ISTORIE BIBLICA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Conchita, iti multumim frumos pt grija pe care ne-o porti si pt temerile ca cineva ne-ar putea induce pe cai gresite. Cred ca sunt in asentimentul majoritatii de pe subiectul asta daca te rog sa lasi batjocura deoparte sau sa inchizi usa dupa tine. Multumesc!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by anghel1111
Am sa-ti dezvalui care este secretul acestori ani . Evreii care au fost chemati sa traduca BIBLIA , aveau o ,,marfa" de vinzare, din care trebuiau sa obtina profit. Pentru a da credibilitate celor scrise de ei in LXX-si, pentru a nu fi acuzati de fals ,au folosit pentru perioada Avraamica, in calculul anilor, un calendar care a fost folosit in Egipt, intr-o perioada scurta de timp si pe un areal restrins.Acesta avea anul compus din 265 de zile.Si pentru a faca si mai spectaculos si mai pe placul grecilor , au mai si exagerat pe ici pe colo.BRAVO LOR .AU STIUT SA VINDA ,,MARFA'"PE CARE SI-O DOREA CLIENTUL.De aceea au si obtinut un profit de 1000/100 . Este si o vorba,, Din magazinul evreului nu pleci fara sa cumperi ceva ,chiar daca lucrul acela nu iti trebuie" Inca o data BRAVO LOR. Am avea multe de invatat de la ei.

anghel, intrebare de fond: nu ar trebui oare sa lasam anti-semitismul la o parte cand facem demersuri stiintifice de cercetare? daca plecam cu pareri preconcepute si idiosincrazii la drum, ce garantie avem ca vom ajunge la o concluzie valida si obiectiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Am sa-ti dezvalui care este secretul acestori ani . Evreii care au fost chemati sa traduca BIBLIA , aveau o ,,marfa" de vinzare, din care trebuiau sa obtina profit. Pentru a da credibilitate celor scrise de ei in LXX-si, pentru a nu fi acuzati de fals ,au folosit pentru perioada Avraamica, in calculul anilor, un calendar care a fost folosit in Egipt, intr-o perioada scurta de timp si pe un areal restrins.Acesta avea anul compus din 265 de zile.Si pentru a faca si mai spectaculos si mai pe placul grecilor , au mai si exagerat pe ici pe colo.BRAVO LOR .AU STIUT SA VINDA ,,MARFA'"PE CARE SI-O DOREA CLIENTUL.De aceea au si obtinut un profit de 1000/100 . Este si o vorba,, Din magazinul evreului nu pleci fara sa cumperi ceva ,chiar daca lucrul acela nu iti trebuie" Inca o data BRAVO LOR. Am avea multe de invatat de la ei.

anghel, intrebare de fond: nu ar trebui oare sa lasam anti-semitismul la o parte cand facem demersuri stiintifice de cercetare? daca plecam cu pareri preconcepute si idiosincrazii la drum, ce garantie avem ca vom ajunge la o concluzie valida si obiectiva?

Relax baby,nu e nici o tenta antisemita aici,omul are in mare parte dreptate,si asta ti-o spune un evreu.Evrei au facut deliberat multe "erori" si daca cineva le-a descoperit nu inseamna ca e antisemit.Omul a cercetat si nu ii pun la indoiala impartialitatea pina acum.

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghel1111 spune:

1- Cind am facut refereriri la teoria Bryan- Pyttman m-am referit strict la perioada potopului. 2- In care limba ,,ILI" inseamna ,,Dumnezeu"?!? Hittitii aveau pe TESUB si HEPAT --Canaanitii pe EL (care tradus inseamna ,,ZEU") si care era tatal lui BAAL(tr.,,Stapin) si caare a fost venerat in zona Eufratului Inalt si cel de Mijloc in perioada mileniului 3. In perioada anilor 2000B.C. atit akkadienii cit si sumerienii venerau triada-ANU,EN-LIL si EA(sau EN-KI) In perioada constructiei turnului Babel (portii )denumirea zeului EN-LIL a fost schimbata cu MARDUK. (vezi -Jean Nougayrol,,La religion babylonienne" Deci in perioada anilor 2000-1900 B.C. singurua denumire care as fi putut fi susceptibila ca ar putea printr-o translatie sa migreze de la LIL la ILI nu mai era.Acest zeu MARDUK din Babilon a devenit, mai tirziu, asirianul ASSUR.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghel1111 spune:

Stiu draga CLEOMAX .am si eu instalat CD. cu Zondervan instalat cu Atlas cu Biblie ,cu Dictionare si toate celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:

quote:

A AM UITAT - AM FACUT SI UN AN DE ,,ISTORIA BISERICILOR CRESTINE" MAI FETELOR -VOI SUNTETI CA SOTIA MEA :eu vin repede sa-i spun ca afara moare un om si ea imi spune sa nu uit sa ma descalt sau sa inchid usa. MAI MULT VA INTERESEAZA FORMA DECIT FONDUL.

anghel

inseamna ca sotia dvs da atentie prioritara detaliilor, chestie laudabila, in fond. ca asa sunt si eu, cu detaliile, mai ales acelea care demonstreaza cand cineva are o hidden agenda in demersuri teoretice aparent nevinovate. raman, oricum, la parerea ca demersul dvs este super constructiv, macar ca exercitiu intelectual propus cititorilor. care cititori, vorba lui catavencu, sunt ai nostri si deci, mult mai inteligenti decat cititorii altora. si carora le urez sa decopere misterul "cercetarilor" biblice online ,adventiste, cumulate cu interpretari musulmane date Bibliei si cu justificari contra dreptului evreilor la pamantul pe care il locuiesc in prezent.

Tu chiar vrei sa pui cireasa pe tort la toate topicurile, sau trebuie sa-ti ceara voie omul inainte de a deschide un topic...
Mai intelept e sa citim ceea ce Anghel doreste sa ne prezinte, pina acum am aflat chestii interesante, pe care nu le gasesti in orice carte de pe taraba sau din librarie iar omul a studiat treburile astea, nu le-a aflat la topicuri gen ortodoxie din post in post. Hai sa-i dam atentia cuvenita si sa nu mai chibitzam doar de dragul de a interveni..Eu una te urmaresc cu interes, Anghel, ca si altii, sint convinsa, si-ti vom pune intrebari cind vom avea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by yank

quote:

quote:

Relax baby,nu e nici o tenta antisemita aici,omul are in mare parte dreptate,si asta ti-o spune un evreu.Evrei au facut deliberat multe "erori" si daca cineva le-a descoperit nu inseamna ca e antisemit.Omul a cercetat si nu ii pun la indoiala impartialitatea pina acum.

okay, m-am linistit: Biblia e o facatura, parte din conspiratia evreilor care au vrut sa le-o vanda grecilor, dar a ajuns la arabi. pai ca sa ajungi la concluzia asta nu iti trebuie 27 de ani de cercetare, ci un dvd cu "teoria conspiratiei" , bonus o carte de-a lui corutz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:

quote:
Originally posted by yank

quote:

quote:

okay, m-am linistit: Biblia e o facatura, parte din conspiratia evreilor care au vrut sa le-o vanda grecilor, dar a ajuns la arabi. pai ca sa ajungi la concluzia asta nu iti trebuie 27 de ani de cercetare, ci un dvd cu "teoria conspiratiei" , bonus o carte de-a lui corutz.

Parerea mea e ca esti deplasata,nu vad motivul pentru care te simti obligata sa fi cinica.Pe de alta parte nu am observat pina acum,in tot ce a scris,vreun motiv sa banui ca ar avea o hidden agenda cum spuneai mai devreme.Dar hai sa ne dam "artisti" asa de amorul artei!Sau ai cumva impresia ca dupa ce o sa citim ce scrie anghel o sa trecem toti la adventsti,eu eventual luand dupa mine si vreo 2-3 rabini?Common!

Mergi la inceput

Yank, ca insider, poti sa traduci atunci textul citat de mine si sa ma contrazici cu argumente ca se impune o alta concluzie decat cea oferita de mine? ca io pot sa ma deplasez ca Elastic Girl pana la Luna si inapoi, ceea ce oricum nu am facut, INCA :-)), dar ce e scris, ramane scris, punct: "Evreii care au fost chemati sa traduca BIBLIA , aveau o ,,marfa" de vinzare, din care trebuiau sa obtina profit." iar eu am dreptul sa pun aceasta afirmatie la indoiala cat doresc, atata vreme cat topicul este public, nota bene. asa ca daca aveti chef de usi inchise, sunteti liberi sa le inchideti pe-ale voastre de-acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

am citit acu' vreo 2 zile doar prima pagina si jumatate, mi s-a parut prea greoi si acum am deschis direct ultima pagina sa vad ce zice conchita:))
Intalnesc cuvintul cheie "adventist" si pe conchita suparata:))
Anghel, sunt si eu fan adventism, asa ca promit sa dau atentie de acum incolo mesajelor tale.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput