Deochiul,adevar ori doar mitologie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Eu sunt Toma necredinciosul, nu cred in chestiile astea dar cu toate acestea am avut "de a face" cu asa ceva.
- mama a fost deocheata de o femeie, a venit acasa, se simtea ft. rau, o vedea pe acea femeie la noi in curte, etc..... Medical nu avea nimic .........si-a revenit dupa ce a venit o femeie si i-a spus de n.... ori Tatal nostru si a stropit-o cu Agheazama.
- noaptea, mama a auzit pe cineva strigand la usa, noi nu auzeam nimic - tata i-a spus sa nu se duca. Au mai patit si altii asa ceva.
- cand aveam 1 luna am facut febra(in august), a venit medicul, m-au dus la spital, tot tacamul......nimic rezultat pana a venit o asistenta si mi-a spus Tatal nostru si alte rugaciuni. In acea seara bunica a vazut o broasca cusuta la gura cu ata rosie care vroia sa se urce pe usa.
- un barbat de vre-o 40 de ani a fost strigat tot noaptea la poarta.....s-a intors cu parul albit.....ce a vazut ca de frica i s-a albit parul nu a vrut sa spuna.
- etc..... mai stiu "povestioare" de genul acesta.]
La toate le dau explicatii ..... medicale dar.......
Nu cred in ele dar cand vad ca se intampla.......nu poti sa nu-ti pui diverse intrebari.
Cu toate astea eu tot nu cred in ele.
Acu sa nu-mi aruncati de rigoare

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by bruxinha

La astia, incercati cu Flit.

Multa sanatate.

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

ma duc acum sa ma aprovizionez, cred ca necesit un bax cu ce aratari umbla in jurul meu
oricum, in majoritatea cazurilor sunt asa de "nesimtzita" cu privire la parerea altora sau privirile altora catre/despre mine, ca ma indoiesc teribil ca mi-ar putea cineva fura energia
Dar asta cu flitul e memorabila, am retzinut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Voua tuturor!

Darria, departe de mine sa peste tine sau cineva, dar ce ai scris tu sunt lucruri "din filme diferite" !! adica aia cu....

"noaptea, mama a auzit pe cineva strigand la usa, noi nu auzeam nimic. Au mai patit si altii asa ceva."

... e DE BINE dupa cate stiu eu, nu-i de rau, e ca un semn de la Dumnezeu ca sa se roage persoana care "aude" pentru ca ... ceva, pentru ca e nevoie pentru ceva sa se roage atunci, atunci fiind momentul potrivit! adica ai dreptate ca "au mai 'patzit' si altzii asa ceva", dar nu toata lumea si nu oricine !!!!

Eu asa am auzit, iar despre ce popular erau numite candva "iele" - ca n-a trecut de mult ziua "ielelor" !! - am auzit ca in adevar ar fi fost vorba de ingeri, insa oamenii de la tzara nestiind si neintzelegand, s-au temut de fapturile cele bune ca si cum ar fi fost rele...se mai intampla si din astea cand ne ia ceva pe nepregatite,se mai intampla sa credem ca-i ceva de bine si sa nu fie sau sa ni se para ca-i ceva rau si sa nu fie de rau!

Daca mai ai de povestit "povestioare" din astea ,chiar mai cu detalii,
pliiiiz !!

Mergi la inceput

Many Hope - pe rand:
- nu am explicat cu detalii pt. ca am crezut ca nu va interesa pe nimeni si nu am vrut sa plicitsesc, ca voi fi considerata "trilili" si pt. ca nu acord prea mare importanta acestor fapte. Doar ca nu pot sa nu-mi pun diverse intrebari.
- eu nu te contrazic ca " e DE BINE " sa auzi noaptea ceva ce altii nu aud doar spun ca stiu cu totul altceva. Desi tare ma indoiesc ca ingerii cei buni te striga in noapte.
- explica-mi cum adica: "e ca un semn de la Dumnezeu ca sa se roage persoana care "aude" pentru ca ... ceva, pentru ca e nevoie pentru ceva sa se roage atunci, atunci fiind momentul potrivit!" E nevoie sa se roage pt. ceva special?
- de ce intrebi daca mai stiu povestioare? Din pura curiozitate banuiesc Ce vrei sa fuga fetele de pe Dc de mine, ca sunt un mic monstrulet sau studiezi fenomenul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliamate spune:

daca vrea cineva sa afle mai multe despre deoki, parerea mea e sa vorbeasca mai bine cu un preot, asa e mai sigur. Nu e bine sa ne jucam cu descantecele, trebuie sa fi o persoana destul de credincioasa pt a face acest lucru, sa descanti. Si nu sa spui acel descantec pe care il obisnuiau bunicile sa ni-l spuna ci Tatal Nostru. Atunci cand un preot face gezlegare unui om care e "indracit" acel preot tine inainte post negru ca nu cumva duhurile rele sa intre in preot. Si deochiul e tot un fel de duh necurat si daca nu esti credicios/a, atunci acel duh se poate intoarce impotriva ta si iti poate face tie rau. De aceea trebuie sa spui Tatal Nostru si sa ai in mana si o Cruce, duhurile rele fug de cruce.
Dar sfatul meu e acelas: vorbiti cu un preot despre deoki. Pune-ti la patutul copilului/carucior o Iconita, nu fundita rosie, nu fundita il apara de deoki ci Sfantul din Icoana.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by corneliamate
Pune-ti la patutul copilului/carucior o Iconita, nu fundita rosie, nu fundita il apara de deoki ci Sfantul din Icoana.
Cornelia

Asa este. Noi am pus o cruciulita + o iconita mica cu Maica Domnului(la o finuta ca nu avem bebel) la patut. Copiilor mei nu o sa le pun nici o ata rosie ci cruciulit + iconita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Hey Darria !

Itzi explic orice stiu (tzie sau altcuiva) cu toata placerea.
Te intzeleg foarte bine ca-tzi faci probleme cu lumea ca te-ar putea da de-o parte daca abordezi anumite "chestii dili-kate", ai dreptate sa te feresti si sa evitzi lucruri d-astea sa le expui, ca oameni-s cu "stampilele" gata preparate sa te "marcheze" ...da io am depasit de mult faza asta... daca pe mine nu ma mai mira "anormalitatea" in care am ajuns, de restul grija nu-mi mai fac ca ma socoate... indiferent cum, pen'ca pana la urma cel mai mult conteaza parerea care o am eu despre mine si ce-mi fac eu insumi mie, ca nimeni din afara de mine, orice parere si-ar face, n-are cum sa-mi faca atata rau (sau bine,de ce nu?) cat eu pot sa-mi produc.
(Daca chiar mai ai ceva de spus si ai retzineri s-o faci in public, teoretic pm-ul meu nu-i accesibil celorlatzi useri...da nu se stie niciodata )

Cand cineva aude chestii din astea care fizic nu exista - am auzit si eu povestite intamplari cu strigari la poarta de voci cunoscute... cu mieunat! cu sunet de bocanci, cu soneria de la usa (la care am fost de fatza personal ), cu altele ce nici nu le mai retzin - astea si chiar unele(numai unele!) tziuituri intr-o singura ureche sunt SEMNE DE RUGACIUNE! sau altfel spus sunt echivalentul sunetului de clopot sau al toacei, sunt CHEMARI LA RUGACIUNE! ..adica asta sunt pentru persoanele care apartzin cat de cat de Dumnezeu,ca in ce le priveste pe care apartzin de... ... acolo nu ma bag, nu ma priveste ce insemna sau de unde vine si unde duce...
Cine aude asa ar trebui sa se roage.
"E nevoie sa se roage pt. ceva special?" - intrebi tu Itzi respund ca e ceva "special" pentru care trebuie sa se roage, dar bineintzeles ca persoana respectiva nu are de unde sa stie pentru ce sa se roage,iar CEL CARE o cheama stie foarte bine lucrul asta si de aceea nici nu conteaza ce se roaga, ci CONTEAZA SA SE ROAGE atunci cand e momentul potrivit si mai conteaza egal de mult sa o faca cum se cuvine, adica CU PUTERE, DIN TOATA INIMA! nuuuu doar ashaaaa... din varful buzelor ,ca o obligatzie neplacuta, nici cu frica sau ingrijorare, ci cu INCREDERE = cu CREDINTZA! ca mai departe pune EL rugaciunea acolo unde trebuie pusa!

Ingerii buni striga noaptea mai ales pe cine e indeajuns de curatzita cat sa se poata ei apropia, pentru ca ziua n-ar avea cum, ca fiecare gospodina (sau om) e pana peste urechi in treburi si lucruri pamantesti si griji si ganduri si probleme fel de fel, n-are disponibilitate nimeni in starea de veghe pentru cele spirituale in mod natural, iar EL sau solii Lui niciodata nu fortzeza nota,chiar daca sunt EL si ei cat sunt de mari,iar noi nici cat furnicile! De aia "semnele" sunt mai mult ca o parere, ca o impresie mai mult decat ca o certitudine, adica "strigatura" e mai degraba inceata,e usoara,e ca de departe si abia auzita, nu-i ca un tzipat!
De aia sunt semnele in timpul somnului,noaptea sau chiar ziua, pentru ca dormind omul ca si cum ar posti de ganduri si preocupari pamantesti, are mintea oarecum eliberata de alte "comenzi" materiale imperative - de aia e timpul potrivit si buni sunt ingerii care striga omul,pentru ca rau ei nu fac, iar frica sau FRICA! care urmeaza dupa asa ceva este doar a noastra, ne apartzine noua ca nu stim ce se intampla si nu avem sigurantza cu cine avem de-a face,deci nu e de la semnele respective frica sau ingrijorarea si TREBUIE ALUNGATA! daca apare trebuie gonita si pentru asta spusa rugaciune si alungata din inima!

Aaaa...da "din curiozitate" te intreb de amanunte si de inca altele (daca vrei sa mai spui ); recunosc ca "studiez fenomenul" si ma intereseaza in scop comparativ, ca sa vad ce si cum corespunde si sa verific astfel, sa confrunt daca ce stiu si cum stiu corespunde cu realitatea adevarata sau m-am pacalit cumva cu ceva. Multzumesc oricum si numai pentru atat !

Mergi la inceput