Rugaciuni pentru diferite trebuinte

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

RUGACIUNEA DE SIMBATA

Doamne lisuse Hristoase, Judecatorul meu Preadrept! Cunosc ca pacatele mele sint fara de numar. De aceea Te rog in aceasta zi, in care de Iosif si de Nicodim pus fiind in Mormint, Te-ai pogorit in iad cu Sfintul si Indumnezeitul Tau suflet si de acolo ai departat intunericul cu lumina Dumnezeirii Tale si ai adus bucurie nespus de mare stramosilor nostri, caci i-ai mintuit de sclavia cea cumplita si i-ai suit in rai.
Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei raposati, pentru rugaciunile Sfintilor Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: 0, fericiti servitori ai lui Dunmezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atitea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta.
Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunile voastre, pacatosii sa cistige iertare, saracii ajutorul, intristatii mingiiere, bolnavii sanatate, cei slabi la minte intelepciune, cei tulburati liniste, cei asupriti ocrotire, si toti impreuna Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, in marirea lui Dumnezeu Celui in Treime laudat, Caruia i se cuvine cinste si inchinaciune in veci. Amin.

DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

RUGACIUNEA DE DUMINICA

Ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapine, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale.
Inima mi se bucura si se desfateaza cind stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incit nici o bunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Fetze: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea.
0, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! 0, Binecuvintat Fiu al lui Dumnezeu, mintuieste-ne de iad! 0, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamintul Tau!
Mult indurate Stapine, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentr-u bunatalile ce-mi trimiti in toate zilele, mai virtos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator Atotbun si indurat.
Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamina si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvintul nici cu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfint asupra Apostolilor.
Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapine, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.

DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

RUGACIUNE DE LASARE IN VOIA DOMNULUI

In mainile milostivirii Tale celei mari,o,Dumnezeul meu,incredintez sufletul si trupul meu,simtirile si graiurile mele,sfaturile si gandurile mele,lucrurile si toate cele trbuincioase ale trupului si sufletului meu.Iar Tu,deci,binecuvinteaza-ma,miluieste-ma si ma izbaveste de tot raul,ca petrecand viata fara de pacat,in toate zilele vietii mele,sa ajung la viata cea vesnica cu Sfintii Tai,in Imparatia Ta si cu dansii sa Te slavesc in veci.Amin

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

RUGACIUNE DE IERTARE

Te rog fierbinte pe Tine, Tata Ceresc, pe Tine Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine Sfinte Duh, in fata Ta, PreaSfanta Treime si a Maicii Preacurate, imi cer iertare pentru tot ce am gresit fata de intreaga Ta Creatie Divina, cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata, impreuna cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut.
Ii iert, ii dezleg si ii binecuvintez pe cei ce mi-au gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata.
Si Te rog din suflet, PreaSfanta Treime, sa ne ierti, sa ne dezlegi si sa ne binecuvintezi si pe unii si pe altii.
Faca-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toti!
Amin!

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Cele 10 porunci dumnezeiesti (Decalogul):

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, si sa te inchini lor.
3. Sa nu iei Numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste pe ea. (Aceasta este Duminica)
5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie tie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu traiesti in desfranare.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic ce este al aproapelui tau.

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Fericirile:

1. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
2. Fericiti cei ce plang, ca aceia vor fi mangaiati.
3. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
4. Fericiti cei flamanzi si instetati de dreptate, ca aceia se vor satura.
5. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
6. Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
9. Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.
10. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri.

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

RANDUIELI BISERICESTI

Posturile de peste an:

1. Postul Sfintelor Pasti, incepe cu 40 de zile inaintea Pastilor, adica luni. Inchipuie postul de 40 de zile al Mantuitorului nostru Iisus Hristos inainte de a fi ispitit de catre cel rau
2. Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si a tuturor apostolilor sau a Simpetrului (intre 7 si 28 iunie)
3. Postul Adormirii Maicii Domnului sau a Sintamariei(intre 1 si 14 august)
4. Postul Nasterii Domnului sau al Craciunului (intre 15 noiembrie si 24 decembrie), care inchipuieste ajunarea proorocului Moise, precum si postul patriarhilor di Vechiul Testament. Dupa cum acestia asteptau venirea lui Mesia, adica a Mantuitorului Iisus Hristos, cu post si rugaciune, la fel se cuvine sa asteptam si noi Nasterea Domnului

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

ZILE DE POST:

1. Toate zilele de miercuri si vineri de peste an. Miercuri postim fiindca in aceasta zi s-a hotarat vinderea si prinderea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, iar vinerea fiindca in zi de vineri a fost rastignit si a murit Mantuitorul
2. Ajunul Bobotezei (5 ianuarie), ca o pregatire pentru a lua aghiazma mare a doua zi (6 ianuarie)
3. Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august), in amintirea marelui postitor si chemator la pocainta
4. Inaltarea Sfintei Cruci (14 septembrie), in amintirea aflarii si ridicarii sau prezentarii in biserica patriarhala de Ierusalim a Sfintei Cruci, cat si, desigur, pentru semnificatia superioara pe care Sfanta Cruce o are in viata crestinilor

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Nu se fac nunti:

1. In toate zilele de post de peste an
2. In ajunul Praznicelor Imparatesti
3. In saptamana dinaintea Postului Sfintelor Pasti
4. In Postului Sfintelor Pasti
5. In Saptamana Luminata
6. In Duminica Rusaliilor
7. In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si a tuturor apostolilor
8. In Postul Adormirii Maicii Domnului
9. In Postul Nasterii Domnului
10. De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Zile in care nu se savarseste Sfanta Liturghie:

1. Miercuri si Vineri in saptamana dinaintea Postului Sfintelor Pasti
2. Luni si marti in prima saptamana a Postului Sfintelor Pasti
3. Vineri in Saptamana Patimilor

DORIS siINES

POZE CU NOI

Mergi la inceput