Asociatia Parintilor Adoptatori
Raspunsuri - Pagina 2
Silvia_Pui spune:
Rodica si noi am fost ca tine si am crezut ca vom putea muta muntii . Adriana Popescu de la Jurnal a incercat sa ne ajute sa schimbam ceva si a organizat o astfel de intalnire . Cateva dintre fete au foat acolo si nimeni nu le-a bagat in seama , ba mai mult au venit foarte dezamagite pentru ca raspunsul a fost transant , pana la integrare nu se mai schimba nimic .
Daca vreti sa mai incercam sa schimbam ceva trebuie in primul rand gasit un avocat bun care sa cunoasca legislatia privind adoptia din mai multe state din UE si nu numai si sa comparam cu noua lege . Apoi sa prezentam si specificul romanesc : saracie , lipsa educatiei , etc.
Eu iti urez mult succes si ma alatur voua oricand . Eu cred ca toti copii au dreptul la o viata normala si in primul rand la dragoste parinteasca . Si nu pot fi de acord cu marele psiholog de la 9595 ca legatura de sange e mai puternica decat orice .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
aissa spune:
Am zis pe mail ca nu voi raspunde la subiect dar...nu pot sa tac, ca de obicei.
Te-am rugat acolo sa spui pe puncte ce trebuie facut si sa citesti ce s-a discutat la vechiul subiect ca sa nu o luam iar de la capat.
Ipotetic suna ca un basm ce vrei tu sa faci. Ca si data trecuta va urez succes, se pare ca nu pricepeti ca va luptati cu UE.
Dar trebuie sa luati in calcul clar CE TREBUIE SA FACA X SI Y CA MEMBRI?
Ca psiholog si medic care sa zica da, aveti dreptate gasim intre noi pe DC poate. Dar ideea e cine alearga, cine te asculta, cine face actele, cine tine conta, cine da bani. Mai ales ca fetele care sunt la Cluj nu o sa poate veni in Bucuresti, nu ma refer la sedinte ci la a face ceva practic. Va trebuie mediatizare, la modul televiziuni importante nu OTV. Ti-am zis pe mail, acum poate ti se pare ca ai timp de umblat. Dar uite eu sunt legata de maini si de picioare. Cand vei avea un copil (lucru pe care ti-l doresc din suflet) vei vedea ca nu te vei putea rupe de langa el sa te ocupi de o asociatie.
Da, puteti spune (cum am inghitit o data galusca) ca daca avem copii deja ne punem palma in c_r si nu ne mai pasa. Imi pasa de fiecare copil omorat sau aruncat, imi pasa si de cainii vagabonzi si de pisici, dar cand realizez ca nu pot face mai nimic mai bine imi vad de fata, o cresc cum stiu si multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat-o.
Fetelor nu mai stiu cine si unde a scris, dar la intalnirea aia avuta de fete cu aia de la ORA parca s-a zis clar ca NU SE SCHIMBA NIMIC in legea asta pana in 2007 (daca am retinut eu bine).
Alexa Ioana spune:
fiind vorba de tara noastra draga, sansele sa se rezolve ceva sunt mici. dar nu va dati seama ca tocmai asta e problema ??? se dam de'a dura intr'un cerc vicios !!! daca nu'l rupem cumva , o sa ne rupa el pe noi ! nu se rezolva nimic, in consecinta noi nu mai zicem nimic, deci sansele sa se rezolve totusi ceva sunt trantite la pamant !
din pacate sau din fericire am trait cativa ani prin alte parti ale globului, si pot sa spun cu certitudine ca chestia cu "ce sens are sa ma agit, oricum nu se rezolva nimic" e tipic romaneasca. acolo pentru orice neregula semnalata, mai ales daca e vorba de copii sau de batrani, lumea iese in strada cu pancarte, se strang semnaturi, se aduna fonduri, se sensibilizeaza opinia publica si se "trag la raspundere" guvernanti... si poate nu de prima data, si poate nu intotdeauna, dar din cand incand se mai si rezolva ceva !
de fapt, si la noi se face ceva ! nu stiu daca ati apucat sa cititi topicul lui adriana:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60749
va rog intrati si cititi'l. si mai intrati si pe link, si vedeti cata lume a semnat !!!
si eu am semnat. poate nu se va rezolva nimic, dar va zic sincer, ma simt mult mai bine stiind ca, daca totusi, TOTUSI se rezolva ceva, nu am stat cu bratele incrucisate, ci am contribuit si eu...
poate sunt eu mai idealista, nu stiu. poate e rau, poate e bine... dar consider ca sunt lucruri pentru care MERITA sa luptam !
va pup !
galinarodica spune:
Fetelor multumesc pentru raspunsuri. Nu am gasit chiar tot ce s-a facut si ce s-a stabilit pana in august dar o sa gasesc. O sa caut pe net si legislatia european. Am si avocat. O sa trebuiasca sa strang cel putin 25 de persoane ca sa pot face asociatia. O sa va srciu aici ce anume si cum ar trebui modoficat dupa care va trimit pe fax, pe e-mail aceste paragrafe care trebuie modificate iar fiecare dintre noi va trebui sa adune cat mai multe semnaturi; Daca nu stiati legea prevede ca la un anume numar de semnaturi (cred ca 10000) sunt obligati sa bage modificarea in parlament si nici Uniunea nu are alte legi si nu poate fo contra asa indiferent ce spun ei sa UE legea e lege si trebuie respectata si asa e si in UE. Ori tocmai asta trebuie sa fim cu 5 minute mai smecheri decat ei. De ce spun ca nu se modifica fiindca stiu ca daca iti taie macaroana nu mai ai tupeu sa o iei de la capat. Ei ne reprezinta si daca noi vrem e musai sa vrea si ei.
Asi scumpo crede-ma ca stiu ce inseamna sa cresti un bb; mi-am crescut nepotii asa ca stiu. Am vazut copii o multime la Caritas, dsar eu astept de 6 luni sa am un copil timp in care el sta intr-o maternitate lipsit de cele mai elementare drepturi si ca mai astept eu inca nu stiu cate luni nu-i bai ca-s ia o pauzare zdravana si pot duce, dar sufletelele alea nevinovate nu pot astepta...De aia ma lupt.
Silvia_Pui spune:
Rodica , inceraca sa o contactezi pe Adriana , ar fi mult mai usor sa srangem niste semnaturi ajutati de ea , mai ales ca trebuie ceva dupa cum spui tu . Adriana a publicat mai multe articole in jurnal in primavara acestui an si nu ii este straina de problema copiilor abandonati .
Eu am citit legea adoptiei , dar nu am gasit un pargraf care sa spuna ca poate fi modificata la un anumit numar de semnaturi ; o sa mai caut .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
patri spune:
Parerea mea e ca nu ar trebui sa mergem pe schimbarea legii, ci pe mediatizarea situatiei! Ar trebui sa fie aratata situatia reala a copiilor, cate cazuri de adoptie s-au facut anul acesta, cati copii abandonati au fost, la cati se incearca reintegrarea, si unde duce aceasta...Vb de lege ca nu e buna, poate daca s-ar cunoaste realitatea ar putea fi aplicata un pic altfel...Nu legea impiedica instanta sa rezolve dosarele copiilor (care stau si asteapta, aici la cluj am auzit prin august ca ar fi 20-30 copiii care ar putea fi declarati adoptabili dar dosarele asteapta pe mesele judecatorilor, care au altele mai importante...)Eu cred ca asta er trebui sa faacem, sa ne unim intr-un glas care sa ARATE SITUATIA EXISTENTA si faptul ca deja un an a trecut de sacrificiu pt copii, macar de acum sa se faca ceva...si repet, in limita legii se poate face! ma gandesc ca Adriana de la JN ne-ar putea ajuta cu articole care sa trezeasca opinia publica! Haideti sa facem un apel la fel ca cel al copiilor disparuti, sa fie trimis la autoritati, si sa dea un raspuns...Adriana, ne ajuti?
patri
Silvia_Pui spune:
Patri , dosarele despre care vorbesti nu pot astepta pe mesele judecatorilor . In momentul in care ajung aceste dosare la tribunal primesc automat si termenul de judecata care nu poate fi mai mare de 1 luna . Si daca totul este corect se termina in prima infatisare .Mai greu merge redactarea hotararilor , dar si acolo au un termen limita de 30 de zile de la pronuntare pana la redecatarea hotararii . Hotararea devine definitiva in 30 de zile de la data in care ajunge la mama naturala . Deci una peste alta sunt exact 90 de zile , asta daca nu cumva hotararea este gresita si trebuie schimbat ceva .
Concret pentru Stef dosarul s-a depus pe 31 mai , a primit termen pt 16 iunie si a devenit definitiva pe 25 august , dupa cum vezi aproape 3 luni , ca ma apucase disperarea deoarece noua ne expira atestatul pe 21 sept .
Oricum , multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa trecem peste toate obstacolele si sincer nu au fost putine , noi am fost prima adoptie din judet pe legea noua , deci un fel de cobai pentru toata lumea .
Apoi vizavi de lege , sunt mult prea multe lucruri ce pot fi interpretate . Spre exemplu spune ca pentru adoptie trebuiesc depuse certificatele medicale ale familiei adoptive , dar nu specifica clar ce perioada sunt valabile certificatele . Directia a depus certificatele noastre de la atestat care aveau aproape 1 an vechime (cum procedasera si pana acum )si procurorul a spus ca sunt prea vechi , sa depunem altele la dosar . I-am reprodus textual legea , dar asta a fost dorinta lui . Si mai sunt alte multe aspecte ce sunt lasate in coada de peste . Deci clar legea trebuie macar corectata cu termene foarte precise ca sa poata fi usor aplicata .
noemi marian spune:
Buna ,fetele!
Parerea mea este aceesi cu a lui Patri.N-ar strica sa se marseze pe partea de media.Stiu ca din postura in care sunt eu acum,numai sfaturi nu sint in masura sa dau,dar ,din nefericire,In Ro senzationalul domina tot ceea ce inseamna presa scrisa sau audio.Si-atunci ,ma gindesc eu,se poate crea un subiect care sa faca valuri multe si mari.va spun din experienta proprie ca eu nici n-am stiut pina sa citesc aici ce inseamna de fapt adoptia in Ro.Eram convinsa ca statul o sa-mi primeasca oferta cu bratele deschise,mai ales ca stirile abunda de cazuri cu prunci abandonati.Ce naiva eram eu de fapt!!Si-apoi am citit aici povestile fetelor si-am realizat ce lupta cumplita este(Patri mi se rupe sufletul cind citesc postarile tale,dar ma rog la Cel de Sus pt tine si bine-a fi!ai sa vezi) asta in conditiile in care respectivii copii exista dar nimeni nu-i da.Eu din prima am zis ca legea asta nu face altceva decit sa deschida larg usa celor care vor cere bani pt copii lor,profitind de dorinta noastra de a ne simti implinite ca femei si ca oameni.
Poate si pt asta am sarit asa repede cu oferta mea de sustinere care ramine valabila.
Acuma,ce sa va spu?Sotul meu este jurist,nu profeseaza in domeniu,dar poate as reusi sa-l fac sa-si rupa 5 min la servici(desi e-ngropat in munca)sa intre pe Legis si sa vada exact ce zice la lege si cum poate ea fi interpretata.Ca interpretarea legilor e....Ar trebui infiintata o facultate separata pt asta.
Va mai scriu oricum,nu va las.
Noemi
galinarodica spune:
Buna fetelor, scuze pt ieri exact cand ma pregateam sa va raspund a cazut netul si acia acu veni. Duc cutii la plimbare si vin si va spun noutati in ceea ce privesc ideile mele constructive.
Pupici voua si la puisorii vostri celor care ii aveti.
galinarodica spune:
M-am tot gandit ce si cum. Pentru asociatie ne trebuie musai 25 de membri fondatori si abia daca suntem 4 din care 2 din Cluj. Dar mai bine mai incet decat deloc. Si pana atunci ne punem la punct si cu legislatia si de aici si din UE ca sa avem argumente, facem si un statut beton. Si ne mai si intalnim sa ne cunoastem mai intai, ca eu cred ca aici a fost buba, ca oamenii nu s-au cunoscut indeajuns. Aici avem de lucru... din tot ce am citit pe forum si din ce mi-au spus fetele asta a fost concluzia; oamenii nu s-au cunoscut indeajuns si atunci e firesc ca au avut dubii, desi sunt convinsa nimeni nu a avut intentii rele, sau ascunse. O sa o luam incetisor, incetisor.
Ar trebui mai intai sa ne vedem cate doua, cate trei si tot asa pana o sa ajungem sa ne inatlnim cat mai multe si sa ne cunoastem.
Pentru contabilitate trebuie sa gasim contabil care sa nu ne ia bani deloc sau putini, dar care sa nu fie membru in asociatie ca sa nu se creieze suspiciuni si punem si o comisie de cenzori din cei din asoc care pricep ca sa fie totul clar si la vedere sa nu fie suspiciuni.
Cat despre locul/locurile de intalnire eu zic sa gasim locuri neutre, eu de ex am mai predat la instalatii si pot vorbi cu fostii colegi sa ne lase intr-o sala de seminar, ca de acum incepe frigul si nu ne putem vedea in parc, dar daca voi aveti si alte idei eu nu am nimic impotriva.