O singura Biserica?(8)
Raspunsuri - Pagina 6
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Jocelyn
Insa tu sustii in continuare ca numai prin biserica ortodoxa se poate obtine mantuirea si ma tem ca tare te inseli...
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Daca nu se obtine mantuirea doar in BO,eu n-am pierdut nimic,dar daca doar in BO gasesti toate mijloacele harului pentru mantuire,unii au pierdut totul.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Pai ai pierdut mantuirea! Iti dai seama ca asa ar putea zice orice biserica, asta e argumentul care e spus in fata ateilor de obicei, daca Dumnezeu nu exista, eu nu am pierdut nimic prin credinta in El, insa daca exista, voi (ateii) ati pierdut tot (pariul lui Pascal parca).
Pai oamenii aia care traiesc in desert sau jungla si habar nu au de Iisus, dupa tine nu au nici o sansa de mantuire, ca nu au primit invatatura ortodoxa.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
irina.c. spune:
Reformulez,ca vad ca n-a fost clar:daca mantuirea se poate obtine sigur oriunde,si in BO,si in afara BO,eu nu am pierdut nimic,ca ma pot mantui si in BO,si la adventisti si la baptisti,etc.;dar daca doar in BO e deplinatatea harului,ceilalti isi cam risca mantuirea.Eu nu pot sa zic "cutare n-o sa se mantuie" ,caci asta stie doar Dumnezeu,dar ce stiu sigur e ca Dumnezeu a pus toate mijloacele harului in BO,si daca vrem,cu mila lui Dumnezeu,stim ca ne mantuim in Bo,fiindca asa s-au mantuit si sfintii inaintea noastra.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Jocelyn spune:
Nu a zis nimeni ca mantuirea se poate obtine oriunde si oricum, ci doar ca e absurd sa zici ca numai ortodocsii sa fie mantuiti. De exemplu Ilie care a fost luat la cer a fost mantuit sau nu? Si doare era evreu
Si cine iti da garantia ca acei sfinti au fost intr-adevar mantuiti? Ei sunt bine mersi, morti, majoritatea dintre ei.
irina.c. spune:
quote:Morti sunt cei in pacate,in Hristos toti sunt vii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by Jocelyn
Nu a zis nimeni ca mantuirea se poate obtine oriunde si oricum, ci doar ca e absurd sa zici ca numai ortodocsii sa fie mantuiti. De exemplu Ilie care a fost luat la cer a fost mantuit sau nu? Si doare era evreu Si cine iti da garantia ca acei sfinti au fost intr-adevar mantuiti? Ei sunt bine mersi, morti, majoritatea dintre ei.If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
ILINCA
Jocelyn spune:
Eh, atunci maine poimaine sa ma astept sa aflu ca am fost mantuita datorita rugaciunilor "sfantului" stefan cel mare.
impreuna spune:
"Caci prin HAR ati fost mantuiti, prin CREDINTA. Si aceasta nu vine de la voi, ci este DARUL lui Dumnezeu" Efeseni 2:8
Si credinta se refera la credinta in Dumnezeu, nu in vre-o religie. Daca nu asa vom ava parte de mantuire inseamna ca Biblia spune minciuni...
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
impreuna spune:
quote:
Originally posted by myrrha
Daca e vorba sa excludem absolut tot ce are vreo legatura, rezonanta, paralelism necrestin, pai nu stiu cu cit mai raminem din crestinism . Exista convergente culturale, oamenii gindesc in moduri asemanatoare, de-asta si exista un singur adevar. Trebuie sa fim maleabili, nu, sa nu ne cramponam in cuvinte si date istorice, ci sa le intelegem semnificatia.
Place la mine despre tine :P
cataghe spune:
Scumpelor si dragelor, eu cand aud chestia asta cu "riscatul mantuirii"... Imi explica si mie cineva, dar asa ca la prost, ce e mantuirea asta? Ca cred ca am mai intrebat o data pe la capitolul patru, dar tot nu m-am lamurit. Un lucru nu mi-e clar: toate eforturile pe care noi le facem in viata asta, sunt pentru viata de dincolo? Adica trebuie sa imi iubesc aproapele ca sa ma mantuiesc, sau trebuie sa il iubesc pentru ca asa este bine? Nu stiu daca am fost destul de clara...
Deci, ce e mantuirea asta pe care o vanam cu totii asa de preocupati?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Scumpelor si dragelor, eu cand aud chestia asta cu "riscatul mantuirii"... Imi explica si mie cineva, dar asa ca la prost, ce e mantuirea asta? Ca cred ca am mai intrebat o data pe la capitolul patru, dar tot nu m-am lamurit. Un lucru nu mi-e clar: toate eforturile pe care noi le facem in viata asta, sunt pentru viata de dincolo? Adica trebuie sa imi iubesc aproapele ca sa ma mantuiesc, sau trebuie sa il iubesc pentru ca asa este bine? Nu stiu daca am fost destul de clara...
Deci, ce e mantuirea asta pe care o vanam cu totii asa de preocupati?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Pe scurt si simplu de inteles, mantuirea reprezinta viata vesnica alaturi de Dumnezeu si ceilalti oameni salvati, cu toate lucrurile bune ce decurg dintr-o viata vesnica in care nu va mai exista nici un pacat deci nici un lucru rau. (Dumnezeu face niste fagaduinte minunate cu privire la aceasta viata vesnica).
In momentul in care tu faci anumite lucruri (sau nu le faci, dupa caz) cu scopul de a fi mantuit, deja ti-ai pierdut mantuirea. Ideea e sa crezi in Dumnezeu, sa il cunosti, sa il iubesti si din dragoste pentru El si sa traiesti frumos, sa asculti de porunci si sa ii iubesti si pe ceilalti oameni.
impreuna spune:
Ai zis bine Jocelyn referitor la mantuire, cuvantul in sine este sinonim cu "a fi salvat", "a fi rascumparat" de pacate.
As mai face niste completari.
Multi fac confuzie intre a fi religios si a fi mantuit. Poti sa fi religios fara sa fi manuit. Doar mantuirea asigura viata vesnica.
Faptele Apostolilor 4:12.
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti. "Faptele Apostolilor 4:12.
Sub ceruri in multe nume putem gasi religie, dar mantuire putem gasi numai intr-unul singur: acela e Numele lui Isus Hristos.
Preotii, proorocii, supunerea la autopedepse, si nici chiar rugaciunile nu te pot mantui, ci numai Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Serviciile religioasa, faptele bune, darniciile, si chiar lacrimile, nu au putere de a produce viata vesnica. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in I Ioan 5:11, 12, ca "Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata."
In general oamenii accepta a cunoaste despre viata de crestin, dar refuza sa accepte in inimile lor pe Hristos. Oamenii accepta sa lucreze pentru biserica, dar refuza sa se identifice cu pacatosul vinovat care are nevoie sa fie salvat. Oamenii accepta sa creada in principiile morale ale Cuvantului lui Dumnezeu bazate pe cele zece porunci dar refuza sa creada in lucrul Fiul lui Dumnezeu care prin moartea Sa le-a salvat sufletele.
RELIGIA depinde de purtarea noastra.
MANTUIREA depinde de credinta noastra.