La VIDA en COSTA RICA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Draga Mate,

Sa nu crezi ca o casa te poate face fericita,este doar inchiriata,casa noastra este in franta normandia cea din corsica este casa de vacanta.
Intr-adevar am o casa frumoasa dar goala din nefericire nu intamplator umblu pe acest site.

O casa "goala" este ca un suflet "nemobilat" tocmai asta simtim noi,avem dificultati pentru a avea copilul nostru,povestea mea este trista dar aici vreau sa ma distrez sa uit da tot ce ma doare!!

Sa nu crezi nici o data ca "tot ce straluceste este aur" !

Pupici

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ionica, am tot admirat impreuna cu sotamiu pozele tale si din woooowwww si aaaaaah n-am iesit, ziceam ca imi place casuta voastra spanish style.
Ai dreptate cu sentimentul de casa goala cand nu e sa umple locul, aveam si eu o gramada de planuri de imbunatatire acum parca toate mi se par desarte, da' speranta tot am si ma gandesc ca mai bine renovez acu' ca cand o veni , ca tre' sa vina intr-o zi, nu mai am timp

Mai povesteste ca tare frumos le zici, mi-ar placea sa ma mut definitiv in Costa Rica, chiar si saraca sa fiu da' linistita:)))

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

E fain in Costa Rica.Imi place si casa ta!Mai povesteste-ne!! Eu intotdeauna am avut asa o slabiciune pentru tarile latine, inclusiv Romania, of course:)Se pare ca sangele meu latin, nu se dezminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Ionica draga,stiu ca nu casa te face fericit si eu am o casa frumoasa aici,dar implinirea mea a venit o data cu bebe...Iti doresc sa ti se implineasca visul de a avea bebe cat mai curand,ideea este sa nu te stresezi si sa te gandesti tot timpul la asta,bebe va veni atunci cand te astepti mai putin.te pup si te astept cu povesti din tara asta minunata.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Ionica, fac ce fac si ma mai intorc putin sa rasfoiesc pozele tale... Azi am descoperit un pufulet alb intr-o poza, frumos foc, si el si celalalt!
Tot uit sa ii arat si prietenului meu, sa-si clateasca si el ochii si urechile cu povestirile tale, caci suntem mari amatori de locuri exotice!
Sper sa ti se indeplineasca dorinta!

Mergi la inceput

Salut Dragele mele,

Ieri am urcat in masina si mi-am spus "vreau sa ma pierd" in lumea asta plina de mister care se numeste costa rica.

Am iesit din "Beverly Hills' latino si am plecat spre munte acolo unde se afla lumea adevarata cu toate problemele de zi cu zi ,realitatea reala a vietii latino.

Am ajuns intr-un "barillo" de localnici "ticos" amestecati cu "nicas" incredibil de vibrant.
Oamenii din acest barillo ma priveau cu suspiciune, parul blond, masina americana si aerul meu putin nonsalant ,paream ca o intrusa printre ei.
La inceput mi-a fost putin teama,dar mi-a trecut in momentul in care am oprit masina in fata unei biserici si m-am inchinat.
Am avut o stare de liniste sufleteasca ,ma simteam egala fiecarei fiinte din acel loc .
Acesti oameni traiesc in case micute si viu colorate,usile caselor lor sunt deschise intrezarindu-se cate o persoana pe prispa casei care siropeaza linevind o cafea.
Fara nici o exceptie la ficare casa se auzea muzica de "corason" ,copii se jucau pe strada desculti iar femeile cu parul lor negru si prins in coada stateau la colt de strada si "barfeau" ce se mai intamplase in ultimele ore in "barillo.

De odata mi-am dat seama ca viata pe care eu o traiesc nu se aseamana nici pe departe cu viata "PURA VIDA,PURA VIBRA" este o vorba a lor.

Toti strainii sau localnicii mai instariti locuiesc in condominos inchise cu bariere si gratii fara exceptie ,chiar si eu traiesc la fel.
Imi doresc din suflet sa pot trai intr-o familie de indigeni macar o saptamana ca sa inteleg mai bine cultura lor .

Saptamana aceasta voi pleca in europa petru trei saptamani dar cand ma voi intoarce va promit ca am sa incerc aceasta experienta care sunt convinsa ca ma va imbogati spiritual !!

Va pupic pe toate si toti si PURA VIDA !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Superbe poze, f. frumoase povestile!

Eu sunt mare amatoare de calatorii, asa ca, abia astept sa revii din Europa, si sa ne mai povestesti cite ceva!

Drum bun si pe curind!

Mergi la inceput

Maurice,

Pufulica ala alb este un cadou primit de la prietenii mei dragi din Romania,ni l-au facut cadou cand am plecat definitif "cu catel,cu purcel,ca la romani" stii tu!!

Deci pufulica se nupmeste PATALOCA iar al doilea care doarme cu el in cos IGOR dar mai am unul nu este in poza se numeste PATITAS!

Povestea celor doi hoinari este super frumoasa am sa o scriu cu o alta ocazie,fiecare dintre ei au marcat un moment important in viata mea!

Deci pe intelessul tuturor am doi caini vagabonzi si unul mic si pufos de rasa care i-i iubeste pe ceilalti doi ca pe mama si tatal lui!

Este incredibil cand vezi ca animalele nu sunt rasiste si nici oportuniste,sunt adevarati prieteni ai omului si te iubeste neconditionat pana la moarte!!

Helbi ,Multumesc pentru complimente, parol d'honeour am sa scriu cand revin.
Ma voi duce 3zile la firenze,3zile la parinti in france si 8 zile in corsica ,sprer sa ma relaxez cat mai mult pentru ca ultimile luni din viata mea au fost cam agitate!!!

"Barbatul care plange isi prepara moarte,Cel ce nu mai plange e deja mort"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Mai pove, mai pove!!! Da Doamne sa ajung si eu odata acolo!!! Acum ca-l am pe bebe pot sa spun ca cel mai mult imi doresc sa ajung si eu in Latino-America. In oricare tara, Costa Rica, Argentina (imi place accentul de acolo), Venezuela, Peru chiar.
Ce vise imi fac eu. E de-a dreptul imposibil...talvez en otra vida.

http://ada.251.ro
algo se muere en el alma

Mergi la inceput

HE HE HE HE!!!

Nu-mi vine sa cred ,au trecut trei luni de cand nu am mai scris aici la acest subiect,aproape ca uitasem de el la cate mi s-a intamplat e atunci!

Dupa cum stiti am fost o tura prin Europa cea batrana si placuta,mi-am umplut valizele cam cu ce am crezut ca pe aici nu se gaseste si am revenit la mine in"barillo" unde nimic nu s-a schimbat.

Sezonul de ploaie se apropie de sfarsit si sezonul meu preferat intre decembrie si aprilie,este o osmoza intre primavara si vara.

Copaci plini cu flori cat mai vii colorate, lila,portocalii, galbene,rosu aprins Doamne cum ai putut crea atata frumusete ?

A venit vara ; fructele se vand peste tot:la semafor,in mijlocul strazii,in fata bancii ba chiar vine cu o furgoneta plina ochi pana in fata casei mele si-mi ofera de la prima ora de dimineata cele mai exotice fructe !!

Decembrie,
Vin sarbatorile,impodobesc casa si gradina cu lampadare luminoase de jur imprejur,la intrare pun doi reni iluminati iar cainii se sperie ca dracu de tamaie.
Din nefericire anul acesta vom petrece Craciunul singuri,nimeni nu mai vrea sa vina pana aici in costa rica ,prea departe si prea scump biletul de avion.

Sotul meu imi ofera un cadou minunat de Craciun:
Doua saptamani de "FARE NIENTE" pe plaja Punta Cana in Dominicana!

Ajungem la Santo Domingo,luam masina inchiriata si plecam spre sud pe o autostrada destul de bine ingrijita,ajungem dupa patro ore de drum intr-o oaza de paradis!

De la intrare ne-am prins de"spre ce este vorba,un resort "all include" o droaie de europeni si americani stransi in jurul barului de la piscina deja "afumati" cu aburii romului la ora pranzului!!

Fiestas y Fiestas TODAS LAS NOCHES SIN EXCEPCIONES!! am avut doua saptamani de vis "Merengue ,bachata,salsa" la ordinea zilei,ma dureau fesele de la atata balansat!

Sotul meu romantic si frumos de la culoarea "dorada" m-a prins in mreaja lui timp de doua saptamani chiar m-am reindragostit de el (avand in vedere ca traim impreuna de mai mult de 9ani intelegeti ce vreau sa spun).
S-a terminat si vacanta de "iarna" ,ne intoarcem in costa rica,la numai trei ore de zbor ,ajungem acasa incepem rutina de zi cu zi .

Incep un an nou, plina de energie dar cu multe stari ciudate.Merg la farmacie cumpar un test dar nu am curaj sa-l fac in aceasi zi,imi spun ca e bine sa mai astept inca o zi/
Ma trezesc pe 10ianuarie ,deschid ambalajul cu dintii si fac ce trebuie facut ,Doamne se aprind luminite in ochii mei,DOUA LINIUTE imi spun ca sunt insarcinata la numai 4luni dupa tragedia traita.

Sotul meu se face palid dar in acelasi timp ma ridica in brate si ma saruta, el masoara 1.92cm eu doar 1.69cm fara tocuri chiar ca sunt pitica pe langa el!!

21februarie;

Greturile sunt la ele acasa ,sunt in saptamana a zecea ,bebe masoara 3cm , (mai are pana la 192cm) este bine la mine in burtica dar nu ma lasa sa mananc nimic.

Ma simt implinita ,bebe imi cere capsuni ,aici sunt capsuni tot anul ,cred ca este o tara unde se pot face copii super usor!

Astept luna septembrie cu sufletul la gura,in septembrie vine iarna sau mai bine zis sezonul ploios dar ce bine ca nu v-a mai fi cald,oricum fructe vor fi tot anul diferite dar nu voi suferi nici eu si nici bebe.

Va salut din Costa Rica

Mergi la inceput