M-am hotarat ...adoptie (23)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Buna fetelor
La multi ani celor ce poarta nume de sfinti!
Vezi Irinuco de ce ne trebuie organizatia? Asa ca ahai cu noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

rucs,
Bine ai venit pe m-am hotarat.... adoptie.
la multi ani lui Mihai al tau.
Eu ce stiu este ca nu poti lua bb acasa daca nu ai declaratia mamei data in prima etapa la DPC-ul de unde ai gasit bb.
Ulterior va tb decl mamei data in fata judecatorului insa ceea ce stiu eu este ca nu poti lua bb fara decl mamei
Succes, ca vei avea nevoie.
Nu ezita sa ne ceri ajutorul cind ai nevoie.
Bine ai venit in marea noastra familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Bine-ai venit Rucsi.
La o varsta atat de mica,bb nu poate avea o situatie clara. In principiu ai putea sa-l iei acasa in plasament de urgenta ori plasament simplu, depinde si de Directia de care apartii, se pare ca din ce in ce mai multe Directii nu prea mai accepta aceasta varianta. Oricum procedurile privind declararea adoptabilitatii nu pot incepe mai devreme de 60 de zile de la nastere si orice declaratii ar face mama naturala in acest interval sunt lipsite de valoare din punct de vedere juridic. Asa ca, teoretic, cel putin, iti asumi un risc, acela de a se razgandi(mama naturala), in plus, in cazul plasamentului, ea ar trebui sa aiba cunostinta de faptul ca bb se afla in plasament(fara sa se specifice faptul ca familia la care se afla in plasament are intentia de a-l adopta).

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Da, m-am cam lamurit! Dar pentru a-l lua in plasament trebuie alte formalitati decat cele pentru atestat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

ANUNT - referitor la cine tb sa ia laptele gratuit dat de stat de la Piata Bobocica.
Abia de vineri se pune in ciculatie asa ca nu faceti drumul azi ca il faceti degeana.

la mamici si bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma mai duc! Are cineva vreo idee? Nu stiu unde sa mai sun, cu cine sa mai vb! Dece nu se misca nimic? Offff, mi-e cam greu azi, dar trece!Mi-am chiar pierdut increderea ca se face ceva pt bietii micuti! Am senzatia ca nimeni nu misca nimic! am intrebat ieri asistentul cetrului despre un copil de 3 ani, care e situatia lui, nu stia! e greu sa stii situatia cand ai 7 copii ingrija? , dar ca probabil e in reevaluare...se termina anul si copiii sunt tot in reevaluari, de la anul se iau de la inceput...si uite asa nu se intampla nimic!
Nu va luati dupa mine azi, fiti voi mai optimiste si demonstrati-mi ca n-am dreptate!

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Patri eu am vorbit luna trecuta cu asistenta cand a venit la evaluare si mi-a zis ca intr-o luna(deci nov) vor fi cel putin 10 copii adoptabili.Cand am fost asipranti a trebuit sa asteptam ca 2 familii care aveau atestat inaintea noastra sa gaseasca copii si apoi intram noi.
Acum e mult mai dificil.Ieri vorbeam cu sotul meu ca eu mai vreau un bebe si mi-a zis ca daca anul viitor nu raman(e un optimist incurabil)in 2007 mai vedem ce facem.Nu stiu de ce dar de cand s-a schimbat legea nici nu vrea sa auda de inca o adoptie.Lasa ca-i trece.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bun venit Rucsi! Intrebi de diferenta de formalitati intre atestare si cele prin care iei copilul acasa.
Ca sa te atestezi duci acte despre tine, sot, domiciliu, loc de munca etc si in final, dupa vizite, rapoarte si alte alea intri in comisie si ai atestatul. Parerea mea ramane ca asta e cea mai usoara parte a adoptiei, dar saraca Patri a avut mare ghinion si la ea si acest pas a fost extrem de dificil.
Apoi, formalitatile pentru a lua bebele acasa inseamna o cerere de plasament/plasament urgenta/incredintare pe care o faci la DPC-ul unde gasesti copilul si..ma rog, aici se poate sa difere...dar stiu ca intri si cu aceasta cerere in comisie.
Sunt cu totul diferite etapele....

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Tot eu
Va invit, in masura timpului, sa priviti si admirati noua noastra "jucarie"

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Cristina,fetita asta a ta este un inger!
Cred ca esti super fericita alaturi de un copil superb.Eu sunt tot in asteptare.Pe 16 nov sper sa va dau vesti bune....pana atunci sunt alaturi de voi.
Inca odata Cristina te felicit pt ingerasul de Ale.Sa fiti fericite!

corina urziceanu

Mergi la inceput