16 ani: frumosi, dar grei
Raspunsuri - Pagina 4
iri_sori spune:
Alina ar trebui sa stai cu ea de vorba in legatura cu aceea fata ,poti sa -i dai sa citeasca despre ea ,apoi poti sa discuti si despre baieti ca sa isi dea seama ca nu toti iubesc asa cum pretind.Iar in legatura cu boala ta daca nu este grava atunci sa -i spui ca iti faci vitamine, calciu,eu sper sa nu fie grav sanatate tie si la toata familia ta.
iri
Kikina spune:
Alina, sanatate multa! Si eu sunt tentata sa-i tin pe copii departe de problemele noastre - de sanatate sau financiare - dar altii spun ca tocmai dezvaluindu-le (mai cu menajamente, desigur!) ii faci sa se simta mai fortzosi in fata realitatii. Noua, mamelor, ni se va parea mereu prea devreme sa-i aruncam si in astfel de valuri...
Sa stii ca si eu am asemenea nelinisti la capitolul sex in privinta cavalerilor mei. Nu omit niciodata, cand vine vb de acest subiect, sa subliniez importanta protejarii si pt. ei si pt. fete. Si ii mai povestesc celui mare ca indragostelile astea primare pot implica si suferinta etc. etc., asta asa, pt.... protectia sufleteasca. Offf, ce ne mai asteapta si pe noi si pe ei atunci cand o fi sa fie! Dar si noi am trecut prin d-astea. Important e sa nu uitam ce simteam noi atunci, ce anume ne facea rau si ce ne facea bine.
iri_sori spune:
Acum trebui sa avem rabdare cat cuprinde cu copii nostri.Kikina sa sti ca sunt de acord ca trebui sa le explicam despre sex atunci cand vine vorba, oh! ce greu este cateodata.
iri
craciunitza spune:
Baiatul meu cel mare a fost acum 2 ani prieten cu un coleg de clasa, baiatul unei familii de yogini. Printr-o intamplare fericita am auzit ce vorbeau ei despre sex si mi s-a facut parul maciuca. Al meu, total neinformat, asculta cu gura deschisa si capta toate informatiile acelea SF. Am fost obligata sa-i spun adevarul si a fost dezamagit ca sexul nu inseamna toate acele povesti de care auzise.
De exemplu, prietenul i-a spus ca e singur la parinti pentru ca taica-su a venit intr-o seara si a calcat pe intuneric pe ouale din hol si din cauza asta nu are frati si ca daca nu vrei sa ai copii trebuie sa cauti ouale si sa calci pe ele
Voi cum procedati cu copiii, de la ce varsta ii separati cu camera in cazul ca sunt de acelasi sex?
Nu certati copiii cand viseaza!
alinaxeni spune:
Yoghini zici...de ce nu ma mira? Astia pur si simplu isi distrug copilul fara sa-si dea seama.Mai bine tineti baiatul la distanta de ei si cu picioarele pe pamant.Ajuta-l sa inteleaga ca sexul e ceva frumos dar care trebuie facut cu cap si la timpul potrivit.Binenteles ca va veni automat intrebarea "cand e timpul potrivit?"
alina
Kikina spune:
Daca ati citit mai sus, la noi intrebarea s-a pus deja (tarziu?), acum, la 16 ani. Nu stiu daca ma inseala sau nu instinctul, dar eu am sesizat, din partea baiatului, mai degraba un soi de nevoie de confirmare a faptului ca nu-i nici o graba in privinta asta. Cred ca, asa cum se intampla in cazul fumatului sau al bauturicilor, si aici e vorba de o anumita presiune din partea "experimentatilor" din anturaj care se lauda cu multiplele cuceriri. Si or mai fi si fatucile sexy care nu mai au rabdare? Asta pt. ca, deh, sunt mama de baieti...
craciunitza spune:
Cel mic al meu a venit din tabara.A bocit ieri toata ziua. Spre seara ne-am dat seama ca e indragostit. Noroc ca suntem cu casa in reamenajare si astazi trebuie sa-si trieze cartile din biblioteca, sper ca pana termina biblioteca sa-i treaca si indragosteala
Kikina spune:
Vai, Craciunitzo, mai baga-i carti in biblioteca sa dureze mai mult "tratamentul" si sa mai uite de dor. Doamne, ce se mai grabesc copiii astia cu problemele sufletesti! Ieri parca se jucau cu masinutele si azi plang de dragul cuiva. Cum il ajuti? Iti spune ceva?
alinaxeni spune:
Craciunitzo,incearca sa vb. cat mai mult cu el pe tema asta pana il vezi ca s-a mai linistit.Nu-l lasa sa mocneasca in el ca perioada de"covalescenta" va dura mai mult.Cu cat isi va descarca sufletul mai mult cu atat ii va trece mai repede.
alina
craciunitza spune:
Ah, e vorba de cel mic, de mutulica, ii curg lacrimi mari din ochi dar sta drept si spune ca nu plange. Astazi a plecat in alta tabara de unde sper sa nu mai vina asa de afectat.