Deochiul,adevar ori doar mitologie?

Deochiul,adevar ori doar mitologie? | Autor: gabry

Link direct la acest mesaj

Un subiect putin mai delicat,prin prisma faptului ca tine de mai multe categorii,cea religioasa si cea a subconstientului.
Eu una nu stiu ce sa cred,as crede si nu numai,mi sa intimplat un lucru asemanator dar si contrariul.
Cind primul meu copil avea cam 3luni,s-a intimplat ca era in vizita vecina de linga noi,copilul o fire jucausa,care-ti zimbea mereu si dadea din miini si picioruse neincetat.Pleaca vecina si cind mergem sa vedem ce face copilul,il gasesc fara vlaga,nu-mi mai zimbea deloc,ii ridicam piciorusele si ele cadeau inerte.Va inchipuiti ca-n secunda urmatoare eram in masina si-am zburat spre spitalul de copii.I-au facut toate analizele,l-au consultat medicii,nimic!era perfect sanatos,dar copilul meu nu era copilul cel dintotdeauna.Ma intorc acasa si ce-mi trece prin cap,sa o chem pe vecina cu pricina.Cum intra,ma si -ntreaba,oare am deochiat baiatul?Ii face de deochi si 'miracol',isi revine Mirciulica al meu la normal.Incepe sa-mi zimbeasca si sa se joace ca si inainte.Vecina imi spune ca ea deoache,dar ca nu a facut-o intentionat,dar eu eram fericita ca totul a revenit la normal.
Dupa acest episod,plus ca am mai auzit ca fratele tatalui meu a murit de deochi,am ramas mereu cu fixul ca daca cineva se uita 'mai asa',deoache.
Dar a venit pe lume si Elena,bineinteles ca eu eram cu 'pasarica'mea, tot ce se intimpla, era din cauza deochiului.Ii faceam de deochi chiar si daca nu era cazul,pina cind intr-o zi sotul meu ,esasperat de practicile mele,incepe sa faca si el de deochi:cintind imnul echipei de fotbal(fiorentina)si aratindu-mi ca chibriturile sau dus la fundul paharului ,chiar daca el nu spunea o rugaciune.D-zeu sa ne ierte!!!!
La inceput mi-era frica ,aici pe strada ma opresc toti trecatorii si-ncep sa-ti laude copilul,dar pina la urma am lasat-o balta,am zis ca mergem cu D-zeu inainte.
Facindu-mi prea multe ginduri,ajunsesem la disperare.Acum e totulOk(Doamne fereste),am scapat de aceasta obsesie.

Mamica luiElena-Stefania si Mircea

panagia gabri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iri_sori spune:

cred ca este adevarat ca exista deochiul deoarece m-i sa intimplat cu copilul meu si dupa ce i-a descantat i-a trecut(oricum nu toti pot deochea)

iri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Da, stiu si eu ca exista deochi si ca se poate chiar muri din asa ceva, ca numai unele persoane pot sa deoache .... e ca o putere necontrolata in ele, o rautate de cere-s constiente pana la urma ca o pot proiecta peste altcineva, dar nu si-o pot stapani, dar tot la fel nu orice persoana poate fi deochiata si nu oricine rosteste descantecul inseamna ca desface deochiul, ci la fel,poate numai cine "are leac",altfel e doar o poezie recitata.

Feriti-va si paziti-va pe voi si pe copilasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Oricat ai fi de ateu,cand ti se intampla asa ceva ajungi sa crezi ca deochiul exista.
In familia mea s-a intamplat ca una din surori sa fie deocheata,sa vina acasa adusa mai mult in brate.Tatal meu a chemat ambulanta,iar doctorita de pe ambulanta a pus diagnosticul sindrom neurovegetativ.Am intrebat curiosi ce inseamna si ce tratament trebuie urmat.Ni s-a spus,la modul cel mai serios,de catre doctorita,ca se numeste popular deochi si singurul tratament pe care ni-l recomanda este sa aducem pe cineva credincios care sa o descante.
Asa am si procedat,iar dupa aproape 13 ore de somn profund,sora mea s-a trezit ca noua ,fara a-si aminti ce s-a intamplat cu ea.
Multa sanatate tuturor!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

si eu am fost deocheata, la 19 ani, si stiu si de cine, de-o baba, mi-a fost rau 3 zile de era sa mor, pana mi-a facut o vecina de deochi (eram verde albastra la fatza si incepea sa-mi pice si par din cap)si in circa jumatate de ora nu mai aveam nimic.
stiu sigur ca baba m-a deocheat caci toti cu care eram atunci in momentul in care era si baba de fatza apoi se intrebau: ce se uita baba aia la tine asa? si din momentul in care am intrat in contact cu baba aia a inceput sa-mi fie rau.eu nu credeam in asa ceva, habar nu am cum mi-a facut vecina aceea de deochi(m-a pus sa beau apa in care a stins foc) dar cred sincer ca ceva ciudat a fost la mijloc atunci.

Mergi la inceput

deochiul se poate descanta zicand doar rugaciunea TATAL NOSTRU dar trebui sa ai si darul acesta de a tamadui, iti dai seama daca ai darul in momentul cand ii descanti la cineva care este deocheat si ii trece la scurt timp dupa accea.

iri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

iubi al meu deoache...fara sa vrea...motiv pt care nu prea se opreste cu mine pe strada sa ne uitam la copilashi ....se zice ca cei care sunt intorsi de la san, deoache...iar cum al meu a fost...si mai are si ochii verzi...tot ce se poate..curios este ca se si deoache, dar ii trece, dupa ce ii zic un Tatal Nostru..desi...si eu am ochi verzi, nu am avut "plangeri"..si deochiatul functioneaza..adica, m-apuca un cascat taticule, cand ii zic....te pomenesti ca oi avea vreun dar

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

No more than 5 smileys!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Mi s-a intamplat de 2 ori sa fiu asa de deochiata incat sa nu fiu in stare de nimic. Nu imi trecea raul indiferent de ce luam. Pana la urma mi s-a descantat si in scurt timp mi-am revenit am putut sa ma ridic din pat.

Dar cu deochiul nu e de glumit, desi e cam creu de crezut pana nu ti se intampla tie...

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Pana n-o patesti nu crezi. Eu am patit-o de doua ori cu aceeasi persoana. De atunci o evit, desi imi este colega de serviciu si nu-i usor sa ma uit in alta parte cand trec pe langa ea.
Norocul meu ca am o alta colega cu darul descantecului si mi-a luat raul cu mana. Poate scepticii stramba din nas, dar eu am trait-o pe pielea mea si cum nu pot gasi alta explicatie, raman la asta babeasca.

Andreea, mama lu' Tiberiu
http://community.webshots.com/user/axia1
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Mama a patit-o cand era mica, tine minte si acum ca credea ca moare, i-a descantat-i-a trecut.

Fiica-mea a patit-o si ea la botez si cand a fost la mama la serviciu si a venit o colega uratica pe care cand o vedea plangea instantaneu (si de obicei nu are faze de-astea). Am venit acasa, i-am zis "Tatal nostru" si i-a mai trecut...

Intreb si eu... ce inseamna ca deochi? Se intampla cand admiri pe cieva? Zicea cineva de rautate... ce trebuie sa simta o persoana care deoache vis-a-vis de victima?

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

O persoana cand te deoache atunci ea te simpatizeaza, dar unele persoane nu isi dau seama ca deoache si atunci cand isi dau seama ar trebui sa zica rugaciunea ca sa nu mai deoache.

iri

Mergi la inceput