Viata in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hallo!

bey fetelor, terminati cu prostioarele! Eu consum in continuare oo si pasareturi la fel ca inainte, le iau de la supermarket, sunt cautate si in fund, ce pericol sa fie? Mai, eu gandesc asa: daca stau sa ma perpelesc pt. tot ce aud si citesc ca e periculos intr-o buna zi mor de inima, pe bune. Acum daca traiti aici stiti ca daca ar fi vreun pericol real pt. consumatori astia ar scoate tot din magazine, va dati seama,nu? Ich mache mich nicht verrückt

Ma intereseaza si pe mine sa-mi recunosc diplomele, le-am tradus aici dar mai mult nu, mi-e o leneee. Eu sunt Selbstständig deci nu-mi cer mie insami vreo hartie dar poate vreodata cand nu va mai merge treaba va trebui si eu sa ma angajez sa "dau cu sapa" pe la altii si aia or vrea...mda...

Noi o sa zburam in curand spre Ro, stam 3 saptamani, ne mai auzim pana atunci!
Pusi!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Vikinga, eu nu am primit invitatie la vot si nici nu am cum ca nu sunt cetatean. La tine e o greseala,atata tot. Nici nu are rost sa te duci ca nu te vor lasa sa votezi.
Despre papanicolau: eu fac anual asa numita "Krebsvorsorge" care contine Papanicolau (Paptest), echo la ovare si uter, examen sani si examen de scaun pt. prevenirea cancerului de colon. Astea toate in aceeasi zi (in afara de scaun) la ginecolog. Chiar sapt. trecuta am fost,Intreaba ginecologul tau de Krebsvorsorges si-ti va spune.

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele, ce stiti de Papadie, vad ca nu a mai postat demult... mie dor de postarile ei,e cumva in concediu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Laura sarumina de info si concediu placut in ro! Eu oua deja am papat si chiar facusem un pui sapt trecuta dar la puiu' asta luat ieri stau si ma la uit la el in frigider si el la mine si tot asa, inca negociem:)Chiar asa si eu ma gindisem la papadie, oare ce mai e cu ea, mult timp de cind nu am mai vazut-o pe DC.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nemtoaicele din NRW care v.ati recunoscut diplomele la düsseldorf..ziceti-mi si mie ce si cum bitte-bitte!!pt aia de bac si pt aia de facultate sa am si echivalentul la abitur si ..cat vor sa recunoasca din fac.Stiu ca sunt doua institutii diferite,dar mai multe nu.

dupa ce am citit ce ati scris voi ,cum ca mancati oua si pui am luat vineri o cutie de oua..i-am dat sambata lui marc un ochi..de ala prajit pe amandoua partile pana s-a intarit de tot dar puiul l-a mancat asa ca e disparat dupa oua,de fapt..e singura mancare preferata si nu i-am mai dat de cateva saptamani bune,de cand am auzit de gripa aviara prima data.
Ok,am zis sa fac niste snitele la pui,ca oricum moare orice virus in tigaie..dar sa va zic faza..azi dimineata am zis sa-i fac clatite(si pe astea le mananca excelent) Fac aluatul,pun prima la facut in tigaie..si incep sa ma gandesc ca daca are ceva,ca daca a trecut o pasare calatoare pe la ferma aia-ca io iau numa oua de gaini tinute in libertate,nu käfig sau bodenhaltung..ca n-are nimeni cum sa verifice fiecare ou/gaina..si uite-asa am facut 2 clatite,le-am mancat pe furis si am aruncat aluatul tot in wc.Am zis ca mai bine ii dau sa linga o lingura de nutela decat sa stau cu drobul de sare,ca daca are ceva

Nu mai zic ca am un sertar la conge plin cu carne de pui..piept/pulpe portionate in pungi..imi tot caut timp de 3 saptamani sa le bag in gunoi.Sigur ca prin fierbere se distruge virusul...dar apoi ma gandesc ca daca mananc virusi morti

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

LOL Ancutza, cum s-ar zice..."Du hast ein Vogel! " :)))
PAi iti dai seama cati virusi morti si bacterii moarte mananci in fiecare zi? O groaza! Dar stai asa ca partea buna acum vine, pe langa aia mortii mai mananci cam tot atatia vii, hehehe, pohta buna

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Buna fetelor,
incerc sa dau si eu ceva detalii cu privire la recunoasterea diplomelor de fac in Düsseldorf. Mie mi-au spus ca daca am diploma de fac nu e nevoie sa recunosc diploma de bac.
Pe scurt:
- pana in dec 2004 se putea recunoaste la "Ministerium für Wissenschaft und Forschung des Landes Nordrhein-Westfalen"
- acolo se cerea:
1)copie legalizata dupa diploma, ca fiind conform cu originalul
2)traducere dupa foaia matricola si diploma, ATENTIE la un traducator legalizat din Germania (mie nu mi-au acceptat traducerea legalizata in Ro)
3)dovada de schimbare de nume (ptr cine s-a casatorit), respectiv certificatul de casatorie
4)inregistrarea de sedere in Germania, unde e locuinta (asta am facut-o la 1 luna dupa ce am ajuns in Germania la primarie)

- dupa ce am facut toate actele le-am trimis la Minister la Düsseldorf la adresa <<Ministerium für Wissenschaft und Forschung des Landes Nordrhein-Westfalen, Völklingerstr 49, 40221 Düsseldorf
au si un seite: www.wissenschaft.nrw.de

- din pacate le-am trimis in ian 2005
- in feb 2005 primesc raspuns ca recunoasterea diplomelor nu o mai fac ei, ptr ca s-a schimbat legea.
noua lege "Hochschulreformweiterentwicklungsgesetz - HRWG- vom 30.11.2004 (GV.NRW S.752) § 119
(poate va ajuta sa o cautati si sa o cititi, e mult de tradus)

- mai spun in legea asta ceva ca recunoasterea diplomei ramane la aprecierea altor autoritati, ca de ex, camera de comert, asociatia medicilor, etc, in functie de ce diploma este.

Eu una am renuntat deocamdata sa mai fac sapaturi. Daca mai reusiti voi sa primiti alte informatii m-ar interesa si pe mine (desi din pacate intru rar sa citesc aici :-( )

ah, uit, mi.au dat si un site www.anabin.de unde poti sa te uiti la fiecare tara ce titluri, diplome, etc au.

Va imbratisez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

de ce Dumnezeu nu mi-am trimis diplomele pana acum la düsseldorf
chiar asa..acum unde ti le mai recunostiM-am uitat pe anabin dar n-am vazut nici o triere in functie de profilul facultatii absolvite.cum a zis crystinne..la camera de comert,asociatia medicilor etc.

Eu vreau sa-mi recunosc si bacul ca abitur pentru ca e foarte probabil sa ma reprofilez si faptul ca mi se recunoaste ceva din geografie nu m-ar ajuta prea mult.Abiturul inssa ar fi un inceput si de folos la un job,ausbildung sau mai stiu eu ce-mi vine .
sper sa aflam curand mai multe despre legea noua.

laura..da uite ca am si eu o pasarica incerc sa scap de ea dar nu vrea sa plece..Am avut treaba azi la farmacie ca mi s-a imbolnavit mitzu si l-am intrebat pe farmacist ce mai e nou cu dracovenia asta..a zis sa mananc linistita ca pana acum in europa nu s-a inregistrat vreun caz de gripa aviara si daca o fi ceva nu apare püana la Craciun

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Nemtzioacelor sunt in incurcatura....tata vine in 3 sapt si eu nu am facut inca invitatia. Cum e prea departe de mine vre-un consulat, vreau sa fac asa cum a facut una dintre voi de aici, dar nu mai retin cine si am nevoie de sfaturile ei. Tin minte ca spunea ca a scos de pe internet formularul tip de invitatie, l-a completat si apoi la notar/avocat la semnat si eventual apostilare? Asta cu apostila nu am mai retinut bine.Merge forumul tare greu acum si mi-ar fi imposbil sa iau la puricat toate paginile, daca stie cineva si ma poate ajuta ca acel link de unde sa scot formularele tip de invitatie ar fi super! Multzam de pe acumtata o sa vina cu trenul ca el lucreaza la cfr si are dreptul la o calatorie gratis pe an inafara tarii, o sa plateasca doar cusheta, dar oricum nu sare de 50€. Si e tare mindru de el ca asa vine pe fortzele proprii nu tre sa trimit eu bani de bilet. Si pt ca e cu trenul ma gindesc sa fie absolut in ordine cu toate actele, ca nu se stie cum e la vama. Si am mai si gasit o leagtura super cu trenul, deci bucuresti-praga direct, acolo ajunge la 7 dimineata si la 10 este tren praga-westerland(sylt)! adica pina aici pe insula!! E singurul tren intrenational care ajunge pina aici si sunt tare incintata ca nu tre sa merg 200km in hamburg sa-l iau. Practic praga-westerland face numai o zi ca e tren din ala rapid, am inteles ca multi romani care vor sa vina cu trenul aleg ruta asta. Si cum e si cu cusheta, se pot plimba, misca, nu mai zic de toaleta...chiar e mai bine decit cu autocarul, zic eu.mamica dulce am facut ieri pui, si supa si mincarica, am papat toti, suntem ok, si am papat si oua bio. Insanatosire grabnica lui MarcVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Noi nu facem invitatie la vreun amt sau cu vreun formular oficial.Pur si simplu scrii o declaratie si si o duci la notar care autentifica ca tu ai semnat in prezenta lui invitatia.Noi o facem si in germana si in romina..ca de cu vamesii romanii asa e mai sigur.
E ceva de genul: Subsemnata...cu domiciliul, buletin sau nr pasaport,invit prin prezenta pe tatal meu..x. domiciliat in.., posesor pasaport cu seria..pe perioada..si ma oblig sa suport toate cheltuielile pe durata sus-mentionata.
Problema e cu noua chestie cum ca de la 1 oct tr. sa ai asupra ta 100 euro pt fiecare zi de sedere declarata.Eu sper ca totusi pt cei cu invitatie sa nu fie nevoie de bani, dar sigur nu se stie..Si asigura-te sa aiba asigurare medicala pe toata perioada.

Mergi la inceput