Rugaciuni pentru diferite trebuinte
Raspunsuri - Pagina 5
Doris-Alina spune:
Zile in care nu se fac pomeniri sau parastase:
1. De la 20 decembrie la 7 ianuarie
2. De la lasarea secului de carne pentru Postul Pastilor pana la sambata intaia din acest post
3. De la sambata Floriilor pana la Duminica Tomii
4. Lunea, martea, miercurea, joia si vinerea din Postul Mare, afara de cazul in care in aceste zile cade un praznic, in care se savarseste Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura de aur sau a Sfantului Vasile cel Mare
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Sarbatorile mari sau imparatesti:
1. 1 ianuarie: Taierea imprejur a Domnului nostru Iisus Hristos
2. 6 ianuarie: Aratarea Domnului (Boboteaza)
3. 2 februarie: Intampinarea Domnului (Stretenia)
4. 25 martie: Bunavestire (Blagovestenia)
5. Cu data schimbatoare: Duminica Floriilor (cu o saptamana inainte de Pasti)
6. Cu data schimbatoare: Invierea Domnului sau Sfintele Pasti (prima Duminica dupa luna plina, care urmeaza ehinoctiului de primavara si dupa Pastile evreesti)
7. Cu data schimbatoare: Inaltarea Domnului sau Ispasul (joi la 40 de zile dupa Sfintele Pasti)
8. Cu data schimbatoare: Pogorarea Duhului Sfant sau Rusaliile (Duminica la 50 de zile dupa Pasti si la 10 zile dupa Inaltare)
9. Cu data schimbatoare: Sfanta Treime (a doua zi dupa Rusalii)
10. 6 august: Schimbarea la Fata a Domnului
11. 15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mare
12. 8 septembrie: Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica
13. 14 septembire: Inaltarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii
14. 21 noiembrie: Intrarea in biserica a Maicii Domnului
15. 25 decembrie: Nasterea Domnului sau Craciunul
16. 26 decembrie: Soborul Maicii Domnului
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Sarbatorile Sfintilor mari:
1. 1 ianuarie: Sfantul Vasile cel Mare
2. 7 ianuarie: Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul
3. 30 ianuarie: Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de aur
4. 23 aprilie: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe
5. 24 aprilie: Sfinti Ierarhi Iorest si Sava
6. 21 mai: Sfintii Constantin si Elena
7. 24 iunie: Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul sau Sanzienele
8. 29 iunie: Sfintii Apostoli Petru si Pavel
9. 20 iulie: Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul sau Sintilie
10. 29 august: Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul
11. 14 octombrie: Cuvioasa Paraschiva
12. 21 octombrie: Sfinti Mucenici Visarion, Sofronie si Oprea
13. 26 octomrie: Sfantul Mare Mucenic Dimitrie
14. 8 noiembrie: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
15. 6 decembrie: Sfantul Ierarh Nicolae
16. 27 decembrie: Sfantul Intaiul Mucenic Arhidiacon Stefan
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Cele noua porunci bisericesti:
1. Sa ascultam cu evlavie Sfanta Liturghie in fiecare Duminica si sarbatoare.
2. Sa tinem toate posturile de peste an.
3. Sa ne spovedim si sa ne cuminecam in fiecare din cele patru posturi mari de peste an, sau, daca in fiecare post nu putem, cel putin odata pe an, in postul Pastilor.
4. Sa cinstim fetele bisericesti.
5. Sa ne rugam pentru cei ce stau in fruntea tarii.
6. Sa tinem posturile pe care le-ar orandui episcopul sau mitropolitul locului in vreme de primejdii, de boli sau de necazuri.
7. Sa nu citim carti ereticesti.
8. Sa nu instrainam, nici sa nu folosim spre scopuri straine, lucrurile bisericesti sau averea bisericii.
9. Sa nu facem nunti sau ospete sau alte petreceri in timpul posturilor.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
SFÂNTUL ANTON:
INVOCATII CĂTRE SFANTUL ANTON
Sfinte Antoane de Padova, Roagă-te pentru noi.
Sfinte Antoane, floare aleasă a vietii călugăresti, Roagă-te pentru noi.
Sfinte Antoane, preot plin de zel al Sfintei Biserici, Roagă-te pentru noi.
Sfinte Antoane, propovăduitor al adevărurilor dumnezeiesti, Roagă-te pentru noi.
Sfinte Antoane, vrednic împărtitor al sfintelor sacramente, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, păstor rîvnic al sufletelor, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietor al celor întristati, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutorul celor săraci, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, alinătorul celor bolnavi, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinul celor strâmtorati, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, protectorul copiilor, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, ocrotitorul sufletelor curate, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinitorul familiilor, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietorul bătrânilor, al văduvelor si al celor părăsiti, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, călăuză a sufletelor spre Dumnezeu, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, luptător neînfricat împotriva spiritului rău, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, cunoscător al constiintelor, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, îndrumător pe calea moravurilor bune, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutor deosebit în aflarea lucrurilor pierdute sau furate, Roagă-te pentru noi
Sfinte Antoane, mare făcător de minuni, Roagă-te pentru noi
Roagă-te pentru noi, Sfinte Antoane, ca să ne facem vrednici de făgăduintele lui Cristos.
Doamne, Dumnezeule, ascultă cu bunătate rugăciunea pe care o îndreptăm spre tine prin mijlocirea Sfintului Anton de Padova, Păstor si Invătător al Bisericii tale: dă-ne, te rugăm, ajutorul trupesc si sufletesc, pentru ca la sfârsitul vietii noastre pământesti, să te putem lăuda împreună cu el si cu toti sfintii tăi, în vecii vecilor. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
SFÂNTUL ANTON:
RUGĂCIUNE LA UN MARE NECAZ
Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar si mortii, ai întors de pe căile rătăcite pe cei păcătosi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rău, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepărtat prin puterea rugăciunii tale. Dar nu numai atât, tu ai împărtit oamenilor bogătiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credintă, au învătat să fie constiinciosi în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunăstare si o viată fericită.
Si eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Nu am de unde să primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic să apar în fata lui din cauza păcatelor mele. Priveste la sufletul meu împovărat si fie-ti milă de mine.
Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fată de cei sărmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roagă-l pe bunul Dumnezeu să mă ajute si pe mine. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
SFÂNTUL ANTON:
RUGĂCIUNEA UNUI OM BOLNAV
Sfinte Antoane, tu ai înteles cel mai bine că sănătatea este un mare dar al lui Dumnezeu si de aceea ai mijlocit pentru multi oameni vindecarea de boli pe care medicii le declarau incurabile.
Priveste-mă si pe mine, care mă lupt cu boala si nu mă mai vindec. Doresc să mă bucur de sănătate, pentru ca să duc o viată frumoasă si să laud pe Dumnezeu prin munca mea, dar nu mă pot ruga asa cum se cuvine. Pentru trecerea de care te bucuri în fata lui Isus, vindecătorul celor bolnavi, mijloceste-mi si mie însănătosirea prin puterea lui, pentru ca să reiau datoriile mele de mai înainte.
Îti voi fi recunoscător si voi căuta să-mi folosesc viata pentru a face bine si pentru a-mi mântui sufletul. Iar dacă în planul lui Dumnezeu eu trebuie să sufăr pentru ispăsirea păcatelor mele si ale semenilor mei, te rog să-mi dobîndesti răbdarea si harul de a uni suferintele mele cu chinurile îndurate de Mântuitorul Isus pe cruce, pentru ca astfel să am parte de răsplată, împreună cu aceia care-si poartă crucea cu răbdare pe urmele lui. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
SFÂNTUL ANTON:
RUGĂCIUNE PENTRU PROPRIA FAMILIE
Sfinte Antoane, neînfricat apărător al adevărurilor crestine, ca preot tu ai predicat deseori despre demnitatea si sfintenia familiei: ca împărtitor al darurilor ceresti ai coplesit-o cu nenumărate binecuvântări: ca mare făcător de minuni, ai apărat-o de puterile spiritului rău.
Cu umilintă vin si eu să-ti cer ocrotirea ta pentru familia noastră. Astăzi îti încredintez tie grija fată de toti cei dragi. Crută familia noastră de toate necazurile acestei vieti.
Îndepărtează din familia noastră paharul durerii si al amărăciunii, iar dacă Dumnezeu a hotărât altfel, dobândeste-ne răbdarea si resemnarea la vointa sa preasfântă. Înlătură-i pe toti aceia care vor să strice casa noastră, mai ales pe cei ce încearcă să semene intrigi între noi.
Sfinte Antoane, ajută familia noastră să trăiască după legea lui Cristos: să păzească cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu si ale sfintei Biserici, să se bucure de pace si prosperitate, iar după această viată pământească să ne găsim într-o zi reuniti în cer, spre a ne bucura pentru toată vesnicia de răsplata si fericirea celor alesi. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
anda141 spune:
Eu ma rog asa cum simt eu in momentul repsectiv. Nu rugaciuni scrise de altii. Dumnezeu spune sa ne rugam si sa-i cerem ce avem noi nevoie, sa-i multumim pentru ce ne da...sa-i spunem Lui temerile si dorintele nostre, sa vorbim cu El deschis despre orice.
Dumnezeu sa aiba grija de noi toti si sa ne binecvinteze!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
Doris-Alina spune:
Asa este, fiecare se roaga cum simte...
Dumnezeu ne aude...oricum ne-am ruga...
DORIS siINES
POZE CU NOI