Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(16)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
Originally posted by fdoina
Gandacel..... imi place mult ca nu fac tocanita, stii, pe o pagina parintele Gheorghe, pe cealalta pastorul X , pe alta fenomene ozn, la sfarsit horoscop si pe coperta madona fara sutien

Ia imagineza-ti o revista cu o fata topples pe coperta...... iar in interior o rugaciune sau un cuvant ziditor pentru suflet.......

Chiar crezi ca ar strica asa ceva pentru cineva care da bani pe o revista doar pentru ca vede o fata dezbracata acolo ??? Eu cred ca nu, iar daca stau si cuget un pic, ma gandesc ca exact pentru ei este nevoie de un cuvant bun......

Darael, !!!
Da mie nu-mi plac amestecaturile astea fiindca mi se pare ca e o modalitate parsiva de a creste tirajul...stii, sopul scuza mijloacele
Dar tu ai dreptate, daca unui singur suflet ii e de folos, atunci a meritat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

irina, nici nu stii cat ma bucur! sa iti scrii si adresa postala acolo! ma gandesc si la adriana, dar vad ca ea nu da nici un semn - mi-a povestit cateva intamplari minunate despre educatria crestina a copiilor, daca ar binevoi sa le mai scrie o data, le publicam sigur! din pacate, forumul unde le-a scris nu mai exista... (intamplarea cu cu codrin cu febra si cea cu olguta care a dormit dupa ce au tamaiat camera;)
va pup pe toate! eu sunt mai bine acum

mami de ileana si ioachim

Gandacelu .. uitasem de povestile alea.. mai am altele, cu copii crizati si parinti nebuni.. Dar.. sa vad cand am timp.. si deocamdata sunt intr-o faza cah.. astept sa treaca
Eu nu merg la RV, decat foarte rar, asa ca nu pot sa-ti spun prea multe despre parintii de acolo.
Poate intre timp vine irina cu ceva

PS. Revin.. ca sa spun ca mi-au placut tare pozele tale(aceea cu sotu si shoshonu m-a impresionat).. dar ce bine imi pare ca ai venit inapoi .
Da-l incolo de TL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

n-am murit:)
doar ca m-am luat dupa gandac si-am pus poze:)

http://www.treklens.com/members/degetica/photos/

ah, abia astept sa merg la spovedit.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sabinelu,te spovedesti tot la Darvari?Haideti sa va scriu vreo doua vorbe a parintelui Paisie despre cresterea copiilor,ca tot am mai discutat despre asta:
"- Parinte, pana unde merge indatorirea pe care o are un parinte fata de copiii lui? Se gande#351;te sa le lase ceva, dar nu #351;tie cat. Una, doua sau trei case?
- Stii ce a facut un cunoscut de-al meu, patron, care avea multi bani, blocuri si altele? Si-a dat copiii la studii, au terminat universitatea, au si studii in strainatate, si le-a lasat cate un apartament. Celelalte le-a dat muncitorilor lui si altora care au avut nevoie.
Mai inainte de toate trebuie data copiilor o educatie buna, crestineasca. Aceasta este provizia cea mai buna pentru viata lor. Apoi sa-i dea si la scoala sa invete si putin#259; carte. Daca vor sa inainteze la universitate, si la alte studii, sa-i ajute, daca nu, sa invete un mestesug. Sa-i ajute adica sa-si castige painea lor. Apoi daca are posibilitatea, sa le lase si cate ceva... vreun teren, vreo casa. Sa aiba si aceatia un culcus.
Sunt si unii parinti care sunt indiferenti fata de copiii lor si le mananca totul; nu lasa nimic pentru copiii lor! Altii lasa, dar numai datorii! Acesta este un lucru si mai urat!
In 1924 cand au venit refugiatii din Asia Mica, primarul satului cauta sa-i capatuiasca pe toti. Unuia i-a dat un ogor, altuia o bucata de teren, etc. Pe sine s-a lasat la urma, nu s-a pus la socoteala.
Cand i s-au marit copiii, ace#351;tia i s-au plans: "Tata, pe toti i-ai capatuit, dar la noi de ce nu te-ai gandit?". Si aveau dreptate copiii. Altceva este sa fie cineva singur. Daca cineva are familie, trebuie sa se gandeasc#259; mai intai la familia sa si apoi la ceilalti, care, si ei la randul lor, au pe ai lor la care trebuie sa se gandeasca.******Sa nu aveti antipatii fata de copii. Iar cand va fac viata grea, sa stiti ca voi sunteti vinovati. Adica acum platiti pentru ceea ce ati facut altadata.**************Vezi, daca mergi intr-o casa, care are copii, si le gasesti pe toate aranjate, in ordine, aceasta nu este bine. Inseamna ca acolo exista disciplina militara si frica in sufletul copiilor. Mai bine este ca mama sa se ocupe de educatia copiilor, sa le vorbeasca, sa le citeasca despre sfinti, despre Hristos, decat sa se ocupe cu aranjarea si cu lucrurile neinsufletite"Cuvintele sunt din cartea "Parintele Paisie mi-a spus",o am in format electronic,daca o vrea cineva,i-o trimit pe mail.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Zisei ca scriu si eu ceva azi, ca fu sambata mortilor, da trecu ziua si ma luai cu altele
De la Parintele Ghelasie de la Frasinei:
Stramosii-Mosii, Parintii si toti cei raposati sunt considerati "cei care tin lumea aceasta pamanteasca, multi fiind Sfinti Parinti ce stau INAINTEA Lui DUMNEZEU, pe care IL ROAGA permanent pentru Viata noastra. POMENIREA Cereasca a Pamantenilor si Pomenirea Pamanteasca a celor din Cer sunt MEMORIALUL Vesniciei. Vesnica POMENIRE este 'VIATA VESNICA", atat a celor mutati in Lumea Vesniciei, precum si a celor ce se Nasc mereu in Lume. Lumea are in primul rand "PARINTI IN NEMURIRE", si acestia sunt "temelia" Vietii tuturor Nasterilor la Viata. Cand se naste un "Nou Copil", se Naste mai intai din "PARINTII Neamului sau din NEMURIRE"
"Cultul Parintilor" este un specific pregnant al Vietii Crestine. " LITURGHIA Cereasca si Liturghia Pamanteasca " sunt in "Legatura directa" Cine nu Participa la aceasta UNIRE, nu va sti ce este "VESNICIA Vietii".[

"TATAL nostru Dumnezeu, IUBIREA cea nemarginita, Odihneste pe Parintii nostri si pe toti cei raposati!"
(Acatistul pomenirii vesnice)

Mergi la inceput

Buna,dragelor,cum a fost prima zi cu peste?
Mi-am cumparat o carticica,"Rugaciunile Postului Mare".Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Irino, fi-miu e distrus saptamana asta...cand aude de peste....ii"miroase" Adora postul Craciunului...

A mai ascultat cineva Familia Crestina de pe ortodoxmedia? Daca nu, ar fi bine salvata, ca am observat ca mereu baga noutati si le scot pe alea vechi, si a ajuns in coada listei.

Mergi la inceput

Doina,n-am acultat-o,dar daca vrei sa o salvezi vezi la index nominal si acolo apesi pe pr. Nicolae Tanase si ai toate predicile lui de pe site.
Ati vazut noul site al librariei sophia?waw!www.librariasophia.roIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Irina, eu am salvat-o de cand am vazut-o (mi-a luat o vesnicie, ca se incarca cu incetinitorul), dar voiam sa atrag atentia asupra ei...Am ascultat doar jumatate, dar pana sa vina Parintele Tanase, s-au intretinut cu maica Siluana, si mie mi-a placut , e haioasa discutia, am zis ca poate mai asculta cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by adriana
Gandacelu .. uitasem de povestile alea.. mai am altele, cu copii crizati si parinti nebuni.. Dar.. sa vad cand am timp.. si deocamdata sunt intr-o faza cah.. astept sa treaca
Eu nu merg la RV, decat foarte rar, asa ca nu pot sa-ti spun prea multe despre parintii de acolo.
Poate intre timp vine irina cu ceva

PS. Revin.. ca sa spun ca mi-au placut tare pozele tale(aceea cu sotu si shoshonu m-a impresionat).. dar ce bine imi pare ca ai venit inapoi .
Da-l incolo de TL

adriana, tocmai am citit ce a scris irina, foarte frumos
daca a scris ea despre RV, atunci nu mai are rost sa mai scrie altcineva, poate scrii tu despre biserica la care mergi (btw, unde?) pentru nr urmator, dar si mai bine sa scrii despre educatia religioasa ai iesi din straea aia

am mai lasat TL-ul , epntru ca mi-am dat seama ca sunt varza la fotografie o sa pun mai rar poze si numai de care sunt mai multumita

pupiu!
ps: fetele, e valabil pentru toate rubricile, inclusiv pentru retele sau mamicile sunt primul doctor, daca nu aveti chef sau putere de cele religioase - si e valabil pengtru toti care ne citesc nu doar pentru voi

pps: si mai e valabil si pentru fetele care nu au inca copii, de ex Nicole poate scrie despre o Vacanta la manastiri - aideti fetelor sa ne mobilizam putin! merita!

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput