faci sau ce ar avea Denizel de invatzat de acolo sau eu ce as avea de invatzat? ce? suntem careva "in primejdie" sa comitem ceva similar lui? "ceva" chiar shi la o scara microscopica fatza de monstrozitatea aia! caci chiar de e careva din noi in primejdia "pierderii vietzii veshnice"... oricum nu poate fi de la vreo similaritate cu acel Iuda !

Pai mai Madalina, sper sa nu te deranjeze prea tare, dar mai spun odata parerea omului ala: Iuda si-a pierdut viata vesnica nu neaparat pt.ca iubea banii, ci pentru ca nu s-a lasat modelat zilnic de Isus Hristos

Uite ce am inteles eu de aici: am inteles ca poti fi in mare pericol daca iti astupi urechile si ochii. Iuda a stat in prezenta Invatatorului, dar degeaba. Nu i-a folosit la nimic, nu a invatat nimic. S-ar putea crede ca lacomia si iubirea fata de bani l-au pierdut. Dar nu e asa. L-au pierdut orbirea si surzenia.
Si da, experienta lui, asa negativa si nenorocita cum este, mie imi foloseste. Isus este alaturi de mine asa cum a fost si alaturi de Iuda. Imi vorbeste ca si lui, prin micile sau marile intampalari din viata mea, sopteste intr-una constiintei mele, dar eu s-ar putea sa fiu si oarba si surda si incapatanata. Si da, (mi se face pielea gainii cand scriu asta) s-ar putea ca si eu sa-L vand :((, poate pentru mai putin de "30 de arginti"...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela99

io cand am citit randurile scrise de denizel "Iuda si-a pierdut viata vesnica nu neaparat pt.ca iubea banii, ci pentru ca nu s-a lasat modelat zilnic de Isus Hristos" , m-am gandit ca de fapt pacatul cel mai mare a lu' Iuda nu a fost nici tradarea, nici avaritia, nici sinuciderea ci astea au fost doar consecinta faptului ca nu a crezut in Isus Hristos si deci si-a pierdut viata vesnica
"Adevarat, adevarat zic voua : Cel ce crede in Mine are viata vesnica."

Adela, adica Iuda nu credea ca Isus este Dumnezeu si de aia L-a tradat? Nu stiu, la asta nu m-am gandit.
Eu m-am gandit ca intelesese foarte bine cine este Isus, dar nu i-a pasat, El nu l-a atins in nici un fel si a ales sa-L tradeze. Cred totusi ca pacatul lui Iuda este (si) tradarea.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

quote:

...insa acuma ia sa te vedem daca dupa vorbele astea n-o sa devin shi pentru tine un soi de "omu invizibil" ca pentru alte persoane de p-acilea !

Mie chiar imi place de tine ...ma rog, de felul in care pui problema.

In timpul in care Domnul Iisus promova Imparatzia lui Dumnezeu, iudeii aveau o perceptzie grasita asupra acesteia. Ei asteptau un revolutzionar, care sa rastoarne ocupatzia romana si sa le aduca functzii inalte.
Este ceea ce se crede ca gandea si Iuda. De fapt, ucenicii chiar l-au intrebat odata "cine are sa fie mai mare in imparatzia cerurilor" si mama fiilor lui Zebedei i-a cerut in mod direct ca fii ei sa stea unul la dreapta si altul la stanga Lui.
Haide sa spunem ca Iuda gandea ca un om politic; este posibil ca el sa fi crezut ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, dar nu intzelegea de ce se comporta asa - supus fatza de autoritatzi si bland in fatza celor care incercau sa-L acuze. Un scriitor inspirat a spus ca Iuda a crezut ca "vanzandu-L" pe Iisus, ii va fortza intr-un fel mana si ca, daca este intr-adevar eliberatorul asteptat, va gasi o modalitate sa scape, asa cum o mai facuse.
Si intr-un fel avea dreptate sa creada asa, chiar Iisus a spus "Crezi ca n-as putea sa rog pe Tatal Meu, care mi-ar pune indata la indemana mai mult de 12 legiuni de ingeri?"
Dar Iuda a omis esentzialul - Iisus venise cu un scop: sa aduca mantuirea, dar nu in modul in care vroiau oamenii ci asa cum a vrut Dumnezeu - "Dar cum se vor implini scripturile, care zic ca asa trebuie sa se intample?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Ei se discuta pe aici! Bravo! Biblia de nu mai e subiect de discutzie cu ce am ramane oare ?

Corect shi la tzinta imi apare ce spui tu Adela: in credintza proprie omul isi cuprinde condensate toate alegerile ulterioare!

Hei Denizel !
Te intzeleg shi te laud: nu e putzin lucru ca sa intzelegi shi sa preiei un lucru bun dintr-un exemplu negativ = asha ar trebui sa se procedeze cu toate relele!
Eu nu am absolut nimic cu "parerea omului ala" sau cu a ta sau cu a oricui! E libera..da cu faptele sau vorbele ce le lanseaza inspre tine/mine/oricine...imi da dreptul sa iau o pozitzie!
Asha e drept... shi iaca am luat-o !
Aceleshi bune invatzaturi se pot expune utilizand de pilda chiar fabulele(lui Grigore Alexandrescu de exemplu), ca "cine are urechi de auzit"...adica cine vrea sa auda,sa intzeleaga shi sa implineasca, ii ajunge shi atata shi NU e nevoie sa se apeleze la rachetele intercontinentale ca sa se starpeasca o musca ce te-ar bazaii pe tine sau un tzantzar ce ar vrea sa te mushte(poate)!
Ca predicatorul spune ce spune shi tu auzi...ceea ce spui tu singura ca "auzi"... ca ai fi tu asha sau pe dincolo "de bolnava"...asta e lucru cert la inceputul drumului credintzei, ca daca nu erai nu cautai Sanatatea LUI shi nu puneai pasu(doar asha incepe oricare)... da sa preiei tu cu privire la tine atata neincredere incat sa spui...chestia aia cu argintzii 30 sau nici atatzia...sa gandesti tu despre tine una ca asta...ca ai putea tu sa... fara suparare te rog "auzi" vorba asta shi crede-ma de potzi ca e o prostie! nu mica.... iar daca cineva dinadins cauta sa-tzi bage in oase frici shi temeri din astea... nu prea binele tzi-l vrea sa sti...asha ca eu zic sa-tzi mai educi urechea aia a ta ce asculta shi cum aude (ca poate ea singura itzi tziuie)!

..."parerea mea"

Hai mai Denizel, chiar ai nevoie tu sa contempli ceva greshit ca sa invetzi cum e bine sa faci? Nu e mai mai simplu sa invetzi binele de facut privind chiar in Sus la CEL BUN? Daca tu te apropii de intrarea casei tale,chiar trebuie sa-i dai un ocol complet ca sa intri in ea? pe de-a dreptul nu e de preferat?
Daca vrei tu sa faci sport shi sa o iei roata ca sa ajungi inauntru, este treaba ta shi nu-i nici o gresheala de nici un fel, insa daca asta este abordarea uzuala...hmm !! va cam dura pana ai sa ajungi unde trebuie !

Oricum, pentru tine important ramane ca tzi-a placut shi nu te lasa tulburata de vorbele mele sau de altele, ca sa nu-tzi mai placa cele scrise in Biblie sau cele despre cele scrise in Biblie shi in vietzile oamenilor care au trait/traiasc invatzaturile sfinte din Biblie ! Ia seama shi pastreaza bucuria, ca e foarte buna shi ea in credintza!

Mergi la inceput

quote:

Hai mai Denizel, chiar ai nevoie tu sa contempli ceva greshit ca sa invetzi cum e bine sa faci? Nu e mai mai simplu sa invetzi binele de facut privind chiar in Sus la CEL BUN? Daca tu te apropii de intrarea casei tale,chiar trebuie sa-i dai un ocol complet ca sa intri in ea? pe de-a dreptul nu e de preferat?
Daca vrei tu sa faci sport shi sa o iei roata ca sa ajungi inauntru, este treaba ta shi nu-i nici o gresheala de nici un fel, insa daca asta este abordarea uzuala...hmm !! va cam dura pana ai sa ajungi unde trebuie !

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Madalina, eei, nu-i chiar asa!
Nu trebuie sa contemplu ceva gresit ca sa aflu care e drumul bun. Numai ca uneori, oamenii nu sunt constienti de cat de urate sunt actiunile lor. Atunci cand vad pe altii facandu-le, fie isi spun satisfacuti "multumesc Doamne ca nu sunt ca astia", fie isi dau seama de uratenia lor si se starduiesc sa nu le mai faca.
Probabil ca de aia a fost ingaduit ca in Biblie sa fie atatea exemple negative. Ne-or folosi ele la ceva:). Ne-o fi poate de folos sa vedem ingamfarea lui Moise cand a lovit cu toiagul in stanca, sau lepadarea lui Petru sau judecatile prietenilor lui Iov sau, sau, sau...
Chiar nu vad nimic rau in a le comenta (asa rele cum sunt) si apoi, cu ele in minte, sa ne privim in oglinda.
Iti multumesc pt. ca mi-ai atras atentia, dar sa stii ca vad si Binele si, de cele mai multe ori imi este de ajuns.

quote:
da sa preiei tu cu privire la tine atata neincredere incat sa spui...chestia aia cu argintzii 30 sau nici atatzia...sa gandesti tu despre tine una ca asta...ca ai putea tu sa... fara suparare te rog "auzi" vorba asta shi crede-ma de potzi ca e o prostie! nu mica.... iar daca cineva dinadins cauta sa-tzi bage in oase frici shi temeri din astea... nu prea binele tzi-l vrea sa sti...asha ca eu zic sa-tzi mai educi urechea aia a ta ce asculta shi cum aude (ca poate ea singura itzi tziuie)!

Of, of! Nu esti prima persoana care-mi spune asta. De fapt, esti doar a doua:)
Am o prietena mai in varsta, care mi-a spus ca multa vreme a fost chinuita de teama ca nu va fi mantuita. In cele din urma, spune ca si-a dat seama ca daca ea isi doreste asta, daca ea Il primeste pe Dumnezeu in viata ei si se lasa modelata de El, acest lucru e prea cu putinta.
Uite, eu nu pot (inca) sa gandesc asa. Cum as putea eu sa ma gandesc la mantuire cu siguranta? Adica, eu cred in El (citatul Adelei), vreau sa fiu mantuita, vreau sa ma las modelata (nu stiu cat reusesc), dar sa fiu sigura de mantuire???? Mi se pare prea mult
Nu-mi baga nimeni "frici in oase" (de fapt de astea am fugit, pana la urma), dar sunt la etapa in care cred ca la Judecata, daca se va pune in dreptul meu pecetea "nemantuit" voi fi intru totul de acord.

Mergi la inceput

Elenaaaaaaa, unde esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Denizelule , sunt aici !

quote:
Uite, eu nu pot (inca) sa gandesc asa. Cum as putea eu sa ma gandesc la mantuire cu siguranta? Adica, eu cred in El (citatul Adelei), vreau sa fiu mantuita, vreau sa ma las modelata (nu stiu cat reusesc), dar sa fiu sigura de mantuire???? Mi se pare prea mult

Da, nici eu nu sunt de acord cu teoria "sigurantei mantuirii" (insa nu mi s-a parut ca Madalina a vrut sa spuna asta )....Apostolul Pavel spune sa ne straduim si sa ne ducem mantuirea pana la capat "cu frica si cutremur", adica sa nu ne lasam pe tanjeala ca suntem gata mantuiti, mai ales cat avem sacu de pacate in spate....

-

Fetelor, vroiam sa va spun si voua ceva ce m-a impresionat foarte mult...zilele trecute am citit pe forumul neoprotestant unde mai intru despre moartea unui baiat care scria acolo ....povestea lui este impresionanta si este o marturie cum Domnul Isus schimba vietile celor care vor sa-L primeasca in inimile lor.....cand a intrat pe forum, David, evreu fiind, nu credea in Domnul Iisus (sau in orice caz avea indoieli serioase ca El este Fiul Lui Dumnezeu), cand a plecat de pe forum, Isus era parte din viata lui. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa aiba atit impact cuvintele noastre scrise pe un forum....

Cateva din cuvintele lui, scrise acum o luna :

"Vine o vreme cand trebuie sa spui "Adio" , cand trebuie sa te desparti de tot ce ai iubit si de tot trecutul , parasesc acest forum intr-un moment al vietii mele foarte delicat , dar in urma acestei experiente pe care am avut`o cu voi si cu acest forum a ramas cineva in viata mea , a ramas Iisus si ma bucur ca am reusit sa-l intalnesc acolo unde nu as fii sperat niciodata ca o sa-l zaresc , poate pentru unii dintre voi ce spun eu suna foarte straniu , dar utilitatea acestui forum este data de voi si de oamenii care o sa va viziteze , oameni care ratacesc o sa mai vina pe acest forum , nu ezitati sa le da-ti mana, sa ii ajutati sa se ridice si sa-l zareasca in orizontul vietii lor pe Iisus , pentru ca ei cauta intalnirea cu Iisus , Fiti Binecuvantati cu totii si ma bucur ca v-am cunoscut :) Iisus sa fie alaturi de voi si sa va lumineze viata ."

si

"In ultima perioada a vietii mele , mai exact de 6 luni de zile , in viata mea au avut loc schimbari majore , schimbari care au fost rasplata cautarilor mele , de cand ma stiu l-am cautat pe Dumnezeu , iar cautarile mele au fost diverse si pline de greseli , am seamanat mult vant in aceste cautari si am cules multe furturi , dar niciodata nu am renuntat , am crezut in strafundul sufletului meu ca Dumnezeu exista , ca Iisus este viu si eu am nevoie de El , astazi cand ma pregatesc pentru operatie m-am gandit cat de lasi si orbi suntem noi oamenii , cat de orb am fost eu , Iisus a fost intodeauna langa mine , dar eu din mandrie am refuzat sa-L vad , sa-I zaresc chipul si sa-I simt iubirea , pentru mine astazi conteaza ca El este in viata mea si ii simt in fiecare zi prezenta , chiar daca sunt asaltat zi de zi de sentimentul sfarsitului sau a incetarii vietii , aceste sentimente nu ma inspaimanta , si sunt putin contrariat si nu inteleg daca aceste semntimente nu imi creaza nici o stare , atunci ce se petrece cu mine , si stiu acum ca Iisus ma ajuta sa le inving sa demasc falsa lor valoare si sa ma incred in mainile Lui.. "

Avea doar 24 de ani.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe David !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Este impresionant!
Dumnezeu spune in Biblie ca in zilele din urma isi va aduna poporul Lui si-i va intoarce la Sine. Pana acum ma gandeam ca lucrul acesta se va perece printr-o convertire in masa a evreilor; printr-o revelatie pe care o vor primi din partea lui Dumnezeu insusi.
Sper sa ne intalnim cu David pe Noul Pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Magda shi eu pentru tine !

Elena danke pentru incredere !

Denizel !

quote:
Originally posted by denizel

Nu trebuie sa contemplu ceva gresit ca sa aflu care e drumul bun.

Asta e bine. Asha trebuie sa fie. Binele de la CEL Bun sa-l invatzam intai shi intai shi mai ales, iar nu pe dos de la care-l calca!
"Numai ca" (preiau de la tine shi io ) tu ai zis:
quote:
Ne-o fi poate de folos sa vedem ingamfarea lui Moise cand a lovit cu toiagul in stanca

...da te rog io frumos de tot nu mai zice asta, nu mai zice shi tu cum zicea shi Anghel cu ceva vreme in urma pe aici pe undeva, nu te mai lua dupa cine are astfel de "indrazneli"... nici dupa mine nu te lua ca tot n-ar fi corect, da ia-te dupa EL shi infraneaza-te la "a judeca"=descalifica pe cei care au fost shi sunt dincolo de noi shi peste noi in ascultarea de El shi implinrea voii LUI ! ...caaaa..."nu tot ce zboara se mananca!"

Asta insa
quote:
Chiar nu vad nimic rau in a le comenta (asa rele cum sunt) si apoi, cu ele in minte, sa ne privim in oglinda.

... e aproape anecdotica: va sa zica recunosti,itzi dai seama ca sunt rele, dar pe de alta parte nu vezi nimic rau in a le comenta, in a avea de-a face cu relele, in a le intoarce pe toate fetzele,etc. Mai chiar asha sa fie? Chiar asha esti tu de 'tare' ca ai de-a face cu "relele" shi numai cu lucruri bune te alegi? ba poate,mai sti, chiar cu mai bune decat daca te uitzi direct la cele bune?
Io nu zic ca n-ar fi posibil sau ca n-ar fi deloc bine sa faci asta sau ca am eu vreo cadere sa-tzi dau tzie lectzii ori sa-tzi fac mizerii aici in public, admonestandu-te gratuit shi cu vreo rea-intentzie(Doamne fereshte!)...dar totushi...totushi nu ar trebui sa existe o masura,o proportzie in cat ne uitam la cele bune shi cata atentzie acordam celor rele? nu trebuie sa ne educam atractzia inspre o parte anume?
Recunosc ca este shi asha cum spui, ca privind in smalcurile unei mlastini, printre matasea broashtei,in ciuda negrelii apei putem intrezari oglindirea cerului de deasupra shi mai stiu foarte bine ca e mai facil a lasa capul in jos decat a pune efortul a-l ridica spre in sus, da este mai mare folosul sa privim direct inspre CER!

(Eu asta am vrut sa-tzi atrag atentzia ca sa nu greshesti cu tine shi tzi-am spus-o pentru ca pe pielea mea am incercat sa descopar binele punandu-mi toata atentzia sa deslushesc ce era rau,ce nu era bine... iar in timp mi-am dat seama ca nu e cea mai fericita alegere, nu mi-a spus nimeni asha "taios" chestia asta cum tzi-am spus-o eu tzie, da poate ca bine mi-ar fi prins sa mi-o fi spus-o, ca mai scuteam probabil o groaza de timp ratacit aiurea!)

Cat priveste partea cu neincrederea de sine sau cu indoiala de sine cum ca tu ai putea la orice scara sa reproduci fapta aceluia care NU MAI MERITA NIMIC... pai s-a schimbat vorba shi n-am bagat io de seama?
ca nu are mai nimic(aproape) a face
"s-ar putea ca si eu sa-L vand :((, poate pentru mai putin de "30 de arginti"..."
... cu
"dar sa fiu sigura de mantuire???? Mi se pare prea mult " ...asociem prune cu portocale parca... or fi tot fructe shi or incepe cu aceiashi litera...dar totushi...
NU e acelash lucru! E vorba despre atitudinea care o ai fatza de tine singura, e vorba de atitudinea care altzii te indeamna sa o ai fatza de tine singura shi e vorba spre ce pleci urechea sa ascultzi shi ulterior sa faci...sa-tzi faci de fapt!
Daca tu zici ca studiind cele rele avansezi foarte bine in cunoasterea binelui, explica-mi acuma te rog: CUM cultivand asiduu neincrederea (de orice fel zici tu) ajungi sa itzi sporesti increderea in EL? CUM prin neincredere fatza de sine ajungi sa-tzi sporesti credintza ta in EL?!
(Stiu shi eu ca exista "unde dai shi unde crapa"...dar astaaaa de-ai spus e chiaaaar pentru mini !!!)

Catre toata lumea de peste tot,din partea mea !

Mergi la inceput