Sfanta Impartasanie !

Sfanta Impartasanie ! | Autor: dadi_t

Link direct la acest mesaj

Am venit de la biserica cu o povara mai mica de dus. M-am spovedit, dar...nu am primit sfanta impartasanie. Nu sunt suparata...de fapt chiar imi doream in subconstient o penitenta vis-a-vis de marele pacat(avort) pe care l-am facut, insa... sunt un pic trista ca am primit un canon de ...un an.Timp de un an nu am voie sa ma impartasesc si trebuie sa citesc anumite rugaciuni: acatiste, paraclisul Maicii Domnului si sa citesc din Paraclis. Am o mare intrebare:cum si in ce ordine trebuie sa fac rugaciunile? Din pacate pt. ca nu sunt prea familiarizata cu cele bisericesti, nu am retinut exact ce mi-a spus parintele sa citesc, cum si cand....oare sa ma duc din nou la el sa-l intreb sau exista o oranduire a rugaciunilor in functie de zile sau sarbatori? Va rog mult ajutati-ma!Am sufletul incarcat si vreau sa-mi duc pana la capat canonul.

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Poze IULIE!
Ce nu poti controla...evita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

draga tania,
felicitari pentru spovedanie

se spune ca e sarbatoare in cer cand un pacatos isi marturiseste un pacat mare! Dumnezeu sa te ajute in continuare, si fie ca peste un an sa te impartasesti cu folos!

cat despre intrebarea ta, sfatul meu este sa te mai duci o data sa intrebi pe Parintele tau cand sa faci acele rugaciuni, te inteleg, si eu de multe ori dupa spovedanie sunt ravasita si nu retin exact canonul:)
iti spun sa intrebi pentru ca aceste rugaciuni nu au o ordine speciala, decat cea recomandata de duhovnic: de ex un anumit acatist dimineata, altul seara... nu exista ceva prestabilit!

sa nu iti mai simiti sufletul incarcat, acum acest pacat s-a iertat, dar esti oprita o perioada pana te vei curati prin focul pocaintei...

si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51308" target="_blank">aici ai un topic unde discutam diverse aspecte din viata crestina! te asteptam!

Doamne ajuta!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iri_sori spune:

FOARTE BINE CA AI FACUT ACEST PAS FELICITARIca eu nu am curajul sa ma duc la un preot desi toti am trebui sa facem acest pas sincer nu prea mai am incredere in uni preoti cred ca la avorturile pe care le am facut mi-ar trebui ani de penitenta.(cred in DUMNEZEU FOARTE MULT SI MA TEM DAR NU AM INCREDERE IN PREOTI

iri

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iri_sori
DUMNEZEU FOARTE MULT SI MA TEM DAR NU AM INCREDERE IN PREOTI

iri

cauta un preot de incredere si spovedeste-te!
Dumnezeu in care crezi a zis cui veti ierta pacatele iertate vor fi...

aici nu ne jucam, nu e filosofie, e in joc mantuirea, viata noastra vesnica...

spovedeste-te cat mai repede!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by iri_sori

FOARTE BINE CA AI FACUT ACEST PAS FELICITARIca eu nu am curajul sa ma duc la un preot desi toti am trebui sa facem acest pas sincer nu prea mai am incredere in uni preoti cred ca la avorturile pe care le am facut mi-ar trebui ani de penitenta.(cred in DUMNEZEU FOARTE MULT SI MA TEM DAR NU AM INCREDERE IN PREOTIiri

Draga Iri,preotul e doar un martor al Tainei,prin a carui glas Dumnezeu iti da iertarea de pacate.Dar tot ce marturisesti,ii spui Domnului,Lui ii ceri iertare si ii spui ca-ti pare rau,nu preotului.Preotul e ca un medic pentru suflet,el iti da leacul potrivit pentru rana ta.Du-te cat mai iute la preot si spovedeste-te,nu exista vreun pacat pe care Domnul nostru sa nu il ierte ,daca ne spovedim cu parere de rau pentru cele facute,si cu hotararea sincera de a nu mai gresi.Chiar daca vei fi oprita de la Sf. Impartasanie,nu-i nimic,asta nu inseamna ca Dumnezeu nu te-a iertat,ci ca nu iti este inca de folos Impartasania.Dar poate o sa fi impartasita totusi.Nu poti sa stii pana nu te spovedesti.Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Dady, daca preotul nu ti-a zis o ordine, inseamna ca nu conteaza. Pot sa-ti spun ca paraclisul este o rugaciune extraordinar de ajutatoare, iti schimba sufletul si nici o problema nu mai este de netrecut. O sa observi ca se intimpla un lucru : de fiecare data cind o incepi sau vrei sa o incepi, apare ceva mai important de facut in jur. Pina la afirsitul zilei esti frinta de oboseala si n-o mai faci cu tragere de inima. Sa faci rugaciunea cind esti odihnita si nu cu burta plina dar nici lihnita, asa te concentrezi cel mai bine. este lunga, nu dispera daca n-o poti citi pe toata de la cap la coada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Multumesc din tot sufletul dragelor pt.sfaturi!
Ideea de la preot am prins-o cam asa:citesti cate putin in fiecare zi- m-a uns pe suflet blandetea cu care mi-a spus-o.
A venit mama de la spital si mi-a spus ca pana duminica cand ma voi duce la biserica sa citesc acatistele de fiecare zi(care nu sunt lungi) si rugaciunile obisnuite de seara. Duminica o sa stiu exact cand trebuie sa citesc paraclisele, acatistul Maicii Domnului si acatistul Mantuitorului nostru Isus.
Amuleta, eu am mai citit al doilea paraclis al Maicii Domnului, timp de 35 de zile in postul Sfintelui Paste, acum 3 ani si am tinut si postul pana la sfarsit(nu 40 pt. ca incepuse postul de 5 zile) si am primit ascultare atunci!Am primit canon pt. mama care era f. bolnava si nu putea sa-l tina ea. Nu ca pedeapsa pt. mine, ci ca ajutor pt. ea. Dar stiu ca aprindeam la 12 noaptea 3 lumanari si il citeam. Am tinut postul si nu mi-a fost deloc greu nici cu citirea paraclisului.Chiar daca am sa tin canonul in suflet toata viata voi regreta. Am avut trufia sa ma laud mereu ca nu am nici un avort....E bine sa fi smerit si ceea ce faci crestineste sa fie fara surle si trambite...asta am invatat acum.....Va pup si va mai tin la curent...
Gandacel...multumesc de invitatie...incerc s-o onorez cat de curand!

Poze IULIE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Paraclisul se citeste la 12 noaptea? Si se aprind 3 lumanari?
Am mai auzit eu ca la miezul noptii se deschid cerurile, dar n-am luat in serios. Dar chiar asa e?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

Paraclisul se citeste la 12 noaptea? Si se aprind 3 lumanari?
Am mai auzit eu ca la miezul noptii se deschid cerurile, dar n-am luat in serios. Dar chiar asa e?

eu stiam ca la miezul noptii se citeste miezonoptica!

cat despre... restul, par a fi... superstitii:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
cat despre... restul, par a fi... superstitii:)

Asa credeam si eu
Dar, am ascultat ieri un interviu cu parintele Cleopa si spunea ca e foarte importanta rugaciunea de noapte, in special cea de la ora 12, si care trebuie sa tina cel putin 3-4 ore (in functie de putirinta)
Iar duhovnicul meu, spunea ca Psaltirea trebuie citita la ora 12 noaptea...

Acuma cred ca e ceva cu ora asta.. o fi ca e mai liniste, ca zbuciumul vietii s-a potolit, ca e o nevointa mai mare sa te scoli atuncea si deci primita rugaciunea mai bine.. nu stiu..

PS
Revin cu amanunte: deci rugaciunea facuta de o persoana la ora 12, nu slujba de la miezul noptii (miezonoptica).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

[/quote]
eu stiam ca la miezul noptii se citeste miezonoptica!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) -
[/quote]

Ce este miezonoptica?........

Poze IULIE!

Mergi la inceput