romani cu domiciliul in strainatate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Anca,
Eu stiu ca chestia cu pasaportul sa mai fie valabil inca 6 luni la momentul plecarii e valabila pt cei care calatoresc in scop turistic adica nu alte rezidente,etc.Daca tu ai in pasaport dreptul de sedere in Olanda,tidula de la Consulatul Roman ca ai depus actele pt un nou pasaport,esti in regula.
Eu am calatorit in Ro in mai si la sfirsit de august imi expira pasaportul romanesc dar nimeni nu mi-a zis nimic.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Slakje, nu ai raspuns la subiectul meu;copii nu ai , deci nu era cazul tau sa dai cu tifla.
Alina(Munchen)eu azi am primit raspunsul"amabil" de la consulat(apropo aici nimeni nu semneaza niciodata emailurile de la ambasada/consulat,deci nu stii cui te adresezi ca persoana)cum ca trebuie declaratie si ca pasaportul treb sa fie valabil inca 6 luni de la data plecarii;m-am "panicat"cum zic unii pt ca nu inteleg de ce se pun bete in roate unde nu e cazul;am permis de rezidenta si astept ca pasaportul romanesc sa fie gata;vi se pare normal ca la data depunerii actelor sa vi se dea termen de max 3 luni pt a ridica pasaportul si dupa mai bine de 4 luni tot nu e gata?Cu cat timp inainte ar fi trebuit sa depun cererea?Am explicat(in scris) cat se poate de posibil ca copiii mei au pasapoarte olandeze si tot mi s-a spus ca treb declaratie de la tata.
Alina,cred ca ai avut noroc vara trecuta sau poate asa stau lucrurile in realitate si nu treb ca pt cetatenii romani pasaportul sa fie valabil inca 6 luni(decat pt romanii cu domiciliul in Rom)insa eu nu gasesc nicaieri ceva oficial scris;pt cetatenii olandezi am gasit(la site-ul ambasadei Olandei din Buc)ca treb sa aibe pasaport valabil inca 6 luni de la intrarea in Rom.
Mai astept reactii de la cine s-a aflat in situatia mentionata de mine.Multumesc celor care au avut ceva de spus la subiect.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Mai Ancade nu ar trebui sa-ti raspund dar totusi o fac.Nu am dat cu tifla, si te rog pe aceasta cale sa fii putin atenta la exprimare.
Nu stii cine te citeste , ti-am spus, poate ar trebui sa tragi aer adanc in piept si sa numeri pana la 10 pana sa scrii ceva pe un forum unde te poate citi oricine.In primul rand pt tine, e mai sanatos sacnu te panichezi fara motiv si in al doilea rand cine cunoaste putin genul acesta de probleme si citeste ce poti sa scrii se ia cu mainile de cap.

In rest inca o data iti urez sa-ti rezolvi cu actele, dar nu mai scrie neadevaruri pe forum te rog caci eu sunt CONVINSA ca nu se apuca IND sa-ti spuna tie telefonic, ancade, cum ca serviciul roman de pasapoarte e corupt si asteapta banii tai pomana.

Numai bine, din partea mea discutia e incheiata, fiind un forum pe care am acces am considerat de cuuvinta sa scriu si eu 2 randuri la topicul deschis de tine.

Mergi la inceput

Fetelor, o veste buna; am primit chiar acum email de la ambasada(nesemnat) cum ca fetita mea nu are nevoie de declaratie pt ca are pasaport olandez si de dimineata primisem un email cum ca are nevoie.Si ca daca pasaportul meu nu va fi gata la timp vor vedea cum vor face sa-mi faca un document de calatorie(nu stiu daca costa, dar presupun ca da );dar tot nu inteleg ce document sa-mi faca daca pasaportul e valabil pana in ianuarie 2006 si eu plec in noiembrie? E f curios totul si invaluit in enigme pt mine.
Oricum mai impartasiti ,va rog ,din experiente.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Pai ambasada iti eleibereaza un titul de calatorie care e valabil numai un drum ...adica nu poti sa te intorci pana nu iti reinoiesti pasaportul..

Sunteti cetatean roman cu domiciliul in Romania si doriti sa va intoarceti de urgenta in Romania dar nu aveti pasaport valabil ?

Ambasada va poate elibera un titlu de calatorie. Titlul de călătorie se eliberează pentru a va inapoia în Romania direct, fara a tranzita alte tari. Dupa intrarea în țară, titlul de călătorie își pierde valabilitatea.

Daca termenul de valabilitate al pasaportului dumneavoastra a expirat, daca ati pierdut pasaportul ori acesta v-a fost furat, puteti solicita Ambasadei eliberarea unui titlu de călătorie in regim de urgenta.

Pentru eliberarea unui titlu de călătorie, trebuie să depuneti la Ambasada următoarele:

trei fotografii color tip pasaport, identice și de dată recentă;
un document cu fotografie, care să va dovedească identitatea (de ex. pasaport expirat, buletin de identitate, carte de identitate, carte de alegator, permis de conducere auto, livret militar, diplome de studii cu fotografii). În cazul în care nu dețineti documente prin care să puteti face dovada identității dv., titlul de călătorie va fi eliberat numai după ce Ambasada va va identifica in baza de date din România, procedură care poate dura circa 10 zile.
. ( acelasi lucru il gasesti pe mai toate site-urile ambasadelor Ro in strainatate si pe www.mae.ro ,dar eu l-am luat de pe http://www.romani.co.uk/Ambasada.htm ptr ca nu e scris cu caractere romanesti si se poate citi bine)

cererea de eliberare o poti downloda de aici www.roembus.org/english/services/ formulare/Titlu_Calatorie.PDF ( iti trebuie Arcobat reader ptr vizizualizare )

Deci de intrat in Ro poti sa intri ,dar nu poti sa iesi pana nu iti faci unul nou ...ce iti trebuie ptr unul nou precum si programul ,telefoanele le gasesti la
http://www.dgeip.kappa.ro/ poti sa downlodezi si formularele ca sa nu pierzi timpul pe acolo ....

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

Poze de pitici voinici

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Anca, te lamuresc eu scurt (am fost in vara). Nu are nevoie daca nu e cetatean roman. Te sfatuiesc, totusi, ca masura de precautie, ca la noi in tara legile se schimba peste noapte, sa faci o imputernicire/declaratie notarizata- nu stiu cat costa acolo, aici sunt gratis, si formulare gasesti garla pe internet- aici le spune "authorization for foreign travel with a minor".

Ca sa-ti prezint situatia complet- toti trei (eu si copiii) am avut pasapoarte americane (ei sunt nascuti aici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs

Anca, te lamuresc eu scurt (am fost in vara). Nu are nevoie daca nu e cetatean roman. Te sfatuiesc, totusi, ca masura de precautie, ca la noi in tara legile se schimba peste noapte, sa faci o imputernicire/declaratie notarizata- nu stiu cat costa acoloCa sa-ti prezint situatia complet- toti trei (eu si copiii) am avut pasapoarte americane (ei sunt nascuti aici).

Exact!Poti face o declaratie la notar cu textul atit in romana cit si in olandeza,costa cam 10-15 euro maxim.Cel putin cam atita costa aici in Germania.

Anca,
Posibil sa fii avut noroc,nu stiu.Eu intrebasem atunci la Consulat si asa mi-au zis si ma gindesc ca a fost adevarat daca nu am patit nimic .Mi s-a mai explicat ca cer cele 6 luni ca sa mai fie suficient timp sa te intorci inapoi din calatorie in timpul valabilitatii pasaportului.

Drept ii ca de Consulatul Roman si functionari incompetenti care habar nu au de legi sunt satula si eu pina peste cap.Nu-i nimic sigur niciodata!Oricum,abia astept sa scap de ei!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Salut
Ceva ceva ai auzit tu bine.
Eu si cu fetita am fost vara asta in Romania. La intoarcerea in elvetia, la control pasapoarte, la rand in fatza mea era o mamica cu un copil. Vamesul i-a spus povestea ca nu are voie sa se intoarca inapoi in Italia ca nu are nu stiu ce declaratie din partea tatalui. Femeia a dat un raspuns cat se poate de logic: "poi asta trebuia sa mi-o spuneti cand am intrat in Ro nu acum - "
Am inlemnit. Ma gandeam ca la fel o sa patesc si eu. Nu stiu cum a rezolvat-o femeia aia c-a oprit-o acolo.... Iti spun de mine. S-a uitat la pasapoartele noastre (ambele romanesti) si ne-a urat calatorie placuta.
Asadar eu nu am avut probleme ....dar stiu si eu ce i se casuneaza vamesului?
Bafta!

Adela , mamica de

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57912" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

se pare ca este o prevedere adoptata de mai multe tari(si mi se pare logica), in cazul ca iesi din tara un singur parinte, cu copilul, sa ai nevoie de acceptul scris al celuilalt parinte; nu e mare lucru o hirtie facuta la notar, primaria de arondisment sau chiar agentia de unde cumparati biletele; si in Canada este valabil, eu am calatorit de doua ori cu copilul, odata mi-au cerut-o canadienii la...intoarcere, alta data la iesire.

Ana

am putea juta cu ceva? pentru cilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3

Mergi la inceput

Ana, ce fel de pasaport are copilul tau, romanesc sau canadian? Mie nu mi se pare normal sa ceara aceasta declaratie;am dat doar acordul amandoi la obtinerea pasaportului pt copil, e de ajuns.Plus ca declaratia e o pierdere enorma de timp si bani si oare de ce nimeni nu face referire la legea respectiva; aud doar" se pare ca ", "am auzit ca" etc...insa nimic concret.Doar pe site-ul ambasadei Rom in Olanda am citit despre aceasta declaratie insa tot nimic referitor la ce lege prevede acest lucru.Declaratia treb facuta daca vrei sa-ti treci copilul in pasaportul propriu insa copiii mei au pasapoarte individuale olandeze,deci nu vad logica sa nu-i lase sa revina in propria tara, Olanda.Pe langa asta declaratia treb facuta la ambasada si nu la notar sau mai stiu eu unde, si trebuie platit vreo 55 euro cel putin, plus deplasarea 400 km dus-intors cu 2 copii.Eu una am decis sa nu o fac;vom vedea ce se va intampla la granite, daca au tupeul sa ma opreasca.Sunt satula si eu ,ca si Alina de incompetenta si aroganta salariatilor statului roman.
Anca

Mergi la inceput