Sezatoarea canadiana (32)
Raspunsuri - Pagina 11
Denisam spune:
Ira, eu stiu ca te duci si anunti banca in cazul tau TD ca inchizi contul si ca vrei sa iti muti banii, ori fac ei transferul exact in momentul ala cand le spui, ori iti dau banii/CEC si tu ii depui la MBO in noul cont-simplu, nu asta e complicat.( am avut si eu la ei si cand m-am mutat in Toronto si am deschis cont la TD asa am facut, si a mers, chiar dc acu 4 ani.
Apoi dc is altii care treb sa iti vireze bani in contul vechi, le dai telefon si le spui ca el faxezi sau pui pe posta un VOID cheque, unde ei vad contul tau nou, duap ce ceri la BMO -cecuri, ca iti vor trebui.
Iar platile le faci usor, ori pe inetrnet ori la banca din noul cont-iti dau ei si debit si probabil si Visa dc vrei( dc ai VISa si cu TD si vrei sa o pastrezi,sa stii c ao pati plati din contul de la alta banca si nu platesti ees pt TD VISa, eu am vreo 3 si cont doar cu TD-cel personal).
Nic 23-spune-ne exact ca, ce ai vrea sa vezi, mi se pare o saptamina putin, mai bine 2 sapt si nu stiu dc de Craciun vei putea vedeatot ce e fain in Toronto( seara romaneasca gasesti in perd. aia dar Sf.Nicolaenu se serbeaza decat dc e ceva in comunitate sau mai uitaa-te pe net dupa ARC), sau vrei in alt aparet sau si pe ON si e QC
Denisa
19+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
codritu spune:
Nelia la ce gradinita e fetita ta? In ce zona stati voi? Mi-a placut cum ai povestit dr gradinita Agatei, eu nu sunt asa de multumita de cea a lui Tudor. El acum trece in grupa de 18 luni, dar la grupa mica nu mi-au placut educatoarele deloc, plus ca e bolnav mai tot timpul, daca nu e una e alta si inca nu a venit iarna.
Tudorel
Zuzilici spune:
Nicoleta am stat in zona Tomis Nord mai precis pe str. Tulcei.
Unde in Canada v-ati hotarat sa veniti? Asa cum a zis si Denisa Ar fi bine daca ati sta 2 saptamani ca se vedti cat mai multe.
Ira draga cred ca cel mai bine ar fi sa-ti verifici Stat. de la banca pe vreo 2-3 luni in urma sa vezi cine-ti vireaza bani in banca regulata si sa-i instiintezi ca ai un nou cont de banca asa cum a sugerat si Denisa.
Ma gandesc oare la banca o fi ca la posta " forward to the new address" in cazul tau new account?
Succes!
Zuzilici 7 cu-n pitic
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
carmen77 spune:
Codritu, din cate stiu eu Nelia sta in alta zona decat noi, sper sa nu spun prostii .. .dar cred ca prin Cote des Neiges sau Hampstead. Oricum, ideea e ca e departe sa il duci pe Tudor tocmai acolo la gradinita.
Acuma sugestii despre gradinita aici aproape pe la noi prin zona: Kids, pe Boul de Pierrefonds, e f faina si curata, nu stiu insa daca au locuri. Alta garderie super, super ... e Ange Gardien, pe Boul des Sources, langa Fruiterie 440. Acolo insa dezavantajul e ca nu primesc decat copilasi de la 2 anisori in sus, directoarea mi-a zis ca ea nu considera ca inainte de 2 ani gradinita e benefica pt copii, asta e motivul, si din proprie experienta iti spun ca are dreptate. Si Matei cand a fost micut si a mers la gradinita, mi-a fost non stop bolnav. Eu cand face Matei in octombrie 2 ani, acolo il voi da, educatoarele sunt super sufletiste, vb
perfect si franceza si engleza, am o prietena care are baiatul la ei de 1 an si mi-a zis ca nu a fost niciodata bolnav si ca si cand il duce si cand il ia de la gradinita, educatoarele sunt tot timpul cu Windex-ul si Lysol-ul in mana, ce sa zic ... e o garderie buna.
Daca mai ai alte intrebari, pune-le .. na .. noi stam cam in aceeasi zona, si mai stiu si io la capitolul gradinite cate ceva ... si cred ca te-am mai sfatuit o data sa eviti garderiile unde sunt directoare romance, ca eu m-am "fript" cu 2.
Matei
PozeNoi
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
Donia spune:
Simteam eu ca sunt exagerat de scumpe poezele pe care le-am facut. Iar calitatea... Laura, nu puteam sa le refuz, ca eram in criza de timp si cealalta varianta era cu poze la 90 de dolari (!!!). Asta e, n-aveam timp sa mergem in London sau Kitchener pentru alte poze. Da, ne-au expirat pasapoartele si trebuia neaparat sa ajungem miercuri in Toronto din motive de servici al sotului. Ne-au spus ca vor fi gata in 3-4 luni, dar ma indoiesc serios. Vom vedea...
Ma bucur ca ne-au primit pozele la Consulat, iar acolo a mers totul bine si repede, asa ca in timp record eram deja acasa. Singura problema e ca trebuie sa platim o amenda pentru parcare, adica am plecat in graba catre Consulat si nu am vazut parcometrul, asa ca am crezut ca parcarea e gratuita. Provinciali, ce sa-i faci? Ca pe la noi prin orasel nu am vazut picior de parcometru, m-am cam dezobisnuit sa platesc parcarea.
Azi am fost la gradinita cu Roxana sa cunoastem profesoara si sa cascam gura pe acolo, dupa care sa punem intrebari. Si asa mi-a venit sa plang! Cu greu am reusit sa ma adun si sa imi aduc aminte sa intreb ce ma interesa. Dar e asa frumos acolo, curat, colorat, scaunelele alea micute... Vreo doi piticuti nu vroiau sa intre in clasa, ba unul chiar plangea. O fetita era atat de sfioasa, ca a stat tot timpul intr-un colt si de abia pe la sfarsit a dat semne ca e gata sa exploreze, adica taman cand se golise sala de copii si parinti. Eu stiu ca va fi bine cu Roxana, dar parca sunt in butoi acum. Ei, ma obisnuiesc eu si cu asta, ce sa fac?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Denisam spune:
Donia,
Pasapoartele dureaza maxim 4 luni, am depus actele pe 12 oct 2004 si am primit pasaportul in jur de 20 ianaurie, l-am ridicat.EI au curier la consulat odata ep luna, si nu se primesc pasapoarteel decat princurieri special, nu DHL, UPS sau altele.
Nu te mai stresa cu gradinitza, ca va fi ok, stai calma, o sa fii f. incantata curand!
Denisa
19+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Bubbles spune:
quote:
Cam cand e mai frumos de venit?
Mijlocul lui iulie - sfarsitul lui octombrie
(se exclude iarna = trafic greu, frig, mai putin daca vrei la ski;
primavara nu prea exista, in iunie sunt musculite negre peste tot inafara oraselor).
quote:
Cand mai sunt aurore?
Adesea, iar daca mergi in teritoriile nordice se pot vedea aproape seara de seara. Totusi, "adesea" nu inseamna ca le vezi mereu, ci trebuie sa ai sansa sa le vezi, poate sa apara 10 minute si apoi gata.
quote:
Ce se poate vizita?
Oho ho... Depinde de locatie, Canada are 10 milioane km patrati...
quote:
Ce sa iau cu mine de acasa?
Cat mai multe zile disponibile... o saptamana nu prea ajunge de nici o culoare. Ah, poate pentru un survol aerian...
Ar mai fi o pereche de incaltaminte comoda si un plan de calatorie, pentru a stii dinainte incotro si cum.
quote:
Cum se aniverseaza sfantul Nicolae in Canada?
Localnicii nu prea stiu cine este Sf. Nicolae, mai putin cei informati de europeni, dar nici acestia nu sarbatoresc in vreun fel.
Uneori se intampla sa nu fie zapada la inceputul lui decembrie, sau poate doar un pic de puf. In schimb, in ianuarie - martie se compenseaza.
Nic, da mai multe detalii despre ce locuri v-ati dori sa vizitati, iar daca se poate sa veniti acum, in toamna, ati fi mult mai incintati.
Bianca
Loma spune:
Fetelor, please am o rugaminte la voi urgenta...
ati vazut pe undeva curtains mai ieftinute, dar frumoase
Sau stiti ceva magazine in Toronto care vand curtains,
Noi inca le-am pastrat pe cele vechi de la fostul proprietar, le-am spalat bine, dar acuma trebuie sa le calc, si sunt crete rau, si grele si mari de te doare capul, si parca tare as vrea altele mai faine, abia am reusit sa-mi conving barbatu' sa ne luam altele si fiindca acum mi-a dat mana libera sa aleg ce-mi place, nu stiu unde sa ma duc ....
nelia spune:
Codritu, Agata este la CPE Dawson, este la statia de metrou Atwater, in Westmount. Noi locuim la doua statii de metrou, Saint Henri, cu masina sint cinci minute. Dar, cum a zis si Carmen, nu are rost sa cauti gradinite asa departe de casa, peste tot sint gradinite frumoase si cu educatoare dragute si grijulii. Stiu ca sint si altele altfel... dar pentru puiuti incerci si iar incerci pina gasesti ce e mai bun. Si oricum gradinita Agatei are un regim special, este o gradinita mai micuta, are numai 40 de copii si prioritate au angajatii si studentii colegiului Dawson. Noi am avut loc pentru Agata pentru ca sotul meu a fost student la Dawson, iar Tudora va avea pentru ca a fost Agata eleva lor... Si eu sint de acord cu virsta de doi ani (daca se poate chiar trei), asa ca Agata va fi deja la maternelle cind va incepe Tudora gradinita, dar locul il are asigurat. Eu am inscris-o pe Agata la vreo 60 de gradinita si in Longueuil si aici, tot asteptind un loc, dar preferate si care mi-a placut mult de tot, si nu neaparat cum arata, au fost vreo 5 (prima a fost Dawson-ul, recunosc!)
Daca vreti sa vedeti poze cu fetitele mele, sinteti invitate aici:
http://nelia.photosite.com
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)