de ce sinteti atei? (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by conchita
nu ma pot opri sa-mi imaginez unde am fi ajuns azi cu civilizatia daca n-ar fi ars biblioteca din Alexandria? calculat sumar, Europa a pierdut cam 800 de ani ca sa-si regaseasca umanismul pierdut si sa revina la indeletnicirile spiritului. daca in ultima suta de ani, cunoasterea umana a progresat atat de mult, unde am fi putut ajunge cu inca 800 de ani identici ca ritm de progres? la calatorii interspatiale, mai mult ca sigur!

Ha! Cam pina aici. Stii cine a distrus Biblioteca din Alexandria? Cui i'a revenit onoarea loviturii finale? A? Cui altcuiva daca nu unui iubitor de Dumnezeu - Teofil patriarhul crestin al Alexandriei indignat ca oamenii isi pot dedica timpul si altui scop decat acela de a'l mari pe Dumnezeu! In 391 en a fost distrus templu lui Seraphis zeul protector al Alexandriei, templu ce adapostea colectia de papirusuri a carei pierdere o deplangi acum.

Crezi ca a fost suficient? Nu! Proaspat eliberati de sub opresiune crestinii s'au intors cu violenta asupra paganilor. Nu cartile erau importante ci cei ce le adaposteau. Atunci cand pe ruinele bibliotecii a aparut o persoana ce a incercat sa refaca din resturi aceasta comoara a umanitatii era nevoie de un alt crestin care sa se ridice la inaltimea gestului marsav al lui Teofil.

Si s'a gasit ... nepotul si succesorul acestuia Chiril de asemenea Patriarh al Alexandriei.

Persoana care a avut curajul de a recladi Biblioteca este singura...femeie
om de stiinta a antichitatii. Era filozof, astronom, matematician, fiica lui Theon ultimul curator al Muzeului din Alexandria. Acuzata de vrajitorie este asasinata in 415 en de gloatele crestine instigate de Chiril.

Mai bine zis Sfantul Chiril cum il gasim astazi in calendarul ortodox. Vezi sa nu speli in ziua respectiva ca e cu cruce rosie.

Este onorabil faptul ca esti indignata de aceste evenimente dar regretabil cu adevarat ca nu acuzi.

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Conchita,pai afirmatia Adriennei e pur buddhism,draga mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Doruletz, esti mortala cu dilemele tale, adica imi dai apa la moara.ma refer acuma la

quote:
Cum se face ca un unic Creator care a fost capabil de o asemenea imaginatie incat sa creeze peste 1 milion de specii extrem de diferite (de la copaci pana la insecte si ajungand la om) s-a folosit pentru asta de aceleasi 4 amarate de baze azotate?! Ce anume l-a impins sa se 'joace' cu aceleasi 'cuburi' cand putea foarte bine sa foloseasca elemente diferite pe care le avea din belsug la dispozitie?

pai mie asta mi se pare genialitatea.uite cum e in muzica, ce-a facut enescu cu 12 note si ce-a facut bach, chiar in interiorul aceluiasi sistem de gandire(adica la acelasi compozitor)creatiile nu seamana una cu alta, chiar si tu sau conchita daca luati 12 note o sa le aranjati extrem de deiferit, n-o sa semene nici o melodie cu alta.

cu cat creezi ceva din mai putine elemente cu atata esti mai genial, de aia libertatea suprema e respectarea regulilor

si asta gasesc eu ca explicatie la cuvintele "dupa chipul si asemanarea m,ea".ca doar nu la nas s-a referit

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Adrienne,ma intreb:de Confucius ce parere ai?
Sa stii ca daca vrei,poti intra in altar,inainte de sfintirea unei biserici.Asa ca timpul nu-i pierdut,de vrei sa-ti satisfaci curiozitatea

Cata,eu ma gandesc ca alea patru baze azotate is lutul,nu cuvantul.Caci daca am fi gasit macar un atom din Cuvant pana acum,nu mai existau atei.Si,culmea,gasesc ca Doruletzul nostru tocmai a facut cea mai frumoasa pledoarie in favoarea noastra,a tematorilor fara "leac".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si-am vrut sa o avertizez pe Conchita sa nu se lege de Alexandria ca Xeno nu ne-o iarta nici azi...

Xeno ramasesem la aminoacizi si-ai sarit la stromatoliti.. Pe coasta de vest a Australiei si undeva prin recifurile din Sudul Americii inca mai putem stringem de vreo mina de stromatoliti (da, d-aia vechi de miliarde de ani)Iti dau oala mare de ciorba a mamei o mina de namol (dati cu clorox sa nu ramina urma de aminoacid in el) si lampa cu ultraviolete a vecinei. Cam cit zici ca iti ia sa imi dehashel vreo 3 stromatoliti sa-i comparam?

Dar Darwin nu vorbea numai de ciorba ala primordiala, ci mai amintea vreo 5 principii, primele doua sint favoritele mele. Primul ca o specie se reproduce mai mult decit e nevoie sa se conserve. Si al doilea ca numarul organisme ale aceleiasi specii ramine constant in timp (spune-le astea chinezilor!!).
Asta s-ar explica prin faptul ca o parte din "offsprings" mor inainte de a fi in stare sa se reproduca.
Dupa ce Europa a fost vizitata de vreo 3 ori de ciuma bubonica, indivizii supravietuitori au dezvoltat o mutatie genetica care le-a oferit imunitate nu numai la ciuma, ci supriza surprizelor mai acu vreo 10 ani s-a observat ca aceeeasi gena ofera imunitate si impotriva SIDA. Cercetatorii s-ar bucura daca n-ar avea exemplul cu malaria, in care gena care s-a dezvoltat ca protectie impotriva malariei e vinovata de o boala incurabila: anemia sickle cell.
In toate cazurile indivizii se pot reproduce si trasnmite gena mai departe. Si aici nu vorbim de faptul ca stiinta prin descoperirile ei a facut ca indivizii sa traisca mai mult, sa se modifice genetic, sa devenim mai bolnavi dar mai longevivi in urma ultimelor tratamente extraordinare aparute. Asta e mama natura, cea care ar fi trebuit sa ii confere protectie speciei,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

PS Cu 85S se rezolva sigur! Aranjeaza cumva Anda cu uncle Sam un broadcast la pinguni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by RA
Cata,eu ma gandesc ca alea patru baze azotate is lutul,nu cuvantul.Caci daca am fi gasit macar un atom din Cuvant pana acum,nu mai existau atei.Si,culmea,gasesc ca Doruletzul nostru tocmai a facut cea mai frumoasa pledoarie in favoarea noastra,a tematorilor fara "leac".

Ingrid

"Romania-tinuta umila a splendorii."

Ingrid, cele patru baze azotate sunt lutul, codul pe care il formeaza este Cuvantul.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

"Ingrid, cele patru baze azotate sunt lutul, codul pe care il formeaza este Cuvantul."
-----------------------------------------------------

Aha,acu' am priceput

Sabina,imi dai voie sa?
(Desi,daca ma gandesc bine,Doruletz cel ar merita 3*,ca doar ea ne-a dat apa la moara!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Mi-a placut ideea primului cuvant "CGAT" si merci Ingrid pentru flori

Pai pana la urma diferentele intre (unii dintre) noi nici nu-s asa de mari, ba chiar uite ca pot fi masurate in procente
Eu n-am sustinut niciodata altceva, am mai spus pe la inceputul subiectului ca atata vreme cat exista intrebari fara raspuns stiintific (ca aparitia ADN si a primei celule vii) nu se poate exclude complet probabilitatea interventiei unei inteligente superioare. Spuneam atunci ca orice ramane posibil si nu mi-am schimbat opinia intre timp.
Prin urmare ne despart doar cateva procente, eu cred ca exista o probabilitate de X% sa fie mana divina dar si o o probabilitate de Y% sa fie o intamplare (unde X+Y =100) si marturisesc ca nu stiu ce sa raspund, altii sunt convinsi 100% ca e interventia lui D-zeu.

Ma tem insa ca dilemele nu se opresc aici si alte diferente ar putea sa mai apara pentru ca mesajul meu anterior avea si o continuare pe care o voi detalia mai jos:

Conform afirmatiilor de mai sus, stiinta a impins deci singura interventie divina in viata planetei cu 3.5 miliarde de ani in urma, atunci cand a aparut primul procariot.

Mai mult decat atat, cunostiintele stiintifice despre univers au 'impins' aceasta entitate inteligenta in afara Universului caci ea nu se poate situa decat in afara timpului si spatiului nostru, intrebarile : "cand", "unde" neputându-i-se aplica.

Acuma dilema mea este: chiar acceptand 100% ca o asemenea extraordinara entitate exista, nu e oare o dovada de imensa vanitate din partea mea, o cantitate infinitezimala avand in vedere afirmatiile de mai sus, sa-mi inchipui chiar si o fractiune de secunda ca o astfel de forta ar putea fi interesata de ceea ce mananc (daca mananc porc, daca am mancat fasole miercurea si vinerea sau daca am respectat dezlegarea la peste) sau cum ma imbrac (daca mi-am pus basmaua pe cap, daca fusta mea e suficient de lunga) sau de cate ori am fost la biserica si cate ore am stat pe acolo sau cate rugaciuni am spus pe zi si cu fata catre care punct cardinal?!
Cum as putea sa accept faptul ca ar fi posbil ca o astfel de entitate sa ma pedepseasca pentru mi-am spalat ciorapii intr-o zi insemnata cu 'rosu'?
N-ar fi o dovada de orgoliu nemasurat sa o rog sa ma treaca la examen sau sa ma ajute sa castig la Loto, sau sa ma vindece de vreo boala?

Catalina spunea aici ca unui asemenea suflet cosmic nu i se poate cere socoteala pentru actiunile lui. Perfect de acord. Insa in acest caz si reciproca mi se pare la fel de valabila: e greu de crezut ca el va fi interesat catusi de putin de maruntele noastre existente prezente si (eventual) 'viitoare', de rugaciunile, mancarea, imbracamintea sau actiunile noastre oricare ar fi ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by doruletz[ sa-mi inchipui chiar si o fractiune de secunda ca o astfel de forta ar putea fi interesata de ceea ce mananc (daca mananc porc, daca am mancat fasole miercurea si vinerea sau daca am respectat dezlegarea la peste) sau cum ma imbrac (daca mi-am pus basmaua pe cap, daca fusta mea e suficient de lunga) sau de cate ori am fost la biserica si cate ore am stat pe acolo sau cate rugaciuni am spus pe zi si cu fata catre care punct cardinal?!Cum as putea sa accept faptul ca ar fi posbil ca o astfel de entitate sa ma pedepseasca pentru mi-am spalat ciorapii intr-o zi insemnata cu 'rosu'? N-ar fi o dovada de orgoliu nemasurat sa o rog sa ma treaca la examen sau sa ma ajute sa castig la Loto, sau sa ma vindece de vreo boala?
Hai ca ai avut umor cum ai pus problemaMai Doruletz, multe amanunte au devenit ritualuri, traditii. Insa esenta e in alta parte. Tot la suflet ajungem Postul nu e o cale ca sa numaram boabele de fasole din farfurie de ex, postul nu se refera doar la interdictiile alimntare(care au si ele alt scop decit vreo dieta asa degeaba), un credincios in timpul postului isi indreapta atentia mai mult spre curatarea sufletului, e mai cumpatat in toate. Pina la urma postul nu e pt Dumnezeu ci e pt noi, pt spiritul nostru, sau altfel spus e pt Dumnezeu prin noi. Cum se zice sa ne "curatzam de pacate", de poveri sufletesti, sa ne reamintim greselile noastre, sa le regretam, sa ne amintim ca suntem crestini, ca iertam si ca iubim. Nu vad in asta nimic nociv pt om. Bineinteles ca un crestin trebuie sa stie asta permanent insa cum se zice oameni suntem si viatza ne face sa fim focusatzi pe grijile materiale. Ei bine postul tocmai asta este, preocuparea si grija pt trairile interioare. Energia noastra pozitiva sau negativa vine din interior din noi.Iar din povestea asta, nu iese Dumnezeu invingator asa cu un catastif in mina ci chiar noi! Pt ca Dumnezeu e prin noi prin fiecare.Eu mai stau pe margine si citesc, lucruri intersante, e si un exercitziu pt mine ca si credincios sa ma mentzin pe pozitzii:), pt ca da intrebari imi pun si eu. Pina acum nu am zarit nimic scris despre ceva ce m-ar fi interesat. Ce zic cercetatorii despre suflet? Avem sau nu avem De ce exista doua notiuni si inima si suflet? Care e diferenta? Ce spun cercetatorii? De unde vine sufletul asta bata-l vina? Ca asta e elementul nostru cel mai fascinant dupa parerea mea. Si unde se duce cind murim? Au descoperit ei ceva? Acum sincer sunt curioasa, nu e o intrebare cu intentii rele.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Ra pe Confucius nu l-am citit, dar mi-ai dat o idee. Daca afirmatia mea e pur Budism, inseamna ca din aceasta cauza cochetez cu budismul. Aveam in cap ac. idee inainte de a-l citi pe Dalai lama. Nu am aderat la el pt. ca explicatia reincarnarii e la fel de nestiintifica ca si Arca lui Noe dar in rest mi se pare o religie f. buna (daca ar fi sa aleg vreuna pe asta as alege-o). Mi-am aruncat o privire in altar intr-adevar inainte de sfintirea bisericii. Conchita, era vorba de discriminare si de ritualurile care sint invechite. De ce trebuie sa tina slujba de paste atit de mult si noaptea in timp ce alte biserci (tot crestine) o fac in timpul zilei si dureaza mai putin? Am cunoscuti care la spovedanie au marturisit popii ca s-au plictisit in timpul slujbei ca ar vrea o slujba "express". De cite ori povestesc cuiva ca slujba noastra de Paste e noaptea se uita la mine ciudat, ma suspecteaza de woo-doo.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput