Biblia (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Lena, draga mea, dupa cum spui cred ca esti si tu in categoria "independentilor", la fel ca iubibubi . Ca si tine, si eu simt ca sunt crestina si atit; pentru ca, desi orientarea mea este protestanta, practic nu ma simt legata de nici o biserica din aceasta ramura a crestinismului (nu stiu daca este bine sau este rau asa, dar asta sunt).
Faptul ca ai fost botezata in biserica ortodoxa cand ai fost bebelush nu inseamna ca esti neaparat ortodoxa, daca tu nu simti ca vrei sa iti practici credinta in aceasta biserica, pentru ca botezul nu a fost facut cu consimtamantul tau, ci parintii tai au hotarit pentru tine acest lucru. La maturitate, omul poate decide singur daca urmeaza calea aleasa de parintii lui sau daca urmeaza calea lui proprie, in care se regaseste cel mai bine !!

Cand mai vrei sa ne mai scrii gandurile tale cu privire la credinta sau daca ai intrebari si ai vrea sa le discutam, te asteptam cu placere aici !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

...pe fuga scriu!

Ce am remarcat in ce atzi spus voi recent este:

quote:
Originally posted by adusca

... daca crezi. nu ai nevoie. credinta vine din interior...daca vine....daca nu....atunci ramai pe veci o fire pragmatica, si io ma simt bine in aceasta postura.

...impreuna cu:

quote:
Originally posted by denizel

... am trecut prin aceasta etapa cumva contemplativa vis-a-vis de crestinism. Numai ca, la un moment dat, eu am simtit ca trebuie sa fac mai mult.

... aici alaturarea acestor extreme este ca un contrapunct muzical pentru urechile mele caci iata, avem aici EXPLICATZIA fundamentala, cauza cauzelor sau motivatzia principala pentru care unele persoane, la intalnirea cu crestinismul, trec mai departe, iar alte persoane "merg shi mai departe":
- care are "norocul" sa aiba tot ce-i trebuie, nu-i mai trebuie nimic altceva, ci conserva ceea ce deja are;
- care nu are suficienta satisfactzie comparativ cu lipsurile,iar crestinismul(Biblia) ii apare ca o solutzie la vremea potrivita (de criza!), are disponibilitate pentru inoire,schimbare !

Multzumesc, atzi fost absolut grozave la faza asta!!!

( De aia mi se pare mie ca nu are rost sa pui "de mancare" dinaintea cui are burta plina deja! ...e un fel de "munca-n zadar"!)

Mergi la inceput

O dedicatie pentru Denizela :

CUM SA NU TE CÂNT...

Cum să nu Te cânt Isuse,
Cum să nu Te cânt,
Cum să nu-Ti slăvesc cu lacrimi
Numele Tău Sfânt.
C-am strigat spre Tine Doamne
Si m-ai ascultat
Bucuria si lumina
Fericit mi-ai dat!

Cum să tac, o cum, că-mi vine
Lumii-ntregi să spun
Cât de bun ai fost cu mine
Cât, o cât de bun!
Unde-i lacrima si glasul,
Inima de-ajuns
Ca să-Ti pot slăvi iubirea
Care mi-a răspuns!
Până-n veci voi spune Doamne
Cât de-adevărat
Ti-e Cuvântul si Iubirea
Ce m-au ascultat.

(Traian Dorz)

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eeei, cine ma iubeste, ma iubeste, chiar daca sunt lenesa la scris .

"Pentru ca palestinienii aveau piatra din abundenta, in comparatie cu padurile, arta tamplariei s-a dezvoltat pe masura nevoilor. Tamplaria servea neviolor casnice, ale bisericii, practice. Desi admirat pt. iscusinta sa, tamplarul de la tara era consderat banal. De aceea vecinii erau ofensati de succesul lui Isus, ca invatator si facator de minuni.
'As fi vrut sa fiu ucenicul Lui,
Sa-L vad in fiecare dimineata la ora sapte
Cum isi infasoara tunica gri in jurul Sau,
Stapanul pamantului si al cerurilor,
Cum ridica capacul lazii Sale de lucru
Si Isi deschide trusa de scule,
Si se uita la dalte si burghie,
Si scoate din ea scumpele unelte;
Cum priveste rasaritul soarelui
Care coloreaza roua de pe florile care se deschid
Si zambeste cu gandul la Tatal Sau
A carui dragoste inunda acesata lume a noastra
Si apoi cum isi pune sortul pe El
Si sapca de lucru
Si apuca manerul neted al ciocanului
Si loveste usor lemnul
Zicand: "baiete, hai sa terminam acest jug pt. boi.
Fermierul trebuie sa-si termine recoltarea"
O, cum as fi vrut sa fiu ucenicul Sau
Si sa lucrez in atelierul din Nazaret' (Autor necunoscut)

Doamne, fie ca eu sa fiu un ucenic credincios, care sa Te ajute sa refaci vietile."

Of, m-a intristat asa tare moartea Laurei Stoica, a sotului ei si a pruncutului...
Ce bine este ca avem o speranta, un destin fericit care il asteapta pe fiecare om ce accepta darul mantuirii dat de Isus. Este atat de usor, atat de la indemana...
Am gasit o poezioara tare simpla si frumoasa din care voi pune o strofa:

Moarte, nu fii mandra, desi cativa te-au numit
Puternica, infricosatoare, dar nu esti asa.
Un somn scurt, si ne trezim in vesnicie
Si moartea nu va mai fi: 'Moarte vei muri' (John Donne).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Of, si pe mine m-a intristat vestea mortii Laurei Stoica si a puiutului ei :(((((
Imi placea foarte mult de ea, iar cantecul cu care s-a lansat "Un actor grabit" aproape il invatasem pe dinafara......

Asa e cu moartea, daca esti pregatit pentru ea, e un motiv de bucurie, pentru ca stii ca vei fi cu El in vesnicie.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Am o prietena care mi-a propus un plan de investitzii, gen pensie privata cu asigurare de viatza si din accident.
Ati fi de acord sa discutam subiectul acesta din punct de vedere biblic?
Un crestin ar trebui sa se implice in acest gen de investitzii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by mmag

Am o prietena care mi-a propus un plan de investitzii, gen pensie privata cu asigurare de viatza si din accident.
Ati fi de acord sa discutam subiectul acesta din punct de vedere biblic?
Un crestin ar trebui sa se implice in acest gen de investitzii?

Desigur! Sa discutam! Care-i problema?

De ce itzi pui tu oare problema ca un crestin n-ar trebui sa utilizeze banii castigatzi prin munca la ceva?
Cata vreme nu faci nimica necurat/necinstit/ilicit/daunator_semenului_tau, nu e nici o oprire sa faci ce vrei tu cu ce este al tau!
Eu stiu ca nu este corect sa itzi "investesti" banii=munca_ta la Loto...dar asta e cu tooootul alta poveste!!

Spune ce te roade!

Mergi la inceput

Magda, sunt de acord cu Manyhope ! atita timp cat e ceva legal, care ar fi problema ?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

poate mmag s-a referit la faptul ca noi, crestinii avem o alta "Asigurare" in caz de orice fel de pericole sau ... poate fi vorba ca noi nu credem ca pamantul acesta mai dureaza atat de mult incat sa ne "vada" pe noi imbatranind ...

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Nu cred ca este nimic gresit in a-ti face o astfel de asigurare. E adevarat ca noi cerem protectia Lui Dumnezeu dar asta nu inseamna sa te arunci de la balcon pentru ca te vor prinde ingerii, desi nu e imposibil :)) Dar sa nu-l "ispitim" pe Dumnezeu.

mmag, ti-am trimis mai demult un mesaj privat si nu mi-ai raspuns :((.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput