Scandinavii stiu DC... (75)
Raspunsuri - Pagina 5
doruletz spune:
Vikinga, ai dreptate, io cand zisei ca singurii care stiu ce-i aia mancare sunt frantzuzii, italienii sau spaniolii m-am referit la Europa. Ca altfel mai sunt multe popoare care stiu sa manance, bucataria mexicana e excelenta, sau aia chinezeasca ca sa nu mai zic de aia arabeasca, in special la libanezi e o adevarata arta si e buuun
Mihaela, da'poze cu tortu' n-ai? sa mai salivam si noi putin...
Facui o documentare rapida si aflai ca Knodel-ii (galuste cu prune sau fara) sunt originari din Bavaria si de acolo au ajuns prin Boemia unde se mananca si acu... probabil ca prin intermediul imperiului austro-ungar or fi ajuns si la maghiari si la noi in cele din urma. Gasii si o legenda: cica intr-o vreme orasul Deggendorf fusese asediat de inamici (nu stiu care) timp de mai multe saptamani. Intr-o zi asediatorii isi trimisera spionii in oras sa vada daca mai rezista. Nevasta burgmaistrului (asta-i primaru'?) care taman prepara pranzul il dibui pe spion si arunca dupa el cu un Knodel care il nimeri pe inamic drept in frunte. Si asa cu galusca curgandu-i pe fata, omu' fugii la comandant si ii zisa ca ar trebui sa se retraga, nici vorba ca locuitorii sa fie morti de foame din moment ce arunca cu galuste pe strazi.
Merci de propunerea de reteta, am mai facut si io p'aici cateodata da' mi se pare cam complicat de preparat. In cautarile mele vazui ca la nemti sau / si la austrieci se gaseste pudra de galuste, arata cam www.edelweissimports.com/sellsimages/11653.jpg" target="_blank">asa. Mmmm, asa mai zic si io bucatareala.
Pisik, sigur, ai dreptul la primul copil de 6 saptamani de prenatal. De la 2 copii in sus sunt 8 saptamani. in afara de saptamanile astea medicul iti mai poate da inca 2 saptamani de concediu medical zis 'patologic". In general saptamanile astea in plus se dau sistematic de catre toti medicii fie ca e nevoie fie ca nu prea. uite www.legissimo.com/fpcongemater.htm" target="_blank"> aici amanunte.
Da' Rayu pe unde e fratilor, de ce nu mai vine deloc p'acilea prin poenitza?! O fi fugit la Bucuresti sa se vada cu Olivier?
"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini
pisik 4ever spune:
misto linku, doruletz. multam si ptr lamuriri...
You're unique. Just like anyone else.
narancea spune:
da nea dorele multzumim ca ai lamurit fata. au dreptate raya e disparuta, hahahahahah s-a supart ca am facut eu misto de ea cu oliver ala ? mai stii ....
nea dorele tot gravid ba ? nu te lasi aaaa ?
lilanda spune:
Bonsoir...:-))) ce mi-era mie foame acum vreo 5 minute, da' acu's lesinata, dupa ce citii pe-aici de galuste cu prune
doruleantaza, pentru noi astia care coborim din nord, Amsterdamul ar putea parea little bit boring...peisaje asemenatoare, stiluri de constructii asemenatoare..pe cind Viena veche, ar putea fi ceva special. Apoi, asa cum zicea si mihalea, is mult mai multe de vazut: Schonbrunn, Belvedere, Opera, Prater si roata gigantica, Dunarea... Niels ii incintat ca ar putea minca Wiener (un fel de strudele care pe-aici in Danezia is celebre!!!) Amsterdamul va fi tocat si el...da' altadata!!!
arborici, spor la biciclit!!!
adeluci, a-nvatat pescaru' animalele??? Tre' sa faca referat???
narancea, , misto faza de piscina!!! Ete cum ai scapat iar ocazia sa tabacesti chiela unui danez...unde bre, mergi in Moldova??? In Moldova ailalta???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
narancea spune:
yeps la chisinau ! aia moldoveni nene ! si moldovence..... nu ca voi ! mironosite hahahahahahahhaa alea sunt nepoatele lu stefan ! hahahaha cel mare
narancea spune:
http://www.allmoldova.com/index.php?action=viewfirm&id=662&lang=eng
iete colea mi-am gasit sa stau, frumusel si ieftin. si vorbesc asa ca tine cu accent din ala si boier am sa fiu o saptamina ! el moldovanu o sa-mi zica !
aaaaaaaaaa e mai bine ca si la viena, ce zici ? sau la viena hotel sacher ............. aaaaaaaaa sa nu uitzi sa treci pe acolo sa bei o cafea si sa maninci o prajitura de ciocolata !
sa avetzi o noapte !
lena spune:
gataaaaaa s-a intors lena-balena exact pe 11 sept de-mi venea sa mor de frica, ca la cate avioane au cazut ca mustele...deh, ma amageam si io ca klm-ul e scump frate si nu o cadea tocmai avionul asta baban, dar imi cam tzatzaia
vikingutza sarumana, am primit si sotul era sa o faca lata...el in nestiintza lui de limba romaneasca era sa-mi planteze in gradina cimbru si condimente de mici, ca el a zis ca erau seminte de flori si poate ma faceam traficanta de cimbru p-acilea
in rest citisec din urma, ca iar scrisara-ti volume si revin,
Lena+ terminatoarea de neuroni Freya
liris spune:
lena bine ai venittttttttttttttttt inapoi cu noi!!!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
vikinga spune:
Bun venit Lenaaa....!!!! Mai condimenetele de mici si asa ceva cimbru in completare erau cadou pt gradina de la casa noua ca tot pofteai la mici, dar acum ca te-ai intors din ro cred ca ti-ai facut pofta deja! Ca asa incepe omu' serios cu un gratarel si o berica, pe urma om mai vedea ce si cum:) Haios sotzu' ca vroia sa planteze condimenetele, pai o fi crezut ca ne facem cadou asa ca duoamnele flori si inimoare nu mititei si Narancea tu imi zici mie ce lux fac eu la Sylt, pai uite tu la tine ce lux faci tu peste tot in lume Ehei la Moldova, la cit esti de fitzos o sa comanzi traducator , zi-i tu ca nu e asha:). Si cum adica pe aici nu sunt moldovence adeverate draga, pai eu venita de la Galati de la o aruncatura de batz de granitza cu moldova si la doua aruncaturi de batz de ucraina, plus ca mai am si un bunic rus, pai ce sunt dom'le? Aaaah si mai fac si o tochitura din aia moldoveneasca de..mmmmhhh. Imi aduc aminte cum pe vremea cind eram in Ro, gasisem un loc superb sa mergem cu barca prietenului(mai ai mei toti din trecut au barci realizez eu acu') normal ca pe Dunare, si poposeam undeva unde era o rezervatie naturala, frumos rau de tot locul.. Numa' specii de ratze si groaza de nuferi, si acolo se lasa cu focuri de tabara, gratarele si distractii cite 2-3 zile, aaah acaolo invatasem de la pescarii lipoveni o ciorba din nshpe mii de feluri de peste, asa facuta "barbateste" cu apa din Dunare(!!!!) si toate verdeturile "aruncate" asa in fuga nu tocate la milimetru..si iesea DELICIOS de buna! Insa exact acel loc era la granita cu Ucraina, de la jumatea Dunarii incolo incepea si normal nu aveai voie sa treci. Da' noi tineri si cu singele fierbinte hai cu barca pe Dunare noaptea pin' ce ne-am ales cu focuri de arma din urma:))) Dup'aia gata ne-am cumintit, pai ce or fi zis aia ca vrem sa emigram la ei Chiar asa unde a disparut Rayu?? Narancea chiar ca ai reusit sa o superi , off offf ca tare obrazinc esti! Apropo super tare faza de la sauna, saracau' om nu stiu de ce era mai speriat de sotzul motzul responsabil adik NN sau de nevasta lui din coltz de sauna!!! In mod sigur si-a luat-o el cumva:))Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
itsme spune:
dragilor,
eu am disparut din cauza de vreme buna si de festivalul international de film de la mine din oras! (nu ca s-ar fi ingrijorat careva, dar va zic totusi )
incepand de vineri seara am mai dat pe acasa doar sporadic, pentru urgente (mancat, dormit, spalat si altele nementionabile)...
vineri seara am avut girls' night out si fost la un salsa bar cu niste fete, am luat lectie de salsa, am admirat tineretul dansaretz si am ajuns acasa dupa 12 noaptea; ieri am luat-o dis de dimineatza (adica la 11) cu stat la coada la bilete de film timp de 1,5 ore (de pe vremea raposatului n-am mai stat la asemenea codalau), dupa care am cascat gura prin cartierul Yorkville, unde sunt cazati actorii si se intampla filmogariile. In loc sa ne intalnim cu actori celebri am dat in schimb de Jean Chretien, fostul prim ministru al Canadei, care lua masa de pranz la restaurantul nostru, si care a stat frumos de vorba cu toata lumea, a semnat autografe, a stat la pozat, fara body-guards si alte talente. Seara ne-am dus la film, "breakfast on Pluto" (care a fost asa si asa), dar i-am vazut pe regizor si actori (Neil Jordan, Liam Neeson si Cilian Murphy), dar asta nu-i nimic, cine credeti ca era in sala? Bono!!! (as in Bono de la U2 - Rayou o sa lesine!) Inainte de film a trebuit sa trecem din nou prin Yorkville ca sa lase nevesticul un portmoneu al unui amic care si-l uitase la el in masina mai devreme, si am ramas blocati acolo cu masina din cauza lui Sean Penn, care tocmai iesea de la masa! Lumea e absolut nebuna, incredibil cum se inghesuie si asteapta cu orele sa ii vada pe indivizii astia timp de 2 secunde. Ala iesea de la o crajma si pentru asta blocasera toata strada, era politie in jur, body-guarzi, si milioane de gura casca imprejur. Viatza de maimutza, nu alta. Iar (fostul) prim ministru al unei tari, fie ea si Canada, umbla singur fara nici o paza si fara nici un fel de tam tam! S-a intors lumea cu fundul in sus, de cand cu starurile astea, va zic eu. Acuma nici eu nu ma dau in laturi sa vad vreo celebritate, daca mi se iveste ocazia si imi cade in drum, dar de la asta si pana sa stau cu orele la panda dupa ei mi se pare un drum lung.
Azi am luat-o mai incet, am facut doar treburi gospodaresti si gratar la gradina, ca trebuie sa profitam de vremea buna cat mai e! (probabil inca vreo 2 week-enduri).
Despre ADN, povestesc saptamana viitoare, sper ca am motivare pe baza de celebritati
Pupici la tulemond, sa fiti cumintzi si sa nu bagati degetul in priza!