Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Incearca aici:
http://www.trinitas.ro/

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by adriana

quote:
stii ce e comic?
oare ei gandesc despe noi la fel?!!!

E un indemn la smerenie?..

Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei

asa nesimtita ma crezi?!

nu frate, ma gandeam, ei ce-or zice: a, habotnica aia, fariseica aia (si cate si mai cate pe care noi nu ni le vedem dar le vad "prietenii", deh!)

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by cl
Credinta ar trebui sa insemne in primul rand iubire si toleranta. Poti fi prieten adevarat si cu un evreu si cu un protestant si cu un musulman si cu un ateu, nu? Conteaza sufletul lor, ce fel de oameni sunt. Nu cred ca trebuie pus un semn egal intre prietenie adevarata si credinta. Nu va suparati pe mine, nu am vrut sa va tulbur, ci doar sa va spun ce gandesc.Claudia

Claudia, eu ma indoiesc temeinic de ce zici tu aici, de aceea am cerut ajutorul fetelor in problema, deci nu te supara pe preotul Gandacelului, supara-te pe mine :))

Casandra, cum ti s-a intamplat tie cu bulgaroaica (sa afli mai tarziu ca e ortodoxa), mi s-a intamplat si mie, numai ca era vorba de atei sau de carcotasi ai crestinismului:)) sunt asa de furioasa pe mine, voi vad ca stati calme, vorbiti frumos totusi despre ratarile astea in relatiile cu oamenii, mie imi vine sa zic numa de dulce si chiar zic. NU mi s-a intamplat pana acum ca un crestin adevarat sa intre cu bocancii in sufletul meu in halul in care au facut-o prietenii atei (inclusiv aia care inca nu stiu ca sunt atei, desi se dau crestini), de nu m-as mai fi imprietenit cu ei! nu s-a intamplat pur si simplu. poa' sa vina politicianul lui peste si sa predice despre frumusetea sufletului ateu, nu mai cred nimic, is vorbe de claca. ce suflet e ala in afara lui Dumnezeu, cand nici macar primitiva frica de consecinte daca faptuiesti raul- nu functioneaza?!

de unde se vede ca preotul duhovnic stie el ce stie din moment ce spovedeste atata lume (mult mai mult decat un psiholog;)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by joanna
Ana,tu asculti liturghia de la radio trinitas?

nu, nu stiu de radio trinitas. se poate asculta de pe net? e in limba romana?

auleu nu! ca cica radio trinitas e cam... hm... mason
(am ascultat o zi si mi-a ajuns, de fapt nu o zi, ci cateva ore)

vezi www.arhiepiscopiatomisului.ro/" target="_blank">aici cu incredere

dar te scoli matali la 1 noaptea sa prinzi Liturghia?! sau care e diferenta de fus, ca furam cofusare, mai stii?!

Mergi la inceput

dedicatie speciala pentru cataghe: www.orthodoxphotos.com/cgi-bin/photo.pl?path=Orthodox_Elders/Romanian/Fr._Nicolae_Steinhardt&file=2.jpg" target="_blank">guess who?!

cine are timp, sa navigheze!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Ups....deci radio trinitas =mason so...Mitropolia Moldovei masonerie..Doamne iarta-ma,pentru pacatul de a scrie aceste cuvinte.
Dar cata acuratete Anca...cata acuratete..doar doua ore si a fost calificat...'cam mason'
Iarta-ma Anca....e prea mult...
Doamne ajuta si lumineaza!

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

quote:

Ups....deci radio trinitas =mason so...Mitropolia Moldovei masonerie..Doamne iarta-ma,pentru pacatul de a scrie aceste cuvinte.
Dar cata acuratete Anca...cata acuratete..doar doua ore si a fost calificat...'cam mason'
Iarta-ma Anca....e prea mult...
Doamne ajuta si lumineaza!

Joanna

Parintele Arsenie Boca

uite cine s-a smintit!

pai nu eu am pus eticheta!
hai sa nu mai intram in amanunte... prin tara se stiu mai bine treburile astea...

imi pare rau daca am suparat pe cineva

parca nu imi vine a scrie, ca imi cad degetele, daaaaaaaaaaaaar... Inaltul Daniel se pare ca e ceva stiut...

gata ma duc la nani!

Mergi la inceput

sa intram acum in probleme ca "ecumenismul" sau "antihristul" sau "apocalipsa"?!

fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

oricum nu pot sa intru sa ascult, nu merge pur si simplu :(( ce e cu masoneria? cine e mason?!

Gandacutzu dragutu, sa te intreb ceva: tu ce crezi, se poate mantuire fara ajutorul preotilor? stii de ce te intreb? accentul asta exclusiv pe importanta preotilor in mantuire imi suna tare catolic (in "buna" traditie ca preotii sunt chiar si deasupra ingerilor in ierarhie) si-mi aminteste inca o data de ce fuse Dante exilat si banat cu Divina lui Comedie cu tot. pana la urma, Iisus insusi a zis sa te rogi cuminte in camaruta ta, ascuns si nestiut de oameni. stiu ca e important sa ai un duhovnic, dar nu cred ca i se refuza cuiva mantuirea ca nu are unul, nu?

no, ca mi-am mai adus aminte sa va intreb ceva: stiti cumva ce cauta monstrii aia pe vechile catedrale catolice? nu stiu cuvantul in romana, e vorba despre gargoyles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Cand vrem sa ne facem o rochie pentru un eveniment important suntem in stare sa o importam sau sa cautam o croitoreasa in coltul celalt de tara dar cand e vorba de duhovnic ne limitam la exemplele negative pe care le-am vazut.

uof uof, ma simt cu musca pe caciula, pentru ca uite cum am citit eu asta: cand avem nevoie de rochie, o cautam la capatul lumii, dar cand vine vorba de duhovnic, ne puturosim, nu mai vrem sa facem calatoria asta. voi aveti noroc ca traiti in zone unde exista comunitati romanesti puternice si, deci, mai multe biserici ortodoxe romanesti. stiu, stiu, ce zic eu acum suna ca o scuza, dar asta e realitatea! daca ai fi fost cu mine de Paste la biserica romaneasca, n-ai fi stiut cum sa iesi mai repede de la slujba, crede-ma. romanasii nostri mai aveau nitel si fumau in altar, ca in usa bisericii deja devenise banal sa o faca. sotul meu ,cica preotul avea fata de om bun, o fi fost, nu zic, dar ajutorul de preot cred ca venise direct de la scoala de securisti. imbracat in costum de ninja, cu cheile atarnate de curea zdranganind in timp ce cadelnita preotul, cu celularul la brau, etc, numa bun sa inspire incredere si sentimente religioase. si deci ce sa caut eu sa ma las pe mana lor numa pentru ca-s preoti? daca n-am nici cea mai mica incredere in ei!

deci, despre exemple negative, daca exista, asta este, are Dumnezeu grija de fiecare, dupa fapta si rasplata. nu noi suntem vinovati ca le vedem, ci personajele negative sunt de vina, ca gresesc.

vine Gandacu acu si iar ma cearta ca imi inventez circumstante atenuante :))

Mergi la inceput