Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

amu, adevarat grait-ai, si eu am zis chestia asta de 1000 de ori, dar nu asa fain ca tine mai la nervi adica

pe langa ce spui tu, as mai adauga vorbele Apostolilor, care atentioneaza sa mustram doar de 3 ori pe cineva, altfel ajungem la sminteala reciproca, plus invatatura Parintilor nostri, care interzic discutiile cu cei din alta confesiune, nu pentru ca (ar crede unii) vai mama am cadea noi din Adevar, ci pentru ca este mare-mare tulburare exact acest lucru: vezi ca fratele tau cade si nu poti sa faci nimic

eu dupa ultima discutie, in care am venit cu citate din Evanghelie, totul mai clar nu se putea si m-am izbit de acelasi zid am avut o stare atat de rea... si acum imi vine sa plang de neputinta - nu stiu, o fi fost mandria mea ca nu am putut sa ajut, sau o fi fost durere sa vad lucrarea diavolului... imi vine sa zic si eu ca Pr. Paisie Aghioritul (dar nu de pe aceleasi pozitii, desigur): imi pare rau ca nu sunt sfant ca sa fac minuni cu voi:)

fetelor care intrati in astfel de discutii, aveti grija, Parintii nostri le-au interzis pentru ca cele sfinte ale noastre ajung sa fie tavalite prin noroi de cei care nu le inteleg, si este si vina voastra, pentru ca voi le-ati dat lor, chiar daca nu cu aceasta intentie

dixit!

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Fetelor, mesajul meu va fi cam off-topic dar este un subiect pe care vreau sa il propun celor apropiate de biserica si asta mi se pare cel mai bun loc.
Am postat aseara asta : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68608

Si am inceput sa ma gandesc serios ce ar putea fi facut efectiv pentru acesti oameni. Si cred ca cea mai rapida si eficienta metoda ar fi ca sa se infiinteze pe langa unele biserici, cu preoti inimosi, niste adaposturi pentru asemenea oameni in dificultate. Asta pentru ca biserica are "acoperire nationala" si daca ar fi o "filosofie" venita de undeva de la centru care sa incurajeze preotii sa faca asemenea lucruri , sunt convinsa ca s-ar putea face sa fie in fiecare oras macar cate un adapost. Exista in acest moment unele fundatii care se ocupa de asa ceva dar prezenta lor este sporadica la nivelul tzarii.
Am fost incercat sa fiu succinta, daca sunteti interesate vorbim mai mult despre ce si cum ma gandesc sa facem. Am postat aici pentru ca m-am gandit ca este un act cat se poate de crestinesc si poate sunteti interesate sa faceti macar o actiune de sensibilizare in directia asta.

Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Am participat si eu la astfel de discutii. Mi se par inutile . Daca limba sufletului meu este ortodoxia .... cum as putea sa-i explic unui chinez ce inseamna romana pentru mine .. care m-am nascut roman ... asa si cand ,ma apuc sa vb cu cineva de alta confesiune despre religia mea... Religia este o limba a sufletului ... discutia mea cu Dumnezeu se poarta in limba ortodoxa. Asa m-am nascut ... nu pot sa am alta limba materna decat romana la fel si cu religia. Marile convertiri se fac intotdeauna sub forta evenimentelor supranaturale . Cine sunt eu sa visez ca pot converti pe cineva? Cum pot face eu pe unul care de cand e mic a vorbit LB. franceza ... sa inteleaga ce simt eu cand spun mama , mi-e dor de tine ! sau Doamne , te iubesc... nu intelege o iota . Cei care nu au religie ... nu au nici o forma de raspuns catre Dumnezeu ... cat de saraci sunt ... aceia .. si ei nici macar nu stiu asta . Este ca si cand ai sta langa un munte si ai fi orb ... surd si mut in acelasi timp . Pot eu sa fac ochi orbului din nastere? pot eu sa fac urechi celui care si le-a taiat? nu .. in schimb pot sta in rugaciune ca sa se indure Dumnezeu si de ei.. si de mine . Eu ii respect pe toti cei care , nascandu-se intr-o religie stiu sa si-o practice, in spiritul iubirii de Dumnezeu. dar nu am cum sa explic tainele unui om care nu a primit botezul ortodox. Asta este imposibil . Cat despre cei botezati.. care nu mai aud ce le spunem noi.. spre binele lor .. acestia sunt ca cei 9 leprosi care .. au uitat cine i-a vindecat . Raman vindecati dar pierd partea cea mai frumoasa .. aceea cand vindecarea iti permite sa stai fatat in fata cu Dumnezeu si sa-i multumesti ...

www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62812" target="_blank">Maini condamnate la tacere
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by joanna

Adrianaaa,tu cum mai esti?Mai vino pe aici, te rugam.Tare ma tem ca te-am suparat.Te rog eu sa ma ierti.

Tz, tz.. Joanna scumpa nu-i frumos ce faci.. stiu eu ca vrei sa ma scoti din amorteala si pui asemenea intrebari... auzi.. sa ma superi...

Ma delectez si eu cu ce scriu fetele..

Adevarul e ca nu stau bine cu psiho-pupu.. si ma afecteaza orice acum.. asa ca prefer sa stau frumos in banca mea si sa-mi rod unghiile.

Tatal tau cum se mai simte? spuneai mai demult ca e bolnav..
Va rog si eu sa va rugati pentru soacra mea.. e bolnava si .. are nevoie de rugaciuni.. O cheama Eugenia.

Chiar voiam sa va intreb: e bine sa cerem la altii sa se roage pentru cineva care sa zic, e cam .. demonizat? Hehe .. ce intrebare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Inaioana, iti citisem deja subiectul respectiv si te admirasem ca esti inimoasa, te implici si ca iti pasa in mod real. la cazul acela nu ti-am raspuns, ca nu am cum sa-l ajut pe bietul om, de unde sunt. o sa incerc insa sa raspund apelului de a construi o "filosofie de centru" in cadrul BOR (banuiesc ca la BOR te referi, nu?, prin "biserica"), pe care il lansezi aici. filosofia asta de centru exista deja, spiritul intrajutorarii tine de esenta crestinismului. directive, insa, ca fiecare biserica din tara sa construiasca obligatoriu adaposturi nu se pot da si stii de ce? pentru ca adaposturile astea, unde exista, s-au facut tocmai din munca voluntara si donatiile comunitatii. iar donatiile, dupa cum stii, nu se pot impune, pretinde, etc. comunitatile de pe langa biserici doneaza si ajuta oricum, si fara directive. acestea fiind zise si clarificate, ar fi interesant de stiut la ce plan concret te gandesti.

quote:
Originally posted by inaioana

Fetelor, mesajul meu va fi cam off-topic dar este un subiect pe care vreau sa il propun celor apropiate de biserica si asta mi se pare cel mai bun loc.
Am postat aseara asta : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68608

Si am inceput sa ma gandesc serios ce ar putea fi facut efectiv pentru acesti oameni. Si cred ca cea mai rapida si eficienta metoda ar fi ca sa se infiinteze pe langa unele biserici, cu preoti inimosi, niste adaposturi pentru asemenea oameni in dificultate. Asta pentru ca biserica are "acoperire nationala" si daca ar fi o "filosofie" venita de undeva de la centru care sa incurajeze preotii sa faca asemenea lucruri , sunt convinsa ca s-ar putea face sa fie in fiecare oras macar cate un adapost. Exista in acest moment unele fundatii care se ocupa de asa ceva dar prezenta lor este sporadica la nivelul tzarii.
Am fost incercat sa fiu succinta, daca sunteti interesate vorbim mai mult despre ce si cum ma gandesc sa facem. Am postat aici pentru ca m-am gandit ca este un act cat se poate de crestinesc si poate sunteti interesate sa faceti macar o actiune de sensibilizare in directia asta.

Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

inaioana, incearca sa te adresezi aici:
http://www.patriarhia.ro/departamente/bisericasocietatea/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,eu nu prea am timp sa scriu acum,dar va citesc si ma gandesc la voi.
Sa o felicitam pe Aditaca de azi e soferita!Porumbita,cartile in ce limba trebuie sa fie?Ca daca sunt in romana,iti trimit eu ceva pe net.
Referitor la patriarhii,BOR e patriarhie de sine statatoare,nu depinde de greci sau de altcineva.
Ma mai gandesc la ce ai intrebat.Sa nu uitati ca duminica,pe 12 febr. e Duminica Vamesului si a Fariseului care marcheaza inceputul Triodului.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Fetelor,acum am vazut ca pe 23 febrarie e Sfantul Policarp,iar pe parintele duhovnic asa il cheama.Dati-mi o sugestie,ce as putea sa-i cumpar cadou?Avand in vedere ca e si monah.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Fetelor, ce sa zic, stiu ca aveti dreptate, e multa mandrie si prostie si ambitie si curiozitate si cate si mai cate cand te bagi in "discutii biblice"...Inca mi-a mai zis cineva, cu care stau de vorba adesea despre cele duhovnicesti "Doina, stii ce faci tu acum? iei din Slava lui Dumnezeu...ca n-ai ajuns la masura la care sa intorci pe altii..."
Nici nu vreau sa ma apar, ca am stiut de la inceput ca fac prostiute, nici eu nu pierd vremea cu discutii cand ma acosteaza cate unul pe strada sa-mi dea brosurele de citit...dar fiind de foarte putin timp pe forum, mi-am permis, sub protectia anonimatului (ca vorba aia, nu ma cunoaste nimeni pe aici) sa ma dau nitel in spectacol...ca stiti, cand are omul cate o patima, degeaba il cearta ceilalti, pana nu se scarbeste singur, nu renunta...
Va multumesc pentru intelegere...

Gandacica, noua ne place mult Draga mea pt copii, ne pare rau ca nu apare decat o data pe luna, in timp ce Donald Duck sau Tom si Gery (astia le cumpara juniorul, si sunt olecuta mai scumpe) apar de doua ori...M-ai nenorocit cu teveul, nu reusesc sa-mi dau seama cum pot altii sa fie asa niste parinti cu stofa, mie nu-mi iese nici macar un program rezonabil de stat la tv...Cred ca trebuie sa ma straduiesc mai mult.
Joanna, Amuleta, multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Imi cer scuze de interventie... fdoina in legatura cu TVul... Daca te mai intereseaza iti pot trimite (unde?) cateva "parenting stories" ale unor parinti (americani) care au eliminat TVul din viata familiei sau numai a copiilor. Cu proteste dar au reusit.
Noi avem TV dar nu il mai deschidem de 4 ani, de cand am nascut primul copil. Il folosim uneori pt. video sau DVD. Copiii se uita rar (ar vrea mai mult dar incercam pe cat posibil sa-i implicam in alte "proiecte"), o jumatate de ora pe zi cum spunea si Joanna.
Inca o data scuze ca am dat buzna.

Mergi la inceput