Clasa I - Cum ii sanctionam cand gresesc
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
zana spune:
quote:
Originally posted by Nora
Ce am facut eu: un caiet cu puncte albe&negre, adica o fata fericita si una suparatasi
. Cand face o prostioara sau cand invatatoarea lui imi spune ca nu a fost cumintel primeste un
, iar cand face un lucru bun primeste
. Cand diferenta intre bine si rau e de 10 puncte primeste un cadou! Nu-i ideea mea, am citit-o, dar se pare ca-i buna, Andrei a devenit foarte interesat sa obtina puncte bune
. Nu-i prea reuseste, dar incearca
.
Nora
O sa incerc si eu, multumesc pentru idee.
Cand era in grupa mica avea o profa la engleza care le punea buline in piept si stiam daca a fost bine sa nu in ziua respectiva si s-a prins repede de semne
![](icon_smile.gif)
Noi mai temperam energia cu mandalas www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56701" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56701
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Roxane spune:
Mirelam..spui ca baietelul tau este neastamparat? dar eu ca am fetita tot clasa I-a care deja a luat contact cu coltul clasei, si nu numai o data, bineinteles ca nu pentru cumintenie ..si cand am intrebat-o care a fost motivul mi-a raspuns senina ca "un coleg i-a pus piedica si ea atunci la impins si doamna taman atunci a vazut-o" sau altadata ca statea pe hol dupa ce s-a sunat de intrare la ora si doamna a pedepsit-o din nou cu coltul clasei.
In urma celor intamplate eu am pedepsit-o..adica in ziua respectiva dupa ce si-a terminat temele n-a avut voie la desene..asta o cam doare ca pierde nu stiu ce seriale. Nu stiu cat o s-o tina dar saptamana aceasta n-a mai avut contact cu acel colt. Cert este ca oarecum o inteleg pentru ca si eu am fost la fel..un fel de fetita-baiat pana pe la vreo 13-14 ani si ma cam bateam cu colegii dar normal ca ei nu i-am spus.pentru scolarei si mamici
Roxane
Nora spune:
La noi se pare ca nimic nu merge. Si chestia cu si
... a inceput sa nu-i prea mai pese. In fiecare zi avem aceleasi discutii, in fiecare zi imi promite, in fiecare zi uita de la mana pana la gura...
Eu cred ca-i la fel ca in cazul pampersilor: cand e gata copchilul sa se cuminteasca, se cuminteste. In rest, noi ne stresam si-i mai stresam si pe ei. O fi normal, dom'ne sa nu poata sta locului, unii din ei, in functie de temperament. Al meu nu poate si pace. La teme obtine numai "foarte bine", pricepe imediat orice legat de logica, e pasionat sa invete dar NU STA LOCULUI
...
Ce sa-i fac, il iubesc s-asa.
Nora
Nora spune:
Am uitat sa va spun: saptamana trecuta a acumulat, in sfarsit, 10 puncte si i-am luat un cadou. Doar ca a venit de la scoala cu evaluare negativa pentru comportament. Si i-am zis: daca saptamana viitoare nu vii cu evaluare pozitiva, luam cadoul si-l punem la pastrare pentru zile mai bune. Ceea ce vom face azi, pentru ca am aflat cu ce va veni azi de la scoala
. Sa vezi durere pe el dupa aceea... Sau n-o sa-i pese???
Nora
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crini/crini.jpg)
crini spune:
Nora, voua va dau evaluari in fiecare saptamana? Doar la purtare, sau si pentru invatat?
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
rory76 spune:
Nora draga, probabil ca nu ii va pasa nici cat negru sub unghie, dupa parerea mea. Trebuie sa gasesti alta metoda. Mai prefa-te ca nu-ti pasa de el, ca esti prea suparata si obosita sa ii tot repeti aceleasi chestii si poate reusesti ceva asa, cu santajul sentimental...
pestoaica visatoare
Nora spune:
Crini, evaluarea comportamentala e saptamanala, teste au dat, pana acum , doar doua, am povestit despre ele.
La sfarsitul fiecarei saptamani, primim acasa caietul cu "Evaluation de comportement". E ceva pe sistemul semaforului:
-verde: s-a comportat foarte bine
-galben(portocaliu): ar putea face mai mult efort
-rosu: atentie, nu e bine!
Sunt 5 aspecte puse in discutie: daca ascult de profesor, daca tin cont de altii,etc. Prin urmare, vine cu 5 cerculete colorate. Saptamana asta, Andrei o sa aiba 4 portocalii si 1 rosu. Noi ii promisesem ca se poate juca mai departe cu cadoul de saptamana trecuta, daca vine cu 2*verzi.
Rory76, jucaria cu pricina e o maneta de joc ca cele de la playstation pe care o poate folosi la mai multe din jocurile pe calculator pe care le are. E frumoasa, cool, vibreaza, ii place la nebunie, mai ales ca-i ahtiat dupa jocuri pe computer. Chiar crezi ca n-o sa-i pese? Nici macar eu nu stiu, s-ar putea sa ai dreptate...
Ma mai gandesc si la chestia asta cu santajul sentimental, sa vedem ce iese. Andrei e, pe de o parte, neascultator si indiferent la sfaturile altora, iar pe de alta parte, foarte sensibil, plange si sufera daca-l certi mai tare. Incerc sa rezolv o problema si dau in alta. Ooof, ce greu e sa fii parinte... Da' zau ca-i baiat bun, mami lui stie ca are un mare potential
.
Nora
Nora spune:
Revin cu noutati despre scolarul nostru nazdravan: azi a venit cu evaluare pozitiva. Asa ca isi va recapata cadoul. Si am ridicat miza la 3/5 puncte.
Sa vedem ce-o mai fi...
Nora
poze sept-oct 2005
rory76 spune:
Ai facut ceva special sa il motivezi? Sau s-a intamplat asa, pur si simplu? Bravo lui, oricum!!!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Nora spune:
Rory, nu a fost ceva special, cred ca s-a straduit el mai mult. Sau a fost mai ingaduitoare profa'. Pentru ca i-am povestit si ei istoria cu acel cadou luat si retras, apoi la sfarsitul saptamanii sa vina Andruska al meu cu fix doua "verzi"... Nu stiu sigur. Cert e ca a fost foarte mandru si ne-a zis ca e tare placut sa ai si verde, ca o sa continue sa se straduiasca
.
Chiar, sa te intreb pentru ca ai experienta cu cei mici: Andrei e mult mai cuminte acasa sau intre prieteni decat la scoala. Acolo se straduieste sa fie cool, sa-si atraga prieteni... E normal? Atitudinea asta denota nesiguranta de sine? Ce pot sa fac sa-l ajut?
Merci si .
Nora
poze sept-oct 2005