vacanta in Italia - recomandari (2)
Raspunsuri - Pagina 2
crista-s spune:
maurice
uite ce am gasit: un filmulet cu Cinque Terre ( care inca nu are sonor ... cica in curind ... dar macar vezi pozele )
http://www.italiagroup.com/video/cinqueterre.htm
si unul cu via dell'amore - asta are si muzica...deci atentie la volum
http://www.italiagroup.com/video/laviadellamore.htm
se poate ajunge si cu trenul aici intr-o excursie de 1 zi.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
maurice spune:
Crista,
vazut, placut. Daca mai avem putere, plecam , ca tocmai ce ne-au spart apartamentul
La voi acolo tot asa nebunie e cu spartul apartamentelor, ziua la ora 11?
crista-s spune:
Vai MAURICE ..
imi pare sincer rau. Cred ca asta e un lucru care nu-l doresti nici macar dusmanilor. Imi pare rau si iti doresc sincer sa iti recuperezi lucrurile furate, ca daca ii prinde si ii baga la puscarie asta e mai putin important, ei oricum ies de acolo si inca mai bine instruiti decit au intrat.
Si aici se mai intimpla, ca de ... si mai trist e cind uneori printre raufacatori auzi ca ar fii romani ( sau rromi .. dar tot cetateni romani pina la coada cozii ), si deci e trist. Mai sparg si apartamente, eu una nu am auzit pina acum decit la tv si atunci nu de furt simplu ci de oameni sechestrati in casa noaptea, unii chinuiti ca sa deschida casa de baniiar altii ca sa dea cei citiva firfirei pe care ii aveau prin casa. Insa de persoane agresate in scara blocului si in lift am avut-o chiar pe soacra-mea, multumim lui Dumnezeu ca nu i-au facut rau, avea putini bani ca se ducea la magazin in fata casei si ar fii putut sa o bata ma gindesc eu de suparare ca nu au prea avut ce fura. Asta e .. astia sunt ca riia in toate tarile lumii .. Nu exista padure fara uscaturi.
Cind eram acasa insa in Bucuresti nu auzeam la tv cit de la persoane cunoscute care o pateau. Deci ma gindesc ca erau mai multe cazuri.
Iti doresc din toata inima sa ai in primul rind puterea sa uiti, sa treci peste asta si sa te poti gindi si la vacanta ...
Cristina
Alina spune:
Fetele,
Astept confirmarea de rezervare hotel in Milano si intre timp,m-am gindit sa va intreb pe voi ce e musai de vizitat in 3 zile.Azi merg in oras si imi cumpar si un ghid turistic.
Nemtii zic Mailand pt Milano,italienii zic Monaco pt München .
Multumesc mult!
Alina
helbi spune:
Alina,
eu am fost de 2 ori cite o zi in Milano. Nu am vazut decat zona centrala: Domul (neaparat sa urcati pe el - o sa aveti o priveliste tare frumoasa), Scala , castelul Sforzesco.
In Piata Domului sunt o gramada de negri care de "abordeaza" cu fel si fel de "oferte" ciudate, gen atisoare colorate care nu stiu ce naiba semnificatie au la ei.........aiurea...........fii categorica cu e........la fel si cu fotografii de care nu prea scapi........O sa va placa mult acolo, desi fatada e in renovare, dar pt bambina va fi distractiv sa vada porumbeii si......daca nu sunteti iutuci ca noi (am avut painea in masina si acolo a si ramas) si luati cu voi ceva de papa pt porumbei, sigur va veti pierde ceva timp pe-acolo.
Despre magazine nu am ce sa-ti zic, pt ca nu am depasit centrul orasului. De mincat se maninca ok, dar mai scump ca in Lido........
Abia astept sa ne povestesti cum a fost, mai ales ca revenim in DE in aceeasi zi...........Distractie placuta!
crista-s spune:
Alina ....
uite aici o pagina ( este si in germana)cu citeva obiective de vizitat in Milano ( orar si chiar vizita on-line la citeva) deci iti poti face o idee cam ce ai vrea sa vezi. In plus eu stiu ca la unele sunt niste cozi imense deci ar tb sa iti cumperi bilet on-line ca sa stii ca poti intra.
http://www.milano24ore.it/la_citta/FrameMusei.html?musei.html
Iar daca te intereseaza ceva anume scrie aici ...si sigur gasesc eu ceva ori pe net ori in biblioteca ...luni dimineata ( sper ca nu e prea tirziu ).
Atentie la hotii de buzunare in Milano...
Cristina
crista-s spune:
Alina am mai gasit ceva ....
http://www.de.itwg.com/milano.php?language=de&sid=d995c66d7b96e9a369c6e429a1fd2d01
si din pagina asta te duci chiar la "Things to see" ... imi pare rau ca in germana sunt scrise doar titlurile ...
si aici ca sa faci rezervare daca vrei sa vezi Cina cea de taina a lui Leonardo da Vinci... obligatoriu cu rezervare ...
www.cenacolovinciano.it
Alina spune:
Helbi,multumesc si vacanta placuta in continuare .
Cristina,multumesc .Nu,nu-i tirziu,noi plecam la Lido di Jesolo din 3 septembrie si in Milano vom fi din 10-14 septembrie.
Deschid linkurile imediat si ma uit.
Alina
crista-s spune:
Alina am si eu o intrebare off topic. Miine e Sf Alexandru (nu si la catolici ca a fost deja la ei..) insa as vrea si eu sa il felicit pe baietelul unei prietene care locuieste in Germania, micutul nu prea vorbeste romaneste si as vrea sa ii zic "pe limba lui ". Cum se zice corect ? Alles Guttes... ?! e de ajuns ? mai trebuie sa adaug ceva ( e ziua de nume nu si de nastere ... )Grea germana asta .. ... la noi scapi cu La multi ani! in toate ocaziile, la fel si la italieni chiar mai scurt Auguri! si gata ...
merci mult .. si "baga " intrebari despre Milano daca mai ai ..
Cristina
crista-s spune:
Alina uite si un site italian ce-i drept cu vremea
http://www.msn.it/meteo/Default.asp?Ath=f
nu stiu um e la Lido insa pe aici cind e soare, cind nori, mai si ploua noaptea ... sper insa sa se mai intoarca vara ... asa ca macar sa te orientezi la prognoza ..
Cristina