Sezatoarea canadiana (32)
Raspunsuri - Pagina 12
laurajr spune:
Donia, ca sa nu va simtiti singuri aflati ca noua ne-au intors PR cardurile ca erau pozele in ceata ! Da' ce, eu le-am facut la aeroport, nu omul lor, platit pt asta ?
Si am mai stat si 2.30 ore in aeroport, ultimii am plecat ...
Asa ca maine merg cu Iulian la Immigration sa ne facem repede foto, ca in 10 zile ne anuleaza astia aplicatiile...
Fetele, in Kitchener in we asta e Festivalul banatenilor, muzica, mancare, dans, intalniri cu romanii !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
nic23 spune:
Ce ma bucur ca mi-ati raspuns!
In ameteala mea am uitat sa spun unde as vrea sa vin.
Nici noi nu stim prea bine. Dar pentru ca vorbim amandoi engleza si pentru ca in zonele Montreal, Ottawa, Toronto sunt multi romani, cred ca pe-acolo o sa ne invartim.
Eu as vrea si o luna, pentru ca am zile libere, dar prietenul meu nu are decat o saptamana. Zilele astea vorbeste cu seful lui pentru doua saptamani. Am fost deja de doua ori in Romania, de Paste si in vara( cinci saptamani in total) si s-au cam terminat zilele de vacanta. Eu am noroc pentru ca la mine full time este de 36 de ore si am voie sa lucrez 40, deci 4 ore pe saptamana mi le adun frumusel.
Nici perioada nu o stiu. Incerc sa ma agat de ceva concret, cum ar fi o intalnire a romanilor, un meci de baschet( prietenul meu a antrenat 18 ani), ceva...
Singura chestie concreta e ca mergem la Niagara. In rest...
Dar daca voi ziceti ca in octombrie e frumos...Din ce am vazut pe la televizor si pe internet, trebuie sa fie superb in Canada toamna. Deja visez sa stau pe malul unui lac si sa admir frunzele ruginii.
Sunt cam visatoare de fel si pot sa stau ore intregi cu atlasul in fata si sa visez pe unde as vrea sa merg.
Am inteles ca romanii de acolo sunt mai uniti si mai bine organizati decat oriunde. Ma bucur sa aud ca se ajuta intre ei. Am vazut si exceptii pe alte forumuri, dar am impresia ca erau doar in cautare de senzatii tari.
Am mai inteles ca virgula canadienii sunt destul de relaxati si toleranti( in comparatie cu noi ). Asa sunt si olandezii de aici si deja m-am obisnuit cu ei.
Ne gandim ca daca ne place la voi sa emigram peste cativa ani, dupa ce ne terminam scoala. Aici e bine dar stam sub nivelul marii si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca...Doamne fereste...
Prietenul meu vorbeste binisor romaneste si invata repede, ca si Fat-Frumos. Eu am inceput deja sa invat franceza si incepe deja sa-mi placa, ceea ce acum trei saptamani nu mi-as fi putut imagina.
Voi cum va impacati cu canadienii? Aveti casatorii( sau prietenii) mixte? La munca cum sunt colegii? Aveti adrese de restaurante romanesti?
Ne gandim daca trebuie sa ne luam un pachet intreg de aici, cu hotel, mic dejun, excursii etc. sau sa venim asa la voia intamplarii si sa rezervam la fata locului.
E un ghiveci in capul meu... de am reusit sa-l ametesc si pe prietenul meu. El e de acord cu tot ce propun eu si eu am cam o suta de idei pe zi. In felul asta ne apuca primavara pana ne hotaram.
Deja doua idei de-ale voastre le-am retinut( doua saptamani, in toamna). De ce sa ma mai agat?
Mona_B spune:
Salut fetelor!Spuneti-mi si mie, cele care locuiti la bloc, cum reusiti sa spalati ferestrele?Am aflat ca la blocuri NU se deschid ferestrele decat partial,e un sistem tampit, care pe mine ma scoate din sarite, de cand ma stiu ador sa deschid larg ferestrele, dar mai ales sa fie curate.Cum va descurcati?
codritu spune:
Carmen, Nelia, multumesc de raspunsuri. Nu o sa il duc asa departe ca si asa avem mari probleme cu trezitul dimineata.
Nelia ai doua fete..., extraordinare.
Carmen, credeam ca s-a inchis gradinita de pe des Sources ca asa auzisem ca vor sa o inchida, noi am stat chiar in vecini, acum suntem mai departe. Sa vad cum se acomodeaza la grupa asat cu noua educatoare. Deocamdata nu-i place si plange si cand il duc si cand merg dupa el. Mi-a tare mila de el mi se rupe sufletul, sotul meu zice ca prea il cocolosesc, dar nu mi se pare normal sa aiba asa un program de adult ca e inca mititel.
Tudorel
Loma spune:
Mona B, si eu am fost la fel ofticata nu le pot sterge/spala ferestrele, mai ales daca stai la etaj.
Cum am reusit eu sa le spal, am scos partea cu sita ptr. tantari, vezi ca se scoate, apoi iti trebuie o chestie din aia de spalat parbrize la care sa-i atasezi o coada de matura incat sa poti ajunge toata fereastra. Dupa ce te-ai inarmat cu astea iesi pe jumatatea ferestrei si te intizi frumusel in afara (cu mare grija) atat cat poti, dar inainte stropesti geamul cu solutie de curatat geamurile. Chestia aia de spalat parbrize (nu stiu cum ii spune) o gasesti la home&hardware.
Alta solutie mai buna n-am gasit, ca astia numai asa fac ferestrele..
poate altcineva are o idee mai buna
Loma
Denisam spune:
Mona B- la bloc asta e singura solutie care o stiu si am incercat-o,cea descrisa above de Loma, merge o sa vezi eu am dat si cu ziare apoi, iar acel bat de parbrize se gaseste si la canadian tire cu vreo 7 cad,parca amdat,eu am laut-o una cu minerul adjustibil,ca acuma la casa ferestrle sunt mai mari, chiar dc ies afara is mai inalte:)
Bafta!
Denisa
19+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Donia spune:
Denisa, ma incurajezi cu ce spui tu, ca ti-a venit pasaportul dupa 4 luni. Oficial stiu ca asa e, dar auzisem de multi care s-au plans ca le-au venit si dupa 6 luni. Sa speram ca si la noi o sa mearga bine.
Laura, ce ghinon ati avut! Dar acum fuga-fuga sa va rezolvati cu cardurile. Mergeti la festival? Eu iar lucrez
Nelia, ce papusele ai, minunate! Daca ai ragaz, povesteste-ne cum se impaca ele, cum se poarta Agata cu Tudora?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Mona_B spune:
Tocmai la ce mi-ati spus voi ma gandeam si eu cred ca e singura solutie.Multe multumiri pentru info plus!
Mona
Denisam spune:
Fetele, va dorim weekend placut, merg acuma sa mai string si clean si cam peste o ora plecam la cabana pe lacul Nippising pina luni,sa ne relaxam cu gasca.Emma e tot vioaie si ii place cu masina.
Numai bine si sa aveti fun si voi!
Denisa
19+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
clau07 spune:
Buna fetelor,
Am intrat sa vad ce mai faceti. Vad ca crosetati de zor, eu nu am andrelele la mine dar o sa mi le aduc si ma apuc si eu de treaba. Am fost si noi la Niagara saptamana trecuta si am vizitat si Marine Land. A fost obositor drumul( am facut aproape 10 ore, multe opriri).La Alexandra nu prea ii place sa stea mult in scaunul de masina. Dar in general a fost frumos.
Nelia, ti-am vazut fetele. Ai doua papusi. Din poze par sa se inteleaga tare bine. Agata e deja mare si te poti intelege cu ea. Si mie mi-ar place al doilea dar poate e prea repede. Saptamana viitoare imi pleaca ajutorul ( mama soacra). Sunt curioasa cum ma voi descurca singura. Pana acum ea a dus-o si adus-o de la gradinita. Ea se ocupa de Alex.
Donia, si noi am facut poze pentru pasaport la Alexandra la Costco si ne-au costat sub 10 dolari ( nu mai tin minte exact). Dar am vazut si locuri cu 20 $. Asta-i piata. Noi ne-am facut pozele pentru cetatenie si ne-au costat aproape 40$. Nu am cautat si am platit. Eu ma gandesc ca totul se compenseaza. Platesc mai mult intr-o parte si gasesc ceva ieftin in alta. Asta e, nu pot sa le iau pe toate ieftine.
Noi ne-am luat bilete sa mergem acasa in decembrie impreuna cu Alexandra. Noi avem pasapoarte romanesti valabile inca. Dar la Alexandra nu i-am facut inca pasaport romanesc, acum am cerut pasaportul canadian. Ar trebuie sa il fac si pe cel romanesc. Stiu ca dureaza mult si mai si costa. care ar fi avantajul sa aiba pasaportul romanesc.
Noi vom merge cu KLM la Budapesta. Din Budapesta vrem sa luam un microbuz pana la Timisoara daca se poate. A fost cineva pe ruta asta, stiti vreo firma de transport pe care sa o contactez? Am trimis deja e-mail la doua firme din Timisoara dar nu mi-au raspuns.
Nic, sper sa ai o vacanta placuta in Canada. Sunt multe locuri frumoase de vazut. Ai si aici ceva informatii despre Quebec
www.bonjourquebec.com
Va doresc la toate un week-end placut
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos