Irlanda

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Sigur ca o sa merg in Ro. si vedem noi atunci care-i situatia. Si desigur ca o sa ne vedem. Facem noi cumva sa ne intalnim.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

buna.spuneti mi va rog daca stiti cati bani se dau in irlanda pe luna ptr copil.ca tatal meu lucreaza acolo si a spus ca se dau cam intre 600 si 1000 de eoro pe luna. si ma inebuneste sa ma duc sa nasc acolo ca mai am 3 luni si trebuie sa nasc.e adevarat ce zice el?si eu ca cetatean roman as beneficia de acesti bani daca as naste acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Irlandeza, imi pare rau ca l-ai pierdut pe BB. Lasa ca mergi acasa si faci investigatii si o sa rasara soarele si pentru tine.

Emaaimee, am gasit job dar nu e ceea ce mi-am dorit. Oricum, pentru inceput e bun si asta, munca de birou, curat dar ... bani putini .

Rony, voi cand veniti in Irlanda?

Ali24, m-ai lasat tablou cu sumele astea . Eu primesc alocatia care e undeva in jurul a 150€/luna si se mai dau 1000€/an pentru copii sub 6 ani pentru childcare (cresa, gradinita) care e o suma infima avand in vedere ca pentru un copil platesti cresa in jur de 800€/luna!!!

Gabriela, Melissa & Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Claudia astept un semn din partea sotului meu ! adica o sa fie ceva de genul inchiriaza apartamentul, ia biletele in wend si am ajuns acolo, adica vine el sa ne ia ca imi va fi dificil cu cea mica si in plus nu mi-a lasat acea declaratie pentru scoaterea copilului din tara! asa ca eu tot astept , m-am cam plictisit asteptand, dar asta este! a trebuit sa-si rezolve cateva probleme la serviciu; saptamana aceasta a zis ca se intereseaza de casa, apartament!
eu, sincer , ma simt epuizata de atat asteptare, am senzatia ca nu fac nimic, desi Anais ma stoarce de toate puterile , nu sta o clipa locului si face numai nebunii! nebunii dragute , dar tot nebunii!
poate ma considerati nebuna , dar eu m-am saturat de stat acasa, ma urc pe pereti, nu pot sa citesc , nu pot sa ama uit la tv decat la desene si MTV mai nou nu pot sa vorbesc la telefon ca trebuie sa vorbeasca domnisoara de 2 anisori care vorbeste nu gluma!simt ca ma tampesc , vreau serviciu , vreau serviciu ca o iau razna!
macar in Irlanda mai schimb aerul, oricum nu ma las:trebuie sa-i dau hrana si creierului asta ca leneveste de zor!

Mergi la inceput

Ali, cred ca acesti bani pt. copii se dau doar celor care au primit pasaport si cetatenie ( copiii). Altfel nu prea cred ca beneficiaza de bani, iar tu ca mama nu beneficiezi de nimic. Nu stiu daca s-a schimbat ceva in aceasta privinta de cand am intrat in UE, dar prea mari schimbari nu cred ca sunt.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

mersi ptr raspunsuri.ma gandeam eu ca nu prea e posibil.oricum nu m as fi dus.dar macar asa am un motiv mai intemeiat

Mergi la inceput

Cu placere, . Macar in vizita sa vi.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

eu tot vin chiar daca viata nu o sa fie asa usora la inceput ! dar nu ma intrebati cand ca nu stiu pentru ca depind 100% de sotul meu! o sa-l mai imping de la spate sa se miste mai repede!
pana atunci va pup dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by ali24

buna.spuneti mi va rog daca stiti cati bani se dau in irlanda pe luna ptr copil.ca tatal meu lucreaza acolo si a spus ca se dau cam intre 600 si 1000 de eoro pe luna. si ma inebuneste sa ma duc sa nasc acolo ca mai am 3 luni si trebuie sa nasc.e adevarat ce zice el?si eu ca cetatean roman as beneficia de acesti bani daca as naste acolo?

draga Ali,era un loophole in legislatia irlandeza.puteai veni in Irl sa nasti. primea cetatenie copilul si parintii aveau drept de rezidenta pana la majoratul copilului.f multi straini profitau si faceu copii pe banda ca sa se realizeze.trist,dar asa era.s-a facut un referendum in 2004(in care s-a intrebat opinia publica daca sa se mai dea cetatenie copiilor nascuti de parinti nonirish sau sa nu se dea)parca prin mai.majorit a votat nu.deci din 1 ian 2005 nu se mai da nimic parintilor/copiilor nonirish(nici un cent,cetatenie,etc).daca parintii au stat in Irl legal si au muncit legal macar 3 ani, copii lor primesc cetatenie.parintii nu.parintii pot depune dupa 5 ani actele pt cetatenie.
mie statul imi da 140 si putin /luna alocatie.atat.si mia aia amarata.Romania e in EU, deci nu mai e tara producatoare de azilanti.deci tara asta si nici altele din EU nu mai pot fi mulse de bani.
btw:am lucrat pe la refugee legal aid,birouri de avocati,etc.
Gabriela/Claudia,daca poti sa imi spui(nu ma supar daca nu poti) pe PM cat iei net /sapt.ca si eu ma reprofilez,am o propunere de job la birou si ma cheama sa discutam detalii legate de job,cat as dori salariu,etc.mersic.
noi suntem in Dublin, daca va intalniti, nu ne uitati.

noapte buna.

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Emaaimee, daca esti in Dublin, poate ma ajuti cu o informatie.
Am nevoie de un dr. gine bun de tot, care sa poata sa-mi faca un eco transvaginal. Am fost vineri din nou la spital ( Coombe), si aceeasi dr. ca mi-a spus ca am pierdut sarcina, a zis ca acum vede o sarcina de 4-5 sapt. Si eu nu stiu ce sa mai cred, ca BHCG-ul tot creste si coboara, am sangerat o sapt, apoi s-a oprit, acum am din nou niste pete maro, vineri seara mi-am facut un nou test de sarcina si a fost pozitiv. Da' nu am nici un simptom. Si nu stiu ce sa mai cred. Am fost la urgenta la Rotunda si am stat 6 ore , si apoi am renuntat si am fost si in Holle street , dar nu au eco transvaginal.
La Coombe m-au chemat din nou miercuri, dar nu mai am incredere in dr. aia. Asa ca daca ma poti ajuta, mi-ai face o mare favoare.

Noi 2 singurei
http://tt.lilypie.com/Nn410.png

Mergi la inceput