Viata in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nemtoaicelor,vreau sa va intreb ceva,dar sa nu radeti..prea tare
de cand cu gripa aviara n.am mai consumat pui si oua dar le simt lipsa enorm si tare ma tem ca sunt cam dusa cu pluta.Ati renuntat si voi sau nu credeti ca este vreun pericol..adica ati mai auzit ceva la stiri,mai scrie ceva in presa ca eu n-am mai urmarit demult.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

de cand cu gripa aviara n.am mai consumat pui si oua dar le simt lipsa enorm si tare ma tem ca sunt cam dusa cu pluta.Ati renuntat si voi sau nu credeti ca este vreun pericol..adica ati mai auzit ceva la stiri,mai scrie ceva in presa ca eu n-am mai urmarit demult.

Hai, ca de ras... n-am ras, mai degraba am plans , ca de-abia ieri am auzit si eu despre asta. De la cineva care locuieste in Marea Britanie . E drept ca m-am intors abia duminica din concediu, din Romania...
Si m-am si grabit sa cumpar, ca de obicei, oua "Bio" (ca le uitasem pe cele romanesti).
Acu', ce-o fi o fi, da' mi-am promis mie insami ca n-o sa mai "prestez" nici oua, nici carnita de pasare, pana cand nu se termina "veselia" asta.
Desi, in cazul pasarilor tinute in colivie, n-ar trebui sa fie nici o problema.

Oricum, persoana din Anglia m-a speriat rau...

Prin urmare, iti recomand prudenta maxima!

Corina

P.S. Parca ma lua cu ameteala azi dimineata... Oi fi deja bolnava ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

Ancuta,
Pai noi am citit peste tot,in ziarele de aici si ziceau ca sunt controale dese si f riguroase.S-au pregatit cu aparatura speciala sa sacrifice sute de mii de gaini in timp fff scurt,caz ca apare ceva...
Prin fierbere virusul de gripa aviara se distruge.
Da,noi am folosit carne de pui,oua dar preparate termic.
Am intrebat si pediatra in care am mare incredere,mi-a zis ca nu e nici o problema.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by KUKI

Fetelor, cred ca in curand, cam prin ianuarie, preconizez ca am sa vin si eu la voi, sper ca pana atunci sa reusesc sa rezolv tot ce e legat de acte pe aici prin tara. Si pentru ca tot e vorba de recunoasterea diplomelor, stiti cumva daca anul in care ai terminat are vreo importanta? Eu am terminat liceul in 1987 si facultatea de metalurgie la Galati in 1994. Si e vreo diferenta intre nemti "sadea" si nemtii de origine romana de exemplu ? Viitorul meu Sot e roman dar are cetatenie germana de cativa ani.
Si experienta din cartea de munca de aici, oare are vreo importanta pentru ei la o angajare ? Sau recomandari, ceva de genul asta, ii impresioneaza ?

Iulia, mama lui Cristi (13)

Unii cauta fericirea, altii o creeaza.

Kuki,
Pai depinde.Exista diferente intre un neamt de nationalitate romana si un neamt cu nationalitate germana.Exemplul care-mi vine in cap acum e ca de ex,un neamt cu nationalitate romana nu ar avea voie sa lucreze in serivicii de stat.De ex,la ministerul unde lucreaza sotul meu tre'sa fii neamt de nationalitate germana.

Experienta din cartea de munca nu e relevanta aici.Stiu o gramada de persoane cu experienta mare in spate,in Ro si aici au luat-o de la inceput.In cazul etnicilor germani se recunosc o parte din anii lucrati in Ro.

Pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic de bac aici.Eu am terminat Fac de Stomatologie din cadrul Univ.de Medicina si Farmacie Timisoara si mi-a fost integral recunoscuta.Dar am avut nevoie de DAF(sau ma rog,un examen din care sa reiasa ca ai studiat germana)si am mai facut un curs de radiologie dentara.
Mie mi-au cerut toate diplomele de facultate,cartea de munca,etc traduse si legalizate aici.Si da,astea costa mult!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

nicolle27,iti multumesc mult pt raspunsul pe care mi l-ai dat!! mi-am notat nr de telefon si am sa incerc pe saptamana viitoare sa sun si sa intreb.multumesc inca o data! Pupici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Buna seara,

in caz ca actele voastre sunt traduse in romania dar cu parafa de rigoare e OK, cred. Eu nu mi-am echivalat abiturul aici ci numai diploma
care se numeste astfel aici:
"Diplom-Ingineurin (Rumänien),
abgekürzt: Dipl.-Ing. (RO)
in der BUndesrepiblik Deutschland.
Damit ist bereits festgestellt daß der von Frau D. nachgewiesene Studienabschluß dem entsprechenden Studienabschluß an einer Technischen Hochschule/Universität in der Bundesrepublik Deutschland gleichwertig ist."

Cam asta scrie la mine... ceea ce cred ca a fost destul de important e foaia matricola din faculta pentru ca se poate vedea klar ceea ce ai facut in anii de studiu si eu cand mi-am cautat un job mi le-am pus in
mapa de prezentare si asa am putut sa-i "cuceresc" pe unii din interlocutorii mei.
Totusi ceea ce e foarte important, eu mi-am cautat un post de inginer in momentul in care ma descurcam destul de bine in germana, dupa circa 8 luni de cursuri (4 zile/sapatmana a 4 ore pe zi, si am luat-o de la zero); ok, m-a ajutat si sotul meu foarte mult, pentru ca dupa primele 4 luni deja incepusem sa conversam cate o ora pe zi in germana si cand
am fost in stare sa citesc cat de cat am devorat pur si simplu tot ce
imi cadea in mana de citit...; primul meu job l-am obtinut datorita faptului ca au fost placut impresionati de cunostintele mele de germana acumulate intr-un timpa destul de scurt... ok... si acum fac
greseli dar totul e sa mergi inainte. Am lucrat 5 ani in informatica economica si acum lucrez in automotive.

cristina

www.snugglepie.com/ezb/206697.png " target="_blank"> mein baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Hallo Maedels!
sunt de o luna in Toronto, mi-e dor de Germania, mai ales de Hamburg,desi imi place mult aici, va pupic si va doresc viel Freude, viel Erfolg,o toamna frumoasa!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mai a mai primit careva invitatie la vot?? Chiar numai eu sa fi primit? Au facut astia greseala taman cu mine? Nu am cetatenie germana, am numai viza pe 5 ani si chiar nu stiu cum au putut sa faca asa eroare. Vreau sa stiu daca e sau nu sa-mi fac temele de votantmamica dulce eu am consumat oua bio, nu am nimic, si chiar am luat un pui azi, vroiam sa-l fac miine, insa acum ca am citit si mi-am reamintit parca-s pe ginduri. Alina sigur oare se distruge prin fierbere virusul asta?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

fetelor am facut azi si pui si am cumparat si oua.

nu cred sa fie vreo problema.

http://community.webshots.com/user/svetlana_79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Fetelor ati facut vreo una dintre voi testul papa nicolau aici in germania? Vreau sa fac si eu un astfel de test si ar fi bine sa stiu daca se numeste pe germana altfel sau stiu eu alte amanunte care ar mai fi. Citisem la un alt sub aici pe forum ca acum ar fi un test papa nicolau si mai performant care se cheama altfel, stiti si voi ceva de el?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput