Irlanda
Raspunsuri - Pagina 12
emaaimee spune:
Amalia,te inscrii la dr de fam-GP(General Practitioner).costa cam E40 /vizita.la urgenta-60 euro.sunt mah,prod gen Coldrex/Fervex,uite un unul Lemsip.uite si cum arata sa vada si sotul:http://www.lemsip.com/.
numai vaccinurile sunt gratuite.dk ai medical card e gratauit tot.dk sotul are permis de munca nu va incadrati la medical card.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Rony spune:
hehe nici nu ma asteptam la altceva ! dar sper ca o sa am un doctor pentru copil nu?! stiu ca e cam scump, adica tare scump! dar eu o sa vin cu boceluta de ceaiuri si medicamente pe care le folosesc ! -sper sa nu am nevoie-, iar cand nu mai am, pachet din Romania! eu ii trimit Fervex de aici pentru ca nu exista acolo!
irlandeza spune:
Rony , asa procedam si noi , aducem pastilute din Ro. , si ceaiuri la fel. Dar cateodata e musai sa mergi si la medic.
Nici noi n-avem medical card , dar pana acum am fost de 3 ori la medic in 3 ani, ne-a ferit Dumnezeu de probleme . Iar pt.
totul e gratuit , doar nasterea trebuie platita.
Noi 2 singurei
emaaimee spune:
dk nasti la public,nu platesti nasterea,Irlandeza.parca am inteles k ai contract de munca,daca da,nu platesti nasterea la public.
POVESTEA MINUNII
claudia_2803 spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
dk nasti la public,nu platesti nasterea,Irlandeza.de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Atunci cum se face ca mie mi-a venit factura acasa sa platesc nasterea? Si n-am nascut la privat. Noroc ca aveam medical card ca ma usura de aproape 2000 de euro. Si la o luna jumate de la nastere am fost internata din nou in maternitate pentru o infectie, am stat 3 zile pe antibiotice intravenos si iar m-am trezit cu factura de 500 de euro.

Claudia,
Melissa &
Laura
emaaimee spune:
Claudia,dk nu te-ai dus cu PPS no cand te-ai inregistrat primesti factura aks.dk ai medical card nu platesti in mod normal,posibil sa fi trimis factura k nu au vazut PPS no si au omis k ai medical card.am mai auzit k au mai patit alte dne k tine.
eu nu am platit nimic nici cand am stat in spital 2 nopti(la 24s),m-au oprit de la urgenta.si nici cand am nascut-am dat pps-ul.
va doresc un weekend placut.
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
irlandeza,dupa cum am zis,dk te inscrii la spital pt urmarire sarcina/nastere nu platesti nimic cu conditia sa ai card medical sau PPS no.dk nu le ai pe astea 2 platesti.ori poti sa nu platesti dk ai asigurare med cu Bupa,etc.dar trebuie sa fie platita un an k sa iti suporte cei de la asig bill-ul de la spital.
cand te duci la prima vizita la spital te duci la reception desk si intrebi de biroul de contabilit si iti raspund functionarele de aklo la toate intrebarile tale.sau kiar si akum dk esti curioasa poti sa te duci sa intrebi dk beneficiezi de gratuitate la public.si poti intreba tot akolo care sunt tarifele pt semiprivate si private clinic k sa te lamuresti odata cu toate astea.
o zi buna va doresc.
POVESTEA MINUNII
irlandeza spune:
Stiu pe cineva care a nascut la Rotunda si a trebuit sa plateasca , dar e pe social, nu are work permit sau medical card .
Sper sa nu trebuiasca sa platesc , oricum mai e cale lunga pana atunci.
Noi 2 singurei
claudia_2803 spune:
quote:
Originally posted by irlandeza
Stiu pe cineva care a nascut la Rotunda si a trebuit sa plateasca , dar e pe social, nu are work permit sau medical card .
Sper sa nu trebuiasca sa platesc , oricum mai e cale lunga pana atunci.
Noi 2 singurei
Mari, daca esti pe social automat ai dreptul la medical card. Iti spun sigur, pentru ca si noi am avut. Si acum avem medical card-uri pentru ca veniturile noastre sunt mici (lucreaza doar sotul).
Poti intra aici si vezi conditiile:
http://www.medicalcard.ie/
sau
http://www.oasis.gov.ie/health/health_services_in_ireland/medical_card.html
Claudia,
Melissa &
Laura