Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
de ce ti l-am dat pe steinhardt? ce zice el? nu va smoircaiti! nu va plangeti de mila! un crestin trebuie sa aiba curaj, nu sa fie "evreu cacacios"

Gandacelule, stii cine e cel mai celebru evreu din lume?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
de ce ti l-am dat pe steinhardt? ce zice el? nu va smoircaiti! nu va plangeti de mila! un crestin trebuie sa aiba curaj, nu sa fie "evreu cacacios"

Gandacelule, stii cine e cel mai celebru evreu din lume?To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Hristos cumva?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Irina, de ce soptesti mai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

catalina, imi pare cu aimsori, se vede ca nu l-ai citit pe steinhardt
era o replica celebra din Jurnalul fericirii

ia pune mana si ceteste! ti-o dau pe mail?

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Gandacel,nu ai scanta si "Sexualitatea-oprivire din tinda Bisericii"?ca as vrea si eu s-o citescIrina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

nu e scanata, e in word

daniel cornea se poate comanda pe net - merita! e cea mai buna din cate am gasit in problema sexualitatii

gata fug la cupii

pupi
pa!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:

catalina, imi pare cu aimsori, se vede ca nu l-ai citit pe steinhardt
era o replica celebra din Jurnalul fericirii

ia pune mana si ceteste! ti-o dau pe mail?

Nope, nu l-am citit si nici n-am vreme acuma sa-l citesc, cu toata bunavointa si curiozitatea. Asa ca, daca nu ti-e cu suparare si chiar vrei sa-mi faci un bine, explica tu te rog asa pe intelesul meu care e smecheria cu evreul cacacios. (Sint sigura ca o sa le pice bine si evreilor de pe forum care nu l-au citit pe Steinhard.)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe
explica tu te rog asa pe intelesul meu care e smecheria cu evreul cacacios. (Sint sigura ca o sa le pice bine si evreilor de pe forum care nu l-au citit pe Steinhard.)

cu siguranta!

cu o precizare: am revazut acuma fragmentul, si nu e evreu cacacios, ci jidan cacacios

asadar, inainte sa fie luat de secu, stiind ca toti prietenii lui sunt in inchisoare pe ani buni si el mai ramasese "la vatra", tatal lui (jidan asisderea) l-a imbarbatat cu cuvintele:
sa nu fii jidan fricos, sa nu te caci in pantaloni! sa nu-ti tradezi prietenii!

va deveni laitmotivul cartii, fraza "taraneste" spusa pe care si-o va reaminti in momentele grele si care-i va tine coloana vertebrala dreapta...

apoi, o va extrapola la curajul de a fi crestin si a marturisi asta, oriunde si in orice conditii...

frumos, nu?

ps: din surse sigure, evreii isi zic jidani da' in afara de cataghe, nimeni nu se mai supara din cauza asta!

Mergi la inceput

Aha! Multumesc. Probabil ca Steinhard era indreptatit sa foloseasca expresia cu pricina, avand tatal evreu.

Nu va mai deranjez (deocamdata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
e, intr-un fel, un raspuns si la problema conchitei cu cinismul

cinismul este atitudinea de a te arata superior in fata celorlalti (boala entelectualului, recte mi tu)
crestinismul spune: cel care vrea sa fie "superior", sa spele picioarele celorlalti deci nu se "pupa"

stai asa, ma refeream la cinismul frate cu pesimismul, vezi Ecleziastul cu "totul e desertaciune", deci de ce sa ne mai zbatem atata, de ce sa mai luam totul in serios suta la suta(pe lumea asta)? ce ma macina pe mine e cum stai la mijloc intre cinismul de tip Ecleziastul si totusi revelatia ca viata vine de la Dumnezeu ca sa fie traita plenar, nu cu jumatati de masura?

quote:
si daca Dumnezeu are umor, ce ma priveste pe mine?

ma priveste pe mine, mah :))

Mergi la inceput