vacanta in Italia - recomandari (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ciao, fetele, iata ca m-am intors si eu din Italia azi noapte.
Nici nu stiu cu ce sa incep.
Sejurul la Lido di Jesolo a fost minunat, mi-a placut enorm statiunea si cu siguranta ne vom intoarce acolo cu tot cu copii. Mi se pare o statiune super pt un sejur la mare, daca ai si noroc de vreme buna e excelent (noi din 3 zile de stat efectiv acolo, doar 2 au fost de plaja), nisipul e foarte fin si curat, apa micutza si buna si curata, organizarea cu sezlonguri si umbrele ca niciunde (in pretul hotelului ai sezlonguri si umbrela rezervata, cu nr pe ea, nu trebuie sa vii cu noaptea in cap ca sa prinzi un loc; cu caseta inchisa cu cheia ca sa-ti poti lasa portmoneul, telefonul etc cand intri in apa), faleza luuuuunga si frumoasa, magazine pt toate buzunarele, carciumi la fel, flori frumoase sa-ti incante ochiul, lume cu copilasi de toate varstele...Si apoi e si Venezia aproape, daca vrei sa te plimbi...eu am fost pt a 4-a oara si tot as mai merge...
Crista, ai dreptate cu Budapesta, am fost si acolo de cateva ori, acum am dormit acolo la dus si la intors cate o noapte, imi place la nebunie...dar si Italia (pe care o tot vizitez de 15 ani) e un loc unde intotdeauna ma intorc cu placere...si nu o sa termin niciodata sa o vizionez pe toata, are locuri superbe si mancare pe placul meu... Cat despre "stelele" hotelurilor, constat ca si aici e la fel ca in Turcia/Malta etc, adica 3* nu sunt chiar 3*, ci mai mult 2*, desi de curat e curat oriunde la hotel in Italia (cel putin eu nu am avut surprize neplacute), dar parca e putin neplacut ca la 3* sa faci dus deasupra WC-ului, poate lipsa de spatiu e de vina...Nu generalizez totusi...Sicilia nu am vazut-o inca, ma pregatesc sa pasesc acolo la anul, ca am auzit ca e frumos...si nu vreau sa-mi scape.
Pt Alina, in Milano am vizitat tot cam ce spunea Helbi, nu era coada la Dom, iar cu magazinele, daca le colinzi putin, poti avea si surprize placute, de exemplu sotzul meu si-a gasit acolo, si chiar in centru (la 15 min de Dom pe jos), ghete de piele minunate cu numai 30 euro, si-a luat 2 perechi si ar mai fi gasit o groaza de pantofi sa-i placa, la acelasi pret. Depinde ce cauti....si daca ai noroc sa-ti iasa in cale... Si mai vroiam sa-ti zic ca in Lido am gasit supermarketuri ieftinute (de exemplu "D pił" si "Smile" aproape de P-za Drago), iar la 20km de Lido, la San Dona di Piave, exista un centru comercial mare (Centro Piave) unde sunt preturi foarte bune, nu numai la mancare (de ex. un pui intreg la rotisor era 2.80 euro), dar si imbracaminte, incaltaminte, electronice.

In concluzie, eu una m-am indragostit de Lido si face parte dintre locurile in care cu siguranta ma voi intoarce in curand. Daca mai doreste cineva informatii "proaspete", sunt aici !

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 4 luni) si Ramona (3 ani si 3 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Cristinei,i-am trimis PM despre cum ii treaba cu ziua numelui .

Laura,multumesc f mult pt informatii.Aproape ca nu mai am rabdare pina simbata dimineata cind plecam dar noroc ca mai iau cu trebile,am multe de rezolvat,de facut bagaje.
Da,vremea anul asta a fost tare ciudata.Chiar vineri,in metrou,imi povestea o doamna care m-a auzit vorbind romaneste cu fetita ca tocmai s-a intors de la Lido di Jesolo si ca din 10 zile doar 3 au fost de plaja adevarata ceea ce e nemaintiilnit pt zona aceea.De obicei,in august te coci de cald..
Ma bucur mult ca v-a placut si ca o sa va intoarceti acolo.
La ce hotel ati stat?
Noi vom merge la Heron,3* si tare is curioasa cum va fi.Pe net am gasit pareri pro si contra dar asa e la majoritatea hotelurilor.
Abia astept sa ajungem si in Milano.Am rezervat la un hotel in apropierea centrului,"La Rezidenta",3*.Sper sa fie bine.Sigur,si noi o sa mergem si prin magazine,printre altele,sunt pasionata de shopping si din Italia mereu ne-am luat pantofi,genti,posete.De fiecare data,la plecare,am dat o raita prin supermarket,am umplut frigiderul de masina cu prosciutto,parmezanuri si alte bunatati.Nu ca aici nu s-ar gasi dar is mult mai bune cele originale.

Fetele,poze din concediile prin Italia aveti?
Am tot auzit de Sicilia ca e super si sper sa ajungem curind si acolo.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Salutare tuturor!

As putea sa va recomand si eu citeva locuri din Italia care merita vazute?
Toscana e absolut superba...am ramas incintata de San Gimignano(este un orasel medieval),de Vinci(orasul lui Leonardo)iar Florenta e de-o frumusete pe care e dificil o poti descrie...draguta si Sienna...
In ceea ce priveste litoralul in Veneto,in afara de Jesolo sint si altele f frumoase...preferata mea e Caorle(nu e nebunia de la Jesolo),Bibione(se spune ca are cea mai frumoasa),Porto Santa Margherita,Lignano.

Laura, la Aqualandia e super frumos...acolo este si cel mai inalt tobogan de apa din lume...
De nepierdut e si Gardaland,cel mai mare parc de distractii din Italia...e aproape de Verona...platesti la intrare 22£ parca,si ai acces la tot ceea ce inseamna distractie...a doua zi intri gratis(bineinteles aratind biletul din ziua precedenta)...

Mergi la inceput

Alina, poze facute in acest concediu in Italia am (vreo 5-600), dar nu am apucat inca sa fac o selectie si sa le pun in album. Azi-maine incerc...Noi am stat la Hotel Serenella 3* (desi trebuia la Hotel Terramare, dar de..., asa-i la agentiile romanesti...nu ti se da mereu ceea ce ti se promite!), a fost bun, curat, dar cam micutza camera si mai ales, baia (parca am mai zis treaba cu dusul care curgea deasupra WC-ului ), nu-mi amintesc de Hotel Heron, dar parerea mea e ca daca e tot de 3* trebuie sa te astepti la 2*. Oricum, nu stiu cat conteaza chestia asta... Concediu placut si asteptam impresii!
Piccaflor, de Aqualandia stiam dar nu am apucat sa mergem, au fost prea multe drumuri in afara si doar 2 zile am putut face plaja. Data viitoare cu siguranta vom merge si acolo! multumesc pentru celelalte sugestii!

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura T

Alina, poze facute in acest concediu in Italia am (vreo 5-600), dar nu am apucat inca sa fac o selectie si sa le pun in album. Azi-maine incerc...Noi am stat la Hotel Serenella 3* (desi trebuia la Hotel Terramare, dar de..., asa-i la agentiile romanesti...nu ti se da mereu ceea ce ti se promite!), a fost bun, curat, dar cam micutza camera si mai ales, baia (parca am mai zis treaba cu dusul care curgea deasupra WC-ului ), nu-mi amintesc de Hotel Heron, dar parerea mea e ca daca e tot de 3* trebuie sa te astepti la 2*.
poze_cu_fetele_mele

Laura,
Noi am luat bilete de la TUI si tipa de la agentie ne-a recomandat hotelul.Agenta il stie pe sotul meu,agentia apartine de jobul lui si ne-a zis ca in caz ca nu-i ceva in regula,sa reclamam la fata locului.Doamne fereste,sper sa nu fie nevoie!Cel mai tare ma intereseaza sa fie curat,mergem cu fetita noastra care are 3,5 ani.
Voi ati avut demipensiune?Eu is tare curioasa cum o sa fie cu mincarea,pe la criticile gastronomice am citit ca nemtii se vaitau ca au primit la micul dejun numai cite 2 sortimente de brinza sau mezeluri,cafea putina si doar calduta.

Fain ca o sa pui poze!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Alina, depinde de hotel, in ceea ce priveste micul dejun, zic. La doua dintre ele a fost ok, la unul nu prea, desi categoria era aceeasi. De regula ne-au dat croissants, sau ceva gen doughnut sau muffin, branza, dar vorba colegilor tai nemti, numai de cel mult 2 feluri- stiu eu la ce se refera, ca am stat la un htoel in Munchen la intoarcere si am mancat un mic dejun ca un pranz, doamne cate mai erau. Noi nu am vrut cu demi-pensiune pt ca am preferat sa incercam mai multe restaurante, dar cred ca e mai economic cu demi-pensiune.

Tiza, unde ai fost?

Mergi la inceput

Laura Tacaks ,da,ai dreptate,depinde mult si de hotel.Noi defapt am vrut numai cazare dar nu s-a putut.Intr-un fel ar fi bine pt ca,in general,pina mincam in restaurantul ales dura mult,copilul nu mai avea rabdare,trebuia sa facem ture cu ea pe corso sau sa desenam si dupa masa,ne raminea mai putin timp de plimbare pe faleza.
Oricum noi suntem pretentiosi la mincare si parca vad ca vom minca si prin alte restaurante .Am gasit anul trecut un restaurant in Lido unde se maninca cel mai bine(parere personala)si sunt sigura ca vom cina si pe-acolo.Vai-vai kilogramele mele!

Ai poze din concediu?
Si noi ne-am propus sa ajungem la Aqualandia dar nu-i chiar sigur,in functie de cit timp avem.Vrem sa mergem si pe insulite Murano,Burano.

Alina

Mergi la inceput

Laura Takacs, te referi la unde m-am plimbat pe acolo? Prin toata statiunea aproape, cred ca mai lipseau 1-2km de la margine (ca are 15km in total). Am luat la rand cam toate magazinasele, supermarketurile din statiune plus centrul acela comercial de care am zis mai sus (la 20km), am luat pranzul la cateva terase din Lido (doar in zilele cat eram in statiune), am mers pe faleza mult-mult, a fost super! Iar in afara, la Venezia (cu tot cu insulele Murano si Burano), Firenze, San Marino, Verona, Milano.
Alina, aseara am descarcat pozele, am facut o mica selectie, dar diseara le bag pe webshots. Nu pot pune prea multe, insa...Daca vrei mai multe peisaje cu plaja din Lido sau altceva, da-mi adresa ta de mail sa ti le trimit. Despre masa, ce pot spune? Si noi am avut demipensiune, dimineata era cam sarac dar cred ca din cauza aranjamentelor ghidei, ca la inceput a fost tip bufet suedez, apoi a inceput sa ne puna pe farfurie (sunca presata, cascaval, croissant doar la inceput, unt, gem, iaurt, lapte, fulgi de porumb, cafea/ceai, suc). In schimb seara mi s-a parut chiar buna mancarea: felul 1-paste (lasagna/spaghete/alte paste facute in diverse moduri), felul 2: snitel/peste pane/friptura de pui sau porc sau curcan + garnitura de 2 feluri (cartofi prajiti sau la cuptor, fasole verde, sote de morcov, spanac) + salata combinata cu de toate + desert (prajitura sau fructe sau inghetata). In schimb la Budapesta, oferta la micul dejun a fost mult, mult mai bogata (adevarat bufet suedez). Dar tu nu te speria, ca eu cred ca un contract facut de o agentie nemteasca nu se compara cu unul pt romani!!
Oricum, eu sunt indragostita de bucataria italiana, asa ca mi-a placut cam tot ce am mancat!
Chiar te astept cu vesti!!!

Pt fetele care au fost in Lido mai in iunie-iulie, vi s-a parut mai buna varianta cu inchiriat un apartament in vila? Cam cat v-a costat?

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Laura T,multumesc de informatii.
Noi am mai fost anul trecut la Lido di Jesolo si am inchiriat apartament,asa cum am mai povestit.A fost ff bine,si parca acum imi pare rau ca am ales varianta cu hotelul dar ne-am dorit sa incercam si hotelurile italienilor ,in plus,asa cum am mai spus,seara pina mincam consumam o gramada de timp in defavoarea plimbatului .
Da,poze din Milano,din Verona.

Alina

Mergi la inceput

Alina, am pus in album cateva din pozele facute in acest concediu (albumul "Calatorii si vacante - 2005, a doua parte).

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput