Am venit, informatii despre Grecia...
Saluti fetelor,pentru cele care o sa plecati in concediu m-am gindit sa va spun care mai sint scorurile deci:
- carte verde 1.780.000(50 E)
- taxa (I)Giurgiu 420.ooo
- taxa (II)Giurgiu 590.000
- taxa tranzit Giurgiu 414.000
- taxa (I) Ruse 10 E
- taxa (II)Ruse 4 E
Bulgaria
- taxa ecologica 4E
- taxa drum 4E
- taxa tranzit 10E
- taxa pod 4E
benzina in Grecia - o,88E (depinde de statie, noi am alimentat de la AEGEAN si pentru cei care nu stiu-IN GRECIA SPALATUL MASINII ESTE DIN PARTEA CASEI INDIFERENT DE STATIA DE BENZINA.....)
alte preturi:frappe simplu 2 E,frappe cu inghetata 2,3E;suc la supermarket 1,5 l-1,5E;bere la doza 1,10E, inghetata 0,80-1,50E;
papa bun-gyros pita 2E, souvlaki 4 E, tzatziki 2E,salata vinete 2E;
mentionez ca am fost in Halkidiki, pe bratul Sithonia;
ca recomandare si sfat pentru incepatori- mergeti impreuna cu cineva care cunoaste drumul pina acolo,daca nu aveti grija sa va luati harti atit pt Bulgaria cit si pentru Grecia;
in ipostaza de Stan patitul- ne-am ratacit in Bulgaria la intoarcere, era noapte si rezervorul se golise;sa nu credeti k pe la tara in Bulgaria s-a uitat cineva la euro altfel decit chioris, ne cereau leva peste tot deci n-ar strica sa aveti asa ceva in portofel in caz de ...ghinion!!!
Am reusit sa gasim la o pompa bulgareasca un...turc care nu s-a strimbat la euro, doar a dublat pretul!!
Faza cu leva in Bulgaria s-a intimplat la tara retineti, nu aveti de ce va teme pe autostrada, acolo nu refuza nimeni euro!
Astept intrebari, va doresc o vacantza de vis!
M.
Raspunsuri
tata lu Toma spune:
Bine ati revenit din vacanta !
Cam multe taxele alea bulgaresti. Ai chitanta pentru toti acei 36 de euroi ?
As mai vrea, daca stii, niste preturi de pe la carciumioare (bere, calamari, peste,etc).
Centura Sofiei e la fel de prost semnalizata ?
Asigurare de sanatate v-ati facut ?
multumesc
_
Sunt moderator dar ma tratez
melina34 spune:
Salut tatalutoma,
ne-am facut asigurari de sanatate(ca nu se stie Doamne fereste!!!)stiu ca exista 2 posibilitati, fiecare cu asigurarea lui(copilul are o reducere) sau se mai poate asigurare pt familie,(noi am facut individuale);
preturile la taverne depind de locatie, una e sa maninci la Neos Marmaras(pizza 7E,gyros portie 4E,scoici cu sos 6E, gavros prajit 4E
bere 2E,suc la doza 1,50)si cu totul alta e sa maninci la tzara(am vizitat pestera Petralona si am mincat acolo intr-un satuc unde portia de souvlaki avea 4 frigarui si costa 4E, salata de vinete 2E,berea 1,50E iar la sfarsit ne-au data pepene rosu din partea lor)
am incercat si calamari la o taverna proletara linga hotel si costa o portie 4 E, erau deliciosi;de asemenea am baut acolo vinul casei, rosu 2,5E/carafa de o,5.
La Salonic se ridica preturile considerabil, am baut bere Alfa la sticla 2,50E iar Heineken era 2,90, o portie de sardine prajite deliciose 5,70E.
Plin de supermarketuri peste tot si chiar hypermarketuri-Marinopoulos-
Desigur, bulgarii nu dau chitanta, am chitante doar de la romani;la intoarcere bulgarii chiar au cerut de la obraz ,,suvenir" si ,,5 E pt o cafea k sa mearga repede vama"
M.
mirela68 spune:
Bine ai revenit Melina34, chiar te asteptam cu vesti proaspete.
Noi vom mergem pe Kasandra la Polichrono, dar cred ca preturile sunt tot pe acolo.
Daca ai stat in studio cu chicineta, spune-mi, te rog, cum era dotata chicineta, cam ce ar fi necesar sa duc de acasa...in afara de bani
Cum a fost drumul, in cit timp ati facut Bucuresti-Shitonia?
Noi mergem pt prima data in Grecia si pt prima data iesim cu masina noastra din tara, de asta eu sunt putin stresata.
Multumim mult pt informatiile utile.
Mirela
tata lu Toma spune:
Melina34, multumesc pentru informatii.
"cum era dotata chicineta"
Chicinetele au, cel putin, frigider, plita, ceva vase de gatit, farfurii, tacamuri, pahare.
"Desigur, bulgarii nu dau chitanta,"
Daca le ceri, iti dau. Am impresia ca v-au cam ars.
_
anemona spune:
Bine ai revenit, Melina ! Sper ca ti-a priit excursia si ai venit cu forte proaspete.
Si noi vom pleca pe 22 august tot in Sithonia. In ce statiune ati fost voi? Am auzit ca Sithonia este mai linistita decat Kassandra, dar si mai rurala si cu mai multi turisti in varsta, e adevarat? Acuma nu ca am fi noi chiar niste tinerei, dar mi-as dori sa vad si fetze mai tinere, eventual familii cu copii (noi mergem cu fetita de un an si as vrea sa vada si ea alti copii).
In Grecia se platesc autostrazile? Si cam cat? Poti sa faci asa o estimare cam cat costa adunat toate taxele de vami, autostrazi, poduri si altele de genul asta dus-intors? Inteleg ca taxele de la Bulgari se platesc de doua ori, nu? Si la dus si la intors. Offff....
Si vroiam sa mai stiu ce super/hypermarketuri ne recomanzi, in care mancarea sa fie proaspata. Ca am auzit lucruri nu prea bune despre Carrefour-ul din Grecia de ex. Noi avem all inclusive, dar pt fetita vom lua cate ceva de acolo (iaurturi, branza, lapte), deci e vital sa nu dau gres la capitolul prospetime si calitate.
Multumesc mult!
tata lu Toma spune:
Autostrazile din Grecia se platesc in zilele in care se trezeste nenea ala de la ghereta cu bilete. Oricum pana in Sithonia nu ai autostrada cu plata.
Sunt multe familii cu copii in zona.
Daca ai all inclusive nu cred ca trebuie sa mai cumperi ceva de mancare.
Informatii/locatii/preturi despre Carrefour/Marinopoulos/Champion gasiti aici:
http://www.carrefour.gr/en/default_en.asp
_
melina34 spune:
mirela68-noi mergem la hotel de ceva timp insa acum 4 ani am ales varianta de cazare la vila cu chicineta;este o mica bucatarie cu plita electrica, frigider,chiuveta, farfurii, cratiti, tigai;practic ai tot ce-ti trebuie in aceasta mica bucatarie(dk nu te deranjeaza sa gatesti in vasele altuia...);curatenie nu ti se face cit timp stai acolo, te gospodaresti singur(de asta se si cheama self catering)deci iti iei de acasa hartie igienica, servetele, prosoape;repet-cit timp stai acolo nu intra nimeni sa spele pe jos sau sa-ti duca gunoiul;
am plecat din Bucuresti la 04, la 06 am iesit din Giurgiu iar la ora 17 ne cazam la hotel.
tatalutoma- e posibil sa ai dreptate ca ne-ar fi ars, singura chitantza pe care o am de la bulgari este in valoare de 2E dar spune si tu, ai risca sa ceri chitanta stiind ca si ei iti pot freca ridichea si te pot tine acolo n ore???
anemona-sper sa nu fac vreo confuzie dar am impresia ca vei sta la acelasi hotel unde am stat si noi- e cumva Philippion beach din Psakoudia?
Odata ajunsa la vama greaca vei constata ca nu platesti absolut nimic, nici la intrare nici la iesire; eventual, poti sa iei vreun radar daca nu respectati restrictiile (dk 110km/h se poate chema ca e restrictie...)
Pt hypermarketuri te poti duce la Nikiti, sint vreo 20 km de la Psakoudia pina acolo si vei da peste 2:Marinopoulos si linga el la 50m unul grecesc pe care nu stiu cum il cheama dar ti-l recomand pe acesta pt k este mult mai bine aprovizionat si are preturi mai mici decit Marinopoulos.
Taxele sint cele pe care le-am scris mai sus, mai adauga asigurarile(670.000 lei pt 3 persoane) si vei avea suma totala.
anemona spune:
Melina, multumesc mult mult ! Ce ma bucur ca in sfarsit gasesc pe cineva cu info proaspete despre Philippion Beach pentru ca, da, si noi tot acolo vom sta. Am citit pareri pro si contra pe forumurile nemtesti si sincera sa fiu nu mai stiam ce sa cred. Mai ales ca merg cu bebe dupa mine.
Cum este, care sunt conditiile? Noi am cerut in mod expres camera cu parchet laminat (am inteles ca este si varianta cu covor, dar imi inspira mai mult praf si...).
Ati avut tot AI? Cum este mancarea? Dar plaja? E curatenie? Functioneaza toate cele (TV, AC, frigider)? Orice informatie m-ar ajuta, chiar si cele mai putin imbucuratoare, pentru a ma putea pregati in consecinta.
Multumesc mult de tot !!!
Anemona
melina34 spune:
anemonaeu merg a doua oara la acest hotel si nu am vreun motiv de nemultumire;noi am luat DP, pt k in timpul prinzului ne suiam in masina si colindam, copilul meu are 7 ani si minca la prinz pizza, souvlaki si gyros ceea ce la hotel nu vei gasi;
tu avind AI vei avea si bauturile incluse ceea ce este excelent pt k pe tot timpul zilei te duci la bar si iti iei ceea ce doresti;mincarea este stil bufet suedez foarte buna si variata(dimineata iaurturi, cereale, gemuri, miere,compot, mezeluri, lapte cafea, ceai, omleta, crenvusti, bacon, sucuri;seara salate de rosii,tzatzichi,de peste, paste cu mioneza si porumb, brinza feta, masline, supa, 2 feluri de carne,cartofi gratinati, broccoli, morcov, pepene, piersici sau prajiturici)
plaja este in fata hotelului, doar treci strada, este curata si are sezlonguri si umbrelutze;atit camera de anul trecut cit si cea de anul acesta a fost cu parchet laminat fara ca eu sa cer asta,functioneaza tv si A/C, frigiderul este micut dar functioneaza;
in camere se face curatenie zilnic si se schimba prosoapele si cearsafurile o data la 3 zile;
Acum as fi curioasa sa stiu si eu ce anume pareri contra ai gasit pe acele forumuri,
M.
anemona spune:
Melina, esti o comoara !!! M-am linistit, e de bine. Adevarul e ca depinde si ce simandicosi isi dau cu parerea. Noi suntem mai exigenti la capitolul curatenie, mai ales ca vom sta destul in camera cu copilul (somn etc). La mancare din atatea o sa putem noi manca ceva, deci chiar nu-mi fac griji.
Uite aici ce am gasit,
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://www.hotelbewertungen.de/region-Chalkidiki_Psakoudia-oid_3701-anz_mb.html&prev=/search%3Fq%3Dphilippion%2Bbeach%2B%26start%3D60%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DN
Da click pe Philippion si vezi.
Parerile sunt mai bune dupa renovare (2004), dar apare postul de sus, care e recent si m-a dat peste cap putin. Este dintr-un site nemtesc tradus, traducerea e cam aiurea, dar totusi se intelege in mare...
Dar eu sper sa fie bine. Sunt sigura ca va fi bine.
Mersi mult de tot, daca o sa-mi mai vina intrebari prin capatana, poate o sa te mai intreb
Anemona