Magia Trupului

Magia Trupului | Autor: ovidiu bufnila

Link direct la acest mesaj

Trupul are limbajele si codurile lui de taina. Corpul aidoma. Care sa fie oare diferenta dintre trup si corp?

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Exista trei posibilitati:
1. Titlul e ambiguu
2. Ce scrii in topic n-are legatura cu titlul
3. Toate sunt clare numai eu sunt
dar uite si a patra posibilitate:
4. Trup=corp

E, care-i varianta buna?

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Marturisesc ca io, mai batuta-n cap fiind cum ma stiti, n-am inteles-o p-aia cu raportul dintre inmultirea fiintelor si filosofia textului (ce text, btw?), la fictional mi-am revenit decat ca iar n-am priceput legatura cu inmultirea si filosofia.

Deci prea greu pentru mine, imi explica vreun creier luminat, sau e doar alt nonsens de text menit sa creasca cifra de sub numele utilizatorului?
Guestus, xeno, pe unde-o ardeti fratilor? (ah, ca mi-am amintit, xeno e ex astris)

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

Cu sau fara legatura cu subiectul, pe mine ma intereseaza cartea pe care ai recomandat-o pe un alt forum, ,,Imaginea de sine";am cautat in librarii si n-am gasit, cum sa fac rost de ea??????
thank's
M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila

Trupul are limbajele si codurile lui de taina. Corpul aidoma. Care sa fie oare diferenta dintre trup si corp?

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Nu era trupul versiunea ambigua si poetica, cu coduri "de taina" a corpului, cunoscut, controlat de stiinta anatomiei? Altfel, vorba lui Scarmanus, corp = trup.
A doua afirmatie mi se pare mai interesanta, mai ales pe siteul nostru, daca o inteleg bine: adica inmultirea fizica e un act de creativitate similar cu cel al construirii unui text.
Prin urmare, ca sa ajungem indarat la titlu vrei sa spui ca trupul/corpul e un construct fictional, iar imaginea personala e un text?
Imi aduce aminte instantaneu de Memento si personajul acela anamnezic care isi scrie si reconstruieste pe propriul corp, singurul material care nu il poate trada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

interesant mod de a pune problema. si pentru mine trupul e o forma literara a corpului. dar se pare ca trup e si trunchi, deci corpul e format din cap, gat, trup (trunchi) si membre am tras cu ochiul in dex limbajul si codurile lor? sa fie ele de taina? cred ca totul are o explicatie si cand am gasit-o dispare taina.

in ce priveste "Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental." din cate imi amintesc e semnatura lui Ovidiu pe care de altfel n-am inteles-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

He-heeeeee! Iaca cine s-a aratat noua... Valurit si inefabil, si cu dilema la purtator :)).

Aaaaa... eu nu-s de acord cu ante-scriitoarele mele. Trup si corp nu-i tot aia! Noooo... Da mai devreme sau mai tarziu, orice trup devine corp. Si viteza de transformare a trupului in corp este direct proportionala cu volumul de lichid dislocat. Eheeei, tinerete-tinerete! :))

Q scrivet!

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Qsar, daca restu postarilor am incercat cit de cit sa le mai intzeleg, marturisesc cc cu maaare rushine ca al tau m-a bagat shi mai rau in ceatza! Ce-nseamna, soro, ce zici tu acolo, ca tare o mai zici convingator?!?
Ovidiu, bine-ai mai revenit shi pe la noi

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

'ai, mai, Iren, cum nu stii?!
e printzipu' lu' Arhimede

(ala cu "un corp cufundat intr-un fluid....")

imi vreau trupul inapoi, ca de corp m-am saturat

ssdc (+30)

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by iren

Qsar, daca restu postarilor am incercat cit de cit sa le mai intzeleg, marturisesc cc cu maaare rushine ca al tau m-a bagat shi mai rau in ceatza! Ce-nseamna, soro, ce zici tu acolo, ca tare o mai zici convingator?!?
Stai draguta, ca ma clarific imediat:
Trup e atunci cand descrie o faptura zvelta, mladie si indeobste tanara.
Corp. Hm! Radacina de la corpolent(a)... daca atunci cand intra in apa cauzeaza un tsunami, numai sa ai orbu' gainilor sa-i mai zici trup, zau asa!

Deci nu-i tot aia. Parerea mea!

Q.e.d.

quote:
Originally posted by arboria

imi vreau trupul inapoi, ca de corp m-am saturat

Nu plange, draguta, ca nu esti singura! :))

Q cea trupesa

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila

...

Numai ca inmultirea fiintelor trebuie luata in considerare intr-un cadru hermeneutic absolut, delasat de orice constringere.
Curentele filozofice care au abordat problema au facut-o cel mai adesea incorsetate in ideile epocii si dintr-o prisma egocentrica.

sa continui ?

Mergi la inceput