Biblia (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Of, of, cat am pierdut!:)
Abia astept sa mai scriu si eu cate ceva (putin mai tarziu). Va pup!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

quote:
Originally posted by hannen

Doina,cu simpatie !
dar mi se ridica parul pe sira spinarii cind aud asa ceva.

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

...inseamna ca n-ai citit Coranul cap-coada

tot cu simpatie

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Sa inteleg ca l-ai citit tu si ca scrie undeva de un Dumnezeu intrupat?
Astept sa-mi dai sura si aya (versetul) sa ma luminez si eu
pt ca chiar daca ma crezi sau nu,l-am citit si nu o singura data.
Ca sa faci o asa afirmatie trebuie sa ai baza,te astept sa mi-o arati.

------------------------
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by conchita
Elena, multumesc pentru ambele raspunsuri, te mai complimentez o data pentru felul in care scrii - extraordinar de frumos si din inima.

Conchita, multumesc pentru cuvintele frumoase , dar sa stii ca nu este deloc meritul meu, eu sunt doar "vasul" in mainile Olarului .

quote:
revenind la Moise, tocmai asta e, ca mie nu mi se pare un gest firesc, ci unul plin de vanitate, necredinta si nechibzuinta. nu el era cel in drept sa decida daca mai folosesc cuiva tablele Legii, date de insusi Dumnezeu. tu, personal, le-ai fi spart? eu nu, le-as fi pastrat ca pe okii din cap.

Acum cativa ani probabil ti-as fi raspuns fara sa ezit: "nooooo, in nici un caz eu nu le-as fi spart." Acuma insa iti raspund: "nu stiu; sincer nu stiu ce-as fi facut, pentru ca nu am fost vreodata in situatia lui Moise, dar nu exclud posibilitatea sa fi facut la fel ca el....."

Uite, sa incerc sa-ti explic folosind un exemplu : sa ne inchipuim un om care are mai multi fii, iar acesti fii sunt stricati, sunt decazuti peste poate, iar el mereu si mereu se duce la ei si ii invata de bine, le da sfatul cel bun, le arata calea spre lumina si demnitate, iar ei nimic, nu dau nici un semn de indreptare, ba din contra parca mai rau se razvratesc; ei si vine o zi cand omu´ se hotaraste sa isi scrie testamentul, sa le dea lor cu drag tot ce are el mai de pret primit de la Tatal lui; ei si cand se duce la ei vede ca ei au facut-o de dataa sta si mai "lata" si atunci, plin de disperare si suparare(justificata dupa parerea mea), rupe testamenul, spunand: "nu meritati nimic, nici voi si nici copiii vostri si urmasii vostri", atit de ranit/suparat/disperat a fost vazand nemernicia lor.

quote:
si daca as fi fost Dumnezeu, tare m-as fi suparat pe Moise asta ca a spart tablele, l-as fi concediat de-a dreptul.

Iti raspund continuind exemplu: dupa ce face gestul cu testamentul, se duce si el la Tatal lui, suparat si tulburat :"uite, mai, taicutule, ce mi-au facut copiii astia ai mei ! Tu m-ai avertizat ca ei o sa se razvrateasca din nou, dar parca nu-mi venea sa cred ca vor fi asa de nelegiuiti. Eu am vrut sa le dau Mostenirea pe care am primit-o si eu la randul meu de la Tine, invatatura pe care TU mi-ai dat-o mie, ca sa-si traiasca viata in lumina si sa le fie bine, dar asa m-au suparat ca am rupt testamentul ala si nu le mai dau nimic...pentru ce sa le dau, sa-si bata joc de el ? la ce bun, cand ei numai raul vor sa-l faca ?"
Ce crezi tu ca face Tatal lui ? uite, iti spun eu ce cred ca face: il mangaie si ii sterge lacrima, ca unui copil prea-iubit!! il mangaie, pentru ca El stie natura umana, El stie cum e omul si El stie ca ce este al Lui oricum NU se va pierde, pentru ca, sa stii, pentru omul care iL cauta cu toata inima, El ii pune Legea in inima lui, asa cum i-a pus-o lui Moise !!
Eu asa stiu ca au stat lucrurile, ca Dumnezeu in nici un caz nu s-a maniat pe Moise pentru ce-a facut, ci l-a mangaiat si l-a ajutat sa-si alunge tulburarea, sa se invinga pe sine si sa refaca "testamentul" !

quote:
daca e ceva ce inca ma irita si ma umple de dileme in Biblie, ei bine, asta e. de unde stim noi ca Moise nu a rescris legile dupa capul lui?

El nu putea sa faca asa ceva, pentru ca asa cum am mai spus, el avea Legea Domnului in inima sa, Moise isi inchinase toata viata si inima lui Domnului si nu ar fi incalcat tocmai el Legea, inseland sau mintind, scriind dupa capul lui !

Roaga-te lui Dumnezeu sa iti dea pace cu privire la aceasta dilema a ta, nu o lasa sa-ti tulbure inima !

iubi , cu drag si placere scriu ce stiu si ce am primit si eu la randul meu !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:

quote:
Originally posted by Ortansa

quote:

Doina,cu simpatie !
dar mi se ridica parul pe sira spinarii cind aud asa ceva.

------------------------

...inseamna ca n-ai citit Coranul cap-coada

tot cu simpatie

Sa inteleg ca l-ai citit tu si ca scrie undeva de un Dumnezeu intrupat?
Astept sa-mi dai sura si aya (versetul) sa ma luminez si eu
pt ca chiar daca ma crezi sau nu,l-am citit si nu o singura data.
Ca sa faci o asa afirmatie trebuie sa ai baza,te astept sa mi-o arati.

------------------------

nu,draga Hanen,ma refeream la motive de ridicat "parul pe sira spinarii",pe care unii(crestini in general:-D) le-au gasit in Coran.asa ca suntem chit.zic eu.

despre Biblie si autenticitatea ei,un articol interesant pe intelesul tuturor:
http://www.impacte.ro/HTML/elementare/credibilitateasi.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Lol,unde dai si unde crapa.
Si cam ce ti-a ridicat tie parul pe sira spinarii?
Dar eu pot sa zic si sa exemplific niste alea de prin Biblie,mamaaaa.

------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:

Lol,unde dai si unde crapa.
Si cam ce ti-a ridicat tie parul pe sira spinarii?(Dar eu pot sa zic si sa exemplific niste alea de prin Biblie,mamaaaa.

be my guest[:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Discutia este despre Biblie, nu despre altceva. Si nu ma mai suparati, ca va spun la Hamasu' si astia va taie capul cu Coranu'n bat, asa divin cum este el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Nooo,Amuleta,ca cica tocma's la coafat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Hannen, tu crezi in alt dumnezeu, asa ca e firesc sa ai asemenea reactii...Cum zicea Ortansa, suntem chit...
Io combat aici mai mult cu fetele neoprotestante, care au Biblia drept carte de capatai...
Mai am niste citate: "Nimeni nu poate sa zica Domn este Iisus, -decat in Duhul Sfant(1 Cor. 12, 3). Aceasta inseamna ca Evanghelia insasi poate fi inteleasa in plinatatea bogatiei si profunzimii sale numai in experienta duhovniceasca.(...) Evangheliile sunt scrise inlauntrul Bisericii. In acest sens, ele sunt marturia Bisericii. Ele sunt consemnari ale experientei si credintei Bisericii.(...)
Revelatia este pastrata in Biserica. Astfel, Biserica e interpretul autentic si prim al Revelatiei. Aceasta este protejata si intarita de cuvintele scrise; protejata, dar nu epuizata. Cuvintele omenesti nu sunt decat semne. Marturia Duhului reinsufleteste cuvintele scrise. Nu ne referim acum la iluminarile ocazionale ale unor persoane prin lucrarea Duhului Sfant, ci in primul rand la neintrerupta asistenta oferita de catre Duhul Bisericii, "stalpul si temelia adevarului"(I Tim. 3,15) Scripturile au nevoie de interpretare. Nu frazarea, ci mesajul constituie miezul.(...)Vestirea Evangheliei , propavaduirea Cuvantului lui Dumnezeu apartine in mod evident fiintei Bisericii(...)
Istoria sfanta se continua inca. Faptele minunate ale lui Dumnezeu se desfasoara inca.(...) Tinta ultima a revelatiei, telosul ei nu a fost inca atins. Si numai inlauntrul experientei Bisericii este cu adevarat Noul Testament cu adevarat si in intregime viu. Istoria Bisericii este ea insasi o relatare a mantuirii. Adevarul Cartii este descoperit si aparat de cresterea Trupului"( G Florovski- Biserica, Scriptura, Traditia )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghel1111 spune:

Doamna Ortansa ,am citit cu multa atentie acel material de pe www.impacte.ro si daca imi permiteti as vrea imi spun si eu parerea asupra celor scrise acolo
- In primul rind este foarte partinic .Sigur ca Biblia, este o culegere de carti inspirate de Dumnezeu, scrise de mai multi autori de-a lungul timpului. Dar, asta nu da dreptul nimanui sa considere Coranul ca pe o carte neinspirata doar pentru ca a fost scrisa de un singur autor. Si Cartile Bibliei luate separat au un singur autor.

Nu inteleg de ce autorul indeamna pe cei care doresc sa citeasca Biblia sa inceapa cu NT si sa considere VT doar ca un supliment de care poti face abstractie. Va putea un om sa inteleaga cum sa respecte o Lege pe care nu o stie? Cum ar putea un om sa invete din greselile trecutului daca nu le cunoaste?

-Materialul respectiv contine si greseli

- Cartea lui Iosua nu a fost scrisa de(sau pe vremea lui) Iosua.
Ea a fost scrisa in timpul lui David(vezi referirea la ,,Cartea Dreptului " sau ,,Cartea lui Jashar" din Iosua 10:12;13 si care este prezentata partial in 2 Samuel 1:18-27 si care contine o serie de lamentatii poetice ale lui David)

-Moise nu face (in Deuteronom 27:2-3) o copie a Legii .Aceasta copie este facuta de Iosua dupa cucerirea cetatii Ai ,cu prilejul ridicarii altarului de pe muntele Ebal.(vezi Iosua 8:30-32)

Va rog sa ma scuzati pentru inerventia in discutia dumneavoastra

Mergi la inceput