Biblia (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Da conchita,tot unui om i s-a revelat,dar asa cum a fost revelat a fost asternut si pastrat pina astazi.Nimeni,nici un consiliu,nici un om influentat de duh sfint sau altele nu a decis ce sa scoata si ce sa pastreze,ce sa stie si ce sa nu stie omul.
Asta este marea diferenta.Imensa as zice.Dumnezeu stie ce trimite si nu are nevoie sa decida altii ce sa stim si ce sa nu stim,ce o sa pricepem si ce nu.Asa cum a fost trimis,asa trebuie transmis oamenilor,nu adaptat dupa noi,noi trebuie sa ne adaptam dupa mesajul si poruncile divine.

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Conchita,cum sa-l banuiesti pe Moise ca ar fi rescris tablele???
Pai lui Moise i-a vorbit Dumnezeu insusi,crezi ca ar fi avut el curaj sa faca asa ceva???Cita credinta avea Moise??Cit de mult il ajutase Dumnezeu ,si cum ii dovedise existenta Lui inca o data cind i s-a adresat direct.Crezi ca un asemenea om ar fi putut face o asa fapta?
Chiar ma mir ca cineva il poate banui de asa ceva.

------------------------
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

roxi23, pai nu stiai ca papa insusi e satana? mi-a zis mie sinead o'connor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

Elena, cand te citesc ma simt mai bine!

Conchita, , si zici tu ca e ok asa cum sunt? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by hannen

Da conchita,tot unui om i s-a revelat,dar asa cum a fost revelat a fost asternut si pastrat pina astazi.Nimeni,nici un consiliu,nici un om influentat de duh sfint sau altele nu a decis ce sa scoata si ce sa pastreze,ce sa stie si ce sa nu stie omul.
Asta este marea diferenta. Imensa as zice.

Hannen, daca e cum zici tu, inseamna ca Biblia intreaga, fiind revelata, este intocmai Cuvantul lui Dumnezeu. prin urmare, tu nu poti extrage numai pasaje care servesc cauzei tale si sa spui ca restul, care nu servesc cauzei, sunt "interpretari omenesti" si, deci, apartinand unor conspiratii. ori Biblia e Cuvantul in totalitate si deci Iisus e Dumnezeu, ori este Cuvantul divin contrafacut si, deci, suntem toti in eroare.

pe de alta parte, nu exista dovezi ca Mahomed a dictat intocmai ceea ce i-a fost revelat, obiectiv vorbind. ne bazam doar pe cuvantul sau, deci tot asa bine creditam si cuvantul sfintilor parinti despre ce li s-a revelat - ti se pare corect rationamentul asta? apoi, islamul nu se bazeaza exclusiv si integral pe revelatia lui Mahomed.

poti sa dai sursa articolului? mi-ar placea sa-l citesc in intregime.

Iubi, eu cred ca da. :-))

Mergi la inceput

quote:

Conchita,cum sa-l banuiesti pe Moise ca ar fi rescris tablele???
Pai lui Moise i-a vorbit Dumnezeu insusi,crezi ca ar fi avut el curaj sa faca asa ceva???

pai tocmai asta e, ca a avut curaj sa sparga tablele! asta e dilema mea, cum de-a putut? tu le-ai fi distrus, dupa ce ti-ar fi vorbit insusi Allah? sincer, acum. nu ma contrazic cu nimeni, tocmai ce-am marturisit care e piatra mea de poticnire din Biblie, iar daca mi se poate explica asta, sunt mai mult decat dispusa sa-mi elucidez dilema cu pricina.

Mergi la inceput

Conchita,eu iti pot prezenta versiunea Coranica a intimplarii cu tablele.Nu stiu daca te intereseaza,dar eu sincer l-am inteles!
Era disperat omul.Cind a vazut ce-a facut poporul lui s-a luat efectiv cu mainile de cap.Ba l-a luat si pe frate-su la bataie,a crezut ca el i-a indrumat asa.

Articolul l-am citit pe un alt forum,nici nu am bagat de seama de era data sursa.
Nu stiu daca e frumos fata de persoana respectiva ,poate il copiii aici.Sunt acolo niste nume,eu chiar vreau sa verific.

------------------------

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:

Asta este marea diferenta. Imensa as zice.

Hannen, daca e cum zici tu, inseamna ca Biblia intreaga, fiind revelata, este intocmai Cuvantul lui Dumnezeu. prin urmare, tu nu poti extrage numai pasaje care servesc cauzei tale si sa spui ca restul, care nu servesc cauzei, sunt "interpretari omenesti" si, deci, apartinand unor conspiratii. ori Biblia e Cuvantul in totalitate si deci Iisus e Dumnezeu, ori este Cuvantul divin contrafacut si, deci, suntem toti in eroare.

pe de alta parte, nu exista dovezi ca Mahomed a dictat intocmai ceea ce i-a fost revelat, obiectiv vorbind. ne bazam doar pe cuvantul sau, deci tot asa bine creditam si cuvantul sfintilor parinti despre ce li s-a revelat - ti se pare corect rationamentul asta? apoi, islamul nu se bazeaza exclusiv si integral pe revelatia lui Mahomed.

Conchita,poate ca nu stiu eu sa ma fac inteleasa.Da,Biblia a fost revelata in intregime de Dumnezeu.Eu cred in asta,nu am dubii.
Problema intervine cind auzim chestii de genul "scrieri alese,redactate ,prelucrate,apoi puse laolalta ca o versiune autorizata a mesajului divin".aici este buba!
De ce ar fi avut nevoie mesajul lui Dumnezeu de vreo prelucrare omeneasca,de vreo re-re-redactare,si mai mult decit orice de o AUTORIZATIE,auzi domne`Dumnezeu avea nevoie de autorizatia mea sau a nu stiu cui ca sa transmita mesajul Sau.Si culmea,nu asa cum EL l-a trimis,de unde !De o versiune revizuita si adaugita(mai mult ca sigur)
Da` ca sa nu disperam ,hai

------------------------

Mergi la inceput

Hannen, te legi de un cuvant. Doina e si ea o credincioasa la fel cum esti tu. iar tu stii foarte bine, fara sa fie nevoie sa iti reamintesc eu, ca prelucrarile alea nu au fost prelucrari in sensul de rescrieri, ci s-au pastrat numai partile considerate autentice, eliminandu-se evangheliile apocrife, printre altele. cu alte cuvinte, s-a faptuit exact ceea ce iti doresti si tu - s-au eliminat prelucrarile, ereziile si contrafacerile.

Mergi la inceput

Conchita,departe de mine sa ma leg de Doina.Intimplarea face ca ea a citat aici in discutie pe cineva.Stiu ca astea nu sunt afirmatiile ei.Am citit eu altele inainte facute de oameni renumiti ai crestinismului.Ei singuri sustin asta.Ei zic ca Biblia a fost rescrisa de oameni,si exact asa Biblia este umana,dar totusi divina".
Serios

------------------------

Mergi la inceput