Sfanta Impartasanie !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga mea,

in p[rimul rand felicitari pentru spovedanie.
In al doilea rand....s-ar putea sa nici nu tina un an reestrictia, daca te duci la biserica, si te spovedesti mai des preotul poate sa decida daca te mai amana sau iti scurteaza canonul, totul depinde de tine, daca poti sau nu primi ajutor prin Impartasanie.

Eu zic sa tragi sperante...cine stie, poate de Craciun vei simti Fericirea!!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by dady68

quote:

eu stiam ca la miezul noptii se citeste miezonoptica!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) -

Ce este miezonoptica?........

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

este o slujba foarte frumoasa care se tine la miezul noptii, la manastiri, mie imi place mult, desi n-am participat de prea multe ori... e adevarat, la miezul noptii e cu totul alta atmosfera...:)

cat despre ce a spus Sabina, sa stii ca are dreptate: canonul se poate schimba in functie de ravna pe care o arati...
daca te spovedesti mai des si traiesti o stare de pocainta (si cum sa n-o traiesti!;) parintele te poate impartasi mai repede!

sa iti impartaseseti si copiii! cred ca cea mare trebuie sa se spovedeasca deja, dar Bianca se poate impartasi saptamanal (sau la fiecare sarbatoare, chiar si azi;)

Doamne ajuta!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Nici nu stiu cu ce sa incep...am trimis-o pe Andreea in tabara si-s un pic ravasita de grija - e prima oara cand o las singurica.
Apoi ...am fost la slujba de Sfantul Ilie la o biserica ce-i poarta hramul si am avut parte de o traire duhovniceasca aparte...au slujit 14 preoti , 6 diaconi si un cor suuuuper. In acelasi timp s-a hirotonisit un diacon. Slujba a durat peste 5 ore...cateodata mi se facea rau de caldura si stat in picioare, dar ma intaream la gandul ca trebuie sa-mi fac penitenta, cu suferinta si mai ales ca aveam o rugaciune mare pt. mama mea( cu diagnosticul probabil de metastaze ...sau granulom la ata chirurgicala, in urma ultimei operatii).
In timpul slujbei am simtit o putere asa mare ca am izbucnit in hohote ...plangeam si nu puteam sa-mi opresc deloc lacrimile...am lasat capul in jos si am plans incontinuu...dar simteam ca lacrimile mele sunt confirmarea faptului ca D-zeu imi asculta rugaciunea.
Si astazi veste maaaare: mama e bine...s-a confirmat diagnosticul cel bun, de granulom la corp strain...Sunt asa fericita si impacata...D-zeu mi-a ascultat si de data aceasta rugaciunile....Doamne-ajuta!
Gandacelu- Andreea se spovedeste din clasa intai si in posturi o pun sa tina si 3 zile post. Din cand in cand le duc pe amandoua fetele la impartasit. Chiar duminica asta am fost cu ele. Am citit undeva ca e bine la max.40 de zile sa impartasim copii. Si noi la fel.
Va pup ... sunt asa fericita....D-zeu sa va ajute in tot ceea ce intreprindeti.

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Poze IULIE!
Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ah, ce frumos!
Te invidiez, darul lacrimilor putini il au ..

Felicitari si pentru mama, asta da minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

te rog spune-mi si mie la ce te referi cand spui "darul lacrimilor"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

buna seara tuturor...revin si eu la acest subiect chiar daca a trecut un an de cind nu s-a mai scris...e bine si sana tos sufleteste sa discutam despre Sfintele Taine...despre Impartasanie,care este unirea noastra cu Domnul nostru Iisus Hristos.inainte de impartasanie se face spovedania.inainte de a merge la spovedanie,trebuie sa fim intr-adevar siguri ca dorim fierbinte sa ne schimbam sa devenim alt om;de altfel spovedania este poarta catre pocainta...trebuie sa ne dorim din suflet sa ne scuturam de pacate,sa luptam impotriva celui necurat...sa ne daruim total Domnului nostru Iisus Hristos...inainte de spovedanie trebuie sa ne rugam din suflet,ca Dumnezeu sa ne ajute sa ne gasim un adevarat parinte duhovnicesc,care cu dragoste sa ne asculte si sa ne indrume pe drumul adevarului.spovedania nu trebuie facuta in 3 minute,sa-ti puna parintele 10 intrebari si gata...asta nu e bine,pt ca asa spovedania nu este facuta din suflet...cind eu si sotiorul meu am luat decizia sa ducem o viata crestineasca,cind am obosit sa purtam povara pacatelor,am ales drumul adevarului...in urma rugaciunilor am gasit un adevarat parinte duhovnicesc,care in momentul in care am mers la spovedanie,ne-am asezat frumos pe scaun,a inceput sa-mi povesteasca despre cele sfinte,iar apoi cind eu am simtit ca ma pot elibera,cu un lung oftat am inceput sa deapan sirul lung de pacate din viata mea,...iar el a sta si a ascultat umil,rabdator si intelegator fara sa ma critice niciodata...apoi cind mi s-a luat aceasta povara grea de pe umeri,mi-a spus ca Bunul Dumnezeu m-a ascultat si m-a iertat pentru tot...plingeam ca un copil mic si sincer cit ma durea fiecare cuvint care il spuneam si cit de rau m-am cait pentru ce am facut in viata mea...spovedania trebuie sa fie o adevrata cainta...numai atunci dorinta de schimbare vine din inima si numai atunci poti fii iertat...la urma mi-a facut binecuvintarea si mi-a dat nistte carti de citit si mi-a spus sa ma rog...nu era important cum,nu mi-a dat canoane sau rugaciuni speciale...mi-a zis sa venim la spovedanie din 2 sau din 3 in 3 luni...de impartasit nu m-am impartasit duminica urmatoare,am asteptat pina de Pasti...si atunci a fost prima data cind am simtit adevarata impartasanie...cind am inceput sa lupt,sa incerc sa traiesc cit mai aproape de Hristos...dar vai cind citesc despre anumiti monahi parinti aghioriti,imi dau seama de fapt ce vierme sint pe lumea aceasta si cit de pacatoasa si de netrebnica sint...poate mai revine cineva la acest subiect,ar fii o mare placere sa pot discuta cu cineva despre acest subiect atit de frumos si atit de rar,din pacate intilnit in ziua de azi....numai bine va doresc tuturor

http://www.sfaturiortodoxe.ro

Mergi la inceput

voi cum postiti inainte de spovedanie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Zouzounaki,tare frumos ai vorbit de Sfanta Taina a Pocaintei!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri, cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima, ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose

Mergi la inceput

irina scumpa,o floricica cu mult drag pentru tinesi un pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by zouzounaki

voi cum postiti inainte de spovedanie?

Cat timp se posteste inainte de spovedanie?

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput