Feministele... (2)
Raspunsuri - Pagina 6
fdoina spune:
Inaioana , mie discutia mi se pare un piiic elitista...
Ai mai zis undeva ca e o presiune sociala extraordinara asupra femeii cara are bani, si vrea sa stea acasa sa se ocupe de copii, da toata lumea sta pe capul ei sa- si ia un serviciu...Cate femei din astea cunosti? Pe aici , pe la tricolori, principala motivatie a "serviciului" e tocmai imposibilitatea practicarii unui trai decent, in lipsa acestuia...Poate or fi si cazuri din alea ca cel sugerat de tine, da una la mana ca e o minoritate minoritara (trebuie mai intai sa aiba bani destui, si apoi sa vrea sa stea acasa), si nici nu vad cum am putea anula presiunea aia de care vorbesti tu, ca fixurile matusii Aglaia cer generatii ca sa fie schimbate...Asa poate si fi-miu sa se planga de presiunea sociala , apropo de minoritati discriminate, ca el tine post si colegii lui rad de el, iar invatatoarea chiar are probleme legate de regimul lui alimentar...Da el e baiat ferm si cand vinee vorba de cartofi prajiti nu intreaba pe nimeni daca satisfac exigentele nutritive...Daca femeia aia chiar se simte implinita crescandu-si copilul, ce treaba are ea cu parerea soferului sau a matusei fifi?...
Pe urma, eu cunosc fete uratele, care au o cariera beton, nici nu se gandesc sa faca copii, si se simt foarte bine in pielea lor...asa ca treaba asta cu indoctrinarea pica...de altfel, se vede si lecturand topicul ca sunt destule fete care au scapat de indoctrinare, si gandesc cu propriul lor capsor...Mai cunosc si femei care au avut o cariera, la care au renuntat pentru a-si creste copiii, fara sa fi facut cineva capat de tara din asta...
magga spune:
Daniela, nu ma supar, dear. Sa vad acasa daca am vreun pic de ata rosie. Lasind gluma la o parte, nu despre femei batute era vorba. Nici despre batause. Traim inca intr-o lume a barbatilor, iar asta este valabil si pentru lumile unde femeia poate face cariera.
Barbatul si-a impus dominatia intii prin forta fizica, apoi prin suprematie economica. Pentru mine, razboiul, nationalismul, fundamentalismul religios sunt de « genul » masculin. Vorbind despre capacitatea barbatului de a violenta ma refream la (ab)uzul fortei fizice drept act politic si cultural.
InaIoana, femeie : Dna X, Dna Y, Dna Z, persoane de sex feminin; feminitate : mama, sotie, femeie fatala, amanta, muza, sora, vrajitoare, prostituata, etern feminin etc. roluri(sa le zicem) ale femeii rin care aceasta a sustinut sau dezechilibrat ordinea soc patriarhale , gen feminin Ok, am avut la vremea mea o portie serioasa de doctrina feminista pe bancile academiei si m-am linistit pe veci. Viata reala mi-a scos in cale niste femei fara prea mult noroc si am ajuns tot la aceleasi intrebari despre existenta femeii de astazi. Revenind la femeie si feminitate, in societatile unde femeia are aceleasi drepturi precum barbatul si in situatia in care femeia alege sa-si revendice dreptul de a particpa la viata publica exista o presiune enorma pe capul femeii de a nu se realiza pe plan privat. Stati, sa ne intelegem, nimeni nu-ti interzice-n scris sa faci copii sau sa te mariti, dar inca nu exista solutia ideala prin care o femeie sa aiba sprijinul societatii ca sa-si relalizeze si feminitatea si dreptul la cariera sau independenta economica (jos palaria, doamnelor din mediul academic, e greu !!!) In societatile unde femeia nu are aceleasi drepturi precum barbatul (exista !) o femeie nu se poate sustrage obligatiilor impuse ei de sistem. (iar asta e o alta forma de violenta.)
Ideea era ca exista inca forme de discriminare si-n societatile care cred ca si-au rezolvat problema determinismului biologic.
À propos de intrebarea ta, eu una traiesc itnr-o lume unde nu simt nici un fel de presiune sociala sa ma marit sau sa fac copii, ba chiar ambele gesturi au fost privite de familie si cunoscuti ca un fel de sfirsit apocaliptic a ceea ce-ar fi putut fi o viata plina de reusite. Eu una am facut numai ceea ce am dorit. N-am sa ies nici in strada sa militez pentru reinstaurarea matrirhatului, dar tzin la independentza mea economica. Si sunt si mamica. Si ma opresc aici, ca sper sa nu-mi fi murit laudatorii.
casandra spune:
------------
AC:
Financiar e un job rezonabil, mediu spre jos as spune, nu exceptional. Ceea ce-l face un job ravnit este faptul ca-n afara predatului, esti platit pentru a-ti lasa mintea sa zburde.... Intr-o lume in care cam toti fac ce hotarasc altii este o libertate luxoasa si care pe mine personal ma face fericita.
---------------
Super!
Donia spune:
Mai fetelor, uitati un caz concret, aparte de cariera, copii, etc.
Am mers la restaurant si de doua ori consecutiv s-a intamplat aceeasi chestie: sotul a comandat un suc si o bere. Chelnerii (prima oara barbat, a doua oara femeie) au adus bauturile si au pus berea in dreptul sotului si sucul in dreptul meu. De fiecare data eu am baut berea, iar el sucul, pentru ca urma sa conduca. Am fost sau nu discriminata?
Ca prima oara nu am bagat de seama, am ras si am baut. A doua oara, repetandu-se situatia, am inceput sa ma enervez, de ce mie, ca femeie, nu mi se recunoaste dreptul sa beau o bere? Ar trebui sa beau doar pe ascuns, doar acasa, pentru ca nu e feminin sa beau bere in public in timp ce barbatul bea un suc? Nu era corect sa ne intrebe chelnerii cine ce bea? Daca mi se mai intampla o data, fac scandal. Pentru dreptul femeii de a consuma ce are chef. Si o sa cer si despagubire. Bere gratis!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
conchita spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Cat despre violenta, evident ca si femeile sunt capabile de violenta. Poate ca mai putine femei isi bat barbatii in raport cu numarul de barbati care bat femeile dar pot fi violente si in alte moduri si nu neaparat cu barbatii, nu?
de acord ca, lasand la o parte bataia administrata barbatilor, violenta reala a femeilor se manifesta in raport cu copiii. avortul e un act de violenta - iata un drept dobandit al feministelor. pedepsele corporale la ordinea zilei in scoli administrate de tovarasele educatoare&profesoare. si bataia ca forma de educatie adoptata de prea multe mame pe lumea asta.
RA spune:
Fetelor,cu riscul de-a va parea bizara,vreau sa va spun,referitor la subiectul de fata si parafrazand un faimos proverb:
fereste-ma Doamne de femei,ca de barbati pot sa ma feresc si singura!
Ina,tu nu simti oarecare stinghereala cand spui:"femeile sunt programate sa...","femeile sunt programate sa...".Mie mi se pare,ca spunand asta,aplauzi de fapt tocmai ceea ce vrei sa pui la zid,adica acuzatia de "lipsa a capacitatii de gandire a femeii".
Apoi,nu stiu daca feminismul e chiar opusul feminitatii,da' il vad deseori incercand sa-i dea in cap
Si violenta,sub orice forma,nu e nici pe departe un semn de superioritate,ci un semn de neputinta,grava neputinta de a te putea exprima(vezi chiar aici,pe forum!).De aceea,oamenii violenti sunt intotdeauna si foarte nefericiti.
daniela_b spune:
RA, cred ca ai rupt din context niste afirmatii, vrei sa revii cu citatele ca atare, acelea care te-au deranjat? Acelea in care tu nu te regasesti...si cu care nu esti de acord?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by RA
Fetelor,cu riscul de-a va parea bizara,vreau sa va spun,referitor la subiectul de fata si parafrazand un faimos proverb:
fereste-ma Doamne de femei,ca de barbati pot sa ma feresc si singura!
nu pari bizara, stai linistita...doar ca partea cu "fereste-ma, Doamne de femei, ca de barbati pot sa ma feresc si singura...mi se pare cam extremista si cam limitata
Ina,tu nu simti oarecare stinghereala cand spui:"femeile sunt programate sa...","femeile sunt programate sa...".Mie mi se pare,ca spunand asta,aplauzi de fapt tocmai ceea ce vrei sa pui la zid,adica acuzatia de "lipsa a capacitatii de gandire a femeii".
pfuff, m-am cam pierdut...nu stiu ce-ai vrut sa spui...sorry...
Apoi,nu stiu daca feminismul e chiar opusul feminitatii,da' il vad deseori incercand sa-i dea in cap
Si violenta,sub orice forma,nu e nici pe departe un semn de superioritate,ci un semn de neputinta,grava neputinta de a te putea exprima(vezi chiar aici,pe forum!).De aceea,oamenii violenti sunt intotdeauna si foarte nefericiti.Ingrid
corect, dar de ce vine asta in sprijinul afirmatiilor de mai sus?
"Romania-tinuta umila a splendorii."
In rest
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
inaioana spune:
quote:
Originally posted by RA
Nu simt absolut nici o stinghereala, Ingrid si nici nu aplaud nimic. Sa-ti explic: majoritatea oamenilor sunt influentati de media si cea mai mare parte in foarte mare masura. Este vorba aici si despre femei si despre barbati. Asa stau lucrurile, pana la urma o mica parte dintre oameni isi pune probleme si trece prin filtrul gandirii proprii mainstream-ul gandirii prezentate de media. De altfel e si un lucru dificil, necesita multe cunostinte, interes pentru asta si pana la urma un anumit tip de temperament, daca vrei. Oricum, ideea este ca e vorba despre influentarea femeilor si a barbatilor deopotriva, intelegi acum?
Ioana 24 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja