Acordul tatalui pentru iesirea din tara? - NU!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Buna seara,

Pai, aveti voi dreptate, in cazul in care copilul este trecut pe pasaportul parintelui este o alta treaba, nu se cere declaratie la notar.

Eu ma refeream la situatia in care copilul are pasaport individual.

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Pai e acelasi lucru si daca are pasaport individual. Mie asa mi-a zis avocata si asa scrie si in lege.

"sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila"

Mi se pare foarte clar, nu ?
Inteleg ca de exemplu in cazul meu, copilul fiindu-mi incredintat mie in urma divortului, eu pot iesi cu el din tara fara consimtamantul legalizat al tatalui sau. Cu tatal insa, nu poate pleca fara acordul meu.

Hai ca e clar, mie asa mi se pare. Si vorba Craciunitei, nici mie nu-mi vine sa cred ce noroc am avut, caci de mult ma macina problema asta.

Mergi la inceput

Tot eu !
Craciunita, dar cand i-ai trecut in pasaportul tau ai avut nevoie de acordul tatalui ?
Eu i-am facut pasaport individual in august ca pleca in tabara in Grecia si am avut declaratie notariala si de la tatal lui ca e de acord sa aibe pasaport individual, insa functionarul de la pasapoarte mi-a dat-o inapoi, a zis ca nu are nevoie decat de declaratia mea si de hotararea de divort prin care copilul imi este incredintat.
La vama insa atunci, in august, au cerut declaratiile ambilor parinti ca suntem de acord sa iasa din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nu mi-au cerut acordul tatalui, m-au chemat personal cu actele originale la sediul central sa vada cu ochisorii lor ca nu mint, desi cand am depus actele la politie m-au puricat 1 ora. Si nu mi-au vorbit tocmai amical cei de la pasapoarte cand ne-am intalnit. E drept ca nici eu nu-s foarte blanda din fire

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Tot eu!
Este aceeasi situatie daca minorul are pasaport individual sau este trecut pe pasaportul parintelui. Copiilor mei nu le-am facut pasaport individual si prefer sa nu plece fara mine din motive care-l vizeaza direct pe spermatolog (asta e tata biologic).

Mergi la inceput

Suuuuper !!!! Si tot "spermatolog " ai ? Si eu !
Hai ca mi-a placut, tare li se mai potriveste unora denumirea asta.
Cat despre amabilitatea functionarilor sau a autoritatilor...no comment.
Si poate am eu o obsesie, dar parca de cand sunt divortata se uita unii la mine ca la extraterestri. Cand am fost sa-mi schimb buletinul, cel care mi-a puricat actele si mi-a citi hotararea de divort pana a invatat-o pe derost, la final mi-a zis "buna ziua, si sa fiti cuminte, sa nu mai faceti asa ceva". Adica se explica el "sa nu mai divortati".
Daca nu m-as fi grabit cred ca ori il faceam cu ou si cu otet, ori ii faceam o reclamatie de toata frumusetea. Dar eu sunt mai pasnica de felul meu, ma gandesc mereu ca "cel mai intelept cedeaza"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

si eu ma bucur enorm pentru noua lege . Noi am avut de fiecare data acordul tatalui, n-am indraznit sa mergem fara, dar nu ni l-au cerut niciodata, desi am trecut de cateva ori granita. eu sunt reccasatorita, am mers totdeauna cu sotul, uneori si cu fetita cea mica, e posibil ca vamesii sa nu fi observat ca fetita cea mare are alt nume de familie.

O observatie: la eliberarea pasaportului sau la trecerea copilului in pasaportull mamei nu era nevoie de acceptul tatalui, asa e(sau era legea). pentru ca oricum nu puteai iesi din tara fara acceptul lui. Acum nu stiu daca s-a schimbat legea referitor la actele necesare la eliberarea pasaportului.
Insa eu a trebuit sa dau o declaratie la notar pentru ca fetita cea mica sa poata fi trecuta pe pasaportul sotului...dar nici el nu poate iesi din tara fara acceptul meu impreuna cu copilul, chestie care a ramas in vigoare si in legea noua.

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

KUKI, am fost ieri la avocata cu sentinta judecatoreasca, sentinta mea nu e valabila, s-a mirat ca mi-au facut pasaportul asa ca cei de la pasapoarte aveau dreptate sa se uite dubios la mine si eu habar n-aveam
Am demarat legalizarea actelor sa fiu in regula pana plec, ieri l-am cerut pe sotul meu de barbat si toata ziua am facut glume pe seama faptului ca dupa atatia ani totusi nu suntem casatoriti
E clar ca nu ieseam din tara daca nu verificam actele.
Mihaela, asa e, la eliberarea pasaportului nu era nevoie de acceptul tatalui, mie mi-au cerut doar hotararea definitiva si irevocabila. In ceea ce o priveste pe fetita cea mica, de ce nu poate pleca din tara cu tatal ei daca tatal ei este sotul tau?!?!??

Mergi la inceput

Hai ca m-ai speriat. Adica de ce nu e valabila sentinta ? Nu e cea care ti-a venit dupa divort in care scie o intreaga istorie si in final ca copii raman la tine ? Eu pe aia o am si avocata mea a dus-o undeva la tribunal sau pe-acolo....a legalizat-o, adica are niste timbre si niste stampile pe ea si a zis ca asta-i tot. Mai trebuie ceva ?

Mergi la inceput

Si in legatura cu cererea in casatorie, bravo tie si sa fie intr-un ceas bun. Va doresc sa "traiti fericiti pana la adanci batraneti".

Mergi la inceput