Asociatia Parintilor Adoptatori

Asociatia Parintilor Adoptatori | Autor: galinarodica

Link direct la acest mesaj

Fetelor haideti sa facem ceva ca actul adoptiei sa devina normal si sa fie intr-adevar in favoarea copilului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Vad ca de citit citeste lumea, dar nu vrea nimeni sa si scrie cate ceva, fie bun fie rau referitor la oferta mea. De ce mai fetelor? Haideti aveti curaj si spuneti-va parerea.

Mergi la inceput

uite aici ce spunea una din fete "fetelor, nu mai pot de nervi ! am citit aseara legea 273 ! incredibil !!! aberatii peste aberatii, dar din 2 in 2 randuri se mentioneaza "interesul superior al copilului" !!! is fenomenali ! oare cati dintre "telectualii" care or facut legea aia s'or chinuit luni dupa luni si ani dupa ani sa aiba un copilut ? sau cati dintre ei, indiferent daca pot sau nu sa aiba copii "biologici", au incercat vreodata sa adopte un sufletel ? cum pot ei sa vorbeasca despre interesul superior al copilului ? habar nu au despre ce e vorba ! ar trebui sa va intrebe pe voi ce inseamna asta ! nimeni nu stie mai bine decat voi (mamici si aspirante) ce nevoi are un bebelus, pentru ca voi l'ati cautat cu infrigurare, voi l'ati imbratisat cu drag, voi l'ati vegheat in noptile cand era bolnavior !!! IMI VINE SA URLU DE NERVI !!!
si, culmea ironiei, in timp ce citeam aseara legea sotul observa la televizor, scris pe banda aceea de la baza ecranului,media anuala a copiilor abandonati este de 4000 ! PATRU MII !!!
e aberant. de fapt, e mai mult decat aberant ! oare chiar nu putem face nimic ??? haideti, ca poate impreuna putem face ceva...
" deci hai sa ne miscam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Eu sunt prima care spun DA? Chiar asa dezamagita a fost lumea data trecuta, eu nici acum nu am inteles de ce s-a suparat Oana...Poate ca daca fiecare am incepe sa facem cate putin, ar prinde curaj si altele...bietii copii, daca noua care stim situatia nu ne pasa, ce sa asteptam de la altii!!!!

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Galina,
Eu am incercat acum doua zile sa-ti trimit un mail insa se blocheaza undeva in "centrala" si imi da mesaj de eroare.
Incearca sa-mi scrii un mail ca sa vad adresa ta.
Cea implicita pe care ai pus-o nu cred ca mai e buna sau cine stie ce se intimpla.
Poate ai alta adresa insa please, nu o da pe forum ci scrie-mi un mail pe adresa mea pe care o gasesti la numele meu.

la mamici si bebici si la viitoare mamici

Mergi la inceput

Patri am vazut ca tu mai stii cate ceva despre defuncta idee. Zi-mi si mie pe unde s-a impotmolit si ce s-a intamplat nu de alta dar sa nu cadem in aceeasi "graoapa" nu conteaza ca esti din Cluj e bine sa fim din tpata tara, cum o sa facem cu membrii fondatori daca is din alta localitate ma interesez, trabuie sa fie o modalitate fara sa va carati pana aici. Si ale e tot din Cluj. Vad ca voi va miscati mai repede ca cele din bucuresti asa ca facem filiala si acolo.Eu nu am inca sponsori, dar editorul revistei la care lucru e psiholog si dincolo de fixurile ei e o tipa sufletista si o sa o rog sa punem un anunt, poate si un articol asa de inceput. O sa vorbesc si cu fetele de la FIV poate ne dau si ele o mana de ajutor.
Inca odata ma bucur ca incepem sa ne miscam. Stiu eu ca mamele (chiar daca unele sunt doar mame aspirante) pot muta muntii din loc. Vreau sa vad si eu odata ca societatea civila din care facem si noi parte face ceva, bate cu pumnul in masa parlamentarilor caci ei trebuie sa fie la dispozitia noastra, ei trebuie sa ne reprezinte si nuy vice versa....
Si nu-ti fa griji pentru Luci, ti-a simtit emotia si nu a stiut sa o interpreteze si de aceea s-a comportat asa. In plus vrea acasa de tot nu mai vrea "surogate". Vrea sa aiba cuibul lui sa nu se mai intoarca acolo.
Ne "auzim" si maine si nu te ingrijora. O sa vezi c-o sa fie bine. Eu ma gandesc cum sa facem si un site casa avem legatura mai buna cu lumea din tara. Is multi parinti si aspiranti care sper sa ni se alature.
A sa nu uit, eu sunt adepta filozofiilor naturale, intoparcerea la natura (nu fac parte din Misa sau aorice alta trasnaie dina asta) si ma gandesc la un lucru (sunt si geolog de meserie) du-te la un magazin din oras unde gasesti pietre naturale, de regula la alea cu chinezarii gasesti dar nu numai. Uita-te la bolul cu cuarturi si alte pietre naturale plimbas-ti mana pe desupra bolului si gandeste-te la Luci. Alege piatra care simti ca ar alege-o el. Ba chiar poti mere cu el si sa-l lasi sa o aleaga el. Pune-o pe un lantisor de argint si pune-i-o de gat. Spune-i ca piatra aceea o sa te aduca langa el, in gand ori de cate ori o sa vrea el. Ca tot ce-i spune pietrei va ajunge in gandul tau. Nu se va mai simti singur si o sa-i fie bine. O sa-ti scriu altadata mai multe despre asta daca vrei. Poti cumpara una si pentru Patricia. Pune-o in palma si gandeste-te cu drag la micuta. Spine-i poetrei "te rog adumi-o pe Patricia atunci cand ea va fi pregatita si cand crezi tu ca eu is pregatita" si o sa vezi ca te ajuta si psihic dar nu numai. Poate crezi ca-s prostii dar nu-s. EU am citit o multime de carti pe tema asta.
Acum gata te las si ne auzim maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Galina ,s-a mai incercat de doua ori infiintarea asociatiei si nu s-a ajuns la nici un rezultat .Probabil din vina noastra.Oricum senzatia mea e ca ne luptam cu morile de vant atata timp cat celor in drept nu le pasa decat sa dea bine in statistici .Tu crezi ca poti schimba ceva .Eu nu cred (dar poate sunt eu mai pesimista )pentru ca atata timp cat in balanta sunt copii abandonati si parintii adoptatori iar de cealalta parte cei care conditioneaza integrarea in Ue ,de care parte crezi ca va inclina balanta?Eu va doresc succes .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Brantis,
Daca nu incercam nu o sa se lupte nimeni pt noi. Trebuie sa putem. Pentru asta trebuie sa credem si sa ne unim cat mai multi. Eu promit sa ma implic si sa ma misc. Chiar daca uneori nu o sa fim cu turatia la maxim si o sa ne mai si taram, dar important e sa nu renuntam. Eu sunt berbeaca bag capul in piept si ma duc inainte. Daca voi sunteti gata sa ma ajutati eu promit ca ma inham.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Si parerea mea e ca daca suntem mai multe glasuri unite, vrand nevrand ajungem mai usor la urechile unora. Si chiar daca nu vor sa ne bage in seama, nu pot sa spuna ca nu existam, si fiecare copil abandonat are nevoie de un glas care sa-l sprijine, pt ca nu are pe nimeni!Dece ne-am pierdut asa repede increderea in august, pt ca defapt am murit inainte de a exista , si nu stim cum ar fi fost daca existam...Te admir, galinarodica pt cata ambitie ai, si eu sunt alaturi de tine...M-as fi bucurat daca Oana mama lui Eric ar fi dat de subiectul tau si ar fi scris, pt ca ei au facut toate demersurile, si erau la fel de entuziasmati ca tine...nu stiu cine i-a suparat si i-a intors din drum...
Cat despre pietre, cred tot ce ai spus, de mica am avut una care mi-a adus noroc...

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

Buna Galina,
eu sint pt,dar n-am inceput inca nimic.Nici nu am depus actele.Am doar vointa si sustinerea celor din jur.Nu stiu insa ce as putea face.Eu sint din Baia-Mare cam departe de Bucuresti si nu stiu ce-as putea face de-aici,dar fac daca-mi spuneti ce.Oricum veti avea,cel putin,sustinerea mea morala.Recunosc ca mi-e cam frica de drumul pe care am apucat-o,mai ales de cind am realizat cit ne va fi de greu si cite piedici ni se vor pune,dar vrem copil si cred ca asta e cel mai important lucru.

Oricum tinem legatura.
Noemi

Mergi la inceput

Patri multam fain de sustinere. I-am scris si Oanei. Inca nu a raspuns, dar sper sa o faca...EU cred ca e bine daca suntem din toata tara, nu trebuie sa pierdem ore in sir cu sedinte si alte alea important e sa ne punem de acord asupra anumitor pasaje de lege care trebuiesc urgent modificate in interesul bebeilor. Contactam psihologi care sa ateste ca avem dreptate si medici neonatologi si pediatri. Adunam exemple ca cel de la Pitesti (si cred ca sunt si asistenti de la DPC care sunt sufletisti si macar pe NV ne vor ajuta cu informatii) apoi luam legatura cu cateva d-ne parlamentar punem cererea de modificare cu semnaturi (nu numai cu ale noastre ci si cu ale unor mame cu copii personali nu adoptati), cu argumentele medicilor si psihologilor semnate si astea si le varam sub nas sa initieze modificarea ca dare de aia au fost alese ca "vox populi vox Dei"
Noemi important e ca esti aspiranta ca si Ioana si o sa vedem cum o sa denumim asociatia ca sa va includem si pe voi. Stiu cat e de greu dar curaj mai ales ca voi sunteti doi
Eu is singura si tot nu ma sperii.

Mergi la inceput