Magia Comunicarii
Raspunsuri - Pagina 15
ovidiu bufnila spune:
Exericitiu 1:
Logistica este una din principalele probleme ale unui consilier de imagine. Firma de PR la care lucrati organizeaza intr-un alt oras Saptamana Afacerilor. Initial mizati pe o colaborare cu autoritatile locale si Camera de Comert. Presedintele Camerei de Comert nu da curs invitatiei. In loc de o suta de participanti, vin doar trei firme la manifestare. Agentii vostri de PR sunt dezorientati. Cum rezolvati acest caz?
Exercitiul 2:
Sunteti consilierul de imagine personal al unui Presedinte de institutie publica. presedintele participa la o manifestare organizata de Armata. Nu exista un protocol intre institutie si Armata. va dati seama ca oamenii de presa ai armatei au scapat din vedere niste lururi importante. Unul ar fi, de exemplu, ca grupul generalilor care vor vorbi la microfon si presedintele sunt asezati neinspirat in fata usii de iesire si nu in fata panopliilor cu steagurile de lupta si cu alte insemne militare de traditie. Se va filma. Nu puteti lua legatura cu Presedintele. Cum rezolvati problema?
Precizare: incercati sa imaginati si alte pericole care pot aparea in cele doua situatii.
Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase.
Nane spune:
Nu suntem singure BadKarma... el e aici... e pretutindeni... intinde mana si-ti vei da seama. E doar valurit, de aceea ai impresia ca nu-l vezi, dar cu putina concentrare vei realiza ceea ce ochii tai refuza sa vada. Vibratia e totul... mirajul te-nvaluie... (vezi sa nu dispari si tu ) lasa-te cuprinsa de joc si vei simtit prezenta lui in inima ta...
Nane
qsar spune:
"Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase."
Vaaai, monseur! De ce ti-oi fi schimbat mata semnatura bengoasa de mai-nainte? Aia cu inmultirea la nesfarsit si constructul, cu economia vidului... ma rog, cum era ea. Era muuult mai bine. Macar se intelegea ca nu se intelege nimic.. adeca n-are rost sa ne batem capul. Pe cand acum, ooof-of-of si vai de mine! Unu ca-i banala. Doi ca-i cam... falsha. Si trei: dupa ce ai scapat-o pe valuri pe-aia cu "razboiul de imagine este iadul profesionistilor" (parca asa era, nu?) m-am cam lamurit cum sta treaba cu "artele militare" si cu "artele razboiului" de care pomeneai mai deunazi. Slabut, adica.
Q
Nane spune:
quote:
Originally posted by Nane
Nu suntem singure BadKarma... el e aici... e pretutindeni... intinde mana si-ti vei da seama. E doar valurit, de aceea ai impresia ca nu-l vezi, dar cu putina concentrare vei realiza ceea ce ochii tai refuza sa vada. Vibratia e totul... mirajul te-nvaluie... (vezi sa nu dispari si tu ) lasa-te cuprinsa de joc si vei simtit prezenta lui in inima ta...
Nane
Ce vad? Ce vad? A raspuns maestrul... BadKarma... ti-am zis eu... trebe doar sa-ntizi mana...e pretutindeni
qsar spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Exericitiu 1:
Logistica este una din principalele probleme ale unui consilier de imagine. Firma de PR la care lucrati organizeaza intr-un alt oras Saptamana Afacerilor. Initial mizati pe o colaborare cu autoritatile locale si Camera de Comert. Presedintele Camerei de Comert nu da curs invitatiei. In loc de o suta de participanti, vin doar trei firme la manifestare. Agentii vostri de PR sunt dezorientati. Cum rezolvati acest caz?
Exercitiul 2:
Sunteti consilierul de imagine personal al unui Presedinte de institutie publica. presedintele participa la o manifestare organizata de Armata. Nu exista un protocol intre institutie si Armata. va dati seama ca oamenii de presa ai armatei au scapat din vedere niste lururi importante. Unul ar fi, de exemplu, ca grupul generalilor care vor vorbi la microfon si presedintele sunt asezati neinspirat in fata usii de iesire si nu in fata panopliilor cu steagurile de lupta si cu alte insemne militare de traditie. Se va filma. Nu puteti lua legatura cu Presedintele. Cum rezolvati problema?
Precizare: incercati sa imaginati si alte pericole care pot aparea in cele doua situatii.
Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase.
Pai daca te imaginezi in fonctie (si fonctiune) si organizezi evenimente "mizand pe..." parerea mea e ca tre' sa te imaginezi si scriindu-ti demisia ca sa nu pleci din bizniz cu-n sut in... pardon, scuzati, dos... fiindca inseamna ca nu esti bun de nimic!
Q
BadKarma spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Exericitiu 1:
Primul lucru: realizez ca sint intr-un film SF, pentru ca in lumea reala n-as putea sa mizez pe colaboararea cu autoritatile locale. In general, n-as conta pe nici un fel de autoritati. Deci sint intr-un film SF, sau undeva in Olanda si exista Autoritati Locale si ele chiar colaboreaza (si cu altii).
Cum ma trezesc din reverie, il concediez pe idiotul care a aranjat intilnirile si nu a avut bunul simt sa ceara confirmari si sa tina legatura cu Camera de Comert in permanenta ca sa vada cine vine si cine nu.
De fapt, daca am o firma de PR si nu il am pe presedintele Camerei de Comert pe agenda mea de protocol (adicatelea sa ma bat pe burta cu el, dupa ce in prealabil l-am invitat la o masa-simpozion-betie la Predeal) se cheama ca sint chiar proasta si ar trebui sa inchid firma. Totusi, daca presedintele Camerei de Comert, se face ca uita de chiolhanul de la Predeal unde s-a facut manga, o sa il sun discret pe mobil si o sa ii spun ca daca nu isi misca tirtita la manifestarea mea am niste poze pe care sotia lui ar fi incintata sa el vada. Daca nu merge asa, o sa il intreb cit ma costa sa isi uite celelalte treburi si sa vina la intilnirea mea.
Daca in loc de 100 de participanti, vin doar 3 firme la manifestare, e clar, sint total neavenita in business si ar trebui sa ma apuc de crosetat sau sa mai studiez la cursurile de imagine ale d-lui Bufnila. Dar nu inainte sa o concediez pe cea care n-a facut lista de invitati, invitatii cu confirmare si n-a dat telefoane suficiente pina sa stie exact cine vine si cine nu. Daca aflu din timp ca nu vor fi decit 3 firme, reprogramez intilnirea sau o anulez.
Insa asta nu o sa se intimple pentru ca pe invitatie o sa scriu ca e vorba de o lansare urmata de un DINEU cu haleala buna, la un hotel de fitze si nimeni nu rateaza asa ceva.
In fine, daca agentii mei de PR sint dezorientati, ii concediez si apoi ma sinucid. Pe ei ii concediez pentru ca sint dezorientati in loc sa isi pastreze calmul si singele rece si sa rezolve logic si rapid problema, iar eu ma sinucid pentru ca agentii mei ar trebui sa fie TERORIZATI, nu dezorientati. Ar trebui sa aiba sudori reci ca gheata pe sira spinarii si sa simta fiorul mortii daca imi rateaza mie evenimentul, pentru ca nu l-au pregatit ca lumea si au fost atit de incapabili incit n-au stiut cu 2 zile inainte exact cine vine si cine nu.
quote:
Exercitiul 2:
(...)
Bunfila, poti sa fii un pic mai explicit? Ce institutite publica? Asa, ca sa am o idee institutie publica se poate intilni cu armata si care presedinte de institutie publica e asa de meserias ca stringe o gramada de generali linga el/ea la o confrinta de presa. Radet-ul? Se discuta un contract prin care se furnizeaza caldura in cazarme? Si atunci ce cauta atitia generali acolo? Asociatia Mondiala a Feministelor? (se discuta despre rolul femeii in armata moderna la seminarul "PMS-Arma Mortala?"). Avem nevoie de mai multe precizari, ca sa putem sa raspundem exact. Oricum, doamna Natzidyke, presedintele Asociatiei Mondiale a Feministelor, uraste razboaile si crede ca barbatii sint de vina pentru tot raul de pe lume. Ea este mai mult decit fericita sa nu se pozeze cu simbolurile puterii masculine (arme, steaguri de lupta, etc) si sa stea cu posteriorul la ele. Generalii, la rindul lor, o urasc si ei, asa ca deabia asteapta sa ii faca vint pe usa intredeschisa de la iesire.
qsar spune:
Woooow! Ia te uita ca la subiectul asta cineva chiar stie de-adevaratelea despre ce e vorba in propozitiune! Pisica 13. Ce va face acum Magicianul meduzal-abisal al imaginii razboielor fictionale si-al artelor oculte? Hai ca urmaresc subiectul cu sufletul la gura... Ma ucide suspansul!
Q
conchita spune:
quote:
Originally posted by BadKarma
Ai dreptate, dar mi-e greu sa ma hotarasc la titlu. Pina acum am gasit asa:
"Cine a furat mirajul?" (carte politista)
"Pe urmele mirajului" (carte de calatorie, documentar)
"15 pasi spre un miraj de succes" (best seller de Marketing)
"Mirajul de gherila. Tehnici secrete" (thriler de spionaj)
"Mirajul in bucatarie" (carte de Do It Yourself)
"Critica Mirajului Pur sau Galceava Inteleptului cu Lumea" (filosofie aplicata)
"Mirajul de la A-Z" (ghid pentru incepatori)
"Imagine sau Miraj?" (album foto)
"Miraje!" (revista rebusistica)
"Lola si Mirajul" (carte erotica)
"A murit Mirajul!" (manifest comunist)
"Mirajul contemporan" (studiu monografic)
"Mirajul - de la origini si pina in prezent" (istoria mirajului)
"Ochiul, Imaginea si Mirajul" (culegere de poezii)
"Mirajul, Iluzia, Vedenia si Halucinatia in opera lui O. Bufnila" (Biblioteca Scolarului)
Mi-e tare greu sa aleg.
BadKarma - Vineri 13, Ceasul rau, Pisica Neagra.
demential! :-))
BadKarma, unde ai fost pana acum, esti totalmente geniala! daca a trebuit sa-l induram pe dl. Bufnila printre noi ca sa apari si tu, eu zic ca a meritat sacrificiul.
qsar spune:
quote:
Originally posted by BadKarma
Bunfila, poti sa fii un pic mai explicit? Ce institutite publica? Asa, ca sa am o idee institutie publica se poate intilni cu armata si care presedinte de institutie publica e asa de meserias ca stringe o gramada de generali linga el/ea la o confrinta de presa. Radet-ul? Se discuta un contract prin care se furnizeaza caldura in cazarme? Si atunci ce cauta atitia generali acolo? Asociatia Mondiala a Feministelor? (se discuta despre rolul femeii in armata moderna la seminarul "PMS-Arma Mortala?"). Avem nevoie de mai multe precizari, ca sa putem sa raspundem exact. Oricum, doamna Natzidyke, presedintele Asociatiei Mondiale a Feministelor, uraste razboaile si crede ca barbatii sint de vina pentru tot raul de pe lume. Ea este mai mult decit fericita sa nu se pozeze cu simbolurile puterii masculine (arme, steaguri de lupta, etc) si sa stea cu posteriorul la ele. Generalii, la rindul lor, o urasc si ei, asa ca deabia asteapta sa ii faca vint pe usa intredeschisa de la iesire.
BadKarma - Vineri 13, Ceasul rau, Pisica Neagra.
Stai asa, ca-ti explic eu: Presupunem ca intalnirea asta are loc pe timp de pace, da? Deci e fie pe 25 octombrie, fie pe 01 decembrie. Presupunem ca domn' presedinte al institutiei publice este civil... car'va sa zica este fie presedintele tarii, comandantul suprem al Armatei fie ministrul apararii nationale :).
Asta pen'ca monseur zise ca ar fi trebuit sa apara in cadru "steagurile de lupta". Ca tot veni vorba: steagurilor alora le zice drapele de lupta; cineva a tras chiulul la orele de studiu cand s-a invatat despre regimul insemnelor si simbolurilor militare... sa traiti!
Q