Invatam Adobe Photoshop?
Raspunsuri - Pagina 9
dianette spune:
Neatza fetelor! uite ca a mai intrat cineva si pe pagina asta!
miris, ceea ce vrei tu e foarte simplu. Bine, sunt mai multe metode, dar sa-ti spun una care imi vine acum in cap cel mai repede: te duci in meniu la Image-MOde-Desaturate (ceva de genul asta)
sau Layers-Add adjustment layers- Hue and saturation si aici muti cursorul de la Saturate in stanga de tot si o sa vezi ca imaginea se desatureaza, adica "pierde" culoarea si devine alb negru.
Abia acum imi dau seama ce greu e sa explici, mai ales ca nu am Photoshopul in fata (pt. ca sunt la serviciu), ca altfel ar fi foarte simplu. Daca nu ai inteles, anunta-ma si incerc altfel
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
dianette spune:
quote:
Originally posted by Christel
Puteti sa-mi spuneti va rog, daca pot face poze de pe o caseta video ( sa o copiez pe cd)si apoi cu ajutorul unor programe, sa reusesc sa scot poze?
Marea mea problema este ca la nunta noastra s-a stricat aparatul foto(asta am constat-o mai tarziu, cand am scos pozele), asa ca eu am ramas doar cu pozele de la cununie, pe care le-a facut un profesionist, dar de la nunta nu am decat cateva, care nu au iesit cine stie ce! Asa ca ma gandeam daca reusesc sa scot cateva de pe caseta video si sa le mai prelucrez un pic. Ce ziceti am sanse? Am inteles ca s-ar putea dar ies cu rezolutie mica.
Si inca o intrebare: un film foto clasic poate fi transformat in format electronic?
Va urmaresc cu interes, ca altfel la nervii care-i am cand ma uit la poze, nu-mi ramane decat sa mai imbrac iar in mireasa,dar numai pentru poze!!!!
Christel, incerc de o ora sa-ti raspund dar am un virus nenorocit pe calculator si de cate ori sunt aproape sa -ti trimit ce am scris, mi se restarteaza PC-ul.
Photoshop-ul nu e free, ca orice lucru bun . (costa cam 600 $ licenta)
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
dianette spune:
quote:
Puteti sa-mi spuneti va rog, daca pot face poze de pe o caseta video ( sa o copiez pe cd)si apoi cu ajutorul unor programe, sa reusesc sa scot poze?
Marea mea problema este ca la nunta noastra s-a stricat aparatul foto(asta am constat-o mai tarziu, cand am scos pozele), asa ca eu am ramas doar cu pozele de la cununie, pe care le-a facut un profesionist, dar de la nunta nu am decat cateva, care nu au iesit cine stie ce! Asa ca ma gandeam daca reusesc sa scot cateva de pe caseta video si sa le mai prelucrez un pic. Ce ziceti am sanse? Am inteles ca s-ar putea dar ies cu rezolutie mica.
Si inca o intrebare: un film foto clasic poate fi transformat in format electronic?
Va urmaresc cu interes, ca altfel la nervii care-i am cand ma uit la poze, nu-mi ramane decat sa mai imbrac iar in mireasa,dar numai pentru poze!!!!
nu pot sa scriu ... am incercat de 2-3 ori sa-i scriu lui Christel .. Am un virus care-mi restarteaza calculatorul... de azi dimineata pana acum mi s=a inchis de cel putin 50 de ori.
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
miris_ spune:
Multumesc, Dianette, am reusit, dar acum, ca sa o fac sa para "creionata", trebuie sa gasesc vreun filtru care sa faca asta? sau e o alta functie?
Cristina si Mihnea Stefan
Christel spune:
Cam scumpicel, acum intrebarea mea ramane aceeasi: am sanse sa fac ceva poze? Sau poate apelez la un profesionist, cat poate sa ma coste cateva poze, macar?
quote:
Originally posted by dianettequote:
Christel, incerc de o ora sa-ti raspund dar am un virus nenorocit pe calculator si de cate ori sunt aproape sa -ti trimit ce am scris, mi se restarteaza PC-ul.
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
ppisic spune:
quote:
Cam scumpicel, acum intrebarea mea ramane aceeasi: am sanse sa fac ceva poze? Sau poate apelez la un profesionist, cat poate sa ma coste cateva poze, macar?quote:
Originally posted by dianettequote:
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
Ceea ce doresti tu poti foarte bine cu un programel de editat filme, de exemplu Windows Movie Maker, daca nu vrei sa instalezi ceva nou..( asta ar trebui sa-l ai start>program files> accesorii )
daca deschizi programul asta, importi filmul din care vrei pozici, il rulezi si vezi ca ai optiunea sa capturezi fotografii!(in dreapta pe langa bara de rulare! Vezi ca o sa-ti imparta filmul in mai multe bucati, asa poti mai usor sa te orientezi de unde vrei imagini, fara sa astepti sa se ruleze tot
Photoshopul il utilizezi apoi sa mai adaptezi pozele, iar eu iti recomand si un Neat Image(da un search pe google), care scoate zgomotul foarte frumos si e simplu de utilizat!
Aici
este un exemplu facut la repezeala, ca sa vezi cam ce rezolutie ai sa obtii:)
Succes!!
Aici cu zgomot ca vezi diferenta dupa ce a fost prelucrata cu Neat Image
adi2003 spune:
Incep si eu sa pricep ce-i cu "zgomotul pe imagine". Exista o diferenta majora intre cele 2 poze.
dianette spune:
quote:
Originally posted by miris_
Multumesc, Dianette, am reusit, dar acum, ca sa o fac sa para "creionata", trebuie sa gasesc vreun filtru care sa faca asta? sau e o alta functie?
Cristina si Mihnea Stefan
Pai vezi ca sunt filtre care vin default cu programul. Eu zic sa le iei la rand pe toate (le gasesti sus, in meniu- Filtre )Incearca-le pe cele artistice, acolo cred ca o sa gasesti ceva apropiat de ce vrei tu.
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
dianette spune:
quote:
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu pozele tale ... Te inteleg.
DIn cat imi vine acum in minte, singura modalitate de a avea pozele in format electronic ar fi ca mai intai sa scoti pozele pe hartie foto (adica procedeul normal) si apoi sa le scanezi.
Poate mai sunt si alte variante, nu stiu.
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop