Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(14)
Raspunsuri - Pagina 7
Aino spune:
Irina,multumesc pntru raspuns.
Textul de mai sus e raspunsul la o intrebare cu tema de Craciun.
Da, pe vremea aia oamenii erau saraci si nu-si puteau permite un grajd separat.Multi traiau sub acelasi acoperis cu animalele.Asa ca e posibil ca sa fi fost asezat in iesle.
Daca e pare o aberatie nu ma puneti la zid,e ceea ce am vazut intr-un documentar.
A.K.
irina.c. spune:
Aino,cu placere!
Posibil sa fie cum spui tu,Scriptura nu precizeaza cu exactitate.Pana la urma e importanta ideea,si anume ca Hristos s-a nascut intr-un loc sarac si n-a avut nici macar un patut,ca toti copilasii,ci a fost asezat in ieslea vitelor.Si noi avem de toate pentru noi si copiii nostri,si poate ca nu apreciem,sau niciodata nu ni se pare de ajuns.In ce fel s-a smerit Dumnezeu!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
star33 spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
mamaaaaaa nicole!!! vreau si eu, daca apare pe undeva, vreau sa citesc conferinta asta! s-ar putea sa apara pe site-ul lui Laurentiu Dumitru, ca el e mare fan savatie (acolo mai gasiti un articol recent al parintelui)
imi amintesc ca am fost la prima conferinta a parintelui Savatie, pe cand era foarte tanar (si eu, si cu burta la gura hahaha) in 2002 la ASE... foarte "original" parintele in abordare, socant... mie mi-a schimbat niste perspective... nici acum nu uit ce a spus atunci:)
Gandacico, incerc sa fac rost de ea in format audio. Sa stii ca mi-a placut foarte mult parintele, e foarte convingator, foarte smerit, are o buna-dispozitie si un tonus de invidiat. Reuseste sa transmita si sa te convinga de trairea lui cu Hristos. E super !!
irina.c. spune:
quote:Cu placere!Mie imi place grozav parintele Savatie.Cu ocazia asta o sa reiau lectura cartii sale "Curaj si libertate in ortodoxie",care mi-a placut foarte mult.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by gandacelu
irina, multumesc de text, este de exceptie
mami de ileana si ioachim
ILINCA
antoioana spune:
Fetelor, citind eu pe la un subiect, am ramas cu o buba pe creier. Adicalea: ati auzit voi de vreun mare parinte, considerat aproape sfant, sa nu fie de acord cu adoptia? Ca eu una nu pot crede asa ceva, iar persoana cu afirmatia n-a dat detalii.
Va doresc liniste!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by antoioana
Fetelor, citind eu pe la un subiect, am ramas cu o buba pe creier. Adicalea: ati auzit voi de vreun mare parinte, considerat aproape sfant, sa nu fie de acord cu adoptia? Ca eu una nu pot crede asa ceva, iar persoana cu afirmatia n-a dat detalii.Va doresc liniste!
anto...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
Anto,eu n-am uzit de asa ceva,ba stiu chiar ca exista in Biserica o rugaciune care se citeste atunci cand adopti un copil,pentru binele noii familii.Poate acel parinte a dat acest sfat,de nu adopta,unui cuplu anume,intr-o situtie particulara,si unii au generlizat.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
antoioana spune:
Porumbita, Irina, asa stiam si eu si-as fi vrut sa-i raspund persoanei respective, dar pe urma mi-am spus ca mi-as tulbura sufletul degeaba. Adica l-as tulbura si mai mult, nu ca ar fi tare linistit...
Mie tare mult mi-a placut ce-a postat Casandra la subiectul Irinei.c, dar am preferat sa raspund aici ca e pace :):
Casandra: Eu de cateva zile ma gandesc la:
Ioan, cap 4:
--------------
13. Iisus a raspuns si i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va inseta iarasi;
14. Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai inseta in veac, caci apa pe care i-o voi da Eu se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica.
15. Femeia a zis catre El: Doamne, da-mi aceasta apa ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot.
16. Iisus i-a zis: Mergi si cheama pe barbatul tau si vino aici.
------------
Femeia, pentru a primi apa vie, trebuie sa isi aduca barbatul la Iisus. Mantuirea in familie.
Imi vine in minte mama Fericitului Augustin, care 18 ani s-a rugat ca fiul si sotul sau sa devina crestini. Sotul, la sfarsitul vietii s-a botezat, iar fiul a aflat har inaintea Domnului.
Iar pe mine m-a dus gandul la Sf. Teodora de la Sihla care multi ani s-a rugat pt. sotul ei sa se retraga si el intr-o manastire.
Si-apoi se spune ca femeia credincioasa sfinteste barbatul necredincios si invers. Ce frumos! Dragostea asta dintre soti e mult mai buna si dulce, dar greu se ajunge la ea...
Doamne ajuta!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
adriana spune:
Anto, da, eu stiu despre cine e vorba si cunosc un caz (nu stiu daca e cel pe care l-ai citit tu, la adoptii) in care parintele, care traieste, si care e cel mai tare de aici, de pe la noi, a spus NU la adoptie unui cuplu care se chinuia de vreo 10 ani sa aiba un copil.
Nu stiu motivul pentru care a zis nu, dar cred ca a vazut el ceva. Acum, acei tineri au reusit sa ramana insarcinati si au o fetita, si.. lista e deschisa pentru alti copii.. Happy ending.
Ascultare chiar daca pare absurd, revoltator, neortodox...
(acum si cu ascultarea asta, trebuie cu discernamant,) dar nu discutam acuma...of of )