Biblia (2)
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
p.s. da, Bubilici, asa e, ai tradus perfect ideea, sarumana. face bine la IQ sa vad ca ma exprim pe inteles. :-))
hannen spune:
Elena,Conchita,multumesc!
Dar ,Conchita ,ceea ce zice Iisus in legatura cu a ne iubi aproapele e departe tare de a te inchina la sfinti.Sa-i iubesti e una,sa-i slavesti si sa le ceri ceva,indiferent ce ,e cu totul altceva.
Spune tu crezi ca este o "cale dreapta" ca in loc sa te rogi lui Dumnezeu direct,sa apelezi la "pile" care sa intervina pt. noi?
Ma gindesc la vorbele lui Anghel care zicea(si avea dreptate) ca pe timpul lui Avraam fiecare bordei era cu idolul lui,fiecare se ruga la un idol mai mititel ca sa intervina pt. el la idolul cel mare.
La fel ca Yank,va rog mult faceti abstractie de religia diferita,ma bucur ca putem discuta ca oamenii.
Si va intreb din nou,cum ramane cu icoanele.Este sau nu interzisa inchinarea la chipuri?De cind a inceput pictarea bisericilor?
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
hannen spune:
Inca ceva,ai dreptate conchita,Iisus spune ca el este Calea,Adevarul si Viata,problema este in ce sens.
Sa credem in el si in mesajul lui,dar nu sa-l ridicam la rang de Dumnezeu.Asa cred eu.
Pt. ca el insusi se ruga lui DUMNEZEU.
Yank,Iisus spune cel mai probabil metaforic,ca el este fiul .Dupa cum vezi crestinii din zilele noastre se considera fii(copiii) lui Dumnezeu.
Deci care ar fi diferenta?De ce nu ne consideram toti fii lui Dumnezeu in acelasi fel in care il consideram pe Iisus,sau de ce nu il consideram pe Iisus fiul lui Dumnezeu asa cum ne consideram si pe noi.Nu stiu cit de clara am fost,sper ca m-am facut inteleasa.
Tuturor pt. dialog.
------------------------
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
conchita spune:
Hannen, sigur, facem abstractie de religia diferita. dar ma gandesc ca e mai simplu sa iti dau un exemplu din religia ta ca sa compari si sa intelegi (macar teoretic) cum devine chestiunea la crestini. asa cum in islam este slavit Mahomed, asa sunt slaviti sfintii la noi.
pe de alta parte, sper ca glumesti cand spui ca Iisus a vorbit metaforic atunci cand a cerut Tatalui sa ia cupa suferintei de la El. pe ce criterii ai stabilit tu ca tocmai vorba aia e metaforica, dar nu si restul? daca a mintit, atunci cum e posibil ca islamicii sa-l slaveasca pe Iisus drept profet? daca El s-a exprimat metaforic, e corect sa afirmam ca si Mahomed tot metaforic s-a exprimat cand a propovaduit uciderea paganilor?
si, da, cred ca e corect sa apelezi la tot ajutorul disponibil ca sa devii un om mai bun si sa te mantuiesti. ce, lumea e formata din mici super-eroi care pot trai bine merci si singuri, fara ajutor, fara nimeni langa ei?? atunci ce sens mai are mesajul de dragoste transmis de Noul Testament si de jertfa lui Iisus, daca suntem la randul nostru niste omnipotenti ingrati, fara stima fata de inaintasi? dupa teoria ta, ar trebui sa inventam roata in fiecare zi. daca tu crezi ca ruga la sfinti se numeste "pila" si nu e fair play, atunci hai sa dinamitam scolile, ca nu e corect sa apelam la profesori ca sa invatam, traiasca auto-didactii. faptul ca veneram sfintii tine de o morala simpla, aceea de a recunoaste ca altii sunt pur si simplu mai buni ca noi pe calea pe care si noi vrem sa o urmam. nu sfintii sunt dusmanii mantuirii noastre, Hannen, ci noi insine, nota bene. putin respect, va rugam frumos.
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Ma gindesc la vorbele lui Anghel care zicea(si avea dreptate) ca pe timpul lui Avraam fiecare bordei era cu idolul lui,fiecare se ruga la un idol mai mititel ca sa intervina pt. el la idolul cel mare.
mah, cum de mi-a scapat referinta asta, ca te-as fi intrebat de editura si anul aparitiei privind reputabila sursa mentionata. :-)))
asta, ca sa nu spun ca sursa pe care o citezi nu are cum sa fi descoperit singura trebile cu pricina, ca sta scris si in Biblie cum e cu idolii pe vremea lui Avraam, vezi Geneza 12. ne mai raman si cartile de istorie, dar, ma rog.
pe de alta parte, nu pricep relevanta observatiei tale, Hannen. ce vrei sa spui, hai zi direct? pana te decizi tu, iti reamintesc eu ca in Peninsula Arabica, inaintea lui Mohamed, "arabii" erau raspanditi in triburi si tribulete care se indeletniceau frumos cu inchinarea la idoli, intre doua paruieli cu vecinii. sigur, mai erau si unii care pactizau cu nestorienii (un fel de crestini), dar hai sa trecem peste. ideea e ca pana a venit Mahomed, tot la idoli se inchinau si viitorii musulmani.
yank spune:
Ca te rogi la icoana sfantului X sau Y sau ca te inchini la un totem,e acelasi lucru.E suficient sa i te adresezi Lui direct,din camera ta,nu trebuie sa te duci la nici o biserica,nici sa fi in vreun anumit cadru.Dumnezeu te aude si te asculta.E asa de simplu....
..Hannen, ci noi insine, nota bene. putin respect, va rugam frumos...
Hannen,esti cam nerespectoasa Shame on you.Ntz ntz
hannen spune:
Conchita,nu stiu de ce crezi tu ca musulmanii il venereaza pe Mohamad.
Ba nu-l venereaza nimeni,ci il respecta si-i urmeaza invataturile.Atit!Exact din respectul despre care tu vorbeai.Exemplul tau cu scolile este foarte departe de ceea ce eu am intrebat.Sa respecti un om pt. felul lui,pt. invataturile si exemplele oferite de el ,e un lucru pe care il inteleg si-l accept.Dar sa-i fac o poza respectivului sfint,sa-i dedic o zi din calendar si sa ma asez in genunchi intr-o ruga fierbinte cerindu-i ceva(iertarea pacatelor,ajutor material,sanatate etc...) este cu totul si cu totul altceva.
Nimeni,dar absolut nimeni nu face asa ceva cu Mohamad.Pt. ca el nu merita sa ne rugam lui,ci sa ne rugam pt. el si pt ceilalti profeti lui DUMNEZEU.Pt.pacea lor ,a urmasilor lor etc.etc...
Si da,ai dreptate cu Avraam,exemplul lui este si in Biblie si in Coran,deci cum ramine cu povestea idolilor.Iconitele,statuietele din zilele noastre nu sunt acelasi lucru ?
Si da,ai dreptate si aici.In arabia preislamica toti se inchinau la idoli.Umplusera casa de rugaciune ridicata de Avraam cu idolasi mititei,unul sa-i ajute in razboi,altul la culturi bogate,altul la ploaie ...so on.Si se rugau lor ca ei sa se roage pt. ei zeului al mai mare.Ti se pare cunoscut?
Am mai intrebat,cind s-a inceput pictarea bisericilor si de ce?Nu este aceasta in contradictie cu porunca de a nu ne inchina la chipuri,idoli..etc?Cine a inventat icoanele si de ce?Cineva stie exact cum arata Maria sau Iisus?Cine i-a pictat asa cum ii vedem astazi,a fost vreun martor ocular?
Revin dupa ce recitesc mesajele tale,am senzatia ca mi-a scapat ceva.
------------------------
hannen spune:
quote:
Originally posted by conchita
pe de alta parte, sper ca glumesti cand spui ca Iisus a vorbit metaforic atunci cand a cerut Tatalui sa ia cupa suferintei de la El. pe ce criterii ai stabilit tu ca tocmai vorba aia e metaforica, dar nu si restul? daca a mintit, atunci cum e posibil ca islamicii sa-l slaveasca pe Iisus drept profet?
Aici chiar ca nu am inteles nimic.Care Tata Conchita?Daca El era si este Dumnezeu?
Iar faza cu munciuna,asta m-a bagat de tot in ceata.Nu gasesc nici o logica de care sa ma agat ca sa formulez un raspuns.
Dar am sa-ti zic asa Iisus nu a mintit in legatura cu nimic,chiar tu ai zis ca musulmanii il slavesc drept profet.
Iisus nu a mintit si nu s-a pretins nimic din ceea ce nu era,cine minte e usor de aflat,tot din paginile istoriei
------------------------
hannen spune:
quote:
Originally posted by yank
Dumnezeu te aude si te asculta.E asa de simplu....
Life`s a bitch and then you die[/i]
Asta e asa de adevarata.
------------------------
Jocelyn spune:
1. sunt de acord cu yank si cu hannen in ceea ce priveste inchinarea la sfinti, icoane sau altele. Biblia ne invata sa ne rugam direct lui Dumnezeu iar in NT pentru cine crede in el este scris ca exista un singur mijlocitor intre Dumnezeu si om iar acela este Isus Hristos. Din moment ce sunt invatata sa ma rog direct lui Dumnezeu nu o consider deloc o lipsa de smerenie sa o fac. Amintiti-va de momentul in care mama lui Samson a vrut sa se inchine ingerului Gabriel care i-a adus un mesaj, acesta a oprit-o fiindca inchinarea nu i se cuvine lui. Deci daca nu este permis sa ne inchinam unui inger, cum sa ma inchin unui om care a pacatuit si nu mai este in viata? Nu exista nici o dovada ca apostolul Pavel sau Ioan sau altii sunt in viata, langa Dumnezeu. Ei au murit si nu mai stiu nimic. Cum sa ma rog lor sa intervina la Dumnezeu pentru mine??? Da, de exemplu Ilie este in cer, a fost luat de Dumnezeu fara ca sa fi gustat moartea, de ce sa ma rog lui in loc sa ma rog lui Dumnezeu? Numai Lui Dumnezeu i se cuvine inchinarea, rugaciunea, lauda s.a.m.d. Isus i-a invatat pe ucenici cum sa se roage! De ce nu a spus, puteti sa va rugati si lui Ilie si lui Enoh sau mai stiu eu cui. De aia suntem copiii Lui, ca sa ne adresam direct. Conform Bibliei, fabricarea, inchinarea in fata si adorarea unor obiecte de cult inseamna incalcarea poruncii a doua fie ca unora le convine sa recunoasca sau nu.
2. Mai cred ca sunt cazuri in care Dumnezeu pedepseste El insusi in mod direct asa cum o va face si la sfarsit. Eu sustin ideea unui Dumnezeu bun, drept, iubitor, iertator, milos dar Biblia totusi spune ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Totul are o limita. In anumite cazuri, El alege sa intervina direct, exemple ar fi potopul, arderea Sodomei si Gomorei, omorarea instantanee a lui Uza, cel care a pus mana pe chivot incercand sa-i redea echilibrul (o fapta buna in aparenta) etc.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are